Nakamura Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Öncelikle merhabalar efenim, herkese saygılar.. Bu ilk tutom ve çok heyecanlıyım allam yareppim ehe. Lafı uzatmadan neler yapacağımızdan az buçuk bahsedeyim: yaklaşık 7 liraya pasta yapmayı öğreticem nacizane. pastanelere öğrenci hallerinizle para bayılmamanıza yardımcı olmaya çalışıcam. kendi zevkinize, becerinize göre bişeyler yapmanın tadına varmanızı sağlarsam ne mutlu bana.. ve son olarak; sevgilinizle, eşinizle, (eşcinsel iseniz partnerinizle (:P) ) güzel vakit geçirmenizi dikkate aldım. Ben öyle yapıyorum şahsen. sevgiliyle yapılınca daha bi güzel oluyo. Birlikte aktiviteniz olmuş olur en azından :) Malzemelerimize geliyoruz. Fiyatlarıyla birlikte yazıcam ki ne kadara mal olduğunu hesaplayabilin. • Pasta Keki - 2,50 TL http://img34.imageshack.us/img34/4929/13092009073.jpg • Pasta Kreması - 1,60 TL http://img268.imageshack.us/img268/3450/13092009076.jpg • 1 Litre süt - 1,30 TL http://img196.imageshack.us/img196/851/13092009079.jpg • 1 tane Nescafe 3ü1 arada - 30 Kuruş • 2 tane armut - 50 Kuruş • 2 tane şeftali - 70 Kuruş http://img27.imageshack.us/img27/8023/13092009074.jpg evet, şimdi geldik nasıl yapılacağına.. öncelikle pasta kremamızı mikserimizde bekleyen 2 su bardağı soğuk sütün içine koyuyoruz. 5-6 dakika orta devirde karıştırıyoruz. "ulan öğrenci dedin, zengin işi çıktı. Ne gezer bende blender" derseniz, (-ki derseniz de haklısınızdır) çırpma teliyle gayet rahat yapılıyor, denedim. kremamızı hazırladıktan sonra buzdolabına koyuyoruz ki fazla akışkan olmasın. Akışkan olursa şekil vermek baya bi zorlaşır. Mikserine gurban http://img268.imageshack.us/img268/3093/13092009078.jpg Ardından 1 bardak su ısıtıyoruz. Kaynar olmasına gerek yok (nescafe için) pasta kekimizin altını fırça yardımıyla nescafeyle buluşturuyoruz. Neden fırça kullandık da bodoslamadan dökmedik sensei? Çünkü, fırça sayesinde hem eşit dağıttık, hemde kekimizin sünger gibi olmasın engelledik. sonra da üstüne istediğimiz meyveleri ince ince dilimleyip diziyoruz. Neden ince ince dilimledik Sir ? Çünkü kalın olursa daha fazla krema gider ve insanlar zevk alarak yemez pastamızı http://img7.imageshack.us/img7/424/13092009077c.jpg Meyvelerimizi adamakıllı yerleştirdiğimize göre kremamızı sürmemizin vakti gelmiş demektir. Ben kaşık kullanıyorum ama spatulayla daha kolay olur sanırım. kremana sağlık http://img268.imageshack.us/img268/3819/13092009080.jpg ardından da pasta kekimizin ikinci katını yerleştiriyoruz. kat kat tat http://img43.imageshack.us/img43/771/13092009081a.jpg ardından onunda üstüne kremamızı sürüyoruz. çukulat http://img196.imageshack.us/img196/5356/13092009082.jpg sonrasında da asıl önemli kısma geldik. Pastamızın üzerine meyvelerini koyuyoruz. Burda sadece sizin yetenekleriniz ve hayalgücünüz konuşur. Ne kadar tarif etsem de az. Unutmayın; servis yemeğin %50sidir, o yüzden el becerisi önemli. benden beceriksiz de olamazsınız zaten ^^ meyveleri yerleştirirkene http://img43.imageshack.us/img43/1003/13092009083.jpg meyvelerimizi yerleştirdik. Ardından adamakıllı süslemeye geldi sıra.. Hem renginin güzel olması açısından, hemde mayhoş tadıyla pastadaki şekerli zımbırtıların içimizi yakmasını istemediğim için vişne reçeli kullandım ben. Siz kullanmayada bilirsiniz. Damak tadınıza kalmış artık. Şurup daha bi güzel olurdu ama masraf kalemini arttırmamak için kullanmadım. Herkesin rahatça yapabilmesini amaçladım temek olarak.. uu kırmısı bebeyimss <3 http://img34.imageshack.us/img34/5967/13092009084.jpg Sonra da üstüne hindistan cevizi serptim biraz biraz. Maksat renk olsun. Indian Ceviz in da haus! http://img232.imageshack.us/img232/4683/13092009085.jpg Sonrasında da etrafına serpiyoruz azar azar. accık accık http://img268.imageshack.us/img268/8611/14092009092.jpg böylelikle pastamızı oluşturmuş oluyoruz :) ardından buzdolabında 1,5 yada 2 saat bekletip servise hazır hale getiriyoruz. Sonunda böyle bişeye sahip oluyoruz: http://img268.imageshack.us/img268/8611/14092009092.jpg Peki geriye kalan krema ve meyveleri ne yaptık? Çöpe mi attık Mister? Hayır Nikılıs, onları da bi tabakta biriktirdik, ardından da plastik bi kaseye yerleştirip buzluğa attık ve yalancı dondurma elde ettik. http://img232.imageshack.us/img232/6739/13092009091.jpg Peki burda neyi amaçladık? Çiftler için güzel bi aktivite Çok enfes olmasada el yordamıyla pasta nasıl yapılır onu gösterdim nacizane Canımız tatlı bişey çektiğinde 6 kişilik pastaya 30 lira vermemizin gerekmediğini elimizdekileri değerlendirdiğimizi. Zahmetli mi? Zahmetli Zevkli mi? Zevkli Güzel mi? Elbette! Herkese afiyet olsun. Elim sürçtüyse affola, okuduğunuz için teşekkürler..
radagast62 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 eline sağlık güzel olmuş, öğrenci dostu olmasıyla da +rep aldı benden
pogodi Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 ahahhahaha süper topik süper pasta +REP
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 bana sadece hindistan cevizini ver o da pasta olur benim için ellerine sağlık ^^
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Ooooooo süpermiş emeğine sağlık. gariban pastası filan demişsin de o pastahanede filan satılanlardan bin kat daha güzel olmuştur tadı eminim. aklıma bide şu geldi acaba beyaz krema kullansak tadı daha mı güzel olur.
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 içinde pötübör olmayan gariban pastası mı olur
Kaspar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 +rep hakikaten. yalnız öğrenci işi gariban işi dediğin pasta pötibör+pudingden kat kat yapılan pastadır. bu onun yanında semi-pro sayılır yine.
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 ahah çok güzel olmuş. deneyeyim bi ara.
urmesque Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 yılbaşı ağacına benziyor ahauhau tebrikler!
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 pratikmis. ama o kremanin yerine puding olsa olmamis derdim sdf. alisverisi BIMden mi yaptik bi de dostum?
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 vaniLLe said: pratikmis. ama o kremanin yerine puding olsa olmamis derdim sdf. alisverisi BIMden mi yaptik bi de dostum? ne sandın tarram.
Nakamura Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 yorum yazan herkese çook teşekkürler, repe boğuldum resmen =P Böjeek said: Ooooooo süpermiş emeğine sağlık. gariban pastası filan demişsin de o pastahanede filan satılanlardan bin kat daha güzel olmuştur tadı eminim. aklıma bide şu geldi acaba beyaz krema kullansak tadı daha mı güzel olur. ben normalde beyaz krema kullanıyorum ve enfes oluyo. Kakoludan daha çok sevdim onu. Ama bide kakoluyu denemek istemiştim dün. Vanilyalıyı tek geçerim. @vaniLLe evet BİM'den yaptım alışverişi, Şok hem pahalıydı, hemde krema bulamamıştım orda.
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 alisverisi nerden yaptigin önemli diil zaten de merak ettim dost sütü görünce =P. ben herseyin tazesinden, hazir olmayanindan yanayim ama bunun da gideri var. cok yapay bi tat verdigi icin sevemiyorum ben. gerci bu pasta kekinin yapilmasi hic zor bisey degil. ya da kremanin. fotoraf makinem olsaydi da ben de tuto hazirlayabilseydim. kiskandim.
Nakamura Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 göndereyim makinamı ayıbsın :) bide edit: ben hayatta yapamam öyle krema falan. işin kolayına kaçtım azıcık. ama oda affedilir yahu, erkeğim sonuçta. elim nasıl yatkın olsun öyle şeylere (:P)
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 cok basit ki. bunu yapmaya hevesliysen, onu da yaparsin. said: Un, yumurta, şeker, süt mixerde çırpılır ardından karıştırarak ocakta pişirilir.İndirirken vanilyası ve yağı eklenir bu kadar.
Nakamura Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 bi deniyim bu hafta, mutfak havaya uçmazsa yazarım buraya.
gleoddyn Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Super olmus ellerine saglik. Fotolari tek tek acarken, sute gelince aha dost sut gelicek dedim. Benim icin en zevkli kismi oydu :P Dost sut ogrencinin dostu.
radagast62 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 topikte tek bişey eksik kalmış, fistanın gelip fakirler demesi lazım
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 ahah güzel tuto olmuş, eline sağlık Kaspar said: yalnız öğrenci işi gariban işi dediğin pasta pötibör+pudingden kat kat yapılan pastadır. ama şunu hiçbi şeye değişmem arkadaş, hatta canım çekti bak
dory Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 of mis gibin olur o da^^ bu arada bu da guzelmis, reps.
vaniLLe Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 bisküvili ve pudingli olanini hic bi zaman sevemedim.
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 sırf bu konu yüzünden eve gelirken meyveli pasta aldım. yapmaya üşendim evet
Öne çıkan mesajlar