Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kız arkadaşım, tatil

Rakursi

Öne çıkan mesajlar

Rakursi said:

bonus olarak kızın yalan alışkanlığı. Nasıl konuşulur düzeltilir ki bu bilemiyorum valla.

bu bir hastalık.
mitomani-yalan söyleme hastalığı.
gerekli gereksiz heryerde yalan söylemesi falan,araştır biraz.
hatta buldum bak.

Mitomani çoğunlukla hastanın dikkat çekip odak noktası haline gelmek adına yapmaya başladığı yalan söyleme alışkanlığının giderek hiçbir nedene gerek duyulmadan devam etmesi ve dozunun artmasıdır.

Hastalık bazen diğer ruhsal hastalıklar ya da kişilik bozuklukları ile beraber geldiğinden ilk bakışta ayırdına varılamayabilir.

Mitomaninin en çok eşlik ettiği hastalık histrionik kişilik bozukluğudur. Bu hastaların tek amacı vardır odak noktası olmak. Dikkatleri üzerine çekmek için yoğun bir istek ve arzu duyan kişi bunu başarabilmek adına olayları inanaılmayacak derecede büyütmeye, abartmaya, dramatize etmeye başlar. Bunu sağlamak için de mecburen yalan söyler.
Sosyal ağlarda paylaş

# Konumunu izlemek istediğim yakınlarımı nasıl davet ederim ?
DAVET boşluk cep telefonu yazın 5255'e gönderin. Örnek: DAVET 5XXXXXXXXX

Güvenlik nedeniyle talepleriniz 1-2 saat içerisinde karşı tarafa ulaşacaktır.

Davet mesajları ÜCRETSİZDİR.

Davet talebiniz, 2 gün içerisinde gönderdiğiniz kullanıcı tarafından onaylanmıyorsa, GEÇERSİZ SAYILACAKTIR.
Sosyal ağlarda paylaş

ya böyle paranoyaları görünce bi garip oluyorum.
uzun süredir süren bi ilişkim var ve sevgilim tam 770km. uzaklıkta okuyo. yeri geliyo ayda 1 kere görüşüyoruz. yeri geliyo 3 ay hergün beraberiz. ama genelde kışları okul dolayısıyla ayrıyız.

ve bigünden bi güne, ne o bana böyle bişey ima etti ne de ben ona.
ben dışarı cıkıyorum şuraya gidicem şunlarla gidicem dediğinde bile olmadı. sonucta birbirimizin ortamlarından uzağız. ama birbirimizi çok seviyoruz ve mutlu bi ilişkimiz var.

kaç senedir aklıma böyle bi paranoya gelmedi.
ya önce bu kendine olan güvensizliğin senin bence. git bi aynaya bak güven kendine.
Sosyal ağlarda paylaş

Kız über salak değilse en başta zaten sana 1 gün geç geliyorum der, gidip ekstra plan yapıp dikkatini çekmez. Yok yani çevremdeki aldatanlardan biliyorum, ekstra sıradışı bir olay genelde en az şüphe çekecek şeydir.

Ayrıca güvenen aptaldır, insan doğasının güvenilecek bir tarafı da yoktur. Paranoya yapıyorsun diyenlere takma, lakin bu kadar da takma, aldatırsa kendini aldatır, basarsın tekmeyi.

Gezen üzerinde 3 milyarın üzerinde kadın var, bir tanesine mi takılı kaldın derler adama.

Bu post çok ukte ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Optimum ilişkide biraz paranoyaklık ama biraz da güven lazım. Çünkü çok güven verirsen "ulan nasolsa bana güveniyo" diyip kız her haltı yiyebilir. Çok paranoyak davranırsan da kızın birey olma egosu yeterli derecede tatmin olmaz "eeh ayrılak lan" der.

Mademki ilişkide bu ikisi de lazım, ilişki fonksiyonunu bu ikisinin çarpımı olarak düşünebiliriz.

İlişkinin başında genelde güven düşük buna karşılık paranoya yüksektir. Zaman geçtikçe güven artar, dolaylı olarak paranoya da düşer. İlişki süresince öyle bir A noktası vardır ki fonksiyonu maksimize eder. Bu noktada güven ve paranoya birbirine eşittir. Yani hem güveneceksin, güvendiğin kadar da şüphen olacak.

Ama güven ve paranoya lineer bir şekilde hareket ederse görülüyorki ilişkide eninde sonunda bir A noktasına ulaşılıyor ve A noktasından sonra yüksek güven ve düşük paranoya ile ilişki devam ediyor. Ondan sonra da "ay 5 yıllık ilişkide de insan aldatır mı ayıp valla, vay orospu zilli" gibi durumlar ortaya çıkıyor.
Bu durumun yaşanmaması için gereken nedir? A noktasına ulaşma süresini uzatmak. Yani şu hale gelmesi lazım,

Bunun olması için de daha yavaş artan bir güven ve daha yavaş azalan bir paranoya gerekir. Eğer ki bu ilişkide A noktasını mükemmel derecede ileri taşımak istersek de A noktamızı sonsuzda oluşturmamız gerekir (Böylece ilişki sonsuza dek sürecektir). Bu durumda da lineer olmayan güven ve paranoya eğrileri gerekir. Şu şekilde,

Yani kız arkadaşınıza güveninizin arttığını hissettireceksiniz, aynı zamanda paranoyanızın azaldığını hissettireceksiniz, fakat bu işlemlerin hızı gitgide azalacak. Böylece kız hiçbir zaman "ay nasolsa bana güveniyo, sağa sola vereyim" diyemeyecek. Aynı zamanda "öf beni rahat bırak" da diyemeyecek çünkü görecek ki sizin paranoyanız her zaman (yavaşlayarak da olsa) azalıyor. Kız artık sonsuza kadar sizindir, afiyet olsun.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...