Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istihkak ne demek?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ancak, sigortalılara veya hak sahibi kimselerine Kurumca fuzulen ödendiği anlaşılan her türlü aylık yardımlar 55 inci maddenin son fıkrası saklı kalmak kaydiyle, ilgililerin, sonraki her çeşit istihkaklarından, kesilmek suretiyle geri alınır.

su cumledeki istihkak kelimesi ne anlama geliyor?
Mesaj tarihi:
Yani diyor ki şansına kurum sana fazladan bir şeyler vermişse boşuna fazla heyecanlanıp sevinme, sonradan her tür yolla kazandığın haklardan keserek onu senden geri alacaktır :)
edit: 55. maddenin son fıkrasındaki durumlar dışında.
Mesaj tarihi:
ben de eksisozlukten falan baktim da tam uyduramadim iste :)
acaba maas anlamina mi geliyor diye merak ediyorum. ya da ne anlama geliyor?

Antimodes52 said:

Yani diyor ki şansına kurum sana fazladan bir şeyler vermişse boşuna fazla heyecanlanıp sevinme, sonradan her tür yolla kazandığın haklardan keserek onu senden geri alacaktır :)
edit: 55. maddenin son fıkrasındaki durumlar dışında.

maas degil yani degil mi?
Mesaj tarihi:
Batuhan_BJK said:

Ancak, sigortalılara veya hak sahibi kimselerine Kurumca fuzulen ödendiği anlaşılan her türlü aylık yardımlar 55 inci maddenin son fıkrası saklı kalmak kaydiyle, ilgililerin, sonraki her çeşit istihkaklarından, kesilmek suretiyle geri alınır.

su cumledeki istihkak kelimesi ne anlama geliyor?

Maaşla kısıtle değil, her çeşit dediğine göre maaş dışında da yani kurumdan kazandığın her türlü haktan kesebilir.
Mesaj tarihi:
fuzulen... kaydiyle... istihkak... suretiyle...
bu tip şeylerde osmanlı lugatıyla konuşmaları çok can sıkıcı.
ne dediklerini açık açık yazsalar olmaz, illa gizemli sözcükler yazacaklar.
ingilizce garanti belgesinin üstünde thee, thou, thy, ye, shalt gibi kelimeler kullanmalarına benziyor.
  • Yeni Oluştur...