Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bombanın pimini çekip erlerin eline vermiş

Sylian

Öne çıkan mesajlar

Sonuçta gündemi meşgul etmeye çalışılan ve sizin gibi liboşlar tarafından kullanılan bu haberler hükümet destekli gündemi oyalama politikasının bir sonucu. Hangi haber askere bok atma haberleri haricinde daha çok yer tuttu bu sene sorarım size?
İşsizlik oranı mı ?
Dış borç mu ?
Enflasyon mu?
Dış ilişkiler, Kuzey Irak şu bu mu?

Asıl konuşulması gereken şeyler konuşulmuyor ülkede insanlar da buna ön ayak oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bundan sonra emniyeti açık silah vermesinler askerde. Maazallah birini falan vurur erin biri askeriye suçlu olur.

Afedersinizde 30 dk el bombasını elinde tutamayan ve emre itaat edemeyen asker yüzünden komutan niye suçlu duruma düşüyor ben onu anlamıyorum. Tutamayacak durumdaysan gider fırlatırsın bir yere. O kadar kişinin arasına girmek nasıl bir sevdadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Du ben de qotlayım.

Nakamura said:

sg-1 said:

arıyorum arıyorum taraftan başka bi yerde bulamıyorum bu haberi?!

taraf bu aralar epey sönük kalmıştı.

ha bi de nefes geliyor tabi, o filmi de karalamak lazım.

bunlar şöyle köşede dursun bi..

taraf "sg-1 insandır" diye yazsa insanlığımdan şüphe duyarım, gider dna testi felan yaptırırım, o derece.

hürriyette yazdığına göre artık inanabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gayet onları da konuşuruz ne yani böyle bir olay oldu diye bunu konuşmayalım mı?

Gayet dış borçdan da vizyonsuz ekonomi politikalarından da nefret ediyorum onu da sen bir başlık aç konuşalım çok istiyorsan. Ama gelip bunlar varken yeni olmuş olaylar hakkında konuşmayın demeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkenin sözde "yapısı", bu ülkeye pek bi fayda getiremedi bence. o yüzden bu yapının, biraz da içinde yaşayan kitleyi dikkate alarak değişmesinde fayda görüyorum. bunun liberallikle ilgisi yok, daha huzurlu, daha gelişmiş bi ülkede yaşamak için bu devletin (ona eşlik eden ideolojiyle beraber) baştan aşağı değişmesi şarttır.

hiç kimse milliyetçi, veya vatansever, veya herhangi bişey olmak zorunda değil. kişi, kendi iradesiyle karar vermeli ne olup olmayacağına.

bu noktada "bişeyci" olmak doğrudan eleştirilmesi gereken şey olmak anlamına gelmemeli. ben ulusalcıların fikirlerinden çok, bu fikirleri mutlaklaştırma, kutsallaştırma ve diğer herkese empoze etme çabasından rahatsızım. herşeyin siyahla beyaz olduğu, ulusalcı argümanın, TSK'nın, Atatürk'ün, resmi ideoloji ve tarihin herşeyin üstünde olduğu; bunlara katılmayan veya eleştirel yaklaşan herkesin iç veya dış düşman olduğu bir siyasi ortam yaratıyorsunuz.

taraf gazetesinde yanlış haber çıkmadı mı? çıktı. ergenekon davasında usulsüzlükler olmadı mı? oldu. akp saçma sapan yüzlerce uygulamaya ve hatta skandallara imza atmadı mı? attı.

ama tipik ulusalcı tavır, hem davayı tamamen bir "komplo" olarak göstermek, hem de tarafı bir "dış kaynaklı yıpratma gazetesi", hem de akpyi bir "iç düşman" bellemek üzerine oldu, ve bu unsurlar ağızlarıyla kuş tutsa da yaranamadılar hiçbi zaman bu kesime. halbuki aksayan yönleri eleştirirken, doğru yanları da takdir etmek daha dürüstçe olmaz mıydı? o zaman o çok vurguladığınız "birlik ve beraberlik" daha olgun bi biçimde pekişmez miydi? kürt sorununda da, ermeni sorununda da, kıbrıs sorununda da açmazda olmamızın nedeni bu determinist tavır, bu değişime ve eleştiriye kapalı ideolojik tutum değil midir?

bu ülke, bütün ekonomik sorunlarından önce, işte bu zihniyet sorununu halletmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=951576&Date=26.08.2009&CategoryID=77

Radikal'de de yayımlanmış.
Şimdi yine belli kişiler çullanacaktır "Radikal de liboş gazetesi zaten" diye, ancak Radikal ve ntvmsnbc politik duruşları bir yana kaynakları güvenilir internet gazeteleridir.

abi anlamıyorsunuz ki söylediğimiz şeyi.
belge'yi de tüm ama tüm kaynaklar dile getirdi ve yayınladı zaten.ama neye dayanarak? taraf gazetesi haberine.. durum gene aynı, ondan bahsediyoruz en azından ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Bundan sonra emniyeti açık silah vermesinler askerde. Maazallah birini falan vurur erin biri askeriye suçlu olur.

Afedersinizde 30 dk el bombasını elinde tutamayan ve emre itaat edemeyen asker yüzünden komutan niye suçlu duruma düşüyor ben onu anlamıyorum. Tutamayacak durumdaysan gider fırlatırsın bir yere. O kadar kişinin arasına girmek nasıl bir sevdadır.

hic el bombasi tuttun mu?

hic "30 dakika sunu yap, yoksa oleceksin" diye emir aldin mi?

herkes gelip anasinin babasinin askerlik anisindan kendini delikanli yapiyo. tamam super kahraman robotlarsiniz hepiniz, komutan kolunu kes dese "emirdir karsi koyamam" deyip kolunuzu keser, sonra askeri mahkemede hakkinizi ararsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

30 dakka tutarmısın tutamazmısın bilemem de oyle gidip o bombayı bi yere fırlatmakda biraz yurek ister o cezayı veren subayı düşündükçe.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

o nası bır savunma öle.
nası bi askerin eline canlı bomba verirsin, bomba bu patlıyo patlayınca ölüyosun. Nası bi gerizakalılık bu? HIcmı kafası calışmıyo bu kadarmı beyınsız bu kadarmı gerizekalı bu adam? hiçmi düşünemiyo, ceza olarak bomba tutturduğun adamın stress'e gireceğini korkucağını terletyeceğini kalbının cok daha hızlı atığcaını panik olacağını ne yapıcağını bilemeyeceğini. Kim bunu tepmen yağmış kim eğitimini vermiş, nerden öğrenmiş bu piskopatlığı.

eğitim zaiyatı değil bu, kayadan seken mermi carpmamış adama, gerizakalı komutanı askerinin hayatını tehlikeye atmış, aacıklama falanda yapmadan ceza olarak yapmış bunu.

acıklaması savunması yok bunun.

silahların bombaların ortasında, tam otoriteyle, emir komuta zinciriyle yaşıyıp, hayatını üstüne teslim eden bi sistemde mantık aramayan tek millet bizizdir herhalde...
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bu ülkenin sözde "yapısı", bu ülkeye pek bi fayda getiremedi bence. o yüzden bu yapının, biraz da içinde yaşayan kitleyi dikkate alarak değişmesinde fayda görüyorum. bunun liberallikle ilgisi yok, daha huzurlu, daha gelişmiş bi ülkede yaşamak için bu devletin (ona eşlik eden ideolojiyle beraber) baştan aşağı değişmesi şarttır.

Ülkenin yapısıyla geldiği noktanın alakası yok, bunun en büyük nedeni asıl bu yapının korunmamasından kaynaklanıyor. Gerek din istismarcıları, gerek pkk, gerek diğer iç etnik milliyetçi(?)ler gerek dış güçler tarafından bugüne kadar yapılanlar yüzünden buradayız. Ki tam olarak onların istediği de en başınadn beri bu düzgün işleme olasılığı olan yapıyı sabote edip değiştirmek, siz de oyuncak oluyorsunuz.
Ya da siz de onlardansınız.

said:

hiç kimse milliyetçi, veya vatansever, veya herhangi bişey olmak zorunda değil. kişi, kendi iradesiyle karar vermeli ne olup olmayacağına.

Milliyetçilik, vatanvseverlik tartışılacak kavramlar değil. Sen bu ülke vatandaşıysan sende olması doğal olan şeyler. Bunların olmadığı tek bir ülke vatandaşı gösteremessin bana, gösterirsen o da ya vatan haini ya da kafası karışmıştır zaten. Sen ne kadar insan tanıdın bilmiyorum ama geneli vatansever ve milliyetçi olmayan insanlar çok az dünyada.

Bizde belki milli maçlar haricinde ortaya çıkmıyor halkın çoğunda ve asıl vatanseverlik nasıl yapılır fikri yok insanların ama bunun olması gerekeni bu.

said:

bu noktada "bişeyci" olmak doğrudan eleştirilmesi gereken şey olmak anlamına gelmemeli. ben ulusalcıların fikirlerinden çok, bu fikirleri mutlaklaştırma, kutsallaştırma ve diğer herkese empoze etme çabasından rahatsızım. herşeyin siyahla beyaz olduğu, ulusalcı argümanın, TSK'nın, Atatürk'ün, resmi ideoloji ve tarihin herşeyin üstünde olduğu; bunlara katılmayan veya eleştirel yaklaşan herkesin iç veya dış düşman olduğu bir siyasi ortam yaratıyorsunuz.

ama tipik ulusalcı tavır, hem davayı tamamen bir "komplo" olarak göstermek, hem de tarafı bir "dış kaynaklı yıpratma gazetesi", hem de akpyi bir "iç düşman" bellemek üzerine oldu, ve bu unsurlar ağızlarıyla kuş tutsa da yaranamadılar hiçbi zaman bu kesime. halbuki aksayan yönleri eleştirirken, doğru yanları da takdir etmek daha dürüstçe olmaz mıydı? o zaman o çok vurguladığınız "birlik ve beraberlik" daha olgun bi biçimde pekişmez miydi? kürt sorununda da, ermeni sorununda da, kıbrıs sorununda da açmazda olmamızın nedeni bu determinist tavır, bu değişime ve eleştiriye kapalı ideolojik tutum değil midir?

bu ülke, bütün ekonomik sorunlarından önce, işte bu zihniyet sorununu halletmeli.

Öncelikle kesinlikle katılmıyorum. Ekonomik bağımsızlık kazanmadan zihniyet ne olursa olsun "iyimser" bir politika uygulamaya konulamaz. Ancak kötüye gider, bölünür, yıpranır.

"Türk" kelimesinden rahatsız olan kesimler tarafından yönetiliyor ve gündem oluşturuluyorken daha hangi yönleri için şunu da iyi yapıyorlar diyeceğim ?

Bunun dürüts olmakla ne alakası var. Örneğin ben silah kullanan insanları seviyorsam beni vurdu diye "ama olsun iyi vurdu abim" diyecek halim yok. Sevmiyorum dediğim kesimleri açıkça söylüyorum. Ağızlarıyla kuş tutsalar da bu bakış açısıyla zerre onay vermem hiç bir hareketlerine. Asıl dürüstlük de budur öbürü liboşluk oluyo işte üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bu ülkenin sözde "yapısı", bu ülkeye pek bi fayda getiremedi bence.

bu ülkenin 1938'den beri bi yapısı yok,
sadece x ile y'nin sürekli çatışması var,
seneler geçiyor, x ve y değişiyor sadece, çatışma hep aynı.

dünya üzerinde her daim x ve y olarak bölünmüş ve her daim maddi ve manevi çatışma altında olan bir başka ülke var mıdır acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Afedersiniz de o adam orada uyuyarak nöbetini tuttuğu herkesi riske atıyor. Komutan ne demeliydi? "Tamam yavrum bir daha olmasın" diye bir cümlemi bekliyorsunuz? Bu komutanın bunu tek yapışı olduğunu yada Dünyada'ki ilk uygulama olduğunu zannetmiyorum. Demek istediğim askeriyede uygulanan bir çok metod ölüme veya yaralanmaya neden olabilir. Ölüme veya yaralanmaya neden olmasın hiç bir şey diyorsanız yanlış yerdesiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanı kimse vatanserver olmak milliyetcı olmak zorunda değil cidden.
daha önemlisi, herkez sizin milliyetci ve vatanserver tanımınızı benımsemek zorunda değil.

bunu anlamak gerek, o insanlarında kafasını calıştığını fikirlerinin olduğunu, hepsinin değilsede bı kısmının işe yarayabileceğini düşünmek gerek.

diğer türlüsü bayık olur inanın bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Afedersiniz de o adam orada uyuyarak nöbetini tuttuğu herkesi riske atıyor. Komutan ne demeliydi? "Tamam yavrum bir daha olmasın" diye bir cümlemi bekliyorsunuz? Bu komutanın bunu tek yapışı olduğunu yada Dünyada'ki ilk uygulama olduğunu zannetmiyorum. Demek istediğim askeriyede uygulanan bir çok metod ölüme veya yaralanmaya neden olabilir. Ölüme veya yaralanmaya neden olmasın hiç bir şey diyorsanız yanlış yerdesiniz.

bu olay olmus mudur olmamis midir bilemem, ama cok icten diliyorum ki senin basina gelir, elinde bombayla gelirsin bi de buraya cevap atarsin.

nedir bu guce tapma, otorite gorunce yalama sevdasi?
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar orduya karsi dusuncelerim pozitif yonde olsa da bazi uygulamalari cidden cag disi ve rahatsiz edici (Diger konuda da sabah yazmistim) ama bu tegmen nasil olur da bir adamin eline canli bomba verir yahu. Tamam 30 dk biseyi tutmak cok zor degil de elindeki sey bomba yahu, adam oldurmek icin yaratilmis bisi. Hani tegmen gider bos bomba verir, patlamayacak bomba verir anlarim da, canli bomba nasildir ya.

iste tegmen dedigin 22-23 yasinda cocuk daha, boyle bir yetki verirsen boyle sacmaliklar doguyor ortaya. Ankarada istanbulda boyle yapamaz da doguda rutbeli asker az olunca padisah olarak benimsiyor bazisi kendisini ve aci seyler olabiliyor. Uzucu bir durum ve sorumlu arkadas yargilanip hak ettigi cezayi yemeli. Her ne kadar ordunun gorevini ve varligini savunsam da icindeki bu curuk elmalar gelip icine etmekte bayagi buyuk basari gostermekte :/ Sen zorunlu askerlik yapmak icin gelen adamin hayatini nasil tehlikeye atarsin bile bile, baska bir insana nasil yaparsin bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkesin vatansever ve milliyetçilik anlayışı farklı olabilir.

Ancak çıkıp da ben vatansever değilim, icabında ülkemi işgal etsinler umrumda olmaz diyen veya işte şu millettenim ve mantıken bile olsa milletimin refahı benim de refahımdır ondan hepimiz birimiz birimiz hepimiz içindir diyemeyen insan kim var merak ediyorum. Varsa aranızda söylesin de bilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

bi dahaki buluşmada ona gore selamlaşırız diyosun.

vatanseverlik tanımı nasıl deşiyosa vatansever değilim tanımıda değişken bişi.

biri cıkıpta "kendi milletimi diğer milletler önüne koymuyorum. Dunyada barış olucaksa aclık biticekse, kürsel ısınmayı durduracaksak, bu benzilliğin sona ermesi gerek, vatansever değilim ben" diyebilir.

öle bişiler işte.
Sosyal ağlarda paylaş

gelişmiş ülkelerde yoktur tabi bu kadar çatışma. çünkü orada devlet yapısı, içinde yaşayan vatandaşlara olmayacak bir kalıp giydirmeye uğraşmaz.

bahsettiğiniz yapının hiçbir zaman oturamamış ve özümsenmemiş olmasının sebebi, bu topraklarda yaşayan halkın geçmişine, kültürüne, değerlerine uyumda sorun yaşamış olmasıdır. yani bu yapının bahsettiğin gibi düzgün işleme olasılığı hiçbi zaman olmadı. yoksa 20 yıllık "dediğim dedik" tek parti döneminde herşey hallolurdu zaten, çatışma falan kalmazdı. şimdi yapının başarısızlığını "iç ve dış düşmanlara" maletmeye çalışıyosunuz, ama boşuna. yapı gerçekten halkla uyumlu olsaydı bu sorunlar yaşanmazdı.

milliyetçilik de vatanseverlik de tartışılır. herşey tartışılır. sen demedin mi her görüşe saygı gösterin diye? ben sana epey fazla vatansever ve milliyetçi olmayan insan gösteririm, hem de istediğin ülkeden =) bunun kafa karışıklığıyla veya ihanetle hiç alakası yok.

ekonomik bağımsızlıktan kastını çok merak ediyorum bu noktada. zira gelişmiş ülkelerin ekonomisi bağımsız falan değil, hatta fazlasıyla birbirine bağlı. o yüzden kriz olunca hepsi etkileniyo, ama iyileşme olunca da bütün ekonomiler canlanıyo. ister kabul et ister etme biz de bu global ekonominin bir parçasıyız, ve bu ekonomiden "bağımsız" olmamız bizi büsbütün batağa, işsizliğe, fakirliğe mahkum eder.

dürüstlük, herşeye en baştan "bu siyah bu beyaz" diye belirterek olmaz. ona önyargı denir, genelde bünyeye zararlıdır. ve sonra "siyah" dediğin unsurdan işine yarayan bi karar çıkınca bocalarsın, kendini yalanlamak zorunda kalırsın.

ben diyorum ki siyah-beyaz bakmayın olaylara. hürriyet de taraf da yanılabilir. chp de akp de doğru işler yapabilir. tsk da, anayasa mahkemesi de, yargıtay da yanlış kararlara veya uygulamalara imza atabilir. ben bu ihtimallere gözünü kapatanların kendi kurdukları çok büyük ideolojik bir kurmaca içinde yaşadığını düşünüyorum. bunu görebilmek için alim olmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...