Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal uzun süredir ilk kez mantıklı

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Etnik nufus sayımı istiyoruz.
Kafatasçı Türk'ler ve Kafatasçı Kürt'ler kafatasamı ölçüp, DNA'mı hesaplayıp hangi etnik nüfusa dahil olduğumu hesaplasınlar pls.
Alevi ırkından mı, Türk ırkından mı, Kürt ırkından mı, Laz ırkından mı, Çerkez ırkından mı, Ermeni ırkından mı olduğumu çok merak ediyorum. Ben de bir ırktan olayım.

Demökrütük süreç dedikleri bu olsa gerek.

Bakınız:

http://img398.imageshack.us/img398/9624/tara0001sf9.jpg

bizimkisi de bu hesap (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

"Baykal Süreci baltalıyor, o olmasa çoktan bitmişti bu süreç" diyenler için gelsin:

http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=10834

said:
KÜRT açılımı tartışmaları başlayalı ve "15 adamlı" Kürt Çalıştayı yapılalı beri herkesin hedefinde Deniz Baykal var.
DTP dahil herkes, Deniz Baykal'ı süreci baltalamakla suçluyor.
Hiç o kanaatte olmadığım gibi, tam aksi düşüncedeyim.
Terörün başladığı günden bu yana adını ister Güneydoğu sorunu koyun, ister Kürt sorunu, ne koyarsanız koyun, en doğru düzgün açılımları yapan, en cesaretli adımları atan parti hep SHP veya CHP olmuştur. SHP, HEP milletvekillerini Meclis'e sokma cesaretini göstermiş, ancak o milletvekilleri bir çuval inciri berbat etmek için ellerinden geleni yapmıştır.
SHP'nin hazırladığı Güneydoğu raporları kadar sağlam içeriğe sahip raporları hiçbir parti hazırlamamıştır.
Bir dönem CHP'nin bu konuda tutarsızlığı olmuşsa da bugün için bu durum söz konusu değildir.
Bütün siyasilerin, DTP dahil bütün partilerin ve hatta Abdullah Öcalan'ın bile konuşuyormuş, öneri yapıyormuş gibi görünüp ağzında laf gevelediği şu günlerde en cesur adımı atan yine CHP Lideri Baykal'dır.
Bugüne kadar hiçbir siyasi lider, Baykal kadar açık konuşmamıştır.
Baykal'ın, "Silahlar sussun, affı biz gündeme getireceğiz" cümlesi, Cumhurbaşkanı Gül dahil bu konuda edilmiş tek içi dolu laf, tek somut adımdır.
Müthiş bir siyasi risk alan, güçlü olduğu Ege'de oy kaybına uğrama sorununu göğüsleme pahasına bu cümleyi söyleyebilen tek siyasetçiye, "Açılımın önünü tıkıyor" suçlaması yapmak haksızlıktır. Haksızlıktan öte terbiyesizliktir.
Baykal'ı suçlayanların, Baykal'ın yaptığı kadar açık, net ve cesur bir öneriyi masaya koyması gerekir.
Benim gördüğüm kadarıyla bunu yapan kimse yoktur.
Murat Bardakçı'nın dün çok güzel bir şekilde yazdığı gibi, bir taraf taleplerinin ne olduğunu söylemekten bile acizken, diğer taraf ise ne olduğunu bilmediği talepleri karşılayacağı yolunda boş vaatler verirken, ortaya çıkan anlamsız durum Abdullah Öcalan'ı bile "Beni DTP bile anlamıyor" diye çıldırtırken, günah keçisi olarak Baykal'ı bulanlara gülüyorum.
Ve Baykal'ı suçlayanlardan Baykal'ınki kadar somut bir tavır almalarını bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hahah bu baykal hani güneydoğuda ve doğu anadoluda tek bir miting bile yapamayan, eskiden o bölgede bol bol oy topladığı illerde artık %2-3 oranında oy alan CHP genel başkanı baykal mı? evet geçmişte chp ve shp önemli adımlar attılar, ancak 2000lerden sonra müthiş bir milliyetçiliğe büründü chp, nerdeyse mhp ile yarışıyo. karşılığında güneydoğu ve doğu anadoluda nal topluyo tabii.

etnik kimlik namustur demek güzel. peki sonra şu nedir:
"deniz baykal" said:

Şimdi ben soruyorum; etnik dilde devletin, milli eğitimin, etnik eğitim yapmaya yönelmesi kabul edilebilir mi? MGK’nın açıklamasında bu hedefe yönelik bir destek var mı yok mu? Burada sorun şu, süreç öyle tarif edilmiş ki MGK da sürecin bir parçası haline geldi. Kandil’de resmî temaslar yapan gazeteci de sürecin parçası haline geldi. Toplumun değişik kesimleri de sürecin parçası haline geldi.”

aynı baykal, erdoğan ahmet türkle görüştükten sonra "imralıyla görüştü sayılır" demişti. süreci baltalamıyo ama canım, tabi, çok feci destekliyo. ben de fatih altaylıya gülüyorum doğrusu. bi de aklı sıra kürtlerin aksanıyla dalga geçen minik faşistlere acıyorum.

edit:
sg-1, kürtlerin büyük bi kısmını temsil eden bi parti var. bunun dışında kanaat önderleri var, bölgede araştırmalar yapıp taleplerini medyaya taşıyan sivil toplum örgütleri var. bunları etraflıca okursan, talepte bulunan kürtlerin neyi niçin istediğini açıkça görebilirsin.

kendilerini azınlık görmeyen kürtler olabilir. lazlar, çerkesler, rumlar da olabilir. buna "gönüllü asimilasyon" deniyor. ancak, azınlık bilincinde olan ve azınlık hakları talep eden kürtler de mevcut, bu da onların en doğal hakları. ve devlet de bu hakları onlara tanımakla yükümlü.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse ortaya birşey sürmez iken baykal silahlar sussun af gündeme gelebilir diyor. Geçmişte hazırladığı rapor yüzünden dgm lik oluyor. Tam aksine bugün aftan sözedilmezken bile af çıkartacaklar diye kıyamet koparanlar var.

Ama nezamanki hükümet veya başka bir kurum sorunun çözümü ile ilgili birşeyler yapalım , hadi başlıyoruz dedi.. bir anda baykal 180 derece dönüp ülkeyi bölüyorlar demeye başladı. Sanatçıların bile bu konuyu tartışmalarını "sanatçılar bile bölündü" şeklinde algılayıp dile getiren birinden şu an birşey beklemiyorum.

Baykalın aşağı yukarı birçok konuda yaptığı tavır;

- Ben yapmıyorsam kimse yapamasın , hertürlü baltalarım. Gererim , ağzımdan "çatışma çıkar" lafını eksik etmem.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

sg-1, kürtlerin büyük bi kısmını temsil eden bi parti var. bunun dışında kanaat önderleri var, bölgede araştırmalar yapıp taleplerini medyaya taşıyan sivil toplum örgütleri var. bunları etraflıca okursan, talepte bulunan kürtlerin neyi niçin istediğini açıkça görebilirsin.

yani dtp'ye oy veren herkes "azınlık hakkı" istediği için dtp'ye oy veriyor,
yani kanaat önderleri ne derse kürt halkı koyun gibi başını sallıyor, "he valla biz şundan istiyoz" diyor,
yani bölgede saygınlığı çok yüksek stklar tarafından binlerce kişiye sorularak hazırlanmış anket sonuçları var

diyorsun öyle mi?

Sosyal ağlarda paylaş

e vaaar? dtp, kürt kimliğini öne çıkaran parti, biçok insan bu nedenle oy veriyo.

kanaat önderlerine boşuna kanaat önderi denmiyo; bölge insanı tarafından tanınan, sevilen, bölge halkının sorunlarını, taleplerini dile getiren insanlara deniyo kanaat önderi.

ve evet, birçok sivil toplum kuruluşunun bölgede yaptığı çalışmalar, anketler ve dile getirdiği çözümler ortada; TESEV, KONDA, A&G, MAZLUMDER, HYD, İHD vs vs

hayır ne demeye çalışıyosun, "kürtlerin anadilde eğitim falan gibi talepleri yok, bunlar suni gündem" falan mı? bu kadar da cahil olamazsın yav.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

e vaaar? dtp, kürt kimliğini öne çıkaran parti, biçok insan bu nedenle oy veriyo.

kanaat önderlerine boşuna kanaat önderi denmiyo; bölge insanı tarafından tanınan, sevilen, bölge halkının sorunlarını, taleplerini dile getiren insanlara deniyo kanaat önderi.

ve evet, birçok sivil toplum kuruluşunun bölgede yaptığı çalışmalar, anketler ve dile getirdiği çözümler ortada; TESEV, KONDA, A&G, MAZLUMDER, HYD, İHD vs vs

hayır ne demeye çalışıyosun, "kürtlerin anadilde eğitim falan gibi talepleri yok, bunlar suni gündem" falan mı? bu kadar da cahil olamazsın yav.

yani kürt kimliğini öne çıkarmak demek "kürtler azınlık sayılsın" demek midir?

toplumda her tanınan, sevilen insanın görüşleri o toplumun genel görüşünü mü temsil eder? onu her seven, tanıyan onunla aynı fikirde olmak zorunda mıdır? aslında en başta KANAAT ÖNDER NE DEMEK YAV?

tesev konda vs anket yapmış da oradakilerin çoğu "biz azınlık sayılalım" mı demiş?

"kürtler azınlık olmak istiyor" demek "anadilde eğitim istiyor" demek midir?
Sosyal ağlarda paylaş

kürtler azınlık sayılmak istiyor demedim, "azınlık hakları talep ediyorlar" dedim. bi ülkede başat dilin dışında bir dilin de geliştirilmesini devletten talep etmek, azınlık hakkıdır esasen. kürt kimliğinin tanınması da, başat kimlikten farklı olan bir kimliğin devlet tarafından tanınmasıdır, e bu da azınlık anlamına denk düşüyo elbet.

çarpıtmayı veya terminoloji tartışmayı istediğin kadar deneyebilirsin. talepler ve kamuoyu ortada, herkes gece gündüz bunu tartışıyo.

ben her tanıyan, her seven onla aynı fikirdedir demiş miyim? yoo. ama bu insanlar kürtlerin taleplerine tercüman olamaz anlamına gelmiyo. her kürt tek tek başvuru yaparsa inanıcak mısın böyle bi talepleri olduğuna? gerekirse o da yapılır bence, zor değil. ama bölgede faaliyet gösteren STÖ'ler, sendikalar, barolar, bölgeden çıkan milletvekilleri, gazeteciler, sosyologlar, hepsi aşağı yukarı benzer talepleri iletiyosa, ne dersin? "hayır kürtlerin hepsini yansıtmıyo" demeye devam et istersen, hepsini yansıtmasına gerek yok diyorum ben de zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...