Sam Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 estel'den ben cevabımı aldım xunn, yazacağım da birşey kalmadı. samimiyetin kanıtlanabilmesi için verilmesi gereken bir örnekti atatürk orada, forum genelinde daha çok kabul gören bir değer varsa onu yazarsınız. ben bilmiyorum. bitmiş tartışmaya geri çekmek için troll, internet faşizmi laflarına hiç gerek yoktu. bodrack, ben kişisel düşünceyi sordum zaten orada, mod görüşünü değil. kurallar belli, bihaber değilim. sorumun paticik kapsamında değerlendirilmesi gerekmediğini belirttim. estel o ilk mesajını attıktan sonra mod olmasa da aynı soruyu sorardım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 xunn said: Kısacası sen komik bulmuyorsan bile, bulan milyonlarca insan var. Senin kutsal gördüğün, saygı gerektirdiğini düşündürdüğün değerlere milyonlarca insan gülüyor. Sen Internet White Knight olabilirsin, ama ben senin erdemli tavrını paylaşmıyorum bu olaya. Kişisel seviyeye inersem trajikomik buluyorum, çünkü 9/11'in sağladığı, sizin gibi "saygılı" insanların primiyle gidip başka ülkelerdeki sivilleri bilinçli bir şekilde öldürüyorlar. sen komik buluyorsan bile, bulmayan milyonlarca insan var. senin saygı gerektirmediğini düşündüğün şeylere milyonlarca insan saygı duyuyor. sen internet Funny Guy olabilirsin ama ben senin bu laubali tavrını paylaşmıyorum bu olaya. Kişisel seviyeye inersem bu saygı meselesini dramaya çevirmek gibi görüyorum çünkü ne olursa olsun bu olay sonucu orta doğuyu işgal edecek amerikanın hareketlerinin sorumluluğunu, bu olaya saygılı yaklaşılması gerektiğini düşünen ama amerikanın işgalci tavrından nefret eden insanların üstüne yüklüyorsunuz haklı çıkmak için. işte bakış açısı argümanı ile ilgili sorun burda ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. senin bakış açın varsa başkalarının da bakış açısı var. sen o insanların bakış açısı anlamaya çalışmadan "ama benim bakış açım!" dersen kimse sallamaz tabi. bakış açısı kavramının var olma sebebi bence sentez yaratabilmek ama senteze doğru gidilmezse anca herkes kendi bakış açısını şovalyeliğini yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 iyide ardeth burda bakış acısı sovalyeciliği yok. bak dikkatini cekiyorum, benım bakış acıma bi bak beyenirsen alırsın demiyorum, gif'i yapanınkişnede demiyorum. Küfürü ciddiye almıyoruz insan olarak normal, nefretin cevabını sevgi olması zor. Bari komediye töleranslı ol. Sen bizzat sen gidip bi bak neymiş, belki bişiler farke dersin daha önce görmediğin. Sana demiyorum git admaın bakış acısını benimse. Onun bakış acısıyle ilgili hiçbirşey yok burda. Olan tekşey, komedinin daha tolere edilebilecek bişey olması, nerdeyse her zaman uc noktalara deymesi bu sayede ezberi daha güclü bir şekidle bozması, bide komik olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 sana demedim zaten senle o konuyu tartıştık ve en son sana dediğim şey senin dediklerini ancak komedi/karikatür/mizah'ın eleştirisel ve düşünsel bir değeri olursa katılırım yoksa diğer durumda o adamın bakış açısını anlamaya çalışmama ya da öyle bir insanın/insanların var olduğu durumu üzerine uzun uzun düşünmemin bana bir şey kazandıracağını düşünmediğimi belirttim. her karikatürün aynı kategoride ve etkide olduğuna katılmıyor, bu tarz karikatürün ufuk açabileceğini ya da ezber bozabileceğini de düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Ardeth said: ben de diyorum ki senin bahsettiğin karikatürlerin (penguendeki gündem karikatürleri mesela) ya da mizahın (olacak o kadar mesela) onu yapabilecek kalitesi var. Olayın absürtlüğünü ve vahşetini mizahı kullanarak insanın gözüne sokuyor çünkü. Sana katılmadığım nokta bu konu içersinde koyulan karikatürlerin onu yapabilecek kalitede olması. Tam olarak da burda motivasyon'un önemini görüyoruz zaten. Bu konudaki karikatürleri yaratan motivasyonun bir mesaj verme isteğinden yoksun olması da o karikatürlerin bu konuda yetersiz kalmasına sebep oluyor. Her absürt karikatür karşıdaki insanın gözünü açmaz. Ayrıca o bahsettiğin olayların hepsinin de karikatür gerektirmyecek kadar aşikar olduğunu düşünüyorum bunu da ayrıca belirtmek istedim. yani kısacası herhangi absürt bir karikatür o karikatürün motivasyonu ve eleştirisel kalitesinden bağımsız olarak aynı etkiyi yaratamaz bence. dolayısıyla bunlar önemli faktörlerdir. Ayrıca ortada çok basit bir "kant'ın ödev ahlak"ı durumu var. Levent kırcaya kızmam çünkü o adam eleştirmek için yapmış, diğer herife kızarım çünkü o sadece eğlence olsun diye yapmış (en azından ben böyle düşünüyorum, ama tabi tersini gösterirseniz de hatamı kabul ederim o noktada o ayrı bir mesele). Buna karşı söyleyebileceğin bir şey var mı? Zira asıl konu bu zaten, karikatürün yapandan bağımsız bize kattıkları değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Tartisma olsun tastan olsun patilere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaggy Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 melih gökçek'in işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Ardeth said: xunn said: Kısacası sen komik bulmuyorsan bile, bulan milyonlarca insan var. Senin kutsal gördüğün, saygı gerektirdiğini düşündürdüğün değerlere milyonlarca insan gülüyor. Sen Internet White Knight olabilirsin, ama ben senin erdemli tavrını paylaşmıyorum bu olaya. Kişisel seviyeye inersem trajikomik buluyorum, çünkü 9/11'in sağladığı, sizin gibi "saygılı" insanların primiyle gidip başka ülkelerdeki sivilleri bilinçli bir şekilde öldürüyorlar. sen komik buluyorsan bile, bulmayan milyonlarca insan var. senin saygı gerektirmediğini düşündüğün şeylere milyonlarca insan saygı duyuyor. sen internet Funny Guy olabilirsin ama ben senin bu laubali tavrını paylaşmıyorum bu olaya. Kişisel seviyeye inersem bu saygı meselesini dramaya çevirmek gibi görüyorum çünkü ne olursa olsun bu olay sonucu orta doğuyu işgal edecek amerikanın hareketlerinin sorumluluğunu, bu olaya saygılı yaklaşılması gerektiğini düşünen ama amerikanın işgalci tavrından nefret eden insanların üstüne yüklüyorsunuz haklı çıkmak için. işte bakış açısı argümanı ile ilgili sorun burda ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. senin bakış açın varsa başkalarının da bakış açısı var. sen o insanların bakış açısı anlamaya çalışmadan "ama benim bakış açım!" dersen kimse sallamaz tabi. bakış açısı kavramının var olma sebebi bence sentez yaratabilmek ama senteze doğru gidilmezse anca herkes kendi bakış açısını şovalyeliğini yapar. Ya bak anlamadığın nokta ne biliyor musun? Ben "Bu benim bakış açım." demiyorum en başta. Bu mizahı yapan adamın en başında vermek istediği bir mesaj yok. Sadece lulz için yapmış zaten. Senden saygı beklemez ki bununla dalga geçen adam, ne yapsın o saygıyı gülüyor adam. Şimdi Estel'in dokunduğu çok önemli bir nokta var, kimse gidip ölen insanlarla birebir dalga geçmemiş, daha çok yıkılan kule üzerinden gidiliyor, estel'in dediği gibi köfte olan insanlar falan yok ortada. Drama sebebiyet verecek kadar ileriye yönelik değil bu absürd mizah. Hulk Hogan'ın yıkıyor olması kuleyi, komik olan bu. Kule img'larının kırık çıkması, bunlar çok komik geliyor bana. Sen bu noktada "Saygısızsınız" dersen ben sana "Evet, yani?" derim. Ben bu mizahı yaparken zaten ölenleri, siyaset üzerindeki etkiyi düşünmüyorum, sadece gülmek için koyuyorum, yapıyorum. Ve bunun kimseye bir zararı da yok. Sen beğenmezsin, senin anlayışın. Ama tekrar söylüyorum, çok çok fazla insan var bu tarz mizahtan hoşlanan, ve tek önemli olan onların kabul etmesi. Gidip yakınını kaybetmiş birinin yüzüne yapğılmıyor ki bu mizah. Kendi küçük çevrende yapıyorsun, ve internette yapıyorsun. Ve kişisel bir noktaya değinirsem çok fazla kişisel yaklaşıyorsun tartışmaya da, bana ve gökçen'e de. Ben böyle sezinledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=ZyKR2-A0KPU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 sove istiyosun ki herşeyin arkasında bir komplo bir alicengiz oyunu olsun. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 istediğim bişey yok :) ilgimi çekiyor, araştırıyorum ve en bariz olanlarını sizlerle paylaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 aslında sen güzel bi insansın sove. biraz siyasi belge araştırsan kılıçdaroğlu olur senden. kafayı başka yere konsantre et acık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 olm birak, bi de uzaylilara rezil olmayalim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Sovereign said: :) şımarma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 ben de seni seviyorum Fistan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 http://www.collegehumor.com/video:1920944 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 üstteki videoyu montajlamak lazım; storm tooper bu kadar teknoloji var hede höde "we cant find luke skywalker" diyince darth vader çıkıp "çemberi daraltıyoruz" falan desin hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 sove kraldır arkadaşlar. 9/11 de ABD işi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 9/11=0.81818181... bi arada fibonacci sayıları vardı ünlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2009 jacob düsürdü bence uçağı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Sam ve Ardeth, ne kötüymüşsünüz iki yıl önce. Büyüdük mü biraz? http://i.imgur.com/ARk8H.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 http://asset.soup.io/asset/0761/0078_5d99_500.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 hhahahah ne kadar kötü bi başlık olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 "Gülemezsiniz! İNsanlar öldü, dalga geçemezsiniz, saygı duyacaksınız, faşistiz!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 hilal cebeci topiki bi de şu. ne garip forum olmuş la bura. eskiden hilal cebeci topiğini açanı önce bi aşağılarlardı sonra banlarlardı. şimdi altın madalyalılar twitter peşinde caps paylaşıyor. bu da öyle binlerce kişi ölmüş. ister hükümet yapsın ister sakallılar. insanlar ölmüş sonuçta. saygı pls. ha işte xunn la aynı anda atmışız mesajı. ne zaman böyle yorumlar marjinallik olarak görülmeye başlandı şaşırıyorum açıkçası. ota boka susun saygı duyun demiyorum da, azıcık empati lazım zaman zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar