eagle_dnz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 önlisans mezunuyum bu sene ossye girmek için dersaneye gitmeyi planlıyorum ancak askerliğimi tecil ettirebilirim herhalde değil mi?
sinad Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 ettirebilirsin yaş kaç? Önlisans mezunları 2 sene tecil edebiliyor.
eagle_dnz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 88liyim başvurmama gerek yok gibi bişeyler okudum doğru mu acaba yoksa gitmem gerekiyor mu askerlik şubesine
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 önlisans 2 sene tecil ediliyor. www.asal.msb.gov.tr burda tecil olayını bul
Soris Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 2 sene tecil edebilme hakkın var muhtemelen eylüle kadar tecilin vardır. Kendin yaptıracaksın yoksa asker kaçacağı konumuna düşersin :)
eagle_dnz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 teşekkürler aradım şubeyi diploma ve tc ile gelin dediler
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Madem açılmış ben de sorayım. Tecilim 2010 Temmuzda bitiyor. Ama ben 2010 Ekimde muhtemelen yüksek lisansa başlıycam. Ne yapmam gerekiyor bu durumda ? Üniversiteden kabul belgesi falan gibi birşey alıp Tecilim bitince askerlik şubesine gidip erteletmem mi lazım 3 sene ?
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 askerlikle ilgili sorularınızı doğrudan şubeyi arayıp sorun, cevabınızı en kısa zamanda, birinci elden ve tam olarak öğrenirsiniz. askerlik şubeleri diğer devlet daireleri gib değildir.
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 eagle_dnz said: önlisans mezunuyum bu sene ossye girmek için dersaneye gitmeyi planlıyorum ancak askerliğimi tecil ettirebilirim herhalde değil mi? 88liysen tecil ettirmene gerek yok. bu sene 87 lilerin tecil ettirmesi gerekiyor şeklinde yazıyordu kitapçıklarda. ama sen genede bir ara sor tabi. ha lol sormuşun bile ok. :)
Law Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Gidin şubeye sorun, kolunuzdan tutup o an sizi askere göndermezler, olmadı açın bir telefon.
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 şubeye gitmeyin, sıra oluyor genelde. ben bir şey sorup çıkacağım yok yani. ama telefonla arayıp sorun en kolay yol o zaten. ayrıca tecil ettireceksen belgeleri vs tam öğrenip gitmeni tavisye ederim. diploma ve tc ile gel demişler ama, vesikalık lazım mesela 3-4 tane. ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi de lazım 4 tane. nüfus cüzdanının 2005 sonrası olması gibi birşey de var tam tarihi bilmiyorum ama eskiyse olmaz. bunları tamamlamadan gidersen sıra bekleyip, elin boş dönersin :)
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Şu askerliği benim de tecil etmem gerekiyor 3-5 gün içinde, tam olarak neler yapmam gerekiyor biri açıklayabilir mi? Yanımda neler götüreyim? Üni mezunuyum, yüksek lisans için gerekiyor.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 ahah abi şaka yapıyosunuz di mi, nereye el sallıyorum? açın sorun abicim şubeye, bu kadar mı tırsıyonuz ahaha
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Açtım sordum zaten sorun orada. 3 farklı (B.Çekmece, K.Çekmece ve Bakırköy) şubeye sordum, üçünde de farklı şeyler söylediler. Biri kimliğini al gel dedi, diğeri kimlik diploma resim lazım dedi, bi başkası yüksek lisansa kabulüme dair belge istedi. Hangisi doğru bilemedim.
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Askerlik şubelerine güvenmeyin. 3 kere sordum 3 farklı cevap aldım ben edit: ehaha Rewendor said: 3 farklı (B.Çekmece, K.Çekmece ve Bakırköy) şubeye sordum, üçünde de farklı şeyler söylediler.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 hangisine gitmen gerekiyorsa onun söylediklerini götüreceksin o zaman.
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 İşte ben de 3 farklı cevap aldım oralardan o yüzden burdan yapmış insanlardan yardım istiyorum doğrusu konusunda :)
Law Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2009 Eğer gittiğiniz şube sizin askerlik subeniz değilse, mesela kütük ankarada (evet şu meşhur kütük) ama istanbulda ikamet ediyorsanız büyük bir işkenceye hazırlanın derim. Benim zamanımda böyleydi şimdi nasıldır bilmiyorum tabi, sıralardan sıra beğenirsiniz. Misal halıcıoğlundaki askerlik şubesinde 200 kişilik sıraya girmeden en öne yürüyüp benim kütük burası şubeme geldim diyip, hiç beklemeden işlem yapmak çok eğlenceli. Yakınsa gidip esas askerlik şubenizde işlemlerinizi daha çabuk halledebilirsiniz.
Öne çıkan mesajlar