Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gariban Pastası Yapımı (a.k.a Öğrenci Pastası)


Nakamura

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle merhabalar efenim, herkese saygılar..

Bu ilk tutom ve çok heyecanlıyım allam yareppim ehe.

Lafı uzatmadan neler yapacağımızdan az buçuk bahsedeyim:

yaklaşık 7 liraya pasta yapmayı öğreticem nacizane.
pastanelere öğrenci hallerinizle para bayılmamanıza yardımcı olmaya çalışıcam.
kendi zevkinize, becerinize göre bişeyler yapmanın tadına varmanızı sağlarsam ne mutlu bana..

ve son olarak; sevgilinizle, eşinizle, (eşcinsel iseniz partnerinizle (:P) ) güzel vakit geçirmenizi dikkate aldım. Ben öyle yapıyorum şahsen. sevgiliyle yapılınca daha bi güzel oluyo. Birlikte aktiviteniz olmuş olur en azından :)

Malzemelerimize geliyoruz. Fiyatlarıyla birlikte yazıcam ki ne kadara mal olduğunu hesaplayabilin.

• Pasta Keki - 2,50 TL


http://img34.imageshack.us/img34/4929/13092009073.jpg


• Pasta Kreması - 1,60 TL


http://img268.imageshack.us/img268/3450/13092009076.jpg


• 1 Litre süt - 1,30 TL


http://img196.imageshack.us/img196/851/13092009079.jpg


• 1 tane Nescafe 3ü1 arada - 30 Kuruş
• 2 tane armut - 50 Kuruş
• 2 tane şeftali - 70 Kuruş


http://img27.imageshack.us/img27/8023/13092009074.jpg




evet, şimdi geldik nasıl yapılacağına..

öncelikle pasta kremamızı mikserimizde bekleyen 2 su bardağı soğuk sütün içine koyuyoruz. 5-6 dakika orta devirde karıştırıyoruz. "ulan öğrenci dedin, zengin işi çıktı. Ne gezer bende blender" derseniz, (-ki derseniz de haklısınızdır) çırpma teliyle gayet rahat yapılıyor, denedim. kremamızı hazırladıktan sonra buzdolabına koyuyoruz ki fazla akışkan olmasın. Akışkan olursa şekil vermek baya bi zorlaşır.

Mikserine gurban

http://img268.imageshack.us/img268/3093/13092009078.jpg




Ardından 1 bardak su ısıtıyoruz. Kaynar olmasına gerek yok (nescafe için) pasta kekimizin altını fırça yardımıyla nescafeyle buluşturuyoruz.

Neden fırça kullandık da bodoslamadan dökmedik sensei?

Çünkü, fırça sayesinde hem eşit dağıttık, hemde kekimizin sünger gibi olmasın engelledik.

sonra da üstüne istediğimiz meyveleri ince ince dilimleyip diziyoruz.

Neden ince ince dilimledik Sir ?

Çünkü kalın olursa daha fazla krema gider ve insanlar zevk alarak yemez pastamızı


http://img7.imageshack.us/img7/424/13092009077c.jpg



Meyvelerimizi adamakıllı yerleştirdiğimize göre kremamızı sürmemizin vakti gelmiş demektir. Ben kaşık kullanıyorum ama spatulayla daha kolay olur sanırım.

kremana sağlık

http://img268.imageshack.us/img268/3819/13092009080.jpg



ardından da pasta kekimizin ikinci katını yerleştiriyoruz.

kat kat tat

http://img43.imageshack.us/img43/771/13092009081a.jpg



ardından onunda üstüne kremamızı sürüyoruz.

çukulat

http://img196.imageshack.us/img196/5356/13092009082.jpg



sonrasında da asıl önemli kısma geldik. Pastamızın üzerine meyvelerini koyuyoruz. Burda sadece sizin yetenekleriniz ve hayalgücünüz konuşur. Ne kadar tarif etsem de az. Unutmayın; servis yemeğin %50sidir, o yüzden el becerisi önemli. benden beceriksiz de olamazsınız zaten ^^

meyveleri yerleştirirkene

http://img43.imageshack.us/img43/1003/13092009083.jpg



meyvelerimizi yerleştirdik. Ardından adamakıllı süslemeye geldi sıra.. Hem renginin güzel olması açısından, hemde mayhoş tadıyla pastadaki şekerli zımbırtıların içimizi yakmasını istemediğim için vişne reçeli kullandım ben. Siz kullanmayada bilirsiniz. Damak tadınıza kalmış artık. Şurup daha bi güzel olurdu ama masraf kalemini arttırmamak için kullanmadım. Herkesin rahatça yapabilmesini amaçladım temek olarak..

uu kırmısı bebeyimss <3

http://img34.imageshack.us/img34/5967/13092009084.jpg



Sonra da üstüne hindistan cevizi serptim biraz biraz. Maksat renk olsun.

Indian Ceviz in da haus!

http://img232.imageshack.us/img232/4683/13092009085.jpg




Sonrasında da etrafına serpiyoruz azar azar.

accık accık

http://img268.imageshack.us/img268/8611/14092009092.jpg



böylelikle pastamızı oluşturmuş oluyoruz :)

ardından buzdolabında 1,5 yada 2 saat bekletip servise hazır hale getiriyoruz.

Sonunda böyle bişeye sahip oluyoruz:


http://img268.imageshack.us/img268/8611/14092009092.jpg


Peki geriye kalan krema ve meyveleri ne yaptık? Çöpe mi attık Mister?

Hayır Nikılıs, onları da bi tabakta biriktirdik, ardından da plastik bi kaseye yerleştirip buzluğa attık ve yalancı dondurma elde ettik.

http://img232.imageshack.us/img232/6739/13092009091.jpg



Peki burda neyi amaçladık?

Çiftler için güzel bi aktivite

Çok enfes olmasada el yordamıyla pasta nasıl yapılır onu gösterdim nacizane

Canımız tatlı bişey çektiğinde 6 kişilik pastaya 30 lira vermemizin gerekmediğini

elimizdekileri değerlendirdiğimizi.



Zahmetli mi?
Zahmetli
Zevkli mi?
Zevkli
Güzel mi?
Elbette!


Herkese afiyet olsun. Elim sürçtüyse affola, okuduğunuz için teşekkürler..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yorum yazan herkese çook teşekkürler, repe boğuldum resmen =P

Böjeek said:

Ooooooo süpermiş emeğine sağlık.
gariban pastası filan demişsin de o pastahanede filan satılanlardan bin kat daha güzel olmuştur tadı eminim.
aklıma bide şu geldi acaba beyaz krema kullansak tadı daha mı güzel olur.



ben normalde beyaz krema kullanıyorum ve enfes oluyo. Kakoludan daha çok sevdim onu. Ama bide kakoluyu denemek istemiştim dün. Vanilyalıyı tek geçerim.

@vaniLLe

evet BİM'den yaptım alışverişi, Şok hem pahalıydı, hemde krema bulamamıştım orda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alisverisi nerden yaptigin önemli diil zaten de merak ettim dost sütü görünce =P.
ben herseyin tazesinden, hazir olmayanindan yanayim ama bunun da gideri var.
cok yapay bi tat verdigi icin sevemiyorum ben.

gerci bu pasta kekinin yapilmasi hic zor bisey degil. ya da kremanin. fotoraf makinem olsaydi da ben de tuto hazirlayabilseydim. kiskandim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...