Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 o halde kendisine bir metin özerdoğan özlüsözü atfediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Rewendor said: zorla insanı faşist yapacaklar hakkaten ha +1 ayrıca sanırım en büyük dilekleri de bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 "askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın" diyecekmiş beyimiz, ama bir şartı var, pkk'ya terörist denmeyecek, gerilla denecek, özgürlük savaşçısı denecek. türkiye de bu tuzağa düşecek. ha düşen düşmüş zaten, yanında memleketi de çekmeye çalışıyor. teröriste terörist dememek kadar insanlık dışı birşey olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 İmzasını sürekli güncelleyerek dalga geçtiğini zannediyor ama PKK'lı Teröristlere Gerilla diyen adamın söylemlerini burada savunuyor. Nasıl bir çelişki "hacım" bu? Ha bir de tabi, "gerilla" ile vatanının sınırlarını korumak için şehit olan askerleri bir tutmak gibi bir durumda var ama, sir için bu önemsiz, baydemirle aynı görüşte olduğu için, herkes eşittir. Bu arada Apo'yu yargılıyosunuz, neden cumhurbaşkanı Apo yargılanmıyor, hadi bakalım, eşitlikse madem, cumhurbaşkanımız da katılım sürecine katkı sağlasın ve "kürt makamlarına" teslim olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 sir said: "Hakkari�de 30 Ağustos�ta 4 askerin şehit olmasıyla ilgili �Ben bir Kürt evladı olarak çıkıp derim ki, askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın� dedi. Bu sözlerinin ardından alkışlanan Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak Türk aydını, Türk politikacısı çıksın desin ki, bundan böyle gerillaya sıkılan kurşun bana sıkılsın. [b]Çünkü ölmekle, öldürmekle bu sorun çözülmez[/b]�" gerçekten büyük canavarlık canım. Belediye başkanının söylemesi bunu legal yapıp buraya yazmana müsaade etmese gerek. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı kalkıp ülkesine başkaldıran gerillaya destek olacak değildir elbette! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 sir said: "Hakkari�de 30 Ağustos�ta 4 askerin şehit olmasıyla ilgili �Ben bir Kürt evladı olarak çıkıp derim ki, askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın� dedi. Bu sözlerinin ardından alkışlanan Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak Türk aydını, Türk politikacısı çıksın desin ki, bundan böyle gerillaya sıkılan kurşun bana sıkılsın. [b]Çünkü ölmekle, öldürmekle bu sorun çözülmez[/b]�" gerçekten büyük canavarlık canım. "Hakkari�de 30 Ağustos�ta 4 askerin şehit olmasıyla ilgili �Ben bir Kürt evladı olarak çıkıp derim ki, askere sıkılan kurşun bundan böyle bana sıkılsın� dedi. Bu sözlerinin ardından alkışlanan Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak Türk aydını, Türk politikacısı çıksın desin ki, bundan böyle [hr] gerillaya sıkılan kurşun bana sıkılsın. Çünkü ölmekle, öldürmekle bu sorun çözülmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 sir said: masaya oturuldu mu ki, "tehditlerin" gelmesini buna bağlıyosun sg-1 =) bu kitle imha esprisi de çok komik kehkeh diye gülesim geliyor valla. sende çok komiksin ya, neşe kaynağım benim. kassan soytarılık külütürü geri gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 gazetede ne yazıyosa aynen alıntıladım. size bu kadar batan nedir çözemiyorum. bazı laflara felaket alerjiniz var, söylenen şeyleri kavramanızı epey zorlaştırıyo galiba. gerilla düzensiz çete demek, bundan daha azı veya daha fazlası değil. pkk düzensiz çete değil mi? apoya sayın denmediği zaman bütün sorunlar çözülür mü? pkkya terörist dendiği zaman barış sağlanır mı? orada binlerce kişi önünde "askere sıkılan kurşun bana sıkılsın" demiş adam. bu barışçıl bi söylem değilse, nedir? herkes sizinle aynı ifadelerle, aynı görüşleri belirtecek diye bi kural yok ki. yukarda ne güzel söylemiş "bir insan kolay mı yetişiyo" diye..öyleyse neden savaşmakta diretiyosunuz? neden daha fazla insanın ölümünü "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlük" adına mazur görüyosunuz? esas bu sorunun çözümü değil midir, ülkeyi ve milleti "bölünmez" kılacak olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 DTP içersinde var dişine yumruk yemesi gereken insanlar ve tabi onların şakşakçıları. Yine de konuyu tüm kürtleri kınama seremonisine çevirmemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Abi, çok hoş, çok güzel de. Zamanına, ki ben kendimi pek hatırlamıyordum o zamanlar, ama okumak böyle birşey işte, neyse efendim; pkk ya çok büyük darbeler vuruluyor peşpeşe. Darbe üstüne darbe yiyen it sürüsü dağılma noktasına geliyor tabi. Zorla dağa kaçırılan, kandırılan insanlar bir bir kaçıp teslim oluyorlar falan. Bu örgütün yönetici geçinen mahlukları çıkıp "ateşkes ilan ediyoruz" diyorlar, yabancı kanallara falan kasetler gönderiyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Neyse o dönem kim varsa hükümette, ki hadi hükümet neyse, ordunun başındaki insan ne akla mantığa uyarak karar veriyor bilmiyorum ama, bizimkiler de ateşkes içine giriyorlar. Doğuda yapılan operasyonların durdurulması emrini veriyor genelkurmay. Hatta orada görevli komutanlar dile getiriyor çok sefer bunun yanlış olduğunu, dinlenmiyor falan. Ne oluyor peki sonrasında? Pkk silah, militan, erzak imkanlarını düzeltip, ani bi baskın yapıyor köyün birine. Onlarca insan yine şehit oluyor. Kimse kusura bakmasın, insan diyemem ben dağdakilere. Demokrasi ayağına meclise giren, başta, tvde her gördüğümde ağzını burnunu dağıtasım geldiği emine ayna mıdır ne allahın belasıysa, ve diğerlerine de demokrasiymiş, insan haklarıymış saygı gösteremem. Acırım, neye acırım, yine mecliste sandalyede demokrasi ayağına oturan o adi şerefsizlere değil, parasızlık yüzünden köyünde sefil olan, eğitim imkanı olmayan, son bi çare, pkknın yalan dolan vaadlerine kanan gençlere acırım. Ha elden gelen birşey var mı? Yok, savaş bu, orada bi savaş var. Eğer adam gibi yollarla çözülemmiyorsa o savaş, devam ediyorsa, senin kurşun sıkmadığın her saniye biri sana kurşun sıkabilir. Halamın oğlu 95-96 yılında şırnakta askerlik yaptı. Hep anlatır, vurduğumuz öldürdüğümüz insanlara acıyorduk hepimiz diye. Gencecik çocukları da öldürmek zorunda kaldık, ama eğer ben ona sıkmasam bir saniye sonra o bana sıkacak kurşun diyor. Acı olan şu ki, vuran da bu toprağın evladı, vurulan da. Ha o zaman biz oparasyon yapmayalım, kimse ölmesin. Yok efendim öyle şey. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, pkk militanı ölmesin diye operasyonu durduramaz. Önce pkk denen örgütü dağıtacaklar o konuşma yapan şıllıklar afedersiniz popoları yerse biraz. Daha sonra bu devlet de gerekeni elbet yapacak. Sen yak, yık, kurşun sık, bebek katlet, asket öldür, uyuşturucu kaçır, operasyon yapılmasına sebep olup hepimizin cebinden her kurşun için her bomba için para çıkmasına neden ol, biz de sana cici davranalım. Kusura bakmasın kimse. Yollamadan okudum yazdıklarımı, eksik kalan bi kısım var birde. Her pkk lı kürt değili, her kürt pkklı değil abi yanlız. Benim 4 yıl aynı sınıfı paylaştığım kürt arkadaşım oldu lisede, düşünceleri, görüşleri hiç de öyle pkk dır, özgürlüktür falan değildi. Gördüğüm en milliyetçi insanlardan biriydi de kendisi. O yüzden ben gayet iyi öğrendim kürt kökenli insanlar öyle tu kaka öcü değiller. Herkes öğrensin tavsiye ederim. Genel olarak bi özet birkaç şey söylemek gerekirse; operasyonlar durmamalı pkk diye birşey olduğu sürece, ama açılım olayı da gerektiği şekilde gerektiği kadarıyla, sınırları dahilinde yapılmalı. Ama eğer birileri, önce operasyonlar dursun abi diyorsa, kusura bakmasın ben onun düşüncelerinde iyi niyet aramam pek. Çünkü operasyon dursun yok kan akmasın dersen pkk diye bi örgüt dağdayken henüz, sen dağdaki şserseri takımını muhattap almış olursun. Onu da bu memleketin insanı kaldıramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 said: pkk ya çok büyük darbeler vuruluyor peşpeşe. Darbe üstüne darbe yiyen it sürüsü dağılma noktasına geliyor tabi. Zorla dağa kaçırılan, kandırılan insanlar bir bir kaçıp teslim oluyorlar falan. Bu olay son 20 senede kaç kere oldu acaba? Kendimi 1984 romanında gibi hissediyorum ben daha çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 bugün gene savaşı kazandık, oley! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Abi tv de her gün duyuyoruz, ama aslı o değil. 25 pkklıyı öldürünce mega darbe vuruldu diyor tvler artık. Öyle değil, ciddi yönetim kadrosunda falan isyan çıkıyor, çok fazla kişi kaçıyor falan. Ateşkes muhabbetine toparlanmaları bile zaman alıyor çok. Ki o zamanlar aldıkları yardım şimdiki kadar çok da değildir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 sir said: öyleyse neden savaşmakta diretiyosunuz? neden daha fazla insanın ölümünü "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlük" adına mazur görüyosunuz? Evet ya, hatta guneydogunun kontrolunu PKK'ya verelim. Demokratik falan olur tam istedigin gibi. O daha fazla insandan terorist kesim benim halkimdan genc-yasli-bebek ayirmadan takir takir olduruyorsa, gencecik kizlarima tecavuz ediyorsa, karakollarimi basip askerlerimi sehit ediyorsa, hatta ve hatta Kurtleri (hani PKK'nin ozgurluk falan getirecegi bir halk var ya, he o iste) erzak ya da destek vermemeleri durumunda olduruyorsa kusura bakma ama geberip gitsin itogluitler... Demokratik degilim,20 senedir halkimi olduren dagdaki serefsiz itlerin gebermesini istiyorum diye fasistin onde gideniyim. Teroriste istedigini vererek, onun kucagina oturarak bir yere varamazsin. Sekilde goruldugu gibi daha da azarlar, daha fazlasini isterler. Bir sekilde kokten bitirmek gerekiyor bu isi. Ama bu kesinlikle masaya oturarak olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 seagle yazdıklarınla genel anlamda hemfikir değilim ancak söylediklerinde şunlar çok dikkatimi çekti: SeaGle said: Acırım, neye acırım, yine mecliste sandalyede demokrasi ayağına oturan o adi şerefsizlere değil, parasızlık yüzünden köyünde sefil olan, eğitim imkanı olmayan, son bi çare, pkknın yalan dolan vaadlerine kanan gençlere acırım. Acı olan şu ki, vuran da bu toprağın evladı, vurulan da. Önce pkk denen örgütü dağıtacaklar o konuşma yapan şıllıklar afedersiniz popoları yerse biraz. Daha sonra bu devlet de gerekeni elbet yapacak. işte şu cümleler aslında sorunun özü. neden bu insanlar sefil, neden eğitim imkanı yok, neden "son çare" bu vaadlere bu kadar kolay kanıyorlar? ve devletin yapması gereken nedir? neden bunca yıldır bekliyor "gerekeni yapmak için"? işte bunların cevabını dürüstçe verebildiğimiz zaman, bu sorun çözülebilir gibi geliyo bana. prawler daha önce de benzer topiklerde söyledim, "kökten" çözebiliyosan, buyur çöz. sen kürt sorununu çözmediğin müddetçe istersen pkkyı bütün militanları ve yönetici kadrosuyla beraber yok et, başka bi örgüt kurulur ve dağa çıkarlar ve bu böyle devam eder. pkkyı bitirmek yalnızca bir semptomun düzelmesidir, hastalığın tedavisi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 sir said: gazetede ne yazıyosa aynen alıntıladım. size bu kadar batan nedir çözemiyorum. bazı laflara felaket alerjiniz var, söylenen şeyleri kavramanızı epey zorlaştırıyo galiba. gerilla düzensiz çete demek, bundan daha azı veya daha fazlası değil. pkk düzensiz çete değil mi? apoya sayın denmediği zaman bütün sorunlar çözülür mü? pkkya terörist dendiği zaman barış sağlanır mı? orada binlerce kişi önünde "askere sıkılan kurşun bana sıkılsın" demiş adam. bu barışçıl bi söylem değilse, nedir? herkes sizinle aynı ifadelerle, aynı görüşleri belirtecek diye bi kural yok ki. yukarda ne güzel söylemiş "bir insan kolay mı yetişiyo" diye..öyleyse neden savaşmakta diretiyosunuz? neden daha fazla insanın ölümünü "devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlük" adına mazur görüyosunuz? esas bu sorunun çözümü değil midir, ülkeyi ve milleti "bölünmez" kılacak olan? kusura bakma ama ağır saçmalık, araştırsak suç bile sayılabilir belki. ne yapalım abi "tamam çok adam öldü alın gidin şuraları" mı diyelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 heralde dediklerimi "ülkenin bölünmezliği önemli değil" şeklinde algılıyosunuz. ben diyorum ki, eğer amacınız ülkenin bölünmezliğini korumaksa, savaşın sonlanması için çabalamanız gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Orada insanar aç, eğitimsiz tamam ama, bunun tek suçlusu da devlet değil. Çok paranız olsa hanginiz doğuya fabrika açasr şu durumda, hadi diyelim açtınız, rahat verir mi pkk? Adamlar eylem günlerinde kepenk açtırmıyor, maden kuyusu açılıyor onu sabote ediyorlar. Kim yatırım götürecek şimdi oraya? Pkknın istediği kürtlerin haklarını savunmak değil. Tek amacı toprak almak, devlet kurmak yıllardır. Yoksa kürk kökenli insanların hakkını savunma geyiği yalan dolan, herkes biliyor bunu. Pkk muhatap alınacak bi varlık değil. Pkk ile kimse masaya oturamaz, pkk nın meclis içindeki o soytarıları da muhatap olunacak kişiler değil aslında. Devletin kimseyi muhatap almasına gerek yok ki ayrıca. Gereken önlemi alması lazım bu süreçte, İnsanları aydınlatması lazım pkk nın nasıl yalanlar söylediği konusunda. Halkın pkk ya inanmak zorunda kalmasının önüne geçmesi, kendine bağlılığını artırması lazım. Bu da kısa sürecek birşey değil, zamanla olacak şeyler. Yatırımlar ufak ufak yapılacak, eğitim imkanları sağlanacak, toprak reformunun üstüne gidilecek. Ama bunlar yapılırken dağdakileri, devletin çabalarına biraz daha kurşun sıkmaya çalışanları temizleyecek yine. Buna da ara vermeyecek. 10 yıl geçip, o bölge de kalkınınca da kimsenin pkk militanı olmak için dağa çıkacağını düşünmüyoruz zaten. Adam aç olduğu için kanmıştı, o insan da imkan varken dağa çıkmaz. Ama bu, "hala direnenlerin" temizlenmesini engellemez. Edit: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 sir said: heralde dediklerimi "ülkenin bölünmezliği önemli değil" şeklinde algılıyosunuz. ben diyorum ki, eğer amacınız ülkenin bölünmezliğini korumaksa, savaşın sonlanması için çabalamanız gerekiyo. Savaş? Biz ülkemizi korumak için savaşıyoruz eyvallah, karşı taraf neden savaşıyor? Askerin geçtiği yola mesela neden mayın döşüyorlar? Var mı bir açıklaması? Çünkü kendi topraklarını koruyorlar diyebilir misin? Ve ya kendi vatandaşlarını koruyorlar? Ve ya.. Ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 ciddiye alıp cevap yazıyorsunuz ya ben ona şaşırıyorum. Yalnız büyük bir tokat,çarpacak suratlarına bu dtpli kuklaların.Yakındır o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar