Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Masonluk / Masonlar

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

benim kafamı kurcalayan bazı şeyler var. daha doğrusu merak ettiğim. mason bir takım tanıdıklarım var, babası mason olan falan.

bu konuda pek bilgim yok. nedir bu masonların amacı diye sorulduğunda tek bildiğim herkesin mutlu, aynı çatı altında elit bir yaşam sürmeleri, işte erdemlik, olgunluk tarzı şeyler geliyor. bunları da internetten öğreniyorum.

yakınımda babası mason olan arkadaşımdan duyduklarım bu güne kadar hiç çekici gelmedi bana, cahilliğimdendir diye düşündüm ama: hep garip buldum bu tarz bi örgütlenmeyi, kendi aralarında muhteşem bir bağ olduğunu gördüm ama sonuç olarak gördüğüm bi tek buydu. mason olan yırtıyordu sanki. girmesi zaten acayip zor bir kurum. hatta bayağı bi yüzeysel yorum olucak ama şu sıfatlar, levellar özellikle resmen her duyduğumda içimi gıcıklıyor. üstad, çırak, muhterem falan.

masonların gizli tarihi isimli kitabı okumaya başlamıştım ama çok ağır, çok daha derin tarihe karışan bir kitap olduğu için okuma isteğimi kaybettim.

hala masonlar hakkında hiç bişey bilmiyorum büyük ihtimalle.
sizin de düşüncelerinizi almak istedim. öğrenmek istiyorum?

amaçları doğrultusunda Türkiyede ne yaptılar bu güne kadar?
daha doğrusu amaçları ne tam olarak?
yoksa gerçekten bir körler sağırlar birbirini ağırlar durumu olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

quuq said:

masonluk öyle alelade birşeymiki , aa benim amcaogluda mason falan triplerinde anlatıyorsun.benim bildiğim kendisinden ve diğer üyelerden baskası bilmez mason oldugunu.

işte onu bildiğiniz bir masona sormanız gerekiyor, benimle konuşan insanlar bu kadar rahatça bahsedebiliyorsa bundan bu ya onların hatasıdır, ya da artık bu işler dediğin gibi değildir. bilemem ki. ayrıca amcamın oğlu mason tribinde olmam neyi değişecek ki. isim bile vermedim daha.
Sosyal ağlarda paylaş

yahudilerin yaptıgı gibi birşey olabilir aslında... Neden yurt dışında yaşayan yahdiler hep zengindir ? Cünkü kendileri dışında kimseden birşey almazlar. A malı 5 lira olsun piyasa fiyatı ama o gider yahudiden alır 7 liraya.

Yahudiler herkese mal satar ama eğer imkanı varsa yahudiler dışından mal almaz. Böyle böyle zengin oluyorlar... (Hitler'in korktugu seylerden biride buydu. Git gide ülke'yi ele geçiriyorlardı)

Belki masonlar'da böyle yapıyordur :P Hep zengin ve güclüler
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

quuq said:

masonluk öyle alelade birşeymiki , aa benim amcaogluda mason falan triplerinde anlatıyorsun.benim bildiğim kendisinden ve diğer üyelerden baskası bilmez mason oldugunu.

işte onu bildiğiniz bir masona sormanız gerekiyor, benimle konuşan insanlar bu kadar rahatça bahsedebiliyorsa bundan bu ya onların hatasıdır, ya da artık bu işler dediğin gibi değildir. bilemem ki. ayrıca amcamın oğlu mason tribinde olmam neyi değişecek ki. isim bile vermedim daha.

yok yani ben hep cok gizemli falan okudum masonlugu.senin böyle mason tanıdık var falan demen koskoca tarikatın düştüğü hali betimlemek için kullanmıstım :D
bende mason olmak istiyorum,nasıl olucaz:D
Sosyal ağlarda paylaş

Masonluk = Burjuva kardeşliği

Bu arada mason loncasına gerçek hayatta invite yoluyla katılabiliyorsunuz diye biliyorum ben :D Sonra size görevler veriyorlar genellikle bu diyaliz makinesi almak için para toplamak gibi şeylermiş internetten okuduğum kadarıyla sonra 33 kademe varmış kademe kademe yükseliyormuşsun.

Önemli not : Masonlar birbirlerini daima yüksek mevkilere getirirlermiş diye duydum yine. Yani girdiniz mi sağlam bir bürokrat olma ihtimaliniz vs vardır :p

Ama işte materyalist hayat bu, masonlar, tapınak şovalyeleri hikaye, önemli olan yurdum işçisinin aldığı maaşla verdiği yaşam mücadelesi...

Masonluğun çekici gelmeside bana göre tarihlerini tapınak şovalyelerine dayandırmaları. Tapınak şovalyeleri iskoçya'ya oradan tüm Avrupa'ya yayılıyorlar ve Avrupa Birliğini kuruyorlar. Bu arada belirteyim, kaçan tapınak şovalyelerini iskoçya'ya alan şahıs "Cesur Yürek" filminin sonunda william wallace'dan sonra gelen liderdir, son sahnedeki. Tam hatırlayamıyorum adını ama edward gibi bir şeydi.

Falan filan.. Kısaca para üstüne kurulu, mistik olaylara tarihini dayandıran bir burjuva kardeşliği
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...