Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Tecil Hakkı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Madem açılmış ben de sorayım.

Tecilim 2010 Temmuzda bitiyor. Ama ben 2010 Ekimde muhtemelen yüksek lisansa başlıycam. Ne yapmam gerekiyor bu durumda ? Üniversiteden kabul belgesi falan gibi birşey alıp Tecilim bitince askerlik şubesine gidip erteletmem mi lazım 3 sene ?
Mesaj tarihi:
askerlikle ilgili sorularınızı doğrudan şubeyi arayıp sorun, cevabınızı en kısa zamanda, birinci elden ve tam olarak öğrenirsiniz.

askerlik şubeleri diğer devlet daireleri gib değildir.
Mesaj tarihi:
eagle_dnz said:

önlisans mezunuyum bu sene ossye girmek için dersaneye gitmeyi planlıyorum ancak askerliğimi tecil ettirebilirim herhalde değil mi?

88liysen tecil ettirmene gerek yok. bu sene 87 lilerin tecil ettirmesi gerekiyor şeklinde yazıyordu kitapçıklarda. ama sen genede bir ara sor tabi.

ha lol sormuşun bile ok. :)
Mesaj tarihi:
şubeye gitmeyin, sıra oluyor genelde. ben bir şey sorup çıkacağım yok yani. ama telefonla arayıp sorun en kolay yol o zaten.

ayrıca tecil ettireceksen belgeleri vs tam öğrenip gitmeni tavisye ederim. diploma ve tc ile gel demişler ama, vesikalık lazım mesela 3-4 tane. ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi de lazım 4 tane. nüfus cüzdanının 2005 sonrası olması gibi birşey de var tam tarihi bilmiyorum ama eskiyse olmaz. bunları tamamlamadan gidersen sıra bekleyip, elin boş dönersin :)
Mesaj tarihi:
Şu askerliği benim de tecil etmem gerekiyor 3-5 gün içinde, tam olarak neler yapmam gerekiyor biri açıklayabilir mi? Yanımda neler götüreyim?

Üni mezunuyum, yüksek lisans için gerekiyor.
Mesaj tarihi:
Açtım sordum zaten sorun orada. 3 farklı (B.Çekmece, K.Çekmece ve Bakırköy) şubeye sordum, üçünde de farklı şeyler söylediler.

Biri kimliğini al gel dedi, diğeri kimlik diploma resim lazım dedi, bi başkası yüksek lisansa kabulüme dair belge istedi. Hangisi doğru bilemedim.
Mesaj tarihi:
Askerlik şubelerine güvenmeyin. 3 kere sordum 3 farklı cevap aldım ben

edit: ehaha

Rewendor said:

3 farklı (B.Çekmece, K.Çekmece ve Bakırköy) şubeye sordum, üçünde de farklı şeyler söylediler.
Mesaj tarihi:
Eğer gittiğiniz şube sizin askerlik subeniz değilse, mesela kütük ankarada (evet şu meşhur kütük) ama istanbulda ikamet ediyorsanız büyük bir işkenceye hazırlanın derim. Benim zamanımda böyleydi şimdi nasıldır bilmiyorum tabi, sıralardan sıra beğenirsiniz.

Misal halıcıoğlundaki askerlik şubesinde 200 kişilik sıraya girmeden en öne yürüyüp benim kütük burası şubeme geldim diyip, hiç beklemeden işlem yapmak çok eğlenceli.

Yakınsa gidip esas askerlik şubenizde işlemlerinizi daha çabuk halledebilirsiniz.
  • Yeni Oluştur...