Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askere sikilicak kursun bana sikilsin ama...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sir said:

osman baydemirin dediklerini neden "önşart" olduğunu düşünüyosunuz? adam demişki "ben bunu söylüyorum, sizden de bunu söyleyebilmenizi bekliyorum". askerde ölenler de dağda ölenler de bu toprağın evladı demiş kısacası.

heh iste asil onemli nokta orda
dagda kendi ordusunun askerine yane yan komsusuna ates eden adam bu devletin bu topragin evladi deildir
topragina ediyim diyorum ben
oh be icimdeki fasisan cikti

teroristin ne evladi ne anasi ya
daga cikan adam
coluk cocuk katleden yasalari yikmaya senin huzurunu yoketmeye en onemlisi sivil halki ogretmeni avukati olduren katil ruhlu adam
ne evladiymus
siciyim onun evlatligina
Mesaj tarihi:
Gerilla savaşı ilk söylendiği günden beri hep işgalcilerle verilen mücadelenin adı olmuştur, ve hemen hepsinde fikirlerini tasvip etmesen de saygı duyulacak bir yan bulunmuştur.
Peki pkk böyle saygı duyulacak bir fikre, ülküye sahip midir, hatta asıl sorulması gereken T.C. pkk'nın bulunduğu bölgelerde işgalci midir?
Pkk savunduğunu söylediği insanları bile katleden, ekonomik olarak ayakta kalabilmek için türlü pisliğe bulaşmış, onursuz bir terör örgütüdür. Eğer bir ülküsü vardıysa bile pisliğe bulaştığı ilk gün bu ülkünün değerini yitirmiştir.
Unutmayın ki Abdullah Çatlı da bir ülkü için seçilmişti,
ergenekondan yargılananların da bir ülkü için biraraya geldikleri iddia ediliyor.

Yani sam bana kuvayi milliyeyle che'yi bir tutmamın hakaret olduğunu söylüyor, sizin vicdanınız kuvayi milliye ile pkk'yı bir tutmaya el veriyor mu peki?

Gerilla savaşının yaşanması sonuyla ilgili değildir, yani che savaşını verip ondan sonra savaştıklarıyla anlaşsaydı da onun savaşı bir gerilla savaşı olacaktı, sadece kendi ülkülerine ihanet etmiş veya duruma göre koparabildiğini koparmış olacaktı, bu verdiği savaşın yapısını değiştirmeyecekti.

said:
osman baydemirin dediklerini neden "önşart" olduğunu düşünüyosunuz? adam demişki "ben bunu söylüyorum, sizden de bunu söyleyebilmenizi bekliyorum". askerde ölenler de dağda ölenler de bu toprağın evladı demiş kısacası.
hayır, son zamanlardaki en barışçıl demeçlerden birini alıp öyle evirip çeviriyosunuz ki sanki adam savaş ilan etmiş gibi oluyo, bu kadar anlamsızca karşı çıkmayın..

Şu cümleye nasıl barışçı diyebiliyorsun, anlamıyorum. adam bu ülkenin ordusunu kendi ordusu olarak içselleştirmemiş bir defa, yani "ben artık böyle söyleyeceğim" demesi daha düne kadar bunu böyle görmediğinin açık açık itirafı, yani adam daha düne kadar şehit düşen askerlere bu gözle bakmıyormuş, arkalarından "oh olsun" diyormuş demek ki. Bugün kalkıp böyle demesi neyi değiştirir, bir gün de mi anladı TSK'nın aslında kendi ordusu olduğunu. Ki daha da ötesi, evet, şart koşuyor, "dağdaki teröristi TSK askeri gibi sayın" diyor.

Teröristi bu denklikte düşünmek nasıl barışçıl oluyor?
Mesaj tarihi:
sg1 said:

ergenekondan yargılananların da bir ülkü için biraraya geldikleri iddia ediliyor.

hayır onlar terör örgütü ama pkk değil ^^

Bizlere iki taraftan bakın diyen Sir'in sürekli tek taraftan bakması gerçekten ironik, özellikle bu konuda cevap yazacak kadar sabır göstermeniz ise insanüstü.
Mesaj tarihi:
Osmanın söylediklerini ön şart olarak düşünürsün. Niye?
Bana sıkın derim ama sizde bana sıkın deyin. Buradaki ama bir koşulu ifade ediyor. Kapito?
Bana sıkın derim, sizde bana sıkın deyin. Bak burada ön şart yok.
Mesaj tarihi:
sir said:

gerilla düzensiz çete demektir arkadaşlar, ne için savaşırsa savaşsın. pkkya gerilla demek, onu olduğundan farklı bişeye dönüştürmek falan değildir. pkk düzensiz çetedir, yani gerilladır.

pkk düzensiz çete değildir
pkk terör örgütüdür. pkk ya gerilla demek = Türk ordusu sanki güneydoğuyu işgal etmiş de pkk ona karşı kendi topraklarını savunuyormuş
demektir.
adamı zor savcıya şikayet ettireceksiniz ya.
Mesaj tarihi:
sir said:

gerillaya gerilla demek sempatikleştirmek mi oluyo? dünkü topiğe de yazdım: gerilla düzensiz çete demek, isterseniz siz de tdk'ya bakın. ayrıca siz de kabul etmemiş miydiniz "faşizm konuşma zorunluluğudur" diye?

"bu örgüte terörist demezsen vatan hainisin" demek de faşizmdir o halde.

PKK'ya bütün dünya terör örgütü derken, ayrıca uyguladığı yöntemler kavramsal açıdan Terör anlamına geliyorken sen terörist dememeyi savunuyorsan ya şizofrensindir ya da saçmalıyorsundur. PKK'nın terörist olup olmadığını tartışmak sağlıklı değil bence bi doktora görün, hakaret ya da saldırı amacıyla yazmıyorum Türkiye'de tartışılmayacak bazı oturmuş kalıplar var bunları tekrar tekrar kabul etmeyip tartışmaya çalışmayın. PKK terör örgütüdür ve ülkenin kutsal savunma mekanizmalarıyla bir tutulamaz. Bu cümle bir idedeoloji bile değil, ülkeyle sorunu olmayan ve zekası olan herkesin onayladığı bir cümle.

Umarım paticikte PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul etmek istemeyen birkaç vatan haininin yasadışı propagandalarına kısa süre içinde sınır çekilir, kimse müdahale etmeyip bu doğrultuda gidilirse devlet müdahale eder, o da herkes için kötü olur diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
sir said:

gerillaya gerilla demek sempatikleştirmek mi oluyo? dünkü topiğe de yazdım: gerilla düzensiz çete demek, isterseniz siz de tdk'ya bakın. ayrıca siz de kabul etmemiş miydiniz "faşizm konuşma zorunluluğudur" diye?

"bu örgüte terörist demezsen vatan hainisin" demek de faşizmdir o halde.

gerilla ve terörist arasında dağlar kadar fark var.
misal: http://www.whisprwave.com/msu-hs-class/issues-in-terrorism/guerilla-vs-terrorist.htm

gerilla ülkenin askeriyle, askeri metodlarla çarpışır. terörist ise halka korku salmak için her türlü yolu kullanır.

Gerillalar pusu veya vur kaç gibi taktikler kullanırken, teröristler bombalama gibi sivil hayata ot tıkama faaliyetlerde bulunurlar.

PKK terörist bir örgüttür, ona gerilla demek sadece insanların aklını bulandırmak ve çarpıtma yapmaktır.

Gerillaysa gerilla gibi çarpışsın adamlar. Adabını bilsinler.
Mesaj tarihi:
ulan işimiz gücümüz yok dağdaki serseriye sıfat arıyoruz, tartışıyoruz.

İster gerilla ister köpek, pkk denen katil sürüsü korunulacak, savunulacak birşey değil. Kimse bunu yapamaz, kimse de bunu yapana saygı göstermez.

Diğer topikte de söyledim -dtp ile ilgili- şimdi de söylüyorum. Açılım yapılacaksa muhatap alınacak varlık, köyünde kasabasında gerçekten zor şartlarda yaşamaya çalışan "kürt kökenli türk vatandaşları" dır. Meclise giren terörist kaltak, dağa çıkan katil şerefsiz muhatap alınamaz.
Mesaj tarihi:
-007- said:

PKK'ya bütün dünya terör örgütü derken, ayrıca uyguladığı yöntemler kavramsal açıdan Terör anlamına geliyorken sen terörist dememeyi savunuyorsan ya şizofrensindir ya da saçmalıyorsundur.

pkknin teror orgutu olup olmadigi tartisilmiyor yalniz

pkk teror orgutudur elbette, ama tartisilan konu pkkya gerilla demenin ne kadar yanlis oldugu -ya da olmadigi

ayrica butun dunya teror orgutu diyor olayi biraz turk bakisi olmus, burada gazete ve televizyonlarda surekli asi diyorlar en basitinden, asabimi bozuyorlar. gelgelelim cok mu yanlis kelime anlamiyla bakinca, degil

gerilla kelimesi cogunuza che cagrisimi yaptigi icin populer kulturde pek buyuk bir unvanmis gibi geliyor olabilir ama kelime anlami oyle pek de yuce degil baktiginizda. bone'un gerilla bu demek dedigi olay kendi bakisi gerillaya, yoksa kelime anlami duzensiz sekilde duzenli guclere karsi yipratma taktigi uygulamaktan geciyor

soz konusu aciklamada terorist degil gerilla demis olmasi tabii ki bilincsiz degildir ilgili sahsin bence de, ama buna takilip aciklamanin kalanini gozardi etmek biraz buzagi arayisina girmiyor mu?
Mesaj tarihi:
gerilla demesi deil zaten sorun

terorist dememesi
daha onemlisi
sozde kurt ve turk halkini birlestircek kurt aciliminin sonucunu cok net gostermesi
aha acildi
icinden ayrilma cikti
Mesaj tarihi:
Nefr said:

gerilla kelimesi cogunuza che cagrisimi yaptigi icin populer kulturde pek buyuk bir unvanmis gibi geliyor olabilir ama kelime anlami oyle pek de yuce degil baktiginizda. bone'un gerilla bu demek dedigi olay kendi bakisi gerillaya, yoksa kelime anlami duzensiz sekilde duzenli guclere karsi yipratma taktigi uygulamaktan geciyor

Yani gerillayı söyleyen 'kötü' anlamda , terörist anlamında söylüyor, biz che falan gibi 'iyi' algılıyoruz ?

Yani DTP aslında kötülüyor dağdakileri?
Mesaj tarihi:
Nefr said:

soz konusu aciklamada terorist degil gerilla demis olmasi tabii ki bilincsiz degildir ilgili sahsin bence de,

okumuyor musun, okudugunu mu anlamiyorsun ki benim mesajimdan o anlami cikarttin ged?

edit; 'tesadufen' iki mesaj ustten yaptigin alintiya da girmemis bu kisim, o bakimdan ben yeniden yazayim dedim
Mesaj tarihi:
gerilla düzenli ordu taktiklerine uymadan başka kuvvete karşı çarpışan adam demek, dağdaki 3-5 çapulcu değil. yeri gelir profesyonel askerler de gerilla olur.

teröriste gerilla demekle, hem meşru bir savaş veriyormuş intibası uyandırıyorlar hem de pkk'yı sanki bir orduymuş gibi algılamamızı istiyorlar. halbusü biz biliyoruz ki bebek katilidir pkk ve ordu olmaktan da bir o kadar uzaktır.

açılım olsun tabii, ben destekliyorum ama açılım yapacağız diye her denileni he diye kabul etmeyelim. herif kendi görüş açısından istediği kadar haklı olabilir, konuyla bir ilgisi yok.

ben sir'e dedim bu arada nefir bana kızma. sempatikleştirme falan filan
Mesaj tarihi:
niye kizayim abi? soyledigim birseyi mi carpittin? =]

ben de ayni seyi dusunuyorum zaten, gerilla demenin amaci belli, ha gerilla demisim ha terorist diye oyle diyor degil adam

lakin diyorum ki, ozgurluk savascisi demiyor, kivirma payi birakiyor. bu durumda da en azindan 'acaba baska ne demis'e bakmak vatan hainligi olmuyor gozumde diyorum
Mesaj tarihi:
Nefr said:

Nefr said:

soz konusu aciklamada terorist degil gerilla demis olmasi tabii ki bilincsiz degildir ilgili sahsin bence de,

okumuyor musun, okudugunu mu anlamiyorsun ki benim mesajimdan o anlami cikarttin ged?

edit; 'tesadufen' iki mesaj ustten yaptigin alintiya da girmemis bu kisim, o bakimdan ben yeniden yazayim dedim

Siz yanlış anlamış olabilirsiniz demişsin kavram karmaşasından , sonrada bilinçsiz söylememiştir bir niyeti vardır diyorsun, yani biz bir terörist grubu yücelttiği şeklinde anladık, sen nasıl algıladın ?

Bilinçsiz dememiştirden ne anlıyabiliriz yani?

Birde takılınmayacak bir nokta mı ? Terörist bir grubun yüceltilmesi olarak algılıyorum ben bu cümleyi kısaca.

ek: pkk forumlarını falan gezerken gerilla = özgürlük savaşçısı yazar, anlamında kullanılır bu arada.

ek: beynim durmuş cümleler eksik geliyor hep

okuduğumu anlamıyor olabilirim 12 saatir 3 ekranla yaşıyorum bu nedenle açıkca soruyorum ne anlatmak istiyorsun diye, okuduğumda mesajını iki cümle birbirine zıt ifadeler içeriyor
Mesaj tarihi:
pardon o zaman, daha acik yazayim; demek istiyorum ki dilinin ucuna oyle geldi diye, agzindan oylece cikiverdi diye veya ha oyle demisim ha boyle, ne farkeder diye dusunerek soylememistir; bilincli bir secimdir terorist yerine gerilla demesi bence de

ama gerilla yuceltici bir kavram degil, sadece terorist dememek icin tercih edilen bir baska kelime. amac yuceltmekten ziyade terorist demekten kacinmak bence demek istiyorum -kanimca diyorum da =P

yine de, adamin terorsit dememis veya demek istemiyor olmasi cogumuzun hosuna gitmese de, sadece o noktaya takilip kalan kismi gozardi etmek saglikli degil, gayet yapici bir yaklasim havasi var soylemin genelinde diyorum

ha derseniz ki samimi degil, o ayri. ama o zaman icerikten ziyade kullandigi kelimeye takilmanin faydasi var mi?

edite edit; bilemem, pkk forumu gezmiyorum, ama oyle ise bile bone ile ayni mantiktan hareket ediyorlar demektir benim gozumde. onceki mesajda yazmistim; 'asiler' deniyor fransada ve pek cok ulkede haberlerde pkk ya, cok daha fazla sinirimi bozuyor benim. yuceltme derdi olsa asi daha uygun geliyor bana mesela. yine de sonuc ayni, gerilla da yuceltici degil aslinda asi de; hepsi terorist dememek icin yan cizmekten ibaret. ama sadece buna takilip 'oo o zaman oldugu gibi kalsin hersey arkadas, ben muhatap almam bu adami' deme luksune sahip olduguna inanmiyorum kimsenin
Mesaj tarihi:
Çok yanlış işler yapıyor DTP, halbuki amaçları gerçekden kürtler için birşey yapmaksa ellerinde imkan var. 1 milyon katılımcı bekledikleri diyarbakırdaki barış günü etkinliğne 90 bin kişi, kendi demeleri ile 200 bin kişi gelmiş.

Aldıkları oy belli neyi istiyorlar neyi savunuyorlar belli değil. Adamlar ya prvakatör yada ne yaptıklarının farkında değiller.
Mesaj tarihi:
Yeni bişey dememiş ki ateşkes istemiş sadece.Pkklıların her başı sıkıştığında istediği bişey.Bu ilk cümlelerinin manası ikinci cümlede ortaya çıkıyor.Şu anda sürmekte olan operasyonlar için söylüyor bunları.
Bu adam daha yeni böyle devam ediyoruz teröre, dilimizi kabul ettiler yakında toprakları da kabul edecekler diyen kişi...
Mesaj tarihi:
PKK gerilla taktikleri ile orduya saldıran bir terör örgütüdür.

Terör örgütüdür ayrıca çünkü sivillere yönelik saldırılarda yapmıştır. Gerilla ispanyolca bir kelime olup anlamı " küçük savaşdır".

Yani gerilla eşittir bağımsızlık savaşcısı gibi bir anlama varamayız, gerilla taktiğini kullanan herkese gerillada diyemeyiz. Bu taktiği bir terör örgütüde kullanabilir, bir orduda kullanabilir, işgal altındaki ülkesini korumak için mlisilerde kullanabilir, mesela yunanlılara karşı çarpışam türk çeteleride gerilla savaşı vermiştir.

burdan

H yi birleştirin nedense bir soun çıkıyor tam link veremiyorum.
Mesaj tarihi:
Nefr said:

kendi bakışımla felan alakası yok hoca.
ortadaki gerçekten bahsediyorum.

gerilla iyi meleği, büyük bir ünvan felan demiyorum.
ama gerilla ile terörist arasında büyük bir uçurum var. bunu söylüyünce de gerilla aşığı olmak gerekmiyor. Che ile de hiç alakam yoktur arada ekleyim.

Tamam iyi gücel düzensiz şekilde oluşturulmuş çete demek gerilla.
Ama eninde sonunda standart savaş taktikleri kullanan kişiler gerillalar. Pusu yaparlar askerleri öldürürler, vur kaç yaparlar destek binalarını yokederler. Ama yaptıkları herşey devletin askeri gücünü yıpratmak üzerine olur. Ve belirli bir planları vardır o doğrultuda giderler.
Terörist denilen şey, bombalamalarla korku yaratmaya çalışır, sivil halkı hedefler, kaos yaratıcak faaliyetlerde bulunur...

Hani illa diyorsan "ikisi de aynı çünkü ikisi de evil", ben de diyorum ki "ama birisi daha lawful diğeri daha chaotic".

Bunun sencesi bencesi yok. Lafı "sana göre çikolata bana göre süt" olayına getiriyoruz da,
Bilimsel olarak beyaz olarak tasdiklenmiş mendile, "hayır o siyah mendil" deme gayreti içinde olan birisi değilseniz zaten ortada iki farklı kavram var.

Gerillaya gerilla, teröriste terörist nedenleri farklıdır. Onu izah etmeye çalışıyorum.
Mesaj tarihi:
Nefr said:

yuceltme derdi olsa asi daha uygun geliyor bana mesela. yine de sonuc ayni, gerilla da yuceltici degil aslinda asi de; hepsi terorist dememek icin yan cizmekten ibaret. ama sadece buna takilip 'oo o zaman oldugu gibi kalsin hersey arkadas, ben muhatap almam bu adami' deme luksune sahip olduguna inanmiyorum kimsenin

Bu senin kişisel yorumun.

-100'ü hakeden ve -100'lük kavramla ifade edilen bi gruba o veya bu sebeple -40'lık bir ifade kullanılıyorsa kullanılan yeni kelime negatif de olsa bu +60'lık yüceltmedir.

Bu forumda PKK terör örgütüne gerilla diyen insanlar var ve bu açık bir yüceltmedir. Kullanılan yeni anlamın da olumsuz olması o anlamın yüceltme olmayacağı anlamına gelmez. PKK'ya gerilla demek senin gözünde yüceltme değilse benim gözümde de öldürülen bebeklere küfrederek terör örgütünü masum göstermeye çalışarak onu bulunduğu noktadan az da olsa yüceltmekten ibarettir.
Mesaj tarihi:
Law said:

PKK gerilla taktikleri ile orduya saldıran bir terör örgütüdür.

Terör örgütüdür ayrıca çünkü sivillere yönelik saldırılarda yapmıştır. Gerilla ispanyolca bir kelime olup anlamı " küçük savaşdır".

Yani gerilla eşittir bağımsızlık savaşcısı gibi bir anlama varamayız, gerilla taktiğini kullanan herkese gerillada diyemeyiz. Bu taktiği bir terör örgütüde kullanabilir, bir orduda kullanabilir, işgal altındaki ülkesini korumak için mlisilerde kullanabilir, mesela yunanlılara karşı çarpışam türk çeteleride gerilla savaşı vermiştir.

h ttp://tr.wikipedia.org/wiki/Gerilla_savaşı

H yi birleştirin nedense bir soun çıkıyor tam link veremiyorum.

GERİLLA

1. Düzenli bir orduya karşı küçük birlikler hâlinde çatışan, hafif silahlarla donatılmış topluluk.
2. Bu topluluktan olan kimse.
3. Bağımsız bir biçimde hareket eden çete.

Gerilla taktiği ya da gerilla savaşıyla Gerilla kavramını birbirine karıştırmayın. PKK'nın gerilla taktiği uygulayıp uygulamaması onu gerilla örgüt yapmaz, terör örgütü olduğunu değiştirmez!
Mesaj tarihi:
Bone said:

kendi bakışımla felan alakası yok hoca.
ortadaki gerçekten bahsediyorum.

gerilla iyi meleği, büyük bir ünvan felan demiyorum.
ama gerilla ile terörist arasında büyük bir uçurum var. bunu söylüyünce de gerilla aşığı olmak gerekmiyor. Che ile de hiç alakam yoktur arada ekleyim.

Tamam iyi gücel düzensiz şekilde oluşturulmuş çete demek gerilla.
Ama eninde sonunda standart savaş taktikleri kullanan kişiler gerillalar. Pusu yaparlar askerleri öldürürler, vur kaç yaparlar destek binalarını yokederler. Ama yaptıkları herşey devletin askeri gücünü yıpratmak üzerine olur. Ve belirli bir planları vardır o doğrultuda giderler.
Terörist denilen şey, bombalamalarla korku yaratmaya çalışır, sivil halkı hedefler, kaos yaratıcak faaliyetlerde bulunur...

Hani illa diyorsan "ikisi de aynı çünkü ikisi de evil", ben de diyorum ki "ama birisi daha lawful diğeri daha chaotic".

Bunun sencesi bencesi yok. Lafı "sana göre çikolata bana göre süt" olayına getiriyoruz da,
Bilimsel olarak beyaz olarak tasdiklenmiş mendile, "hayır o siyah mendil" deme gayreti içinde olan birisi değilseniz zaten ortada iki farklı kavram var.

Gerillaya gerilla, teröriste terörist nedenleri farklıdır. Onu izah etmeye çalışıyorum.

ben de diyorum ki -niye diyorum bilmiyorum, basladim bir kere diye herhalde, yoksa konunun ozunden cok saptik- gerilla bombalama yapmaz, gerilla teror yaratmaz, gerilla sadece askere dalasir sivil hayati etkileyecek aktiviteden uzak durur diye birsey yok, yani olayin taniminda, kullaniminda yok

bilimsel olarak gerillalar teror eylemlerine katilmazlar diyorsan, o zaman ira militanlarina da gerilla denmemesi lazim, efendim bolivyadaki adini hatirlamadigim orgutun uyelerine de. lakin deniyor mu, deniyor. denmis mi, denmis. bilimsel gercek midir bilmiyorum ama tarihsel gercek bu =P

kavram aynidir demiyorum zaten, pkk teror eylemleri yapti yapiyor tabii ki; ama bu gerilla olmalarina engel degil

sence kismi surada devreye giriyor; sen gerillayi teroristten ustun goruyorsun ve terorist dedigin adama gerilla denmesinden rahatsiz oluyorsun. lakin bu kelimelerin anlamini etkilemiyor, onu diyorum

yoksa pkk teror orgutudur, pkkli da teroristtir benim gozumde de. ha gerilla denmis ha asi, ozu ayni olayin benim icin

evet bir tanesi marketing amacli daha sevimli gorunen bir kelime, ama bence yanlis kullanim degil; 'sence' yanlis olsa da
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...