Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nüfus cüzdanı sureti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu ikametgah ve nüfus suretini muhtar yerine kaymakamlıktan alırsanız bedava oluyor galiba. Ben bir ay önce kadar tesadüfen keşfettim, "yerleşim belgesi" diye geçiyor, ikametgahla aynı güçte :p
Mesaj tarihi:
muhtar falan hikaye. bizim memlekette bu kurallar zaten hep hikaye. 100 dolar sözleşmeye vekalet için noter %3 istiyor lan!!!

enayi değilsen rakam vermiyorsun x diye yazdırıyorsun, noter 80 lira falan alıyor. bu kadar komik halde memleket.

tanıdık varsa bir telefonla, muhtardan istediğin evrağı alıyorsun. çok yanlış bunlar. çok.

gene de devlet istediği adamı buluyor birşekilde, bu da ayrıca garip.
Mesaj tarihi:
lan bu "gereksiz evraklar kalkıyor!" geyiğini geçtim.. dün cep telefonlarının faturalarını ödeyeceğim zaman benden nüfus kağıdı fotokopisi aldılar ve dekontların altına da imza falan attırdılar. neymiş "başkası adına işlem yapıldığında şartmış artık"

öpüyorum bürokrasinizi dedim.. sevgilerimi ilettim kendilerine.
Mesaj tarihi:
huun said:

muhtar falan hikaye. bizim memlekette bu kurallar zaten hep hikaye. 100 dolar sözleşmeye vekalet için noter %3 istiyor lan!!!

enayi değilsen rakam vermiyorsun x diye yazdırıyorsun, noter 80 lira falan alıyor. bu kadar komik halde memleket.

tanıdık varsa bir telefonla, muhtardan istediğin evrağı alıyorsun. çok yanlış bunlar. çok.

gene de devlet istediği adamı buluyor birşekilde, bu da ayrıca garip.

enayilikle alaka yok iste
emo mesela yane elektrik muhendisligi odasi
aylik 1500 lira net maas yazilcak diyo
noter dogal olarak bunu brute ceviriyo
senelik olarka yaziyo
270 lira aliyo
Mesaj tarihi:
ülkede bürokrasinin b'si yok. cüzdanında para taşımayacaksın nüfus cüzdanı fotokopisi(onaylı), ikametgah belgesi, adliyeden sabıkası yoktur raporu, erkeksen askerlik tecil belgesi, 16 dan fazla vesikalık fotoğraf gibi şeyler taşıyacaksın her an her yerde karşına çıkabiliyorlar çünkü.
  • Yeni Oluştur...