Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kontör devri bitiyor

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Abi okuduğum haberde her operatörün ortak birim kullanması için para birimi olacağı böylece 100 kontör yerine 100 dakika satılacağı yazıyordu. Buradan da 100 kontör=100 dakika gibi muamele ederlerse şaşırmayın diyorum. "Devlet baba eşit olcak hepinizinki dye zorladı biz de kontör yerine dakika adıyla satıyoruz ne farkı var?" diyecekler ama fark benim aynı paraya 400 dakika az konuşuyo olmam olacak. Bunu söylemeye çalışıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Dakika üzerinden satış yapcaklarını hiç sanmıyorum. Avrupadaki bir çok operatör gibi direk para olarak satılır tahminimce. 100tl yüklersiniz, 10tl yüklersiniz vs.

Diğer taraftan dakika üzerinden olsa bile -ki hiç sanmıyorum- neden 100kontör fiyatına 100dk satsınlar ki? Avrupada para birimleri € olduğunda 100birime satılan şey direk 100€ diye mi çevirildi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi türk telekom bize 50iq'lu insan muamelesi yapmıyor mu? Ya da microsoft? Ya da EA games? Dünyadaki tüm tekeller böyle yapıyorlar çünkü adları bu. Tekel. Mecbur kullanıyosun mecbur yiyorsun kazığı.

Bu ülkede bir telefonu "sadece" gsm operatörlerinin satmasına izin veriyorlar, tüketici hakkının zerre korunmadığı bir ülke burası. Tekelcilerin rant sağlamayacağına mı inanıyorsunuz?

D-Smart çıkarken bi kere öde bir daha hiç ödeme demişlerdi. Öyle mi oldu? Biz salak mıyız dendi mi? Hayır. Takımının maçını izlemek isteyen mecburen verdi parayı da..
Sosyal ağlarda paylaş

nil aynı şeyden mi bahsediyoruz

telekom %500 zam yaptı mı hiç. yapmadı
telekom a o kadar bok atmanıza rağmen dünyaya göre çok da pahalı net kullanmıyoruz ha kalitesiz o ayrı, dünya standartlarının da altında ama konu o değil

telekom bize kalitesiz hizmet vererek öpüyo
sen diyosun ki
gsm şirketleri "çaktırmadan" %500 zam yapıcak
diyosun

aynı şey değil
evet konuşmam
Sosyal ağlarda paylaş

Ön ödemeli kullanmaz o zaman insanlar, faturalıya geçer. Diğer bir yandan da kontör denmiş veya dakika denmiş ne fark edicek ki? Sonuçta paranın dışında bir birim üzerinden satış yapılıyor olacak. Ayrıca sattıkları şey '100dakika' olsa bile fiyatı neden şimdinin 100 kontörüne eş olsun?

Daha çok var, görücez ne yapcaklarını ama giren-çıkan çok bir şey olcağını sanmıyorum. En fazla ucuz olan operatörler fiyatlarını yükseltir, pahalı olan azaltır. Biraz daha denge olur..
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Ayrıca sattıkları şey '100dakika' olsa bile fiyatı neden şimdinin 100 kontörüne eş olsun?

Di mi? Neden eşit olsun? :)

İnşallah olmaz ama ben GSM operatörünün başı olsam devletin o dayatmasından yola çıkarak "kontör yerine dakika satın dediler hepinizinki eşit olsun herkes görsün vs. dediler ondan şeettik" bahanesiyle 100 kontör = 100 dakika olarak satardım. Halk da mecburen kullanırdı ya da az konuşurdu :D

Evet kötü biriyim..
Sosyal ağlarda paylaş

Aralarında anlaşma hakları yok ama anlaşabilirler :)

"Devlet bze anlaşmayın dedi biz anlaşamayız ki napalım mecburen aşağı çekeriz fiyatları.." mı diyecekler yoksa gizli anlaşma mı yapacaklar? :)

Diğerlerini de kafalar gayet de başarılı olurum beyler, 3 ay dayandın mı biraz zararla, millet mecburen o fiyatları kabullenir ve deli kar edersin..
Sosyal ağlarda paylaş

Yapamazlar diyorum işte. Bir yıllık karlarının tamamına kadar ceza yiyebiliyorlar. Ayrıca o kadar kolay değil bu işler. Bunu inceleyen birimler var. Ortalıkta bu gizli anlaşmalar yüzünden ceza yiyen sürüyle şirket var ve cezalar fazlasıyla caydırıcı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...