Bella Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Dragonmax sen de sakin ol,amma atar yapmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 cidden çok sıktı fakir geyiği. konu insanın cebinde para olup olmaması değilki burdaki konu o işletim sisteminin o kadar ediceğimi. bu arada vistadan sonra ben win 7 ye o kadar para verip almam heralde. ne biliyim hem daha yeni hemde çok kullanan yok. sanırım işletim sistemimi değiştirmem için 6 ay daha beklerim. alırsam bile 6 ay sonra ancak. ayrıca korsana da karşıyım. xp orjinalleri o kadar pahalı değiller. her evde bitane olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ginaly ironi yapıyor yoksa hepinizden fakir burda. ciddiye almayın geçer fgfhf. edit: gerçi senko yapmış muhabbetini. olsun o da fakir fds. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 http://koltchak91120.files.wordpress.com/2009/06/facepalm.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 arkadaşlar bu özelliklerin çok daha iyisini yarı fiyatına microsoft'un çıkardığı işletim sisteminde bulabilirsiniz. oh wait... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 işletim sistemine yarım milyar verilir tabii ki. işletim sistemi adı üstünde, her şeyi işleten yazılım. amma velakin daha iyisi varken -hem de bedava- bu kadar para vermeye gerek yok ama :P ha bu arada i <3 msdnaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 bu ultimate ile en tırtı arasındaki fark ne ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ote yandan, isletim sistemine de o kadar para verilmez bence. cunku o isletim sistemi dedigin gercekten de tek basina birsey yapamiyor. ne adam gibi word processor'u var icinde, ne de fotograf duzenleyicisi. hani macos o parayi istese "olm adamlar sadece isletim sistemi satmiyo, icinde bir ton on numara yazilim var" derim ama, adamlarin updateleri 15-20 dolar arasinda oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ginaly said: Adam korsana o kadar alışmış ki, para biriminden haberi yok. +1 vista ilk çıktığı zaman da bu civardaydı. Böjeek said: cidden çok sıktı fakir geyiği. konu insanın cebinde para olup olmaması değilki burdaki konu o işletim sisteminin o kadar ediceğimi. ee 2.5 ytl bile veremiyorsan zaten linux var. gidip beleş beleş kullanırsın. Windows fiyatları eskiden beri bu civarda seyrediyor. evet, bir işletim sistemine 300 dolar değer. zaten o ultimate'deki özellikler sırf internette gezinmek ve oyun oynamak için kullanılan pc'ler için tasarlanmamış. elbette ev kullanıcısı olarak ultimate almana gerek yok. eğer 300 dolar veremiycek veya bir işletim sisteminin 300 dolar etmiyeceğini düşünen biriysen, ultimate versiyonunu almazsın. gidip starter alırsın, home alırsın vs. onlar daha ucuz ve iş görüyor. örneğin laptopumla vista home premium gelmişti, ultimate'i aramıyorum. yani illa ultimate almak zorunda değilsiniz. hatta vista varsa home premium 100 dolara geliyormuş. normal home versiyonu varsa daha da ucuza gelebilir. bilgisayara 600-2000 dolar arası fiyat ödeyip de 100-200 dolar işletim sistemine para verilemiyorsa linux tavsiye ederim. bilgisayarda open source ve freeware programlar kullanırsanız korsanla uğraşmak da gerek kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 korsana devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 linux kullan? Fly said: bu ultimate ile en tırtı arasındaki fark ne ? http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions#Comparison_chart http://img147.imageshack.us/img147/4571/7comparison.jpg ayrıca: http://www.winsupersite.com/win7/win7_skus_compare.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Mum_Chamber said: ote yandan, isletim sistemine de o kadar para verilmez bence. cunku o isletim sistemi dedigin gercekten de tek basina birsey yapamiyor. ne adam gibi word processor'u var icinde, ne de fotograf duzenleyicisi. hani macos o parayi istese "olm adamlar sadece isletim sistemi satmiyo, icinde bir ton on numara yazilim var" derim ama, adamlarin updateleri 15-20 dolar arasinda oluyor. bu fiyat kavramı çok göreceli.. işletim sistemine 200$ vermeyip, bir oyuna 100$ verebiliyor insanlar. bir resim editörüne 1000$ verebiliyorlar ya da.. daha uçuk rakamlar da verilebilir ama amacım iyice abartmak değil. ama piyasa çok değişken zaten. böyle değerlendirmek çok zor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 ben wine veya vm ile çalışmayan oyunlar için alırım bir tane diyordum mesela, direk hayal kırıklığı oldu yirmi defa windows almışımdır, 21. ye de bu parayı vermem şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Ben de geyiğine vurmuştum zaten. Standart ev kullanıcı için home premium fazla bile. Ultimate'e falan gerek yok. Ama ultimate'de bir bitlocker, efendime söyliym bi directaccess falan var ki özellikle directaccess 7'nin en önemli özelliklerinden biri, direkt vpn bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Fly said: ben wine veya vm ile çalışmayan oyunlar için alırım bir tane diyordum mesela, direk hayal kırıklığı oldu yirmi defa windows almışımdır, 21. ye de bu parayı vermem şahsen. hangi parayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 - PARA NERDE ? - müşteride - ARABA NERDE ? - müşteride - PARA NERDE? - ... - ARABA ? - ... - ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Alis said: Niye Xp prof kullaniyorsun ? Aynı mantelite.. "roket adam" said: aşağısı kurtarmıyo kanka. Multilingual User Interface mi kullancaksınız? Ya da UNIX'le felan mı uğraşıcaksınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 fiyattan ziyade satış politikasının "pahalılarından alın sadece olm!" zorlaması korsanı oldukça legal kılıyor. max. cpu chip supported kısmına baktığınızda elinizde ilk alınması gereken versiyonun Professional. olduğunu görüyoruz. home premium'un 199$lık fiyatına bakınca "ney için?!" diye sormamak elde değil. keza prof.'un 299$'lık fiyatını da fazla bulduğumu söylemem lazım. düşünsenize, alabildiğiniz makul, minimum fiyatlı işletim sisteminin fiyatı 299$.. ve hepsi bu. sadece ve sadece bir işletim sistemi, ekstrası yok, bir fazlalığı yok.. neyse ki korsan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 dasaaa said: max. cpu chip supported kısmına baktığınızda elinizde ilk alınması gereken versiyonun Professional. olduğunu görüyoruz. düşünsenize, alabildiğiniz makul, minimum fiyatlı işletim sisteminin fiyatı 299$.. ve hepsi bu. nasıl ya? ilk alınması gereken versiyon professional felan değil. dualcore işlemcileri kastediyorsan, dualcor/quadcore/ht işlemciler çift fiziksel işlemci sayılmıyor. ordaki 2 cpu dediği direk 2 tane cpu takılan anakartlarda kullanmak için. ha gerçekten 2 cpu'lu anakartın varsa helal olsun, normalde bilgisayarcılarda satılan bişi değil çünkü o. en son xenon işlemcilerde görmüştüm. serverlarda felan kullanılmak için yapılmış bişiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Ractamainus said: Mum_Chamber said: ote yandan, isletim sistemine de o kadar para verilmez bence. cunku o isletim sistemi dedigin gercekten de tek basina birsey yapamiyor. ne adam gibi word processor'u var icinde, ne de fotograf duzenleyicisi. hani macos o parayi istese "olm adamlar sadece isletim sistemi satmiyo, icinde bir ton on numara yazilim var" derim ama, adamlarin updateleri 15-20 dolar arasinda oluyor. bu fiyat kavramı çok göreceli.. işletim sistemine 200$ vermeyip, bir oyuna 100$ verebiliyor insanlar. bir resim editörüne 1000$ verebiliyorlar ya da.. daha uçuk rakamlar da verilebilir ama amacım iyice abartmak değil. ama piyasa çok değişken zaten. böyle değerlendirmek çok zor bence. o resim editoru dediginden genelde insanlar para kazaniyor ki? kisisel kullanim icin de kimsenin herhangi bir yazilima 1000 dolar verecegini sanmiyorum. hatta dusununce, bireysel kullanim icin 100 dolardan pahali yazilim bulmak bile zor; bir elin parmaklarini gecmez. gecenlerin cok buyuk bolumu de microsoft urunudur. eglence sektoru ise tamamen ayri, karsilastirmak hata olur. bi kere eglence sektorunde zamanlama fiyat konusunda cok onemlidir. yani 100 dolar dedigin oyun genelde bir sene icinde 50 dolara duser. ayni sekilde, dvd'lerin fiyatlari buyuk oranda azalir. ote yandan, vista hala 200 dolara satiliyor. xp'nin de 99 dolar olmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 kişisel kullanım için bir yazılımlara 40-50 dolardan fazla para vermek gerekmiyor. ama adobe programları ve microsoft office paketleri buna istisna. office fazla pahalı. adobe set almaya kalkınca bin dolar civarında para ödüyorsun. ama bahsettiğimiz şey işletim sistemi, normal bir yazılım değil. normal bir oyun da değil. yazılımlar 50-100, oyunlar 50-100 dolar civarında iken, işletim sisteminin 50 dolardan az olmasını istemek biraz fazla ütopik. ha, ne zaman windows işletim sistemi ücretsiz olur? windows versiyonu satılan her yazılımdan %50 kar almaya başladıkları zaman. konsol politikası gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Bone said: Fly said: ben wine veya vm ile çalışmayan oyunlar için alırım bir tane diyordum mesela, direk hayal kırıklığı oldu yirmi defa windows almışımdır, 21. ye de bu parayı vermem şahsen. hangi parayı? ikiyüz doalr ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 prof. versiyonunun hakkı 150$ civarı. fazlası değil. üstüne konulan her cent korsanı legalize eder, haklı çıkartır. tam 2 katı fiyat çekilmesi haydi haydi haklı çıkartıyor korsanı. yeni bir sistemle gelmediği sürece, şirket vs almadığı süre kapik işlemez benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 home benim işime yarıyormuş ama xpye de feci alıştım zaten win7 gerektirecek bir bilgisayar sistemim yok :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 yanlış anlaşılmasın niye para veriyoruzunda değilim, yıllardır kullandım ve sorun oğlu sorun çıkartıp sinirimi bozmaktan başka fonksiyonu olmayan sistemlerdi, linuxla tanıştıktan sonra alt tarafı oyun oynayacağım diye buna niye para vereyim demek istedim. en azından linuxta çıkan sorunun mantıklı bir sebebi oluyor, geçenlerde c# çalışmak için kurdum ve ilk haftadan yok şu dll eksik yok kaşım ağrıyor gözüm pembe diye haybeden sorun uydurmak için çaba sarfetti vatandaş. önyargılı olmam çok doğal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar