tellos Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 mamutara ne oldu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 ben varim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Ardeth said: SiNKHoLe said: Ardeth said: o kadar dev canlıların vücudunu kaldırabilecek bir dolaşım sistemi (hem kan hem lenf) yapmak kolay değil. özellikle kalp gibi bir pompası olmadığı için lenf sisteminde daha zor. sen bir insanı alıp 3dsmaxte orantılar gibi orantıladığın zaman bu kalp kaslarının da aynı orantıda güçleneceği anlamına gelmiyor dolayısıyla direk orantılamayla yeterli güçte bir dolaşım sistemi elde edemezsin, yeni bir dolaşım sistemi tasarlaman gerekir. balinalar çok sorun değil çünkü yatay duruyorlar sorun yer çekimi. Zürafaların daha değişik bir sistemi olabilir ama hatta olmalı onlara bak Ardeth ne diyosun allah askina? Olayi 3dmax le kiyaslamisin, Sanki dinazorlar yasamamis gibi bide "yeterli güçte bir dolaşım sistemi elde edemezsin" gibi sacma bi cümle etmissin, sanki devasa canli türleri üretmeye calisiyomusuz gibi ve yorumun, "yeni bir dolaşım sistemi tasarlaman gerekir." Sonra baktin ki yeterli bilgin yok zürafalari örnek verip git arastir demissin. Ardeth insan her konuya baliklamasina dalik, kefallemesine cvp yetistirmeye calismamali. Laf sokma oldu ama "sacmalamissin resmen" Olayı hiç anlamamışın yalnız. İnsanlarla dinazorları karşılaştırmışsın çok komik. İnsanın dolaşım sistemi lenf sistemi kas sistemi hepsi o boyutta (insan boyutunda) bir canlının fizyolojik özelliklerini karşılayacak şekilde olabilir. Zaten dev hastalığı olan insanlar (yani boyu 2.5 metrenin üzerinde olan falan) zamanla kalp, dolaşım vs gibi hastalıklara yakalanıyorlar ben de buna dayanarak söyledim. Yani sen bir insanı alıp olduğu gibi tüm özelliklerini koruyarak büyütürsen sahip olduğu kas sisteminin çalışma mekaniği vs buna uygun olmayabilir. Dinazor dediğin canlının ise kas özellikleri, damar özellikleri, dolaşım sistemi gibi şeyleri insandan çok farklı (muhtemelen zira sürüngen). Asıl senin dinazor fizyolojisi ile insan fizyolojisini bir tutman çok saçma olmuş. Hazır banlanmışken cevap yazayım dedim. adam önceki hayatında tanrıymış galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 topic "neden popomuzdan işemiyoruz" gibi olmuş çok saçma bence çünkü tanrı böyle istemiş bu kadar basit insanı yarattıktan sonra soyunu tehlikeye düşürecek canlıları bir bir kaldırmış ki gözdesi olan insanlar çoğalıp gelişebilsin ve onun adını yüceltebilsinler bu kadar basit arkadaşım.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 çünkü gerenk yok dememiş miyim be topağa be??? 4dürüm karşılığında bilim ve ilim ve teknik meslek lisesi bölümüne transfer ediyorum bu başlığı.. ardeth'ten dürümleri alırım ben sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 ya da dünyada dev canlılar yok çünkü (dominant olarak, gene atlamayın ama dinazorleer diye görende bütün dinazorlar 50 metreydi sanacak) yer çekimi var da diyebiliriz. canlıların vücut boyutları çok basit fizik kuralları çerçevesinde kısıtlanabiliyor. Bu akışkanlar mekaniğinden. Yine akışkanlar mekaniğinden, ekvatora ya da sıcak bölgelere gittikçe üçan böceklerin vücut büyüklüğünün artması trakelerde gaz difüzyonunun hızlanması ve büyükcene bir böceğin metabolizmasını kaldıracak hızda vücuda yayılması gerekli gazların. fizik ve biyoloji arasında enteresan oyunlar bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 hatta büyüklük (genel anlamda hücre büyüklüğünden vücut büyüklüğüne) biyolojisi ve yer çekimi arasındaki bağlantıyı araştıran makaleler bile varmış şimdi baktım buldum. Daha hücresel boyutta bakmışlar tabi olaya ama benim de üzerinde durduğum ana nokta yerçekiminin biyolojik büyüklükle bir alakası olabileceği noktası http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15173628 daha vurayım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 sıktım vur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 valla yerçekimi etkisi olabilir ama evrim yer çekimine karşı koyabilir.bu da yer çekimi teoremini çökertir.zürafaların damar ve boyun kaslarının yapısı vs. zaten yerçekiminin 150milyon yıl önce de var oldugunu ve bu devirdeki dinazorların bulunan fosilleri basli basina yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 çünkü biz hepsini yedik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 bu kadar belirsiz ve eksik bir soruya mantıklı cevap aramak da ayrı bir saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Fistan said: valla yerçekimi etkisi olabilir ama evrim yer çekimine karşı koyabilir.bu da yer çekimi teoremini çökertir.zürafaların damar ve boyun kaslarının yapısı vs. zaten yerçekiminin 150milyon yıl önce de var oldugunu ve bu devirdeki dinazorların bulunan fosilleri basli basina yeter. ama sonuçta dünya üzerinde boyutların fazla büyümesine karşı fiziksel kısıtlar var. böyle kısıtlarda boy ortalamasını aşağı doğru çekecektir dolayısıyla istatistiksel olarak boy ortalamasının devasalaşmamasını cevabı burda yatabilir. ben de zaten hiç bir zaman kesin fikir olduğunu söylemedim ama çok büyük ihtimalle yer çekiminin etkisi var. ayrıca evrim ne kadar başarılı bir optimizasyon mekanizması olursa olsun organik materyallerden üretilebilecek çözüm uzayı kısıtlı onların da sınırları olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Myshkin said: bu kadar belirsiz ve eksik bir soruya mantıklı cevap aramak da ayrı bir saçma. soru belirsiz ama konu güzel biyoloji ve fizik arasında çalışılası bir ilişkiye değiniyor. eğlenceli konular Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 bence bir neden de besin kaynaklarının giderek azalması ve besin kaynaklarının besin değerlerinin düşmesi. 100milyon yıl önce öyle bir doga vardıki nefes alsan plankton yutup kilo alırsın gibime geliyor. şimdi ot çayır. onlar bile yok artık dogru düzgün. tonlarca yesen aldıgın karbonhidrat yağ dev bi hayvana imkanı yok yetsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 cevabını buldum sorunun http://www.wired.com/geekdad/wp-content/uploads/2009/08/chuck-norris-002-thumb-400x498.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Fistan said: bence bir neden de besin kaynaklarının giderek azalması ve besin kaynaklarının besin değerlerinin düşmesi. 100milyon yıl önce öyle bir doga vardıki nefes alsan plankton yutup kilo alırsın gibime geliyor. şimdi ot çayır. onlar bile yok artık dogru düzgün. tonlarca yesen aldıgın karbonhidrat yağ dev bi hayvana imkanı yok yetsin. bencede olay besinele alakalı olabilir örnek olarak yayın balıkları incelendiğinde besin yönünden zengin olan çevrelerde aşırı derecede büyük yayın balıkları gözlemlenmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 fistan eli yüzü düzgün bi cevap vermiş. bunu da gördüm, başka bi sorum kalmadı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 abidik gubidik insanlar yokken fistan cok iyiydi eskiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 ben üniversiteye girdiğimden beri bozuldu fistan da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 insanların da boyutu büyükmüş eskiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 asıl neden şeydi sanırım. alan/hacim oranın giderek yetersizleşmesi. iletim sorunları falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 fistan iyi de çevresi kötü. kaldı ki topicle alakalı olarak da neyşınıl ceogrefirik in trailırlarından birinde gördüğüm dünyada her bilmemkaç milyon yılda bir 25 kilonun üstündeki tüm canlılar ölür cümlesini buraya yazmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 pfff kilo mu vericez simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2010 Şükrü benim devamlı arkadaşım mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar