Kumadam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 :) Eğleceli bir yazı olmuş, ben birde türk futbolundaki Yugo'lar dönemi ile ilgili bir araştırma bekliyorum yetkililerden. Biz zamanlar soy adları -iç , -ov ile biten herkesi futbolcu sanırdık biz :) Moderasyon konusuna gelince, siz o işi kanuni, absoult ve bana verin ortalığı ne hale getiriyoruz görün, buradan her sabah işe gidip ilk post'a bilmemne kanuni yazmayan kumadam'ı tüm camia öpsün :P hatasız mod olmaz demişler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 sirf kumadamin camia tarafindan opulmesini resimlemek ve belgelemek adina, pati yonetiminden ismi gecen sahislara moderator yetkisi verilmesini arz ederim. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 :D allahım ne takımlar var ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 ehircik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 çok gereksiz bi konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2009 ZUAAAAAA süper konuymuş mal fenerliler nasıl da şampiyon sanmışlar kendilerini. Bu sene de şampiyonluk hayal fenere HAHAHAHA! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ha ha ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ilkokul 3 seviyesinde bile değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 valla direkt baggio rage olmuş dedim ben yapar da dedim hani örneği olsun olmasın ama hakkını yemişiz :D özür dilerim kendi adıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 PZero said: :D allahım ne takımlar var ya :d allahim ne gereksiz adamlar var ya O degil de baggio vs. rew olayini gecelim ikisi de karsilikli ozur dilemis, anlasmislar 'tartisma' da onlarin arasinda, cozuldukten sonra bize bisi dusmez. Harry. Ben de isteyim ve forumlarda FOSUR FOSUR gezip modluk ta yapiyorum, trolluk ta yapiyorum ve senin omur torpusu bos yazilarini da okuyorum. VE COK ZEVKLI. Ahlak bekciligi yapma buralarda, forumun en luzumsuz 2-3 adamindan birisin gercekten antipatiksin ve seni sevmiyor kimse. AL MESAJI ARTIK ADAM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 aha patladı adam sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Azmodai said: PZero said: :D allahım ne takımlar var ya :d allahim ne gereksiz adamlar var ya O degil de baggio vs. rew olayini gecelim ikisi de karsilikli ozur dilemis, anlasmislar 'tartisma' da onlarin arasinda, cozuldukten sonra bize bisi dusmez. Harry. Ben de isteyim ve forumlarda FOSUR FOSUR gezip modluk ta yapiyorum, trolluk ta yapiyorum ve senin omur torpusu bos yazilarini da okuyorum. VE COK ZEVKLI. Ahlak bekciligi yapma buralarda, forumun en luzumsuz 2-3 adamindan birisin gercekten antipatiksin ve seni sevmiyor kimse. AL MESAJI ARTIK ADAM. sevgili Azmo, bak beni çok sevdiğini bildiğim için Azmo diye hitap ediyorum sana, görüyor musun aramızdaki samimiyeti :) bir yanlışı sende yapıyorsun diye onun doğru mu olması gerekiyor ? ya da aynı hatayı seninde yapıyor olmandan ne gibi bir sonuç çıkarmalıyız ? bu kadar luzümlu adamın olduğu bir ortamda ben luzümsuz olmuşum çok mu ? Ayrıca iki kişi arasındaki mevzuya dışarıdan müdahele edene ne düştüğünü herkes biliyor da bu iki kişi bir topluluk önünde karşı karşıya gelmiş ve eteklerindeki taşları topluluk önünde dökmüşse bu artık iki kişilik bir mevzu olmaktan çıkmıştır, isteyen istediği gibi yorumlama ve eleştirme hakkına sahip olmuştur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Şimdi şu trollük olayını açalım. Burada modlar olarak biz daha rahat, serbest bir yönetim sergiliyoruz. Yani burası futbol bölümü, işin zevki taraftarlık, haliyle de suyunu çıkarmadıkça birbirini kızdırmak, takımlarla dalga geçmek işin tuzu biberi. Dikkat ederseniz bu konuda da daha serbest yaklaşıyoruz. Bilinçli trollük olmadıkça, ya da "biz size 6 attık, biz de uefa aldık" sidik yarışına dönmedikçe, kişisel kavgaya dönmedikçe rahat, kızmadan eğlenceli bir ortam yaratma çabasındayız. Ne demek istediğimi geçmişteki ünlü komedi maç topiclerini açarsanız (En yakın örnek beşiktaş-liverpool maç örneği mesela, 8-0lık, herkes dalga geçti, en az herkes kadar da beşiktaşlılar dalga geçti durumla) görürsünüz. Bunu kaldıramayıp küfredenler, ya da çok kızıp ortalığı cehenneme çevirenler oluyor, onlar da ceza alıyor işte. Burada mum gibi dimdik oturup kravatlı takım elbiseli jilet yorum yapmak yerine taraftarlığın eğlenceli kısmını yansıtmaya çalışıyoruz. Aradaki çizgiyi ayırt edemeyenlerle zaten işimiz yok, edenlerle de düzgün, adam gibi tartışıyoruz işte. Mesela çoğunuzun trollükle suçladığı kızdığı, sürekli mesajlarını şikayet ettiği Azmo, aquila ve Fistan bence bu işi en güzel anlamış ona göre ortamı destekleyenler. Çizgiyi çekebilecek iradede olup aynısı size yapılınca kızmayacağınız, espirili ve düzgün takılmaları şakalaşmaları falan destekliyoruz, biz de yapıyoruz. Sadece Baggio değil. Ben de daha dün mü evelki gün mü ne mesela FB-Real Madrid fıkrası anlattım bir tane (ki trollük olarak nitelendirilebilir kimilerince). Baggio trollük yapmıyor, o da işte bu ortama göre hareket ediyor. Ha, kimi zaman fazla abartıyor olabilir belki bu kadar tepki çektiğine göre, belki farketmeden ben de abartıyorumdur, herkes abartabiliyor. Adminlerin bile burada abarttıklarını gördük :) Orada da anlayış istiyoruz. Maç stresidir, kızgınlıktır vs. Sizin başınıza geldiğinde biz de böyle durumlarda farkındaysanız size ceza yağdırmak yerine önce bir uyarı yapıyoruz çok abartı bir şey olmadıkça. Ceza son çare oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Burada konumuz veya haddimiz kimseyi eleştirmek değil elbette ama madem konusu da açıldı,bende 1-2 birşey yazmak istedim... Dediğim gibi amacım şimdi Baggio'yu veya diğerlerini eleştirmek değil,sadece şu ana kadarki gözlemlerimi yazayım... Mesela Baggio'nun gerek futbol bölümünde,gerekse bu forumun diğer bölümlerinde yazdığı şeylerin çoğuna katılmakla beraber,yazdığı biraz sert ve iğneleyici uslübü de severim...En azından ne demek istediğini dobra dobra söylüyor,ancak sanırım yaptığı hata,ve diğerlerinden tepki almasının sebebi, genelde sanırım bu iğneleyici ve daha çok karşı tarafı haksız çıkarmaya yönelik uslubü..Mesela argümanlarını genelde karşı taraf üzerinden veriyor,şayet konu GS-Fener tartışması ise eğer,fenerbahçe'nin haksız olduğu durumlarda bile "ama sizin de şuyunuz var" tarzı bir yaklaşımda olması,veya karşısındaki kişi üzerinden haklı çıkmaya çalışması.. Yani şu topikte,diğer fenerliler için de söylüyorum,tamam koyu fenerlisiziniz de,şu yazıyı görüpte "ne gereksiz bir yazı" demek yerine,daha az ciddiye alabilirdiniz,verilen örnek gayet komik,şayet bu yurtdışında olsaydı hepimiz gülüyor olurduk..Hepimiz takımlarımızı seviyoruz,ve komik duruma düşmelerini istemeyiz ama,bu tarz bir durumda kendi takımınla dalga geçebilmek bence çok önemli,sanki hepimiz kişiliğimize saldırmış gibi bir hava içerisindeyiz,GS tromsö ye elendiği zaman,sizde mtk ya elenmiştiniz demek yerine,hakkaten reziliz be abi diyip geçilebilir,her seferinde "ama sizin de şuyunuz var"'a dönünce olay,o klasik 6 kasım-uefa olayına dönüyor genelde... Mesela Rewendor olduğunca objektif bulduğum bir mod,o da eminim ki burdaki en koyu taraftar kadar koyu GS'li ama şu yazıyı Baggio yazmış olsaydı,eminim Rewendor'un tepkisi "eheue güzelmiş" olurdu..Bunu yazarken kimseyi kötülemek için söylemiyorum ama belki biraz daha dikkat edilebilir... Mesela bence bu konudaki en güzel örnek,forumdaki en beğendiğim isimlerden aquila olabilir..Genelde haklı çıkmak gibi bir derdi yok,daha eğlence amaçlı yazdığı belli,olaylara daha alaycı bir uslupla yaklaşıyor,belki futbol bölümündeki en önemli olay yazılan her mesajı çok da ciddiye almamak olmalı..Keza Azmodai de öyle,onun mesajlarından rahatsız olan biri varsa oldukça garipserim,tamamen kendi halinde eğlencesi yazdığı her halinden belli... Belki de herkes tarafından yapılması gereken en önemli şey,en ufak bir şeyde hemen savunmaya geçmemek olmalı,konu her ne kadar canımız kadar sevdiğimiz takımlarımız olsa da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ileride bu durum sidik yarışına dönerse şaşmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Amacım karşılaştırma yapmak,şu şundan iyidir demek değildi,sadece insanların neden Baggio'ya daha tepkili olabildiklerini göstermekti... Yoksa dediğim gibi kişisel olarak gayet de beğenirim de uslübünü,genelde doğruları yazar... Ayrıca şöyle bir durum da var elbetteki mod olmak taraftarlığı bir tarafa bırakmak değil,yoksa modluk konusunda Baggio taraflı/yetersiz demiyorum o konuda hiçbir lafım yok,gayet de düzgün yapıyor bence,taraftarlık anlamında daha ılımlı olabilir diyorum... Bu sözüm her takım taraftarı için geçerli,çünkü burada daha hassas olabiliyor bazı şeyler,o yüzden işi her seferinde çekişmeye vurmamak lazım,bazen de gülüp geçilebilmeli,demek istediğim buydu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Fistan said: HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 benim galatasarayın yeni transferi adı altında koydugum mor formalı cemil ipekçi fotografını garbagea taşıyan modla bu konuyu açan mod aynı.vay canına. herkes eşit, ama bazıları daha eşit galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 İkisi arasındaki farkı göremiyorsan zaten laf anlatmak için uğraşmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ben göremiyorum ikisi arasındaki farkı? sen görebilirsin çünkü rengimiz farklı. bakış açısı diye bişey var. senin gördüğünü herkes görecek diye bi kaide yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Tarihte yaşanmış gerçek bir olayın paylaşılmasıyla (işin ucu sırf size dokunuyor diye kızdığınız bir olay tabii) ucuz bir espiri amaçlı ve zaten tartışılmakta olan bir fotomontaj resmin (ki o mesaj da silinmedi/kilitlenmedi, garbage'a yollandı) bir tutulmaması için renge bakış açısına gerek yok, biraz mantık, biraz sağduyu yeterli. Ama fanatizm işin içine girince bunlar kayboluyor işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 tarihte yaşanmış galatasaray beşiktaş komikliklerini sıralayalım o zaman. ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 E eğer düzgün bir şekilde yazıyorsan, ne bileyim gazetelere falan da dayandırabiliyorsan (tutup tarihten diye şehir efsanesi anlatmayın yani) buyur yap, kim yaptı da yapma dedik? Bunları konuşmayacaz da ne konuşacaz futbol bölümünde? Şu olaydan alınganlık yapmak hakkaten komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Bence rewendor burda haklı. Fistan fanatik olduğu için bakış açısı çok taraflı. Birinde yergi var diğerinde ise gerçek bi olay. Derken, bi saniye şimdi cemil ipekçi fotosu niye yergi olsun? Adam eşcinsel olabilir, bugün hem fenerde hem galatasarayda eşcinsel oyuncular olduğunu biliyoruz. Nedir burdaki olay? Belki de mor formanın zevksizliğiyle cemil ipekçinin zevksizliği (thy hostes üniformaları sux tbh) karşılaştırıldı? Pati futbol yönetimini burdan kınıyorum, baya baya homofobiksiniz hacı. Hem de ortada bi sürü homoseksüel futbolcu varken böyle yapıyosunuz kendinizle çelişmeyin bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar