sir Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 selam necro, bölücülük müessesemize hoşgeldin. biz türkiyenin olağanüstü düzenini yıpratmak için görevlendirildik, mesela anadilde eğitimi savunarak bölücülüğü destekliyoruz, ermeni sorunu, kıbrıs sorunu, kürt sorunu çözülsün derken aslında ülkeyi yıkıma sürüklüyoruz ve bugüne kadar halkımıza müthiş refah ve huzur getirmiş olan üniter-ulus-devleti yerle yeksan etmeye gayret ediyoruz. amacımız sosyalist kürdistanla şeriat devleti arası bişey kurmak ama, ben de tam bilmiyorum doğrusu. görüyorum ki sen de kürtlerin haklarını savunuyosun, o halde şirketimiz için biçilmiş kaftansın. fonlarımız feto ve soros tarafından karşılanıyo, ikametgah senedi ve nüfus cüzdanı suretiyle vatana ihanet ltd. şti.'ye başvurursan hemen işe başlayabilirsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Evet süpermiş varolanın dışında farklı düşünen insanları illa bir kalıba sokmak da hoşmuş.Sadece düşünen birer insan olarak birbirimizi yargilasak daha hos olurdu lakin eğer *kulakdan dolma bilgilerle sosyalizmin etkisinde kalmis birisi* olarak adlandiracaksaniz o da kabul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 yalnız çok yüksek tutma beklentilerini necro. vatana ihanet çok ucuzladı çünkü. öyle bedeli çok yüksek şeyler gerekmiyor ihanet için. başkalarının en temel haklara sahip olmasını savunarak çok ucuza ihanet edebilirsin mesela. beleş sayılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 hakaretsiz, tepişmeden plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 khalad said: @Necro, hangi ütopyada yaşıyorsun bilmiyorum ancak burası İsveç veya Norveç değil. Türkiye'nin kurulu bulunduğu alanda yaşıyan millet sayısı ne İsveç'e ne Norveç'e nede başka bir millet'e benzer bu toprakları bu milletlerin insanları vatan kabul etmiş durumda laz'ı çerkezi rum u ermenisi kürdü türkü ve Türkiye Cumhuriyet'i olarak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu andan itibaren de Türkiye Cumhuriyet'inin dili türkçedir. Onun dışında herkes kendi etnik dilini konuşabilir. İstanbul'da yaşıyorum gayet kürtçe konuşan bir çok insan var burada kendi aralarında toplumda kimse dönüpte birşey demiyor. Benim kürt kökenli birçok arkadaşım var hiçbir zaman ayrıma tabi tutulmadı. Ancak kürtlere sen bu şekilde bir özel durum yaratırsan aynısını rumlara,ermenilere,çerkezlere vs. bütün kökenlere yaratmak zorundasın burada kulaktan dolma sosyalistlik yapma düşünerek konuş . İyi de bahsettiğin olay diğer ülkelerde de aynı farklı olan tek şey orada yaşayan insanların bu aşamalardan geçmiş olmaları şuan ülkemizde yaşanan şey bundan farksız sonuçta o ülkelerde aşılmız bazı şeyler var bizim burada aşmamız gereken bir sürü sorun var bunun iki yolu birisi kaçıp gitmek ki kolay olanı bu diğeri ise aynı sürecin bu ülkede de olmasina izin vermek sonuçta o avrupada ne kadar modern diye oldugumuz bittigimiz ülkeler bir sürü ihtilal gördü.Bir sürü krallık altında kaldı.Neden aynı sorunlar bu ülkede de asilamasin ki ? Eğer at gözlügü takip yek ya hangi ütopya da yasiyosun dersen zaten yapilabilecek pek fazla birşey kalmiyor tartisalacak birşey yok cözülecek sorunlar var ayni avrupada gördüğümüz o modern ve özgür yaşama burada da sahip olunabilinir(?)Devlet annem değil ki benim sofraya oturmus gibi yemegimi yapip sofraya koysun.Sonucta bazi şeylerin şekillenmesi icin emek gerekiyor.Eğer devletide biz olusturuyorsak ki olması gereken bu(burada öyle mi bilemiyorum).Bunun için ütopik düşünmek gerekiyor bana göre sonuçta var olan kalıpların dışına cıkılmadıka zaten sorunların cözülebilmesi mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Necro said: Finlandiya'da da çift dille eğitim var sorun ettiklerini sanmiyorum onlarin ana dili fince olmasina ragmen nufusun %4,5 gibi bir oran isveçli bu yüzden okullarda isveççe eğitim de var.Sonucta bütün finler isvecce bilmiyor ama ogrenmek isteyen isvec kokenli insanlar da kendi dillerini ogrenebiliyorlar ha dil altinda asimile olabilirler mi? evet. iyide sinir komsusunun dili gidipte ulkeyi bolmek isteyen bi toplulugun dilini ogretmiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Sinir komsusu oldugundan degil , devlet icinde yasayan isvecli vatandaslar yuzunden ogretiliyor.Nufusun bir bolumu de isvecli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 sinir komsusu olmalari zaten onun temel nedeni adamlar iste mevcut bi ulkenin dilini ogreniyor istekleri dogrultusunda gidipte sadece isvecce egitim alip orda calismiyordur yada ikisini birden aliyordur ama hatay'da yasadim 15+yil boyunca halkin buyuk bi kismi arap bi gün daha birinden arapca egitim olsun diye bisi duymadim,bu adamlara kurtce egitim hakki verilse ne olacak adam lisede kurt dili ve edebiyatimi gorecek onuda gectim surekli kurtce egitim alarak doktor oldu veya baska bisi oldu sadece kurt vatandaslara mi hizmet edecek isveclinin gidip finlandiyada kendi dilinde egitim gormesi normaldir hic fince bile ogrenmeden ulkesine gider bi sekilde hayatina devam eder ama sadece kurtceyle napabilecek bu adam pardon ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Bahsettigim şey zaten temel bir kürtçe eğitim değil.Türk dilinde eğitim esas alınarak ikinci bir dil olarak bu dilin öğretilmesi.Bu da mı yanlış ?Temel eğitimin kürtçe olmasından bahsetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 tamam ben de amacini soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Kültürlerini kaybetmemeleri için gerekli.Sonuçta bu topraklarda bir zamanlar bir çok milletten insan yaşıyordu ve hepsi kendi kültürlerine bağlıydı ama çoğu asimile oldu zamanla.Ben neden türkçe öğreniyorsam bir kürt de o yüzden kürtçe öğrenmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 pek asimile olacak gibi durmuyor ^__________^ dogan her kurtte default geliyor zaten cok mu zengin bi edebiyati var nedir bu ogrenme hevesi anlamadim ki bildigin apaci dili ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 o esmer cocuga iyi yukeleme yapmışlar bian ahmet kürt konusuyor sandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 çok okumadım mesajları da fin-tr karşılaştırması müthişmiş gerçi orda koptu benim bant ondan okumamışımdır xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 içten içten çökertiyorlar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Hay açılımınız batsın sizin.. Nereye varacak merak ediyorum. Sen bu insanların sevdiklerini katledeceksin ondan sonra açılım yaptık affettik hadi beraber yaşayın diyeceksin. Daha iyi bir iç savaş gerekçesi göremiyorum. Bu ülkeye, bu ülkenin bireylerine silah doğrultan insanların neyine açılım. Diğerlerinin zaten sorunu yok ki ekonomik olarak kalkındırırsın bölgeyi şartlarını iyileştirirsin eğitim reformları yaparsın olur biter. Daha nerede ne tür bir sorun var ? Göremediğimiz ne görüyorlar merak ediyorum. Ekonomik gerekçelerle bile bu durumun içinden çıkılamaz. Bu ülkede evine ekmek götüremeyip sıcak bir yuvası olmayan nice insan var onlar neden baş kaldırmıyor bu ülkeye ? Ama biz kürtüz hedede hödede hadi ordan. Bütün o içi boş gerekçelerini çürütecek örnekler var kafanızı sağa sola çevirmeniz yeterli. Ondan sonra çıkıp teröristleri savunanlar bu ülkenin ulusal kanallarından demooqhraasi oydu buydu diye ötecek, becerip söyleyebilse bari demohraasiymiş, discovery channel izliyor hissine kapılıyorum bazen. Başbakan sağolsun alt kimlik üst kimlik oyduda buyduda dedi dedi bunları böyle tepesine çıkardı bu ülkenin. Bunların hakkından gelebilmek için bize rahmetli Saddam gibi aoe yeteneği olan lider lazım, toprağı bol olsun proydu rahmetli. Beni bile faşist yaptılar vay anasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Günaydın... Türkiye'nin özeti patiler... 1- Kürtçe dili serbesttir zaten diyenler: YANLIŞ!! Her dil serbesttir kürtçe hariç. Kürtçe "yeminli tercuman" kullanamazsınız, mahkemede savunma yapamazsınız (her dilde yapabilirsiniz tercuman kullanarak, kürtçe hariç), bayram tebrikerinize de her dilde not yazabilirsiniz, kürtçe hariç. Dükkan tabelanıza LC WAIKIKI yazabilirsiniz ama kürtçe tabela asamazsınız. Pek çok yerde KENDİ ARASINDA konuşan vatandaşımız ÖRGÜT PROPAGANDASI suçlaması ile tutuklandı, halen de tutuklanmaya devam ediyor. İşte bu bölücülüktür, işte bu "Sen benden değilsin, sen başkasın" demektir. 2- Eğer kültürel hakları verirsek bölünürüz diyenler: TARİHE ve BENZER SORUNLARI ÇÖZMÜŞ/ÇÖZEMEMİŞ ÜLKELERE BAKINIZ. Etnik sorunlar dünyanın hiçbir yerinde asker ve silah ile çözülememiştir. Var mı TEK BİR örneğini bilen? Özet: Bu tarz değişimler, terörü de savaşı da bitirebilir ki bu kimsenin işine gelmiyor. Vatandaşlarımız temel haklarına kavuşmasına karşı çıkmak, savaş devam etsin demektir. MHP'nin paniği de sırf bu yüzdendir. MHP, PKK'ya MECBURDUR, biri zayıflarsa diğeri de zayıflar, bu hep böyledir. böyledir işte. BARIŞ İSTİYORUM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 O bu degil de isterseniz banlayabilirsiniz, kac topiktir icimde tutuyorum ama yazacagim bunu buraya. 30 BIN INSANIMIZIN OLUMUNE NEDEN OLAN, KADINLARIMIZA TECAVUZ EDEN,BEBEK YASLI DEMEDEN OLDUREN GENC YASTA BIR SURU ASKERIMIZIN OLUMUNE NEDEN OLAN TERORISTLER ONUN BUNUN COCUGUDUR. OLA KI EGER BIRILERI ONLARLA PAZARLIK MASASINA OTURURSA ONLAR DA ONUN BUNUN COCUGUDUR. ALLAH HEPSININ BELASINI VERSIN. HADI BASIN SIKAYET BUTONUNA GERILLALARLA BARI$MAK ISTEYENLER. TERORISTLE MASAYA OTURMAKLA GELECEK BARISIN BEN TA .... KOYAYIM. TATLI SU SATILMI$ LIBERALLERE GORE FA$IST OLAN BEN, TERORISTLERE VE DESTEKCILERINE SOVDUGUM ICIN YORUNGEYE UCMAYI BEKLIYORUM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Necro said: Suan show TV de cocuklar kurt acilimini tartisiyorlar kurt cocuklari olaya gayet ilimli yaklasirken turklerden cok agir tepkiler goruyorlar ve tartistikdalari sey esitlik.Daha genc nesil bile kendi icinde butunlugu saglayamiyorlar peh.Firsatiniz varsa acip izleyiniz. bitane bücürük bişey çıktı ya. diyo biz türkçe biliyoruz ama büyük nesiller bilmiyo ve hastaneye gidemiyolar bıkbık. danışmaya kürtçe bilen eleman koysalar nolur filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 masada ne işleri var aga. sandalyeye oturucaklar sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ya mahkemede türkçe savunma bile yapılmıyor anasını satiyim, avukat hakimle ne konuşuyor ben anlamıyorum ki? kürtçe eğitim kürtçe eğitim diyorlar kürtçe'nin hangi lehçesinde verilecek bu eğitim? öğretilecek şeylerin kürtçe'si var mı? bu eğitimi verebilecek kaç tane öğremen var? o terörist çocuk da amma güzel duygu sömürüsü yaptı derste kürtçe konuşturğum için dayak yedim diye, ben türkçe konuştum yine dayak yedim malakajine bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Birşey sormak istiyorum :) , Ülkemizdeki her vatandaş okulda istediği bir yabancı dili öğrenme hakkına sahip ise , kürt kökenli bir vatandaş kendi köken dili olan kürtçeyi neden öğrenme hakkına sahip olmasın ? Bunun sakıncasını bana biri açıklayabilir mi ? O insan kendi seçimi ile , seçmeli ders olarak kürtçeyi okuyunca ne olacak ? Buraya gelip her defasında , 234234 tane lehçesi var hangisi ile eğitim yapılacak vs. deniyor. Dünyada okadar fazla lehçe olabilir , bizi bizim topraklarımız üzerinde en yoğun şekilde kullanılan lehçe bağlar. Bunu bu şekilde mantıklı bir sonuca vardırmak çok zor değil , tabi amaç "sorunun çözümü değil de nasıl çözümsüzlük yaratırım" değil ise.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 e konulsun bakalım seçmeli ders olarak da nasıl konulsun, kürtler alacak mı zaten bildikleri dili? bana sorsalar ben türkçe'yi hayatta seçmezdim şahsen lisede. ha türkiye'de en yoğun kullanılan lehçe diye dayarsan tuncelili'ye bingöllü'ye adıyamanlı'ya kırmançi kürtçesini o zaman yine sorun çıkacak. dilini kaybetmek istemeyene o da yanabcı dil gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar