Predator Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 ben şahsen ilk içişimde beğenmemiş paramıda böyle şeylere yatırmıycak bir insan olduğumdan içmiycem muhtemeln geri kalan hayatımdada.(ve hayatım baya sorunlu geçiyor şu yıllarda ama çözüm içmekte değil kanımca) forumlarda özendirilmesine bende karşıyım açıkcası Cortezi desteklerim bu yönde[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki: Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki: FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Hastanenin yanında yaşıyorum. C/P ediyorum. Bira hakkındaki eksik bilgilerimiz, bu konudaki birçok önyargıya kolayca inanmamızı sağlıyor. Oysa ki biranın faydaları, pek de azımsanacak gibi değil. Şişmanlatabileceği düşüncesi, yemekle içilmeyeceğine dair inançlar; alkolik içeceği gibi algılanması gibi yanlış bilgiler, biranın lezzet ve sağlık açısından birçok faydasından yoksun kalmamıza sebep oluyor. Bira da tüm içecekler gibi çok içildiğinde şişkinlik yapıyor. Besleyici niteliği ile öne çıkan bu ürünün aşırı tüketimi şişmanlığa da sebebiyet verebiliyor. Ancak bu açıdan yaklaşacak olursak, bu risk tükettiğimiz çoğu besin maddesi için geçerli. Ayrıca bira çoğu hızlı tüketilen besinin aksine, bilim çevrelerinde yararları ile biliniyor. Yıllarca faydaları ihmal edilen bira mayası hakkında ilk araştırmaları yapan kişi ise, ünlü bilim adamı Louis Pasteur. Bulaşıcı ishalin tedavisinde kullanıldığı bilinen bira mayası; enerji verici ve kolesterol seviyesini düşürücü özelliklere sahip. Ayrıca şeker hastaları için; şeker seviyesini yükseltmeyen besleyici bir ek gıda olarak tavsiye ediliyor. Bir içecek olarak biranın ise, tarihte su ve ekmek kadar değerli olduğu biliniyor. Alkolün mikrop öldürücü etkisi sayesinde insanlar birayı, içemedikleri kirli sular yerine tüketiyorlardı. Arpadan üretilen bu içki besleyici özellikleri ile de biliniyor, vitamin ve mineraller açısından zengin yapısı insanları hastalıklara karşı koruyordu. 100 gr. bira içerisinde, 0.3 gr. protein, 2.7 gr. karbonhidrat bulunuyor. 33 cl.'lik bir şişe lager bira ise, 0.02 mg. B1, 0.10 mg. B2, 0.13 mg. B6 vitaminleri; 1.50 mg. niacin, 0.23 mg. panthotenic asit ve 0.03 mg. folik asit içeriyor. Bira ayrıca potasyum, sodyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir yapıya sahiptir.[signature][hline] Karadon, 23 Ekim 2003 21:04 tarihinde demiş ki: Merak etme, kısırlık kalıtsal değildir: oğluna geçmez... PaticikFm DestroyCartoon Dark Tranquillity Rotting-Christ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 said: Predator-, 05 Haziran 2004 01:29 tarihinde demiş ki: ben şahsen ilk içişimde beğenmemiş paramıda böyle şeylere yatırmıycak bir insan olduğumdan içmiycem muhtemeln geri kalan hayatımdada.(ve hayatım baya sorunlu geçiyor şu yıllarda ama çözüm içmekte değil kanımca) forumlarda özendirilmesine bende karşıyım açıkcası Cortezi desteklerim bu yönde ya ösendırme amacımıs yok kı ben sadece ılk bıra ıcısınızdekı anılarınızı yazın dıe topic achdım soradan topic deıstırıldı vs ama bu konulara gelcegını beklemesdım... konuyu daha chok sapıtmayın ıcmıs olanlar ılk ıcıshtekı duygularını veya anılarını yazmaya dwm etsın...[signature][hline]|Forever Alone| |Pyro| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CorteZ Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Ferro " !!! !!! " yerleri boşuna koymadım biradan alınıp başka doğal bir besinden alınamaycak vitanim varmı diye sordum? Elbette cevabı birada şu vitanimler var değildi. "0.02 mg. B1, 0.10 mg. B2, 0.13 mg. B6 vitaminleri; 1.50 mg. niacin, 0.23 mg. panthotenic asit ve 0.03 mg. folik asit içeriyor." Bu vitaminlerin hepsini alkol almadandan da başka besinlerle veya vitamin hapları ile elde edebilirsin. Tabi genelde amaclar fikir alışverişi değil haklı çıkma savaşı olduğundan "!!! !!!" leri görmeden c/p yapabiliyorsunuz. Tabi senin mantığınla yaklaşırsak olaya sigaranında bağırsakları çalıştırdığı, kilo verdirme etkisi, depresyonu engellediği, dikkat ve algıyı kuvvetlendirdiği gibi yararları var. Hadi hep birlikte siraga içelim. Ben diğer fikrin yanında benim savunduğum yani özendirilmemeli dogmasını ve gerçeğinin de böyle bir konu içinde yer bulması gerektiği düşündüğüm için gerçekleri paylaştım. iyi geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nostabinda Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Biraaa olsada şöle buzz gibi yanındada cips ohh ohhh bide Formula-1 yarışı olucak canlı yayında bide hatunlar allah beee[signature][hline]..::Respect::.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaRWhaL Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paticik forumlari ile pek alakam yokdu ama sevgili pyro kardesim ilk birami ictim dedikden sonra bu basligi actigini soyleyince bende bir acc aldim daha dogrusu zamaninda aldigim acc nin passini unuttugum icin yenisini aldim neyse konuya gelelim. İlk bira deneyimimi hatirlamiyorum babam kendi birasindan vermisti cok kucukdum, bana ilk bira soyledigi donemde burdur golunun kenarinda orta 2 deydim tek basima bir sise birayi ozaman ictim galiba :) hosuma gitmisti ama iciyorken babam bana bunu icme at sidigi raki ic demisti hic unutmam halada rakiyi biradan cok severim ve genelde raki icerim. Alkol ozenilcek veye ozendirilecek birsey diil vucuda ozellikle karacigere zararli pyronun daha dogrusu oguz kardesimin daha buyuk bir yasta denemesini isterdim ama galiba istemekle olmuo en azindan bundan sonra alkol aliyorken dusunerek alsin gun gelir alkol onu kullanmaya baslar yada alkol su an verdigi zevki vermemeye baslar, ve bir bakmissin ki alkolun kolesi olmussun... az daha unutuyordum. Alkol diilde sigaraya sakin baslama deneme bile hatta icilen ortamda bulunma. Biradan aldigin tadi bile degistirir igrenc bir tat almaya baslarsin, ayrica alkol almadan durabilirsin ama sigara almadan duramassin (ileri derece alkolik diilsen) [signature][hline]DanRI gIzI yarattI, erkeklerde gadInI [Bu mesaj NaRWhaL tarafından 05 Haziran 2004 02:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 içkinin yararı, zararına gelmesini istemedim konunun ama madem 18+ konuların açılmasına müsaade etmeyen bir forumuz, içki konuları da olmamalı elbette ki. bir de şu yaklaşımı anlayabilmiş değilim: "iradesi kuvvetli olmayan içmesin!" iradenin ölçü birimi mi var? kim biliyor iradesinin gücü ne kadardır, neye yeter neye yetmez? bağımlılık yapabilecek bir maddeden bahsediliyorsa reklamı yapılmayacak işte bu kadar basit bir olay.. ha ben de 8 yaşında içmişimdir bira ama doğru bir olay değildi, fakat gelip özendirici reklamını yapmak umumi bir mekanda son derece yanlış. 18 yaş altı için yasak mı kanunen? evet. bu kadar net bir durum..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 ilk içtiğimde : kuzenimin yazlığında idik, yazındı. kuzen benden bi yaş büyük o içiyodu. gee oldu. site ortamı böle yazlıklar , deniz ,kumsal, fln, sonra kuzen dedi gel bira içek. o ne dedim. ben gösterrim sana dedi, aldık iki tane bira, cıktık iskeleye otrduk. bi yandan denizdaki dalgaların sesini dinniyos bi yandan sıcak havayı içimize cekiyos :),, sonra açtı kuzen birayı içti . ben elimde tutuyorum. sende içsene dedi, bende açtım bi yudum aldım. direk tükürdüm yere. sonra dedi bişi olmaz alısırsın iç bikaç yudum daha diye, bende erkekliğe laf sölenmesin diye lak lak içtim koca şişeyi sonra hafiften basım dönmeye basladı, o gece öle bitti , sonraki gün ben dedim gel içek diye, bi daha içtik. o zamandan sonra bişi olmadı . 3-4 bira devirmiştim o gece . :)[signature][hline]all fired up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 nasıl özendirmiyor bu topic yav :) daha yeni kalktım ve bira istiyorum!! bira getirin bana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 ilk içtiğim bira marmaraydı desem sanırım derdimi anlatmış olurum..(ıyyy hatırladım gene o tadı...)[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) when a man lies he murders some part of the world Üstüne Şehir Örten Şehir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 yazık sana cthulhu :)[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ KADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 ben ilk efes içtim, sonra da efeste tutuklu kaldım zaten[signature][hline]all fired up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 said: CorteZ, 05 Haziran 2004 00:26 tarihinde demiş ki: Tabi amaç duyarlı olmak değil daha dogrusu o duyarlılığa erişmiş kişi veya yönetici sayısı sıfır. Cinsellik konu oldugundaki hayatın en normal olayı, derslere kadar girmesi konusulan seyler " tü kaka pis" diyorsunuz. Konu içki olunca sanki bana arkadaş lazım edası ile içkiye özendiriyorsunuz. Açıkçası sabah sabah hiç "18 yaş altına içki yasak" ile "18 yaş altındakilere içki satışı yasak" farkına, veya böyle bir topicin herhangi bir televizyon dizi / filminin veya reklamın yarısı kadar bile özendirici olmadığı olamayacağı konusuna girmek istemiyorum. Tek takıldığım ve oha demek istediğim nokta şudur ki; paticik forumları dahilinde cinsellik ile ilgili hangi topic tu kaka ilan edilmiş veya herhangi bir yönetici / yetkili tarafından kitlenmiştir? Ne dayanaksız ne abuk bir iddiadır bu be? Hiç hız kesme, tüm pati camiasını da gerici yobaz ilan et istersen. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun rica edeceğim, ne demek cinselliği tu kaka ilan etmek? Ha yok eğer kastettiğin "cinsellik" kaaveane ağzıyla "geçen bi karı düşürmüşüm hoca..." muhabbetleriyse o apayrı tabii, buyur devam et; ama burada değil. [Bu mesaj Nefr tarafından 05 Haziran 2004 13:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UltraPsycho Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 helal nefr[signature][hline]C'mon baby light my fire Try to set the night on fire the doors Ben kadir...Hangi Kadir?....DELİ KADİR ÜLEAAYYYNNNN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 abi dün migrosa girdim. şu efesın fıcı biralarını denicektim. kasiyer kadın 18 altına satmıyoz dedi, bende 18 im dedim. kimlik istedi, verdim abi kadın baktı 88 yazıyo. sie dedi, :) cıktım, bizim bakkal var girdim direk fıcı bira var mı dedim. büyük de gösteriyom . şurda dedi aldım, cıktım. ohh mis mis süper bi bira .. :)[signature][hline]all fired up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 bide icq dan kbana buyuk gosterıo ben kucuk mu gosterıom dıon elma olm =) wala siftahımı ben tuborg la yabtım kı bı lafım yok ılk deneme ıchın =)[signature][hline]|Forever Alone| |Pyro| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 said: Nefr, 05 Haziran 2004 13:09 tarihinde demiş ki: Ha yok eğer kastettiğin "cinsellik" kaaveane ağzıyla "geçen bi karı düşürmüşüm hoca..." muhabbetleriyse o apayrı tabii, buyur devam et; ama burada değil. [Bu mesaj Nefr tarafından 05 Haziran 2004 13:10 tarihinde değiştirilmiştir] Nefr saolasin Hatirlicak olanlara hemen bir gencligin Di Hydrogen Oxide ve milletten zararli diye imza toplamasini hatirlatmak isterim, biri hatirlarsa tamamini yazsin :) Internetin de fazlasi zararli, cikin disari hehe[signature][hline]Yattım, ağladım, uyuyakaldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 said: Volfied, 05 Haziran 2004 13:21 tarihinde demiş ki Di Hydrogen Oxide prdn yanlıs anlamıshım oxide oxygen die gordumde :-P [signature][hline][b]|Forever Alone| |Pyro| [Bu mesaj Pyr0 tarafından 05 Haziran 2004 13:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 eh volfi, hadi başlayalım başlıklara o halde.. "geçen bir marihuana çekmişim ki ohh kolombiya malı en iyisi" nefr ile de kadeh yahut yumurta tokuşturalım.. :-p 18 yaş altındakine içki satmak yasaksa bunun nedeni nedir? babasına doğru markayı almayacak olmasından duyulan endişe midir yoksa kendi içeceğinden duyulan endişe midir? alkollü gece kuluplerine 18 yaş altı girmesine neden izin verilmez? dansetmeyi beceremeyeceğinden mi yoksa alkollü içki içeceğinden mi? buradaki bir yazının tv dizisinin yarısı kadar örnek teşkil etmeyeceğine gelince, tv dizilerinde uyuşturucu da kullanılıyor. hadi onu da konuşalım burada ne de olsa tv'de var zaten. tecavüz de oluyor, hadi onu da konuşalım "karı kaldırdım" başlıkları ne ki? zaten özendiren var. kaldı ki esas özendirici olan gerçek ve dahası kendimize yakın bildiğimiz insanların "ben şunu içerim güzeldir" demesidir, hayali çakır'ın fondip yapması değil.. "alkol zararsız" sözüne gelince, "kimse bira dahi içmesin hemen siroz olursunuz" diyen yok burada, madem 18+ forum olduğumuzu düşünmüyoruz o halde yaşı daha küçük arkadaşları özendirmiş olmayalım diyoruz. nereden bilebilirsin ki bir insan 1-2 birada kalacak ya da 20 tane devirdikten sonra gidip bir halt yiyecek.. alkol bağımlılığı denen bir olay da var, her başlayan ara ara zevk için içiyor değil ya. "kafamı iyi yapıyor, sorunları unutturuyor"dan başlarsın sonra bir bakarsın alkolik olmuşsun. lütfen bu kadar basitmiş gibi ele almayalım bazı konuları..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Sam küçük yaştaki arkadaşları özendirmeyelim diyenler kim? Paticiğin genel tavrı mı bu? Ben niye hiç fark etmedim? Gerek forumlar gerekse paticik albüm hiç de öyle yeşilaycı bir imaj çizmiyor. Yanlış olduğunu söyleyen aklı başında kişiler var ama bu paticiğin genel tavrı değil.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 ben diyorum, :) zaten paticik'in genel tavrı olmamasını eleştiriyorum önceki mesajlarıma dikkat edersen.. yeşilaycı olmakla da ilişkisi yok bunun, 18 yaş altını özendirmek doğru bir iş değil hele ki böyle umumi bir yerde..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 LoL! Sen kaç kişisiniz? :-P ps: Yeşilaycı kelimesini neden kullandığım ortada sanırım? ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 garbın afakını sarmışsa pati'li biracılar, benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Ben ezelden beridir hür içerim, hür yaşarım. Hangi çılgın bana dur diyecekmiş? şaşarım! Tüm mekanları bilirim, her yerde çoşarım Çakır keyfi yaptıktan sonra eve gider, yatarım. =P[signature][hline]böhüüü :( haziranda geldi sonunda ve kaldı 15 gün.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2004 said: Sam, 05 Haziran 2004 14:56 tarihinde demiş ki: nefr ile de kadeh yahut yumurta tokuşturalım.. :-p Sağlığına Samim =P said: 18 yaş altındakine içki satmak yasaksa bunun nedeni nedir? babasına doğru markayı almayacak olmasından duyulan endişe midir yoksa kendi içeceğinden duyulan endişe midir? alkollü gece kuluplerine 18 yaş altı girmesine neden izin verilmez? dansetmeyi beceremeyeceğinden mi yoksa alkollü içki içeceğinden mi? Iyi de abi bu 18- ye içki içmek yasak anlamına gelmez hala, ki değildir de, 18 yaş altındayken içki içiyor olman seni yasalar karşısında zor durumda bırakmaz -sadece içmekten bahsediyorum, içip dağıtmak ayrı tartışma konusu =] Sağlıklıdır değildir ayrı konu da, yanlış yorum var olayda bence. said: ...kaldı ki esas özendirici olan gerçek ve dahası kendimize yakın bildiğimiz insanların "ben şunu içerim güzeldir" demesidir, hayali çakır'ın fondip yapması değil.. Tamamen katılıyorum, olay "özendirme" amaçlı olunca yakın çevre beyaz camdan daha etkilidir; ama amaç özendirme ve reklam olduğunda. Buradaki bu tarz -geçmişte de sıkça örneğini gördüğümüz- "ben viski içiyorum, ben bira severim, rakı sofrası, alem" türevi topiclerde ise amaç paylaşım. Kimse kalkıp bira için, viski tüketin demiyor, ve ben reklama girmediği sürece bunun zararına inanmıyorum. said: madem 18+ forum olduğumuzu düşünmüyoruz o halde yaşı daha küçük arkadaşları özendirmiş olmayalım diyoruz. Biz "18+ bir forum değiliz" ya da "18+ bir forumuz" demiyoruz ki; "forumuz" diyoruz her zaman. Genel nezaket / saygı kurallarına ve özel paticik kurallarına uygun olan hiçbir topic burada tu kaka değildir, olmadı olacağına da ihtimal vermiyorum. Alkolle ilgili topiclere de cinsellikle veya güncel konularla ilgili olanlardan farklı yaklaşıyor değiliz, hepsi de adabıyla ve belli sınırlar içerisinde tartışılabilecek konuşulabilecek anlatılabilecek şeyler. Bir uyuşturucu benzetmesi yapılmış; hiç alakası yok açıkça. Yasal boyutuna değindim mesajın başında zaten. Yasal olmayan birşey ile sağlıklı olmayan birşeyi aynı kefeye koyup "bu tartışılıyorsa bu da tartışılsın" demenin mantığı var mı? Herşeyin üstüne bu internet yav, RTÜK her şeye toplum ahlakı / sağlığı adı altında müdahale edince haklı olarak tepki gösteren adamlarsınız, aynısını internette ve hem de paticikte bizim yapmamız gerektiğini nasıl savunursunuz? [Bu mesaj Nefr tarafından 05 Haziran 2004 16:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar