Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Senin dediklerinin bunlardan farkı yok ki?Senin düşüncelerinde o kadar dogmatik işte birader.
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Bunlar kabul edilirse iç savaş çıkar.
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ha o yuzden memleketin ustune kurulu oldugu kokler degistirilsin o zaman, ana dilimiz kurtce murtce olsun, bayraga yesil sari eklensin, istiklal marsi degissin, nasilsa dogmatik seyler bunlar, yanlis.
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Gerçi doğru olanda var doğru olmıyanda aralarında .. meclisin bunu kapalı tartışması çok polimik yaratır.
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Cuce konuyu trollüyo musun yoksa gerçekten kendi düşüncelerini mi yazıyosun onu ayırt edemiyorum şu an. Bazı şeyler vardır değişmesi tümden bir binayı yıkabilir, bir yapının sağlam temellerini sen amaan nolcak baba, zaten klavye de yok mu, değiştirsek nolur diyerek birer ikişer yerinden oynatırsan o yapı çöker. Bu ülkenin kuruluşunda bazı kurallar konulmuş, o adamlar hiç bir şey bilmiyor muydu da o kuralları koyarak yola çıkmışlar. Ta o zaman qsu wsu xi konulabilirdi, neden konulmamışta şimdi konuluyor? Bugün andımız kaldırılsın diyen adam cuma günü İstiklal Marşı'nı söylesem nolur söylemesem ne olur diyecek, bir süre sonra Ne mutlu Türk'üm diyene lafını yazdırmayan adam, neden bu ülkenin adı Türkiye değişsin diyecek, ha değiştirmiyosanız verin güneydoğuyu ben kendi toprağımda Türkiye olsun istemiyorum diyecek. O zaman ne söyleyeceksin? Zaten İstanbul İzmir Ankara bütün Türkiye'nin yükünü çekiyor verelim gitsin mi diyeceksin?
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Eh ne diyim aramızda kendi benliğini kaybetmiş çok arkadaşımız var BEN VATANIM İÇİN ÖLEBİLİRİM PEKİ YA SEN ?????
Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 UrsusMaritimus said: Eh ne diyim aramızda kendi benliğini kaybetmiş çok arkadaşımız var BEN VATANIM İÇİN ÖLEBİLİRİM PEKİ YA SEN ????? Benlik dediğin şey de zaten önceden kaybedilen benliklerden yaratilmis bir benlik.Hiç birşey oldugu yerde saymıyor ki ? Sonuçta herşey değişime açık.Benliklerimiz bile.Geçmişten geleceği ön göremezsin ki oturduğun yerde.Ayrıca sonuçta toprakların üstünde insanlar yaşıyor kürdü olsun türkü olsun.Benim anlamadigim sey neden ırka indirgiyorsunuz olayı?Yok ki böyle bir mecburiyet.
Rakursi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Necro Kürt olman, terörü desteklemen anlamına gelmiş resmen senin. Terör arkadaşım, terör, duydun mu daha önce? Otobüs duraklarına konulan bombalarla kolu bacağı kopan ölen insanlar. Onlardan biri senin annen olsaydı o zaman nasıl düşünecektin çok merak ediyorum. Ama sen bunu desteklemeye devam edecekse, teröristleri suçsuz görmeye devame deceksen umarım bir gün senin bir yakınına denk gelir o bombalardan biri. O zaman anlarsın.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ben yörüğüm benim benliğim 2000 seneden daha öncesine dayanıyor değişmedi hala türküm (bilmem oraları dolaştınmı ama ben 2 sene kadar dolaştım orta asyayı ve hala türklüklerinden övünüyorlar orda). Diycenki benlikler değişir o zaman kürtlerde kendi benliklerini neden değiştirmediler??
Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Rakursi said: Necro Kürt olman, terörü desteklemen anlamına gelmiş resmen senin. Terör arkadaşım, terör, duydun mu daha önce? Otobüs duraklarına konulan bombalarla kolu bacağı kopan ölen insanlar. Onlardan biri senin annen olsaydı o zaman nasıl düşünecektin çok merak ediyorum. Ama sen bunu desteklemeye devam edecekse, teröristleri suçsuz görmeye devame deceksen umarım bir gün senin bir yakınına denk gelir o bombalardan biri. O zaman anlarsın. Birincisi ben kürt değilim ne türk ne de kürt olarak bakıyorum olaya. İkincisi amaç zaten o bombalardan biri benim yanima da düsmeden olaya dur demek. Derdimi anlatamiyorum sanirim ben teröristler suçlu ya da suçsuz demiyorum ki?Sadece soruyorum neden bu böyledir diye ya da böyle olmasi mi gerekiyor diye.
Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 UrsusMaritimus said: ben yörüğüm benim benliğim 2000 seneden daha öncesine dayanıyor değişmedi hala türküm (bilmem oraları dolaştınmı ama ben 2 sene kadar dolaştım orta asyayı ve hala türklüklerinden övünüyorlar orda). Diycenki benlikler değişir o zaman kürtlerde kendi benliklerini neden değiştirmediler?? Biz de şamaniz en azindan öyleymişiz bir zaman bir nesil öncesine kadar ama bir sekilde asimile olmus benden öncekiler.Ne fark eder?
aquila Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 sana ne farkederse git kosede otur o zaman, farkedenlere ne karisiyosun.
Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 aquila said: sana ne farkederse git kosede otur o zaman, farkedenlere ne karisiyosun. Tamam.
Dennis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 UrsusMaritimus said: Eh ne diyim aramızda kendi benliğini kaybetmiş çok arkadaşımız var BEN VATANIM İÇİN ÖLEBİLİRİM PEKİ YA SEN ????? Aferin. Türk milletinin yüzde 95'i gazla çalışıyor zaten sorun burada. Türk milleti şöyledir, böyledir ölürüz vatanımız için, ee yarın bir gün bir savaş anında ben de ölürüm, bu ülkede yaşayan insanların çoğu ölür vatanı için. Bu kadar aşıksan ülkene git ülken yararına birşeyler yapmaya çalış. Ama bunu diyen insanların çoğu da (senin için demiyorum) nereden devleti kazıklarız, nerede işin çakallığını buluruz diyen insanlardır zaten. Kuru gürültü, icraat yok. Bu sorun silahlar dışında çözülecekse bir yerlerden başlamak lazım, bunlar konuşulabilir, katıldığın ya da katılmadığın noktalar olabilir bunları tartışabilirsin. Bazı kırmızı çizgiler içerisinde her şey özgürce konuşulabilir. Konuşmak, tartışmak, çözüm üretmek.....Belki senin "ölme" planın kadar cesurca değil ama kesinlikle daha iyi sonuç verecektir.....
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 BİRBİRİNİZİ BİRŞEYLERLE İTHAM EDİP AĞZINIZDAN SALYA SAÇMADAN TARTIŞIN. SON DEFA UYARIYORUM. TAHAMMÜL GÖSTERMEYECEĞİM.
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 aquila said: Cuce said: abi dil değişmiyo ki yahu.. Hayrı zaten alfebede var q-w-x. Queen konseri hakkındaki yorumları. Waşıngtına gonderilen resmi uyarı. XEYNA YINE AMAZON BACAKLARIYLA CANAVAR KESIYO! falan. bundan daha fazla kullnılmıycakki yine. e anadili ingilizce yapalim o zaman, nasilsa her yerde kullaniliyo. Ha yani. Queen ünlü oldu diye resmi dili mi değiştirmemiz lazım? Burda dediğin "dilimiz yozlaşıyor o zaman resmi olarak içine edebiliriz" ile aynı şey. Osmanlıdaki gibi kimsenin birbirini anlamadığı saçma sapan bir yapılara gidilmemeli. Bunun içinde devlet olarak dilini koruman lazım. Devlet dediğin yozlaşmayla savaşmak için orada var. Özel isimse ve latin kokenli dilden geliyorsa kelimeyle oynayamazsın. Fakat değilse uğraşıp türkçeleştirmen lazım. Kürdünden q, yazlığa gelen Rus'undan kril harfleri falan ekleyerek neyi başaracaksın, neyin düzenini koruyacaksın? İki oy için alfabe mi değiştirilirmiş yahu. Daha ortada resmi bişi yokken adamlar nabız yokluyor işte. Bakıyorlar millet ne yorum yapıcak diye. Birde destek çıkıyorsunuz. edit: Ayrıca o dizi türkiyede "Zeyna" adıyla oynatıldı. X'in ordaki işlevi düşündürücü olması nedeniyle sdf
Rakursi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Necro said: Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta biz burada ne kadar kendi haklarımızı koruyorsak reörörö ben "ne mutlu türküm diyene" yazısını göremiyecek miyim? diyebiliyorsak onlar da aynı şeyleri kendileri için düşünüyorlar sonuçta.Bu tarz bir düşünce olunca ortada iki tarafda da kollektif bir yapı sağlanamıyor işte gördüğün gibi.Herkes kendi *milletinin* kaderini belirlememek istiyor.Bu ikili düşünce var olduğu sürece bu ayrımların devam etmesi muhtemel. Dağdaki terörsitle ilgili olaya bunu diyen sen değil misin? "Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta" diyen sen değil misin? Ne peki yaptıkları? Ekmek hırsızlığı falan mı? Hafif bişey mi? Hey Allahım.
Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Rakursi said: Necro said: Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta biz burada ne kadar kendi haklarımızı koruyorsak reörörö ben "ne mutlu türküm diyene" yazısını göremiyecek miyim? diyebiliyorsak onlar da aynı şeyleri kendileri için düşünüyorlar sonuçta.Bu tarz bir düşünce olunca ortada iki tarafda da kollektif bir yapı sağlanamıyor işte gördüğün gibi.Herkes kendi *milletinin* kaderini belirlememek istiyor.Bu ikili düşünce var olduğu sürece bu ayrımların devam etmesi muhtemel. Dağdaki terörsitle ilgili olaya bunu diyen sen değil misin? "Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta" diyen sen değil misin? Ne peki yaptıkları? Ekmek hırsızlığı falan mı? Hafif bişey mi? Hey Allahım. Abi ezop masallarını okuyup mu geliyorsun nedir yani bu ? Burada düsüncelerimizi dile getirmiyor muyuz?Bunlari söylemem sadece objektif bakmamdan kaynaklaniyor olaylara kimseyi desteklemiyorum sadece kendi adıma doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri dile getiriyorum ha sana o göre yanlistir eyvallah.Yıkıcı değil yapıcı olalim biraz.Olmaz mı ?
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Kartan said: Alfabemiz milli bir değer. ahana! nurtopu gibi bi milli değerimiz daha oldu. allah kû'suz dabılyu'suz büyütsün.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Daha öncede düşüncelerimi belirtmiştim tamam haklar verilir istihdam getirilebilir (ki getirilmeli ) ama askerime kurşun sıkan şerefsiz teröristin bağışlanması kabul edilemez.farkında değilsiniz belki arkadaşlar savaş içerisindeyiz. Ve savaşta düşmanına aman vermezsin (çünkü ismi üzerinde DÜŞMAN bilmeyenler sözlükten açıp baksın.)
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ya farkettim de bu milli değerimiz baya bi tecavüze uğramış zamanında. şu sesli harflerdeki şapkalar zırt pırt girmiş çıkmış alfabeye. demek ki milli değerimize ihanet etmişiz bile defalarca. :(
Kartan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Sufi said: Kartan said: Alfabemiz milli bir değer. ahana! nurtopu gibi bi milli değerimiz daha(?) oldu. allah kû'suz dabılyu'suz büyütsün.Hep öyleydi?
MuDo Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 said: T.C. Anayasası 3. Madde Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı" dır. Başkenti Ankara'dır. Anlamak istemeyenlere tekrar edelim. Değiştirilmeleri düşünülemez.. Teklif dahi edilemez.. Akla bile getirilemez.. Sayalım mı?
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ha bir de son olarak bu q, w ve x harflarinin alfabeye dahil edilmesiyle vatan hainliğini eş tutanlar; mevcut türk alfabesinde bu harflerin okunuşlarına karşılık gelen harfler bulunduğu için bu harflerin geçtiği kelimelerde q-w-x yerine türkçe ses benzeri harfleri kullanmayıp da şimdi yaygara koparıyorlarsa kusura bakmasınlar şarlatanlıktan başka bir şey yapmıyorlar demektir. imla
Öne çıkan mesajlar