Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılımın ilk noktaları belli oldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Necro said:

@Rakursi

Abi bir toprak parçası üstünde yaşıyoruz.Hepimizin farklı adları var.Irklara mensubuz.En azindan aldigimiz egitim icinde bulundugumuz toplum öyle diyor.Tamam güzel peki neden olaya insan olarak yaklasilmadigindan bahsediyorum ben?Bu benim için bir ayıp sen nasıl düşünüyorsun bilmiyorum ama ben rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyorum hayatım gayet güzel ama eğer ben mutlu yaşarken insanlar acı cekiyorsan ben o mutlulugun ve huzurun tadını cıkarmamalıyım kim olursa olsun bu.Türk olsun kürt olsun rus olun ermeni olsun ne olursa olsun sonuçta biz cins değiliz ki?Sadece farklı görünüşlerde insanlarız.Geçmişte olan bitenlerin geride bırakılıp ortak doğrularda birleşmek cok mu zor bunu merak ediyorum sadece?Yoksa hiçbirinin önemi yok ki.Bu tartismalarin yapilanlarin lakin hepimizin gidecegi yer belli istedigimiz kadar konusalim edelim sonucta nasil bitecegini biliyoruz.Hayatlarimizi güzelce yasarken sahip olduklarimizi neden paylasamiyoruz?

Büyük bir demogoji hikayesi yazmışsın ama hala bir cevap vermiyorsun dediklerine.
3. Kez söylüyorum. Otobüs durağına bomba koyup insanları öldürmek şerefsizce birşey değil midir? Teröristlik bu, özgürlük savaşçılığı yapan yok senin sandığın gibi. Bunu yapan örgüte şerefsiz de hadi bekliyorum.
Mesaj tarihi:
Sufi

insanların kürt kelimesini hakaret olarak kullanması,onların yetersizliği ve basitliğidir.Hem bunun konumuzla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Devletin bir etnik kökene karşı yaptığı negatif ayrımcılıktan bahsetmişsin,ben bunu soruyorum sana.
Mesaj tarihi:
Rakursi said:

Necro said:

@Rakursi

Abi bir toprak parçası üstünde yaşıyoruz.Hepimizin farklı adları var.Irklara mensubuz.En azindan aldigimiz egitim icinde bulundugumuz toplum öyle diyor.Tamam güzel peki neden olaya insan olarak yaklasilmadigindan bahsediyorum ben?Bu benim için bir ayıp sen nasıl düşünüyorsun bilmiyorum ama ben rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyorum hayatım gayet güzel ama eğer ben mutlu yaşarken insanlar acı cekiyorsan ben o mutlulugun ve huzurun tadını cıkarmamalıyım kim olursa olsun bu.Türk olsun kürt olsun rus olun ermeni olsun ne olursa olsun sonuçta biz cins değiliz ki?Sadece farklı görünüşlerde insanlarız.Geçmişte olan bitenlerin geride bırakılıp ortak doğrularda birleşmek cok mu zor bunu merak ediyorum sadece?Yoksa hiçbirinin önemi yok ki.Bu tartismalarin yapilanlarin lakin hepimizin gidecegi yer belli istedigimiz kadar konusalim edelim sonucta nasil bitecegini biliyoruz.Hayatlarimizi güzelce yasarken sahip olduklarimizi neden paylasamiyoruz?

Büyük bir demogoji hikayesi yazmışsın ama hala bir cevap vermiyorsun dediklerine.
3. Kez söylüyorum. Otobüs durağına bomba koyup insanları öldürmek şerefsizce birşey değil midir? Teröristlik bu, özgürlük savaşçılığı yapan yok senin sandığın gibi. Bunu yapan örgüte şerefsiz de hadi bekliyorum.

Ortada var olan ve yapılan şey şerefsizce.Masum insanların boş yere ölmesi şerefsizce.Beklenmedik yerde patlayan bombalarla insanların ölmesi şerefsizce.Buna bir dur denmemeli mi ?
Mesaj tarihi:
Eğer bu duruma dur demek onların istediğini yapmaksa kimse kusura bakmasın o zaman her isteğinin yerine gelmesini bekleyen dağa falan çıksın çata pata silah sıksın bomba patlatsın nasıl olsa devlet açılım yapıyor istenileni demokratikleşme adına veriyor..
Mesaj tarihi:
"devletin yaptığı" diye bir ibare yok yazımda. onu sen eklemişsin. ancak benim bununla bir sorunum yok. itiraz etmiyorum yani devletin aktif rolü olduğuna. devlet, birimleriyle (askeriyle, polisiyle) kabul edilemez politikalar yürüttü. biraz yakın tarih incele eğer cidden hiç haberdar olmamışsan. ha biliyor da inkar ediyorsan zaten boşuna konuşuyorum demektir. gerçekten bilemiyorum şu an nasıl bir arka planla soruyorsun bu kadar işin en başlangıcındaki bir soruyu.

ayrıca milletin anlayışı devletin gayrıresmi yürüttüğü baskı politikasının sonucunda gelişti. kürt'ü hakaret olarak kullananın kendi ayıbıdır diyorsun. nasıl bir bireysel ayıp ki bütün ülkeye hakim olmuş?

kürtçe konuşan birinin konuşmasının tutanaklara "bilinmeyen dil" olarak geçmesi gibi bir utanç bile başlıbaşına yeterli.
Mesaj tarihi:
Sufi kusura bakma ama,çok boş örnek vermişsin.Senin mantığınla gidersek,Laz diye dalga geçiliyor karadenizlilerle onlarda alsın eline silah 25 yıl terör estirsin?Sonra onlara için de alfabe uyduralım.

Hem bu konuda suçu biraz kendilerinde aramaları lazım.Sonuçta her insanı onun yaptıklarıyla yargılarız.

Ayrıca bak yeniden soruyorum;
Şu anda hakkaride yaşayan Kürt kökenli bir Türk vatandaşında olmayıpta,devletin herhangi bir yerinde yaşayan x kökenli Türk vatandaşında olan ne vardır?
Mesaj tarihi:
"kürt yoktur, kürtçe diye bir dil yoktur" politikasının hiç mevcut olmadığını kabul edersek dediğin doğru olabilir estel. resmi yazılarda hiçbir biçimde kürt ve kürtçe kelimelerini kullanmamaya özen göstermek gibi şeyler yapılmadı diyorsak sorun yok.
Mesaj tarihi:
Hocam bu ülkede komunist lafı hakaret değil mi hala? Yani bilinçsiz insanların yaptığını özür dilenecek ayıp olarak göstereceksek başka kulvarlarda bu tip tonla şey var.

Hani dersen kendi dillerini öğrenemiyorlar vs. bu konuda gelişmeler zaten oluyor. Açılsında 2. dil olarak öğretimi. İngilizce öğretilebiliyorsa, o bölgede kürtçeyide ikinci dil olarak okutulmasına karşı çıkacak yoktur herhalde. Yatırımmış, kendi dillerini öğrenmeleriymiş vs.miş kimsenin bunlara ateş püskürdüğü falan yok ki.

Fakat:

1-) Herkesin etnik dili kendine. Çıkıpta bu ülkede çerkezinden, bulgarına herkesin kullandığı Türkçe'ye tek bir etnik gruba çiçek atmak için modifikasyon yapıyorum dersen insanlar haklı olarak kızar. Kürtlerle alakalı açılımla ortaya çıkan bu denemenin başka bir grubun faydasına falan olmadığı gayet açık zaten. Diğer dilleri konuşanların ne suçu var o zaman? Kendi harfleri eklensin.

2-) Çıkıp terörizm yapan insanları "terör bitsin diye affedecez" dersen bu sefer başka gruplar istediklerini almak için teröre başlar.

Bu iki noktada çok sakat şeyler. Yüzeysel tek grubu sakinleştirmek için yapılırsa başka grupları bölünmeye itmeye müsait şeyler.
Mesaj tarihi:
ne bu başlıkta ne de bu içerikli hiçbir başlıkta; şu yukarılarda bahsettiğim olumsuz uygulamaların şimdi devam ediyor olduğunu söylemedim. hep yapılagelen yanlışlardan sözettim ve birkaç kere de bunların çoğundan vazgeçildiğini söyledim. şu anki durumdan bahsetmiyorum. yapılagelen bir yanlıştan bahsediyorum. çoğu düzeltilmiştir ama daha düzeltilmesi gereken temel konular vardır.

boş örnek... sana ne söylersek söyleyelim boş olacak zaten. nüfus cüzdanında diyarbakır yazan biri olarak bir polis kontrolünden geçmiş biri olsaydın zaten bunları soruyor olmazdın (ha bu ben değilim, ben konya doğumumla kasıntı içinde geçiyorum kontrollerden, ama arkadaşım değil). herhangi bir örnek daha vermiycem sana. cidden amacın öğrenmekse tekrar ediyorum (değilse ignore et kalanını): yakın tarih oku. mümkünse doğudan göç edip gelmiş, yani orada yaşamış insanlardan arkadaş edin, onlarla konuş.
Mesaj tarihi:
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisini de böyle konular konuşuduğundan dolayı utanıyorum.

"Ne mutlu Türk'üm diyene" yazılarının silinmesi, alfabeye harfler katılmaya çalışılması, teröristlere af, ilköğretim andının kaldırılması gibi konuların tartışılıyor olması bile beni çileden çıkarıyor.

Bu ülke sınırları içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahip olan herkes Türktür. Bunun ırkla bir alakası yok. Burası Orta Doğu Birleşmiş Milletleri değil. Türkiye.

Alfabenin değiştirilmesini teklif edebilmek için, Türkiye Cumhruriyetini yıkmak gerekiyor. Eğer değiştirilemez maddeler, değiştirilir duruma getirilirse, laik sistemi de unutun, seçim sistemini de. Ne koyarlarsa önünüze kabul etmek zorundasınız.

Açıkça söylüyorum. Bu yasalar geçerse, iç savaş çıkar. Ya yönetime el konur yada sivil savaş. Buralarda liboş liboş, aman bundan sonra kimse ölmesin diyenleri o zaman görürüm.

Utanmasalar teröristleri çocuklara şeker dağıtan adamlar olarak gösterecekler. Eğer bu yasalar çıkarsa açık bir şekilde Türkiye'de ırkçılık başlar. Çoğu etnik grupta hak alabilmek için bu yollara başvurur.

Hepsini geçtim, bundan sonuç alamayan hükumet bundan sonrada Ermeni açılımına geçecek gibi. Hadi bakalım.

Provokatör

Zaman said:

Bu arada gösterinin başlarında Engin Okur isimli bir provokatör, yürüyenlerin arasına girerek 'Ne Mutlu Türküm' diye bağırdı.

Sivil polislerin araya girmesiyle etkisiz hale getirilen Okur, uzun süre elindeki Türk bayrağını sallayarak provokatif hareketlerde bulundu.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=705061

Mesaj tarihi:
Sufi said:

boş örnek... sana ne söylersek söyleyelim boş olacak zaten. nüfus cüzdanında diyarbakır yazan biri olarak bir polis kontrolünden geçmiş biri olsaydın zaten bunları soruyor olmazdın (ha bu ben değilim, ben konya doğumumla kasıntı içinde geçiyorum kontrollerden, ama arkadaşım değil). herhangi bir örnek daha vermiycem sana. cidden amacın öğrenmekse tekrar ediyorum (değilse ignore et kalanını): yakın tarih oku. mümkünse doğudan göç edip gelmiş, yani orada yaşamış insanlardan arkadaş edin, onlarla konuş.

Kusura bakma ama polis gayet haklı bu konuda.Potansiyel tehdit algılıyor adam.Kim suçlayabilir polisi?Çingeneler içinde geçerlidir bu.

Benim üzerinde durmak istediğim nokta dil.o konuya dönebilirsek,daha iyi olur.Varsa o konu hakkında bir örneğin onu soruyorum ben.
Mesaj tarihi:
lazca bilen polis arnavutça bilen polis kırgızca bilen polis almancılar için almanca-türkçe karışımı bilen polis gürcüce bilen polis hemşince bilen polis de olacaksa sorun olmaz!

hadi köy isimlerinin eskiye dönmesine karşı çıkmam da devletin kendi eliyle kürtçe eğitim verip yayın yapmasına memur yetiştirmesine karşıyım. o zaman her etnik gruba bunları vermen gerekir ki ortalık bok olur. teröristlerde suça karışıp karışmadığını nasıl bileceksin bilinebiliyosa bir suç işlemeyenler reabilite edilebilirde katilleri aramıza sokmasınlar
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:

Kusura bakarsan bak ama gerçekler bunlar.Hergün sokağa çıkıp polis taşlayacaksan,sonra polisler bize kötü davranıyor diye ağlamayacaksın.

Eee o polisin çektiği adam hiç hayatın da polis taşlamamışsa ne olacak? Bundan sonra taşlar heralde.
  • Yeni Oluştur...