Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye: Bakemonogatari

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Arka planların tasarımına bakarak diyebilirim ki, de stijl sanat akımından etkilenmişler. (hatta de stijl renk kullanımı ve geometrik şekilleri her yerde göze çarpıyor)

Hikayeyle ilgili karakterlerden başka hiçbir canlının gözükmemesi (boş sokaklar, boş dükkanlar, okul) yalnızlaşma etkisi yaratmak için sanırım. Bütün arabaların aynı şekilde olması ve aynı plakaya sahip olmasını tam çözemedim, herhalde tekdüzelik vurgusu yapmak istemiş olabilirler(yada paraları yetmedi :)). Duygusal değişimlerin yaşandığı veya "plot twist" kısımlarında arka planlardaki değişim (gölgeler, renkler vs.) çok iyi düşünülmüş.

Karakterleri insancıl buldum. Endişeleri, geleceği planlamaları bütün bu surreal ortama rağmen gerçeklik duygusu katmış. Bildik anime klişeleri ile dalga geçmeleri, hikayenin tek düze olmaması, yalnızlık, değişim, güç, arzu, gerçeklerden kaçış gibi kavramları hayvan sembolleri üzerinden kullanmaları da hoşuma gitti. (budizmin insanlarda yaratıcılığı kamçıladığına inanmaya başlıyorum)

İnşallah fazla devamı gelmez lain serial experiments yada ergo proxy gibi az olsun öz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
[pem]​ _Bakemonogatari​_15-A​_-​_Tsubasa​_Cat​_part​_5-A​_[8c76dd79].​mkv Details
Submitter: Anonymous | Size: 60.04MB | Date: 2010-06-26 09:58 UTC | Comment: You guys really love blogging all day every time a Bakeshit episode comes out.​ I'm kind, I'm generous, I'm going to give you -five days- to do it.​ Here's day 1.​ Thank me later.​

Beyler adam master troll.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...