Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Dostum kardeşlik projesi dedin,ayrıştırma çıktı.
Necro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Umarım bu okullarda verilecek olan seçmeli kürtçe dersleri sorun çıkartmaz.Sonuçta din dersi gibi olsaydi *aha bunlar kafir din dersi almıyor* denileceğinden dolayi mecburen herkes bu dersi alacaktı şimdi de kürtçe öğrenmek isteyenler öğrencileri sıkıştırmasalar bağre.
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Necro said: Umarım bu okullarda verilecek olan seçmeli kürtçe dersleri sorun çıkartmaz.Sonuçta din dersi gibi olsaydi *aha bunlar kafir din dersi almıyor* denileceğinden dolayi mecburen herkes bu dersi alacaktı şimdi de kürtçe öğrenmek isteyenler öğrencileri sıkıştırmasalar bağre. zaten o senden farklı olana saygı duymayıda hayat bilgisine dahil etmeliler, yani bi taraftan ateş bi taraftan barut yetiştirmesinler sonra.
arcane Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 said: 2- Suça karışıp pişman olan terörist 5 yıl gözetim altında tutulacak. 3- Terör örgütü liderlerine af yok (Yurt dışı esnekliği düşünülüyor) Onca şehitten sonra bunların önerilebilmesi bile inanılmaz. Mahmur kampı maddeleri için de aynısı geçerli. Televizyondan tabelaya, devlet memuruna her yerde Kürtçe serbest olacaksa Türkçe alfabeyi değiştirmek hangi sebepten sorarım. Ekonomik kısım lafta kalmamalı.
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Adiemus said: Konu degil de akp kitlenir bunlar gerceklesirse. Katıldım. Suça karışmamış on yıllık terörist nedir yahu? Adam fanboyluk yapmaya mı dağa çıkmış? Bu kadar yaygarayı teröristleri affetmekle çözmeye kalkarlarsa sağdan soldan ülkeye daha çoğu yerleşip daha büyük sorun olmazda başka ne olur? Koskoca Türkçe'ye harf eklemek kadar abes ve saçma bir işte olamaz herhalde. Yozlaşmak için yer aramak böyle birşey. Af kısımlarında kasıt, alfabe kısımlarında komiklik gördüm; kalanı yapılabilir şeyler.
Pallando Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 2 kere seçimlerden tek parti olarak çıkan partiler 3. seferlerinde hep baltayı taşa vurdular ve tek parti iktidarı olamadılar AKP'nin de bu açılım süreci ile baltayı taşa vurduğunu düşünüyorum ve oylarında düşüş bekliyorum. Ama bir yandan da seçimlere daha çok olduğundan Türk halkı gene uyur, oy verir diye de korkuyorum.
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 6- "Ne Mutlu Türküm diyene" yazıları yenilenmeyecek. fail. bu olmaz. imkansız olmalı.
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Bu açılım olursa içsavaş çıkar, gayet net. Bunu göze alabilecek bir hükümette sonuçlarına katlanır. Sonra neden ordu geldi tü kaka demeyinde. QWX harflerinin Türkçe'ye katılımı ne alaka yav, Ne Mutlu Türküm Diyene'nin yenilenmemesi ne, andın kaldırılması ne. Korkarak izliyorum. Hadi İstanbul, hadi İzmir, hadi Antalya de ki kontrollü davranır, ya diğer iller? Çok kötü günlere gidiyoruz.
Chemical Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 İlköğretim andını sürekli söylenmesi anlam kaybettiriyor diye kaldırmak yerine böyle bi şekilde kaldırılması ingilizce tabelalar bile eksik iken kürtçe tabelaların olması alfabeye niye ekliyorlar anlamadım, ülkenin yarısı ingilizce biliyor ve o harfleri kullanıyor, eklenmese kullanılmayacak mı.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Düzgün tartışalım lütfen diyerek aba altından sopa göstereyim ben. Önlemimi alayım. Zevzeklik olmasın. Yapılıyorsa tam yapılsın bu haklar tüm azınlıklara tanınsın. Genellikle bu tarz hizmetlerin ise özel sektöre bırakmak git gide liboşlaşan devletimiz için en doğru karar olacaktır. Dilde ve alfabedeki değişikliğe karşıyım. Kürtçeyse kürtçedir Türkçeyse türkçedir. Kütükçeye gerek yok. Af konusunu ne yapmalıyız bilemiyorum açıkçası. Bu plan dahilinde en önemli konu bana sorarsanız işin ekonomik boyutu.
deja cyrano Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Her platformda ezilen vatandaşların haklarını savunmuş biri olarak, bu sefer aşırıya kaçtıklarını düşünüyorum. Kürt vatandaşların haklarının korunması için Türk vatandaşların haklarının alınmasına gerek yok, olmamalı.
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 KahnX said: kan çıkar o kanun çıkmaz milli maç arkasında patlatıverirler belli olmaz
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Misafir 16.09.2009 19:21 hint alfabesi bize daha uygun.halkın büyük bölümü hint fakiri gibi. Bu yorum da habertürk sitesinden :D
Fly Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 türkçede œ harfi olmadığı için fransızca konuşamıyorum :@ :@ ciddi ciddi trollemeye başladı herifler, ayıp be.
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 |Joker| said: Misafir 16.09.2009 19:21 hint alfabesi bize daha uygun.halkın büyük bölümü hint fakiri gibi. Bu yorum da habertürk sitesinden :D asdsdfsfdds :D
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Diğer maddeleri bilmiyorum ama haber linkinde başlığa yeni harflerin alfabeye girmesine dikkat çekmişler. Bu daha akşam üstü yalanlandı , böyle bir proje yok diye. Yani yazılanların hangileri gerçekten proje dahilinde düşünülüyor , hangileri düşünülmüyor hala ortama resmi olarak sunulmuş değil. Bu nedenden kelli , aha böldüler diye celallenmeyelim.
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ben türk'sem. niye ne mutlu türküm diyene yazısını görmekten mahrum bırakılıyorum? onlara hak verilirken benim hakkım niye alınıyo. ayrıca ne mutlu türküm diyene yazısı onları ne ilgilendirir ki? yazı türklere hitap edio. türküm diyosa ne mutlu dio. kürtsen de defol git lan diye bi anlam yok ki.
fede Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 w q filan girsin alfabeye. emolar da rahatlasın biz de rahatlayalım. "L" de girsin alfabeye
Frantic Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 fede said: w q filan girsin alfabeye. emolar da rahatlasın biz de rahatlayalım. "L" de girsin alfabeye ahahah (tu)
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 elaidi said: ben türk'sem. niye ne mutlu türküm diyene yazısını görmekten mahrum bırakılıyorum? onlara hak verilirken benim hakkım niye alınıyo. ayrıca ne mutlu türküm diyene yazısı onları ne ilgilendirir ki? yazı türklere hitap edio. türküm diyosa ne mutlu dio. kürtsen de defol git lan diye bi anlam yok ki. +1 ki zaten o türk etnik köken olarak türk değildir atatürk'ün milliyetçiliği aslında vatanseverlikle özdeştir amerika'da ki vatandaşlık bağıdır esas
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 hon'a gidiyorum uslu uslu tartışın yoksa banhammer acı olur.
Öne çıkan mesajlar