Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sünnet Bilgi Platformu

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir site gördüm, büyük kısmı müslüman olan toplumumuzun alışılagelmiş geleneklerinden biri ile alakalı enteresan şeyler okudum. Patinin de fikrini merak ediyorum şu an.

Aslında linki vermek ve vermemek arasında çok kararsızım ama. Trollenesi bi başlık yani. Trollensin madem.

http://sunnet.wetpaint.com/
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten çok gereksiz ve zararlı birşey sünnet, çoğu şeyde olduğu gibi Yahudilerden örnek alınmış bir antik çağ adeti. Yıl 2010 olmuş hala erkek hatta bazı ülkelerde kız çocukların hayati ve geri dönüşü olmayan bir kararını ailesi veriyor.
Gerçi tarih öncesinden kalma kurban kesme, siyah örtüyle kaplanmış bir taş yığmanın etrafında 7 tur atma ve şeytan taşlıcaz diye milyonların birbirini ezmesi gibi şeyleri de saymak gerek.
Bu binlerce yıllık Arap-Yahudi adetlerinden kurtulmadıkça medeni bir toplum olamayacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sünnetle yaklaşık 104 santimetrekare alanında deri, 75 metre uzunluğunda mikroskobik sinir, ve 10.000 ile 20.000 arası özelleşmiş erotojenik sinir ucu kaybedilir.

http://a292.ac-images.myspacecdn.com/images01/113/l_cf051e9f1c8af2100169ad76214d2e1b.jpg

Her sene erozyondan bilmem kaç dönüm arazi kaybedilir der gibi girmiş cümleye süper olmuş (gerçi her senesini unutmuş sdf)

said:
ngiltere ve İngilizce konuşan pek çok diğer ülkede sünnet 1940'larda terkedilmiştir.

referans noktası süper "İngilizce konuşan pek çok diğer ülke"
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Sünnet AIDS’ten koruyor
Sünnetin, AIDS bulaşma riskini en az yarı yarıya azalttığı bildirildi.

PARİS - “The Lancet” dergisinin son sayısında çıkan makaleye göre, Kenya ve Uganda’da yürütülen iki araştırma, sünnetle AIDS arasındaki ilişki konusunda daha önce Güney Afrika’da yapılan araştırmayı doğruladı.

Kenya’nın Kisumu bölgesinde 18 ila 24 yaşlarında 1391’i sünnetli 2784 erkek arasında yapılan araştırma, sünnetli erkeklere virüsün bulaşma riskinin en az yüzde 53 az olduğunu gösterdi.

Uganda’nın Rakai bölgesinde 15 ila 49 yaşlarında 4996 erkek arasında yürütülen araştırma da, enfeksiyon riskinin sünnetlilerde en az yüzde 51 daha az olduğuna işaret etti.

ntvmsnbc
Sosyal ağlarda paylaş

Birde, sünnetle kesilen deri hastalık oluşumunda uygun bi bölge, birçok mikrobik hastalık oluşabilior o derinin altında. Fakat kesildiği takdirde o hsatlıklar peniste yerleşemiyor.

Birde o derinin sinirlerle dolu olduğu falan söylenmiş, çok saçma bence, yine aynı şekilde normal deride öyle aşırı bi hassas bölge yok diye biliyorum ben, hatta en hassas bölgesi uç kısmı falan denir biyolojide.
Sosyal ağlarda paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/Circumcision

alttaki kaynaklar kısmından bilimsel makalelere ulaşılabiliyor, çok da harika bişey olmadığını düşünüyorum ben de, vaktiyle okumuş idim bu konuyu. özellikle islam geleneği olan bi konuda kulaktan dolma bilgiler çok oluyor. yok efendim bilmem kim sünnet olmuş da, tadına doyamayıp müslüman olmuş, yok efendim shaggy sünnet olmuş, neil armstrong uzaya gitmiş, orda sünnetli uzaylı şeyi görmüş gibisinden. bilimsel makale dökelim, sonra ardeth okuyup bize yorumlasın :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
İnsan üstderileri pek çok ticari faaliyet için ciddi olarak talep edilir, ve bebeklerin üstderisi ticareti multi-milyon-dolarlık bir iştir.

Kaspar said:

Her sene 34 futbol sahası büyüklüğünde pipi derisi dış güçlere peşkeş çekiliyor!

kurban derisinde yapılanın benzeri fakat daha da büyük, küresel bir kartelin oyunları bu arkadaşlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...