Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mourinho Akıllı Olsun

fede

Öne çıkan mesajlar

Galiba uyarmış daha önceden. Bak koçum tutma oruç iyi oynayamıcan demiş. Bence sonuna kadar haklı Mourinho. Ha ama oyuncu da haklı tutma hakkı var. Derse ki kardeşim ben orucumu tutarım, kimse bana karışamaz. O zaman aldığı 4m Euronun ramazan ayına takrib eden 330bin eurosunu getirir klübe paşa paşa tutar orucunu ama kadroya da felan giremez. Sporcu için oruç kadar sağlıksız bişey yok. Ben antrenör olsam direk yasaklarım.
Sosyal ağlarda paylaş

tunch said:

e adama sormazlar mı bilmiyor muydun oruçlu olduğunu diye? ama ben de katılıyorum , maç günü oruç tutması dini olarak da yanlış zaten..

:) Abi dinen yanlış değil maç günü oruç tutması . Daha doğrusu maç günü oruç tutmamasına izin var diyelim , ama adam diyetini ve beslenmesini dengeli bir şekilde yapabilecekse gayet de oruç tutar, kimseyi de bağlamaz.

edit: çok yoğun tempoda yapılan işlerde sonradan kazası olması şartıyla İslam dininde böyle bir izin var .
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam diyetini filan yapmayacaksa da tutar. bu dini bir tercihtir, karisamazsin. nasil pazar sabahi kiliseye giden adama "kiliseye gidecegine ekstra idman yap, performansin dusuyor" diye karisamazsan buna da oyle karisamazsin.

daha dogrusu karisamamalisin. performansini begenmiyorsan seneye sozlesmesini ona gore duzenlersin. ama cikip da yasak koymak filan okuzlugun daniskasi, insan haklarina vs de aykiri
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

abi adam diyetini filan yapmayacaksa da tutar. bu dini bir tercihtir, karisamazsin. nasil pazar sabahi kiliseye giden adama "kiliseye gidecegine ekstra idman yap, performansin dusuyor" diye karisamazsan buna da oyle karisamazsin.

daha dogrusu karisamamalisin. performansini begenmiyorsan seneye sozlesmesini ona gore duzenlersin. ama cikip da yasak koymak filan okuzlugun daniskasi, insan haklarina vs de aykiri

yok müm öyle değil o maalesef. sadece antrenmana çık, maçta oyna diye para vermiyolar adamlara. yediği yemekten, gece tv de ne seyrettiğine kadar herşeyi klubü ilgilendirir. insan hakları filan hikaye. adama o yüzden para veriyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tamam kişisel tercih inanç vs de, sonuçta takımı ve performansını etkilediği sürece Mourinho gayet haklı. Adamın kişisel tercih ya da inançları oyununu ve işini etkilemeyecek, kendine iyi bakacak, bu adam atlet, sporcu, ona göre para alıyor dendiği gibi.

Yani gece alemine giden adama nasıl laf ediliyosa buna da edilmesi normal, kendi kişisel tavrı için performansını düşürücü hareket yapıyo işte.

Ha, belki dini inanç olduğu için daha hoşgörülü yaklaşılır, ama bu da bir zorunluluk değil.

En güzeli işte kaza orucu falan tutması, ya da bu tür durumları baştan kontratına yazdırması sonra Mourinho laf edince "bak kardeşim benim burada kapı gibi sözleşmem var yazıyo oruçlu olacağım" demesi

Kaldı ki İnter dini açıdan son derece hoşgörülü ve açık bir kulüp. Böyle bir madde istese kontratına koyarlar, ha alacağı para belki biraz düşer ama konur yani. Zamanında Hakan Şükür transfer olduğunda adama özel domuzsuz menü yapmış, ona göre ayrı diyet ve beslenme listesi hazırlatmış, inançlarına uygun olacak şekilde kulüp yaşamını ayarlamışlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...