Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılımın ilk noktaları belli oldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_544348.jpg

üstat bu ne!

ahahaha gülsemmi ağlasammı bilemedim, şimdi gülüyorum yarın ağlıycam sanırım.
Mesaj tarihi:
elaidi said:

ben türk'sem. niye ne mutlu türküm diyene yazısını görmekten mahrum bırakılıyorum?

onlara hak verilirken benim hakkım niye alınıyo.

ayrıca ne mutlu türküm diyene yazısı onları ne ilgilendirir ki? yazı türklere hitap edio.

türküm diyosa ne mutlu dio.

kürtsen de defol git lan diye bi anlam yok ki.

yaz defterine bak bak mutlu ol o zaman abi, neden toplumsal alanı işgal ediyo, belli bir ırk'a yönelik yazı?
Mesaj tarihi:
Necro, bu sayfalarda 3. kez yazıyorum aşağıdakin;

Kültürel yada ekonomik açılıma sözüm yok. Kürt halkının ne kürtçesine nede herhangibir x hakkına sahip olmasına itirazım yok (Bkz önceki sayfalarda yer alan mesajlarım). O konuda peşinen anlaşalım.

Ama dağdaki adama af çıkarmaya var. O suçludur, teröristtir.

Motivasyon kaynağı ne olursa olsun; suçlu, suçludur.

Hukuk sistemi motivasyon konusunda suça karşı en fazla "ağırlaştırıcı nedenler" başlıklarının altında birtakım ceza indirimleri öngörmektedir. Ha tabii birde "nefsi müdafaa" vardır ama herhalde kimse teröristler için "nefsi müdafaa yapıyorlar canım" demez.

Hukuk sistemi ideolojilerle ilgilenmez, o zaten idelojilerden uzakta tutulmalıdır.

Zamanında Özal "anayasa bir defa delinmekle birşey olmaz" demiştir. Ama hayır, çok şey olur. Hukukta ayrıcalıklı ırk, ayrıcalıklı sınıf, yada ayrıcalıklı ideoloji olmamalıdır. Bugün bir ayrıcalık gösterirseniz, yarın herkes bu ayrıcalığı talep edecektir. Bir terörist ile bir hırsız dahi hukuk sistemnin önünde eşit olmalıdır.
Mesaj tarihi:
türkce alfebeyei qwx girmesi neden bu kadar sorun yarattı anlamadım ben.

raks yerine rax yazmışcaz sonuca, kuğu yerine qğu falan olmuyo sonucta.
inceltme işaretinin kaldırılmasının %1'i kadar bile etkilemiycek türkceyi.

Hepinizin klavyesinde q-w-x var, coğunuz w'ye coğu türkce herfden cok basıyosunuz, ileri tuşu cünkü.

ALfenbeye eklenince, özel isimlerden daha fazla kullnılmıycak sonucta.

anlamadım ben bu telaş niye.

HER ILK OKUL OKUMA KITABINA AĞIR MAKINELIYLE KURŞUN GIBI CAKMIYCAKLAR! yanı q-w-x'i.
Mesaj tarihi:
Alfabemiz milli bir değer. Değiştirelim,yeni harfler ekleyelim demek, bayrağın kırmızısını sevmiyorum sarı olsa içimiz açılırdı demekten ya da yeni semboller eklemekten farkı yok.
Mesaj tarihi:
Sam said:

"SUÇ İŞLEMEYEN TERÖRİST Mİ OLURRR" derken demogojiyle suçlamak çok havada kalıyor. ben öne sürmüyorum zaten bu kavramı, başkaları yazmış.

kim yazdıysa öyle bişeyi tam bir gerizekalıymış
Mesaj tarihi:
Bayrakla alfebe aynı şeymi?

YIllardır kullılan arap alfebesinide alammışız, göktürk alfebesinide almamışız, rum alfebesinide almamışız, yerel alfeblerede dokunmamışız. Gitmişiz Latin alfebesini almışız, Zaten içinde var olan bazı fharfleri cıkarmışız (q-w-x) olmayan bazı harfler koymuşuz.

Tümüyle ama tümüyle fonksiyonel bir secim, devletin yüzünü nereye döndüğü, hangi akımlardan etkilenmek istediğiyle ilgi bir karar o kadar.

Bayrak'la alfebe aynı şey değil yanı.
Mesaj tarihi:
abi dil değişmiyo ki yahu..

Hayrı zaten alfebede var q-w-x. Queen konseri hakkındaki yorumları. Waşıngtına gonderilen resmi uyarı. XEYNA YINE AMAZON BACAKLARIYLA CANAVAR KESIYO! falan.

bundan daha fazla kullnılmıycakki yine.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

türkce alfebeyei qwx girmesi neden bu kadar sorun yarattı anlamadım ben.

raks yerine rax yazmışcaz sonuca, kuğu yerine qğu falan olmuyo sonucta.
inceltme işaretinin kaldırılmasının %1'i kadar bile etkilemiycek türkceyi.

Hepinizin klavyesinde q-w-x var, coğunuz w'ye coğu türkce herfden cok basıyosunuz, ileri tuşu cünkü.

ALfenbeye eklenince, özel isimlerden daha fazla kullnılmıycak sonucta.

anlamadım ben bu telaş niye.

HER ILK OKUL OKUMA KITABINA AĞIR MAKINELIYLE KURŞUN GIBI CAKMIYCAKLAR! yanı q-w-x'i.

Su nasil bi mantiktir yani.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

abi dil değişmiyo ki yahu..

Hayrı zaten alfebede var q-w-x. Queen konseri hakkındaki yorumları. Waşıngtına gonderilen resmi uyarı. XEYNA YINE AMAZON BACAKLARIYLA CANAVAR KESIYO! falan.

bundan daha fazla kullnılmıycakki yine.

e anadili ingilizce yapalim o zaman, nasilsa her yerde kullaniliyo.
Mesaj tarihi:
O değilde hani İslam'ı Arapça yaşamak gerekiyodu. Türkçe yapınca sayılmıyordu. Bu adamlar neden Kürtçe yapabiliyor ibadetlerini. Yarın birgün Kürtçe ezan okunsun dediklerinde iki yüzlülük olmayacak mı bu yaptıkları. Atatürk'e çemkirmeyi biliyorlardı ezanı Türkçe okuttu diye.
Mesaj tarihi:
"Max Damage" said:

O değilde hani İslam'ı Arapça yaşamak gerekiyodu. Türkçe yapınca sayılmıyordu.

yok öyle bişey.

sadece arapça türkçe'ye tam olarak çevirilemediği için doğru anlaşılamadığı yerler var deniyo.
Mesaj tarihi:
Necro said:

Abi sizin savunduğunuz şeylere göre bir müslümanın 21.yy da misvak kullanması mantıklı o zaman ? diş fırçası varken ?

banane birader, isterse donsun bi tarafina soksun misvaki. dine gore yasayan bi adamda neyin mantigini ariyosun?
  • Yeni Oluştur...