Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asya Turu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Patiler, 1 ay sonra thailand'a yerleşiyorum oradan asyayı gezmeyi düşünüyorum şu anda planda olanlar,

-Filipinler
-Çin
-Endonezya (Bali)
-Singapur
-Malezya
-Vietnam
-Kamboçya

Bu yerler hakkında bilgisi olan tavsiyesi olan var mı ? yada hazır oraya gitmişken şuraya da git diyebileceğiniz bi yer var mı ??

edit : endenozya -> Endonezya
Mesaj tarihi:
Singapur ufak bir yer. Geçen dönem oda arkadaşım oralıydı, gelirseniz çok rahat gezersiniz falan diyordu. Babam da önceden gitmişti uzak doğuda bir yerlere, Singapur'u baya beğenmişti.
Yer ismi olarak daha detaylı şeyler anlatırım akşam babama sorup.

Tayland'da yüzen pazar vardı hatırladığım kadarıyla. İnsanlar üstlerine su sıçramasın diye çaba gösteriyormuş ve acayip kalabalık oluyormuş. Ama yine de ilginç bir yer olduğunu ve görmeye değer olduğunu söylüyorlar.

edit: Ayrıca Singapur'lu arkadaşa uzak doğunun kızları sorulduğunda favorilerinin Tayland'da olduğundan bahsetmişti.
Mesaj tarihi:
ben o dedigin yerlere 2 kere gittim.
kambocyada guney sahillere in.
özellikle sihanouk ville.
taylandda kuzeye git. ama malezya ve singapura da gidecegin icin guney adalarına da gidersin muhtemel. koh tai, koh phangan gorulmesi yerler. malezyada bi bok yok.adaları guzel, elektronik ucuz. singapur metropol.beton ve teknoloji gorursun 2 gunluk işi var. arada laosa da git bari. süper eglenirsin.
ya da niye uzatıyorum ki. gezi notlarını oku.
http://www.varunagezgin.com
bye
Mesaj tarihi:
Fistan said:

taylandı görsen , bi insan NEDEN TAYLANDA YERLEŞMEZ Kİ diyeceğinden eminim :)

ladyboylar ve aids dışında bir güzelliğini göremiyorum taylandın. tabi gitmedim uzaktan gördüklerim bunlar.
Mesaj tarihi:
Tayland'a 4-5 kere gittim, bişeyi yok diyenler kusura bakmayın halt etmissiniz,

eğer thailannda uzun zaman geçirip kültürünü insanlarını vs.. tanısanız emin olun türkiyeye dönmek ızdırap gibi gelir..

çok basit örnekler vereyim..
- Hizmet konusunda aşmışlar bizde bin ytl bahşiş versen öyle hizmetler alamazsın
- insanları süper güleryüzlü ve arkadaş canlısı bi bara gidip arkadaş edinmeden çıkman imkansız gibi
- fiyatları süper barda 1 şişe absolute 35 ytl, 1 saat thai masajı 8 ytl, mc donalts menuler 3-4 ytl vs..

vs.. vs.. anlatmaya kalksam 5-6 sayfa yazarım bi blog açacam yakında oradan bakarsınız inş..

bir de asyayı gezmek için ideal bi lokasyon...

singapur konusunda çok netim zaten 2 gün kalacam orada şehri gezer alışveriş yapar dönerim

ama filipinler, malezya vs.. konusunda çok net değilim hala..

(bi de ladyboy ve hiv demişsiniz, sizi yanlış yerlere götürmüşler :), thaili kızlardan roman olur)
Mesaj tarihi:
South east asia da mutlaka ama mutlaka gorulmesi gerekn bir yerde fistanin dedigi gibi Laos... onun disinda eger lonely planet in south east asia kitabini alirsan ihtiyacindan cok daha fazla bilgiye ualsabilirsin notlar,barlar ulasim detaylari ince detaylar... kalinacak oteller fiyatlar nelere dikkat etmek gerekir vs. siddetle tavsiye ederim hayat kurtarir Lonely planet! biz zamaninda gezerken oralari kutsal kitap diyoduk:)
Mesaj tarihi:
Tayland-Singapure-Malezya-Endonezya, Uzun süre dolaştım.
Endonezyada geçen yıl yaklaşık 20 gün kaldım. Bali merkezli olarak yakın adalara küçük uçaklarla gittim.
Lombok dışında (çok az gelişmiş. güzel bir şelalesi var o kadar) bütün çevre adalara gidebilirsin. Gerçekten çok güzel.
Dalış merakın varsa Sulawesi Bunaken muhakkak 3-4 gün ayır. Balide Tulamamben ve Manta pointe dal.
Baliden 1 saatlik uçak 1 günlük tekne ile Komodo adasına gidebilirsin. Doğa ve ejderler gerçekten ilginç.
Tarih seviyorsan Jobjakartaya git. Endonezyanın başka bir yerinde tarih arama.
Sormak istediğin birşey olursa PM.
Mesaj tarihi:
rudyray said:

South east asia da mutlaka ama mutlaka gorulmesi gerekn bir yerde fistanin dedigi gibi Laos... onun disinda eger lonely planet in south east asia kitabini alirsan ihtiyacindan cok daha fazla bilgiye ualsabilirsin notlar,barlar ulasim detaylari ince detaylar... kalinacak oteller fiyatlar nelere dikkat etmek gerekir vs. siddetle tavsiye ederim hayat kurtarir Lonely planet! biz zamaninda gezerken oralari kutsal kitap diyoduk:)

Laos mu? Ne var abi Laos'ta, deniz bile yok ben anlamadım yani.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
benim enişte de taylandda yarından sonra dönüyo.
ocak gibi ben 3. defa gidicem sanırım, 6-7 kişiye rehberlik niyetine.
belki filipinler endonezya falan akarım ordan
  • Yeni Oluştur...