Bone Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Batman'in çizgi filmi (Batman TAS) çok hoşuma giderdi, halen de en çok beğendiğim çizgi filmlerden biri. Retrofuturistik dünyasıyla Noir filmlerini andıran stili gayet etkileyici. Bu çizgi filmi hazırlarken beyaz kağıtlara değil siyah kağıtlara çizdikleri için daha da karanlık bir çizgi film ortaya çıkmış. Spawn'ın çizgi filmi (Spawn TAS) gördüğüm en ağır ve karanlık çizgi filmlerden biri. Abartı gore filmlerden değil ama yine de bol kanlı sahneler içeriyor. İçinde ufak da olsa cinsellik sahneleri de içeriyor. Zaten çizgi romanı çok güzeldir. Çizgi filmi de işi daha da zevkli bir hale getiriyor. Hellboy'un çizgi romanları muhteşem çizimler ve Ctulhu mythos'u başarıyla aktarmış hikayelere sahip. Hellboy'u da çok severim. Özellikle o farklı çizim tekniği işi daha "çılgınlık" boyutuna götürüyor. Bunun birkaç filmi de varmış. DVD'ye çıkmış bunlar. Çok beğenmiştim onları da. Gargoyles serisi eski bir seri, ama çizgi filmine bayılırdım bunun. Taa 1995 felan gibi RTL'de almanca olarak izlerdim ve konuştuklarını anlamaya çalışırdım. Daha sonra ATV'de yayınlanmıştı. World Of Darkness'i andıran tarzıyla karanlık atmosfer yaratan çizgi filmler arasına koyuyorum. Hellsing her ne kadar yukarıdaki çizgi filmler gibi yalnızlık ve bunalım hissi içermese de, korku temaları (vampir, zombi vs) içermesi ve siyah genelli çizimleri yüzünden karanlık atmosfer hikayelerin arasına girebilir diye düşündüm. Vampire Hunter D - Bloodlust çok sevdiğim bir filmdi. Çok ağır bir karamsarlık içermese de, yalnızlık hadisesini ilginç bir anlatımla aktarıyordu. En sevdiğim half-vampire karakteri diyebilirim. Witch Hunter Robin'in bölümlerini izleme imkanım olmadı henüz. Ama ilk bölümünden güzel bir seri olduğu izlenimini uyandırdı bende. Darker Than Black'i hiç izlemedim. Sadece ilk birkaç dakikasına göz attım. Ama bana Gargoyles çizgi filmini ve Blood II: The Chosen oyununu andırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 WHR ilk yarısı klasik monster of the week temalı yüksek bütçeli BONES animesi. İkinci yarısı yarım yamalak esas konu. Öyle bi karamsarlık, gothic, punk, chaotic falan bi hikayesi yok. Klasik kendi türünü avlaması için kullanılan saf ve tecrübesiz bir kızın yeni ortama girip ayak uydurmaya çalışması Darker than Black in hiç alakası yok. Çift bölümlük monster of the week mini hikayeler. Ha şu bahtsız dedektif ve parttimer öğrencinin noirvari bölümleri var ama onlarda atmosfer olarak değil sadece konsept olarak animeleştirilmiş halde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2009 warhammer ın çizgi romanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cakeonroof Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 anime olarak kousetsu hyaku monogatari (13 bolumluk korku hikayeleri islenen bir seri, gayet karanlik ortamlar,yer yer gore ve cinsellikte var.degisik bi tarzi var begenmistim. seyri keyifliydi.) ve tenshi no tamago (mamoru oshii nin bir filmi,epey karanlik ve gotic,fakat fazla soyut ve sembolizme cok basvuruor.ilgini cekerse bu tarz seyler kesin seversin.zira ortam aradigin ortam.) manga olarak ta tsutomu nihei nin blame! ini oneririm baska bi topicde de onermistim sanirim bunu sana.karanlik gotik hardcore bi cyberpunk bu seri de. noise! den baslayabilirsin sever ve ilgini cekerse blame! ile devam edersin , biomega! , net sphere engineer , ve one shot luk hikayeleride var nihei nin , tarzlar hep cyberpunk ve gayet karanlik dunyalar.az dialogun oldugu bol bol action ve environment karelerine sahip mangalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 korku animesi olarak uzumaki iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Öncelikle Manga olarak Blade of Immortal ve Tsutomu Nihei külliyatını öneriyorum. (Başta Noise ve Blame olmak üzere) Anime olarak Ayakashi : Classic Japanese Horror ve Samurai Horror Tales serileri var, kısadır, direkt korku görselliği minimal kullanılmıştır ama Ring dahil birçok filmde karşımıza çıkan korku idealarnın kaynaklarını direkt Japon folklöründen uyarlama olarak göstermesi yönünden önemlidir. Benzer şekilde Mermaid's Scar OVA'sı da sevdiğim bir gotik animedir. Guyver OVA'ları ile Hellsing de tercih edilebilir örnekler içinde. Dengesiz şiddet istismarı ile ilgili belirgin sorunları olmasaydı Shigurui'yi de sayabilirdim. Paso organlar havada uçsun, benim gothic anlayışım öyle diyorsan Violence Jack yada Devilman OVA'larını izle. Konusuz-baldır bacak organ sömürüsü animelerle öldürecek vaktin çoksa Elfen Lied de bu listeye eklenebilir. --------- Ayrı bir başlık içinde olaraktan belirtmek istediğimden : Texhnolyze, Serial Experiments Lain ve Boogiepop Phantom'u da izlemediysen kesinlikle öneririm. Şimdilerde dağ taş düz lolicon dolmuşken bu birkaç serinin yıllar sonrasında bile mutlaka izlenmesi gereken örnekler olarak değerinin şimdilerde daha iyi anlaşılacağına inanıyorum. Hatta istersen bu listeye bir de Monster serisini ve Black Jack OVA ve filmini de ekleyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 darker than black'ı bitirdim. ilk bölümleri enfes, ama sonraya doğru gittikçe kalitesi düşüyor gibi geldi. yine de blood/blood2 arası bir hikayesi olduğu için çok hoşuma gitti. chaotic olmuş baya. whr ve ergo proxy izliyorum, ilk 1-2 bölümünü bitirdim daha. ergo proxy çok ağır geldi bana, cidden çok ağır yapmışlar, spawn'a benzettim o yönden. whr sanki bprd (hellboy) ekibi gibi bir ekibi konu alıyormuş gibi geldi. öyle mi devam edecek bilmiyorum ama bakayım. kafayı biraz sakinleştirip lain'e başlıycam sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Monster. Korku temalı değil ama gerek müzikelr gerek hikaye olsun inanılmaz iyi bir anime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 berserki göremedim ama berserkin mangası falan cok güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 ultimate survivor kaiji ve mahjong legend akagi da dahil edilebilir aslında karanlık hikaye denince. http://www.concretebadger.net/images/blog/kaiji/4.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Abi Kaiji çok çok fena sonunda ağzında baya acı bir tat bırakıyor. Yanlız mangasının bir kısmını çevirdiler (Animeden sonrasının bir kısmını). Ağır spoiler isteyen varsa çevrilmiş kısmın sonunu yazayım ama kendinize kötülük edersiniz. Okumadıysanız gidin okuyun. Ve mangafox'dan değil gidin adam gibi DL edin okuyun. Kaliteli scanlardı çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 yok söyleme, ben anime'ini bekliyorum. 2020'ye çıkar herhalde lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 ergo proxy izle sonuna kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar