Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Victoria 2

Werewolf

Öne çıkan mesajlar

e zaten öyle olmalı, sınırlar belli bölgeler hariç yüzyıllarca değişmiyor. 50 milyon insanın öldüğü savaşlarda bile 3-5 region kaybetti ülkeler heh.
BonePART said:

anasını satıyım
işletme doktorası tadında oyun
her actıgımda bkapatıyorum
tutoriallarda

abi biz bunu tutosuz oynayıp öğrendik 10 yıl önce, siz gene rahatsınız, iyisiniz tutolar filan.
Namessar said:

Adamlarin oyunlari jpeg giydirilmis database oldugu icin her update de bir suru seyi kolayca eklemwlri normal

her oyunlarını 5 ila 10 yıllık grafiklerle çıkaran şirketler yapamıyor o yenilikleri, paradox bile daha sık grafik motoru değiştiriyor olabilir heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ooo çıkmış heart of darkness! tam da geçen gün düşünüyordum yakındır diye, içime doğmuş adeta.

yıllardır istediğim değişiklikler var ya, mükemmel:
said:
Another change with factories is they are now able to scale back production before firing workers if they are not making a profit. (OMIGOSH OMIGOSH OMIGOSH) By cutting back they can make it through brief periods of non-profitability without causing mass unemployment, which may cause workers to move away or find another job.
Finally, Capitalists have had their build choices improved, and will now better remember what factories have been recently closed and avoid rebuilding them. They will also reserve some factory slots to build factories that are invented later in the game.

kriz mekaniği, yeni kolonizasyon, donanma sistemi, maintenance slider'lar filan adamlar resmen herşeyi dinlemiş ve yapmış. helal olsun.

sonra bir de oyunlarını geliştirmiyor diyorlar, adamların bir dlc'de getirdiği yenilikleri 20 yılda yapamayan şirketler var.

abi boldlu kısmın en başta olmaması zaten saçmalık ötesiydi. güzel olmuş ayrıca bi dalayım
Sosyal ağlarda paylaş

orası öyle, ben paradox forumlarında az yaygara koparmadım sırf o olay için. ama nihayetinde gelmiş, umudu kesmiştim lol. oyundaki en büyük sorundu.

umarım o süre çok kısa değildir işten çıkarmaların başlaması için.

pahalı olmuş ama ya, 10$ olsa direkt alacaktım da şimdi tam oynamaya başlayacağım günü bekleyeceğim. their finest hour'u aldım, 3 gün sonra %75 indirim yedi. :/
Sosyal ağlarda paylaş

şu dominion spam problemi için filan bir yama lazım, 2 haftaya gelebilir dediler. onun haricinde kriz sistemi çok iyi ama osmanlı'nın resmen ocağına incir ağacı dikmiş. arka arkaya osmanlı'da krizler çıkıyor ve desteklediğim halde pes ediyor çünkü karşı tarafı ingiltere & fransa & rusya çekiyor. aynı ülkede üst üste kriz çıkmaması filan lazım en azından.

osmanlı nasıl oynanır hod'da artık bilmiyorum heh. imkansız gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

başka yerde kriz çıkmıyor pek çünkü great power listesinde üst sıralardaki ülkelerin toprakları hep, ciddi azaltıyor flashpoint birikimini statüleri. birinci ile sekizinci arasında katmerli fark var. bir de tabii militancy olması lazım, rebel movement olması lazım ki onlara da müsaade etmiyor pek great power olanlar gibi.

bir de flashpoint destekleyemiyorsun öyle dediğin gibi focus ile, kendi core'un yoksa. neyse bir yama gelince dengelerler diye umuyorum. bir de osmanlı saf gibi "humiliate britain" istiyor, milletin katılacağı varsa da cayıyor too many wargoals diye. tam çetintaş kafası osmanlı'da. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyun great powerlar daha cok kapismadikca bi şeye benzemez.... Arasira defult dünya savaşı felan çıkması lazım. Ne biliym ingiltere doğru düzgün kıtada savaşlara girmesi lazım. Yoksa bütün oyun böm böm geçiyor. En azindan çıkan bütün savaşlara ilk 3 great poweri defult tayin etseler daha entresan olur oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

savaşlar gittikçe daha pahalı hale geldi vanilladan bu yana, ekonomisi çok düzgün giden ülke bile savaşa girince yamuluyor bir anda. yıllarca devam edecek savaşı bile kaldıracak gücü yok büyük güçlerin bile. savaşa girince supply costun katlanması, üstüne seferberlik de gelince zaten askeri malzeme üretimi de yetmiyor kimseye.

ekonomiyi ve üretimi zaten vanilladan beri azaltıyorlar, devamlı dünya savaşı yapmayı kaldıramaz hiç kimse.

yani kısacası daha sık büyük savaş olmasın demiyorum ama ekonomiyi bilerek zayıflatıyorlar zaten savaş zorlaşsın diye, niyetleri o değil belli ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Harita boyamak istemiyorumki AI nin bir biri ile hiç savaşmaması sorun. Osmanli mesela defult kırım savaşına giriyor ezilip çıkıyo ingiltere firansa hic sallamıyo.. Bu almanya hic mi kurulmaz birak almanyayi italyayi görmedim daha bir iki kez CSA oyle kaldi texas kaldi.... oyun da major powerlar tırt. Hep başladığı gibi bitiyor oyun :( EU 3 deki değişkenlik yok oyunda
Sosyal ağlarda paylaş

of kriz olayı süper ya, tam yatacaktım birden rusya'nın polonya topraklarında kriz çıktı. ben ve italya destek verdik, karşıya da rusya, fransa ve avusturya geçti. savaş çıktı şimdi lol.

yalnız 30 yıldır filan kriz çıkmıyordu, birden çıkıverdi şaşırdım. rebel movement lazım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

kriz lideri olmak için sahipsiz kriz tarafı lazım, sırayla soruyor büyük güçlere. polonyalılar ingiltere'ye filan sordu yanaşmadı, sonra bana sordular, kabul ettim. ben de etmesem sahipsiz kalacaklardı yavrucaklar heh.

demin de kurdurdum polonya'yı, arada tampon devlet oldu süper. yalnız savaş sırasında 6000 mangır günlük military consumption yiyordu ki bu daha 1872. global konserve tüketimi 30 iken 250'ye fırladı lol. baştan yetişmedi tabii konserve ama sanırım rus atölyecileri harala gürele imalatı konserveye çevirdiler ehu

yalnız cidden çok feci fırlıyor savaş sırasında tüketim, benim silah fabrikalarını devamlı sübvanse ile hazır tutmasam ortada kalacağım, 300 brigade vardı daha seferberlik tamamlanmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

of lol ai yeni savaş sistemiyle başa çıkamıyor, amerikan iç savaşı 20 yıldır devam ediyor. konfedarasyonda 2 brigade kaldığı halde zaptedemiyor toprakları abd. ikisinde aynı anda anarşo-liberaller demokrasiyi devirip burjuva diktatörlüğü getirdi önce, 3-4 yıl sonra tekrar isyanlar oldu, bu sefer jakobenler yeniden demokrasi getirdi konfederasyona, abd'de ise komünist devrim oldu. bir baktım

"mexico has declared war on AMERICAN PEOPLE'S REPUBLIC"

ahah ilk defa görmüş oldum oyunda. yıldızların yerine orak çekiç var. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

of şimdi rusya kosova'nın sırplara verilmesini istediği için kriz çıktı, ben de kabul etmeyip dünya savaşına bağladım olayı 1892'de, taraflar şöyle:

almanya, avusturya, italya, amerika, osmanlı, ispanya, isveç, brezilya, iran, hollanda, belçika, isviçre, danimarka

VAASASU

ingiltere, fransa, rusya, sırbistan, moğolistan, sincan, khiva

ehueh çok heyecanlı ya yerimde zıplıyorum şimdi. benim müttfeiklerin çoğu ezilecek yalnız bariz, mobilizasyon bitene kadar oyalasınlar yeter. ahah tam almanya kafası :D

osmanlı'ya da bir liman von sanders göndereyim, beceremezler ordu yönetmeyi daha mustafa kemal paşa yok ortada. (:P)

lol ama dünya ekonomisi kaldıramayacak bunu, bir de WE artık üretimi düşürüyor, rezalet bir değişiklik yapmışlar. çökecek dünya ekonomisi kesin uzun sürerse savaş.

mobilizasyona bir bastım, 699 brigade yolda ehueh

ahah almanya'ya tekrar hak verdim ya iki dünya savaşında da, resmen müttefikleri yenildi diye almanya yenik sayılmış. :p

yalnız amiralim savaşın ilk saniyesinde ölünce klavyeyi kıracaktım, ikinci kere oluyor bu. iki en iyi amiralim savaşın kaderini belirleyecek ilk savaşın ilk saniyesinde öldü yuh

neyse ki 2-3 yıl önceki savaşta ingiliz donanmasını yoketmiştim de şimdi 0 gemileri kaldı, mobilize edilmiş orduları adada hapis kaldı lol
Sosyal ağlarda paylaş

yok amerika 25 yıl iç savaştan sonra gp'likten düştü çin batılılaşınca, şimdi geri almaya çalışıyor konumunu. ingilizler ve ruslar kuzeyden akıyorlardı.

ispanya tarumar oldu ama benim müttefikler rusya'nın üzerinden geçti, ben de fransa'yı ezdim onlar ispanya'yı ezerken. ingiltere pek birşey yapamadı askerleri adada hapis kaldığı için.

yalnız bug oldu sanırım, ispanya ve belçika ayrı barış yapmış ama kapitülasyon uygulamışlar bütün rakiplere, bir anda bütün orduları kayboldu cephelerden hepsinin. pikniğe çıkmış gibi heryeri ele geçirdik 2 ayda, öyle anlamsız bitti savaş. :(

forumunda yazdım şimdi anlamaya çalışıyorum bug mı, umarım öyledir.

yalnız demir üretimi yetmiyor kesinlikle, ya savaş esnasında tüketimin ikiyle çarpılması aldırılmalı ya da canned food üretiminden demir çıkarılmalı. 1600 production, 3000 demand oldu. 250 canned food pruction, 750 demand. ben herşeyin üretiminde birinci sırada ve birinci prestijde olmama rağmen ihtiyacımı karşılayamadığım için ne bir gemi üretebilir ne de asker yetiştirebilir oldum. diğer ülkeler benden bin beter olmuştur kesin.

bunun için de başlık açtım forumunda, millet tartışıyor heh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...