Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünyada neden dev canlılar yok?

soulberry

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:

SiNKHoLe said:

Ardeth said:

o kadar dev canlıların vücudunu kaldırabilecek bir dolaşım sistemi (hem kan hem lenf) yapmak kolay değil. özellikle kalp gibi bir pompası olmadığı için lenf sisteminde daha zor. sen bir insanı alıp 3dsmaxte orantılar gibi orantıladığın zaman bu kalp kaslarının da aynı orantıda güçleneceği anlamına gelmiyor dolayısıyla direk orantılamayla yeterli güçte bir dolaşım sistemi elde edemezsin, yeni bir dolaşım sistemi tasarlaman gerekir. balinalar çok sorun değil çünkü yatay duruyorlar sorun yer çekimi. Zürafaların daha değişik bir sistemi olabilir ama hatta olmalı onlara bak

Ardeth ne diyosun allah askina?
Olayi 3dmax le kiyaslamisin,
Sanki dinazorlar yasamamis gibi bide "yeterli güçte bir dolaşım sistemi elde edemezsin" gibi sacma bi cümle etmissin, sanki devasa canli türleri üretmeye calisiyomusuz gibi ve yorumun, "yeni bir dolaşım sistemi tasarlaman gerekir."

Sonra baktin ki yeterli bilgin yok zürafalari örnek verip git arastir demissin.

Ardeth insan her konuya baliklamasina dalik, kefallemesine cvp yetistirmeye calismamali. Laf sokma oldu ama "sacmalamissin resmen"

Olayı hiç anlamamışın yalnız. İnsanlarla dinazorları karşılaştırmışsın çok komik. İnsanın dolaşım sistemi lenf sistemi kas sistemi hepsi o boyutta (insan boyutunda) bir canlının fizyolojik özelliklerini karşılayacak şekilde olabilir. Zaten dev hastalığı olan insanlar (yani boyu 2.5 metrenin üzerinde olan falan) zamanla kalp, dolaşım vs gibi hastalıklara yakalanıyorlar ben de buna dayanarak söyledim. Yani sen bir insanı alıp olduğu gibi tüm özelliklerini koruyarak büyütürsen sahip olduğu kas sisteminin çalışma mekaniği vs buna uygun olmayabilir. Dinazor dediğin canlının ise kas özellikleri, damar özellikleri, dolaşım sistemi gibi şeyleri insandan çok farklı (muhtemelen zira sürüngen). Asıl senin dinazor fizyolojisi ile insan fizyolojisini bir tutman çok saçma olmuş.

Hazır banlanmışken cevap yazayım dedim.

adam önceki hayatında tanrıymış galiba
Sosyal ağlarda paylaş

topic "neden popomuzdan işemiyoruz" gibi olmuş çok saçma bence çünkü tanrı böyle istemiş bu kadar basit insanı yarattıktan sonra soyunu tehlikeye düşürecek canlıları bir bir kaldırmış ki gözdesi olan insanlar çoğalıp gelişebilsin ve onun adını yüceltebilsinler bu kadar basit arkadaşım....
Sosyal ağlarda paylaş

ya da dünyada dev canlılar yok çünkü (dominant olarak, gene atlamayın ama dinazorleer diye görende bütün dinazorlar 50 metreydi sanacak) yer çekimi var da diyebiliriz. canlıların vücut boyutları çok basit fizik kuralları çerçevesinde kısıtlanabiliyor. Bu akışkanlar mekaniğinden. Yine akışkanlar mekaniğinden, ekvatora ya da sıcak bölgelere gittikçe üçan böceklerin vücut büyüklüğünün artması trakelerde gaz difüzyonunun hızlanması ve büyükcene bir böceğin metabolizmasını kaldıracak hızda vücuda yayılması gerekli gazların. fizik ve biyoloji arasında enteresan oyunlar bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

hatta büyüklük (genel anlamda hücre büyüklüğünden vücut büyüklüğüne) biyolojisi ve yer çekimi arasındaki bağlantıyı araştıran makaleler bile varmış şimdi baktım buldum. Daha hücresel boyutta bakmışlar tabi olaya ama benim de üzerinde durduğum ana nokta yerçekiminin biyolojik büyüklükle bir alakası olabileceği noktası

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15173628

daha vurayım mı?
Sosyal ağlarda paylaş

valla yerçekimi etkisi olabilir ama evrim yer çekimine karşı koyabilir.bu da yer çekimi teoremini çökertir.zürafaların damar ve boyun kaslarının yapısı vs.
zaten yerçekiminin 150milyon yıl önce de var oldugunu ve bu devirdeki dinazorların bulunan fosilleri basli basina yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

valla yerçekimi etkisi olabilir ama evrim yer çekimine karşı koyabilir.bu da yer çekimi teoremini çökertir.zürafaların damar ve boyun kaslarının yapısı vs.
zaten yerçekiminin 150milyon yıl önce de var oldugunu ve bu devirdeki dinazorların bulunan fosilleri basli basina yeter.

ama sonuçta dünya üzerinde boyutların fazla büyümesine karşı fiziksel kısıtlar var. böyle kısıtlarda boy ortalamasını aşağı doğru çekecektir dolayısıyla istatistiksel olarak boy ortalamasının devasalaşmamasını cevabı burda yatabilir. ben de zaten hiç bir zaman kesin fikir olduğunu söylemedim ama çok büyük ihtimalle yer çekiminin etkisi var. ayrıca evrim ne kadar başarılı bir optimizasyon mekanizması olursa olsun organik materyallerden üretilebilecek çözüm uzayı kısıtlı onların da sınırları olacak
Sosyal ağlarda paylaş

bence bir neden de besin kaynaklarının giderek azalması ve besin kaynaklarının besin değerlerinin düşmesi.

100milyon yıl önce öyle bir doga vardıki nefes alsan plankton yutup kilo alırsın gibime geliyor.
şimdi ot çayır. onlar bile yok artık dogru düzgün.
tonlarca yesen aldıgın karbonhidrat yağ dev bi hayvana imkanı yok yetsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

bence bir neden de besin kaynaklarının giderek azalması ve besin kaynaklarının besin değerlerinin düşmesi.

100milyon yıl önce öyle bir doga vardıki nefes alsan plankton yutup kilo alırsın gibime geliyor.
şimdi ot çayır. onlar bile yok artık dogru düzgün.
tonlarca yesen aldıgın karbonhidrat yağ dev bi hayvana imkanı yok yetsin.

bencede olay besinele alakalı olabilir
örnek olarak yayın balıkları incelendiğinde besin yönünden zengin olan çevrelerde aşırı derecede büyük yayın balıkları gözlemlenmiş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...