Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrik Faturaları - Akıllı Sayaç

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Geçen aylarda apartmana girip sayaçları değiştirdiler kimseye sormadan, akıllı sayaç takmışlar indirimli saatler olacakmış vs.
Öğrendiğimize göre en ucuz fiyat 22.00-06.00 saatleri arasında olmalıydı fakat gelen faturada en düşük birim fiyat 06.00-17.00 saatleri arasında görünüyor. (İnternette de en ucuz saatlerin 22.00-06.00 olduğu yazıyor ek bilgi vermek gerekirse.)

Evde sadece 2 odanın ışığı hava karardıktan sonra yanar, çalışan tek şey buzdolabı ve benim bilgisayarım. Sayaçlar takıldıktan sonra çamaşır ve bulaşık makinelerini de gece açmaya başladık fakat bu sayaçlar takılmadan önce 40 en fazla 50 lira gelen elektrik faturası 92 lira gelmiş.

Bu işin aslı nedir merak ettim. Acaba diyoruz sayaçların fiyatları mı yansıtıldı faturaya malum Melih Gökçek 350 euro istediydi zamanında İstanbulda da benzeri mi yapıyorlar? Ama faturada herhangi bir ek fiyat söz konusu değil. (Hoş hiç birşey anlaşılmıyor faturalardan lol)
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de geçen bizim apartmana da girip sayaçları değiştirmeye başlamışlar. annem evdeymiş. çıkmış NAPIYOSUNUZ demiş. adamlar sayaç vsvs demiş. İSTEMİYORUM değiştirmeyin bizimkini. 30 yıllık sayaç ama gayet de çalışıyo. bi de sormadan taktıınız yeni sayaca paramı evrcez vs demiş. neyse adamalr herksinkini değiştirmişler bizimkini değiştirmemişler. şu an apartmandaki en düşük fatura bize gelio :)
Sosyal ağlarda paylaş

warimathras said:

92 TL gelmisse fatura kabahati sayaçta arayacağına elektiriği beleş kullanan yüzbinlerce kişide ara bence adamlar parayı bir şekilde bi yerden çıkarmalı değil mi?

Ya kusura bakma da kaçak kullananları elime defter alıp ben tespit etmeyeceğim, bu kurumun görevi. Oo kaçak elektrik kullanan var bunun faturasını vergisini veren, faturasını ödeyen insanlara keselim gibi bir zihniyetin yatacak yeri olmaz.

Hayır onu da geçtim yıllardır kaçak elektrik kullanan binlerce insan var bu ülkede bu adamların verdiği zarar benim faturama daha düne kadar yansımıyorken neden sayacımız değiştirilince yansıyor? Bu ne alaka şimdi.

Şu sayaç paraları hakkında birşey soracağım bir de, şimdi sayaç paraları faturaya ekleniyor diyelim; bunu ek tutar olarak faturada bir kalem altında belirtmesi gerekmiyor mu kurumun?
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Ya kusura bakma da kaçak kullananları elime defter alıp ben tespit etmeyeceğim, bu kurumun görevi. Oo kaçak elektrik kullanan var bunun faturasını vergisini veren, faturasını ödeyen insanlara keselim gibi bir zihniyetin yatacak yeri olmaz.

Hayır onu da geçtim yıllardır kaçak elektrik kullanan binlerce insan var bu ülkede bu adamların verdiği zarar benim faturama daha düne kadar yansımıyorken neden sayacımız değiştirilince yansıyor? Bu ne alaka şimdi.

Şu sayaç paraları hakkında birşey soracağım bir de, şimdi sayaç paraları faturaya ekleniyor diyelim; bunu ek tutar olarak faturada bir kalem altında belirtmesi gerekmiyor mu kurumun?

Tükiyede yaşadığını hatırlatmak isterim sana hangi kurum görevini düzgün olarak yapıyor ki? sen vatandaş olarak ihbar edersen kaçak kullanani kurum da gider keser elektriğini ama senin yan komşun kaçak kullaniyodur senin sesin çıkmıyosa ödersin kol gibin faturayı ciğerlerin açılır. artı yıllardir ödediğin fatura zaten şişirilmiş kaçak kullananlar sayesinde kurum demiş ki zaten ödüyo bu arkadaş ne yazsak dur şu kaçak kullananların sayacını da buna yazalım öder demiştir.
son olarak kurumla yapmış oldugun bi elektrik sözleşmesi var açarsın bakarsın aklına takılan bişey olursa yada gidersin yetkili bi kişiye derdini anlatmaya çalışırsın milyonlarca bürokratik engele takılırsın ve ben bu faturayı ödeyim bundan böyle de benim için elektrik idaresi bundan sonra bitmiştir dersin .
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Öğrendiğimize göre en ucuz fiyat 22.00-06.00 saatleri arasında olmalıydı fakat gelen faturada en düşük birim fiyat 06.00-17.00 saatleri arasında görünüyor. (İnternette de en ucuz saatlerin 22.00-06.00 olduğu yazıyor ek bilgi vermek gerekirse.)

tarife olayı var cep telefonu gibi.
sayaçlar değişince defaulta ayarlamışlardır tarifeyi, tedaşa gidip "22.00-06.00 ucuz olan tarifeye geççem" diyverin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...