Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askere sikilicak kursun bana sikilsin ama...

BonePART

Öne çıkan mesajlar

Bazen sir guluyor ben kurt fasismi dedigimde. Su cumleyi okudugunuda siz ne goruyorsunuz cidden.
Siz ve biz ayrimciliginin dorugu bu degilmidir? Teroriste terorist diyememek artik zaten aydinida amerikalisida moda olduda siz bizi bu kadar guzel ayiran bi baska cumle var midir?

Bu mu kurt sorununun cozumu. Mukemmel ya.

DTP’nin Diyarbakır’daki ‘Barış Mitingi’nde , Kürtçe konuşmaya başlayan Belediye Başkanı Osman Baydemir daha sonra, Türkçe olarak “Ben bir Kürt evladı olarak çıkıp derim ki, askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın” dedi. Ardından ekledi: “Türk aydını, Türk politikacısı da çıksın, ‘Gerillaya sıkılan kurşun bana sıkılsın’ desin.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12396496.asp?gid=229
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/search.php?13,search=askere,author=,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL,match_threads=,sphinx_match_fields=BOTH,sphinx_match_threads=0

aramaya askere yazin
sonuca bakin

bu arada boci seninkini kimse sallamamasi bence cok onemli jnokta burda
ahahaha
konu acmak deil
okutturmak olay
auhadshufas
Sosyal ağlarda paylaş

Osman Baydemir, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir ilinin belediye başkanı olması bir yana, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşı olarak "askere sıkılan kurşun bana sıkılsın" diyememişse şimdiye kadar, bundan sonra diyebilmek için de bir terör örgütünü sempatikleştirmeye yönelik şartlar öne sürüyorsa

bunun adı kürt faşizmidir, evet.
Sosyal ağlarda paylaş

gerillaya gerilla demek sempatikleştirmek mi oluyo? dünkü topiğe de yazdım: gerilla düzensiz çete demek, isterseniz siz de tdk'ya bakın. ayrıca siz de kabul etmemiş miydiniz "faşizm konuşma zorunluluğudur" diye?

"bu örgüte terörist demezsen vatan hainisin" demek de faşizmdir o halde.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Osman Baydemir, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir ilinin belediye başkanı olması bir yana, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşı olarak "askere sıkılan kurşun bana sıkılsın" diyememişse şimdiye kadar, bundan sonra diyebilmek için de bir terör örgütünü sempatikleştirmeye yönelik şartlar öne sürüyorsa

bunun adı kürt faşizmidir, evet.

bende nerde kaldi neden hala cevap yazmiyor dedim
Sosyal ağlarda paylaş

"ben türk ordusunun askerini şimdiye kadar adam yerine koymuyordum, ölenlerini umursamıyordum, bundan sonra işte şu yukarıdaki lafı etmeye hazırım, ama siz de bu teröristleri adam yerine koyup onlar için iyi duygular besleyeceksiniz."

türk ordusunun vatan, toprak savunan askeriyle sivilleri katleden, uyuşturucu, silah ve bilumum kaçakçılığı yapan, haraç kesen, yağma yapan terör örgütü mensuplarını aynı kefeye mi koyacağız?

Gerilla bir ülkü için savaşandır,
Gerilla Kuvayi Milliye'dir, gerilla Che'dir,

bunlar mezarlarına tükürülesi pisliklerden başka birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

teroriste terorist dememeyi gctik zaten
olay artik
onnara (kendi yasdigi belediye baskani oldugu ulkenin askerine) kursun sikmasinnar bana siksinnar ama onnarda bana siksin desin gerillaya(kendi ulkesinin vatandaslarini oldurmek ve bolmek icin kurulmus bi orute) gidicek kursunlara

yok yeaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sg-1 said:

Gerilla bir ülkü için savaşandır,
Gerilla Kuvayi Milliye'dir, gerilla Che'dir,

kuva-yı milliye'yi che ile bir tuttun ya, yuh diyorum sadece. ülkemizin kurucularına bundan daha büyük hakaret zor edilir.

Ne kadar yozlaşmış olduğunu defalarca söylememe gerek yok heralde. Nerden laf sokacağını şaşırıyorsun.

Kuva-yı Milliye ilk dönemlerinde gerilla olarak ortaya çıkıp sonrasında bugünkü ordunun temeli olan düzenli askeri birlikler haline çevrilmiştir Atatürk tarafından en kısa zamanda. Ki orduya katılmayı reddedip gerilla kalmak isteyenlerin isyanı bazen zorla bastırılıp bu hale gelindi.

Adam pkk'nın ortadan kalkması, sorunların çözülmesi gerektiğini söylemiyor da gidiyor Pkk militanı ile askeri bir tutalım diyor...
Sosyal ağlarda paylaş

gerilla düzensiz çete demektir arkadaşlar, ne için savaşırsa savaşsın. pkkya gerilla demek, onu olduğundan farklı bişeye dönüştürmek falan değildir. pkk düzensiz çetedir, yani gerilladır.

ayrıca "haklı isyan, özgürlük mücadelesi" gibi kavramlarınızla, "vatana ihanet, bölücülük" kavramları arasındaki çizginiz beni pek şaşırtıyor. kullanılan yöntemler epey benzediği halde, "ülküler" size göre "kabul edilebilir" ya da ideolojik açıdan makul olduğunda, yöntemlerini de mübah kabul edilebiliyosunuz demek. e pkk militanı da kendi "ülküsünü" epey kutsal kabul ediyodur illa ki, hatta belki che ile kendini özdeşleştiriyordur. zaten kurulduğunda marksist-leninist bir örgüt değil miydi pkk?

mesela devrimden önce küba hükumeti fidel castro'ya "gel silahları bırak, barışalım" deseydi, ve fidel "pekala" deseydi, bugün onu satılmış-dönek-komprador uşağı falan diye anacaktık. mücadeleye devam ettiği için devrim kahramanı diyoruz. o da devlete karşı dağa çıkan bir örgütün üyesi değil mi nihayetinde? çizgiyi nerde çekiyoruz, hangi dağdakiler terörist, hangi dağdakiler özgürlük savaşçısı?

kısacası, kimin terörist, kimin özgürlük savaşçısı, kimin devlet, kimin meşru, kimin gayrimeşru olduğu hangi taraftan hangi ideolojiyle baktığınıza göre değişir. barış içinse ideoloji-üstü bir bakış gerekir, her iki taraf için de. o yüzden takıntılı olduğunuz jargonlardan, kelime alerjilerinizden kurtulup, gerçekten söylenen şeylerin içeriğine bi bakın.

osman baydemirin dediklerini neden "önşart" olduğunu düşünüyosunuz? adam demişki "ben bunu söylüyorum, sizden de bunu söyleyebilmenizi bekliyorum". askerde ölenler de dağda ölenler de bu toprağın evladı demiş kısacası.

hayır, son zamanlardaki en barışçıl demeçlerden birini alıp öyle evirip çeviriyosunuz ki sanki adam savaş ilan etmiş gibi oluyo, bu kadar anlamsızca karşı çıkmayın..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...