Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek Kelimeyle Kürt Meselesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ee onun yapılmasını mı destekliyorum şimdi ben? :D Mesajı düzgünce birkaç kere hazmederek oku yani.. Diğer etnik gruplar dağa çıkmazken Kürtler çıkıyor. Yani şimdi Almanya'da yaşayan Türkler orada Alman bebeklerini mi katletsin Türkçe resmi dil değil diye? :D
Mesaj tarihi:
Drigeolf said:

Coder said:

Bence Türk'lük tanımını bir sorun haline getiriyor bu adamlar, "Türk türkiye sınırları içerisinde yaşıyan TC kimliği bulunan kişilerdir" gibi bi madde sorunlarda biraz yol aldırır sanırım.

"T.C. Anayasası" said:

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Siyasî Haklar ve Ödevler

I. Türk vatandaşlığı

MADDE 66.– Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.

Adamlar zaten vatandaşlık ve vatan ile ilgili sorunumuz var diyorlar, adamlar türk vatandaşlığını "türk/kürt" vatandaşlığı istiyorlar..

Bu biraz "Amerikan/Amerikalı" kavramı gibi
Mesaj tarihi:
Burada amacımızdan sapıyoruz (yada saptırılıyoruz) gibime geliyor. Şimdi diyerlarki arkadaşlar doğuya yardım yapılmıyoz yada insanlar aç yemek yiyecekleri yok gibisinden. Ben yörüğüm ki (en son yörüklerin hayvam besleme haklarınıda aldılar ellerinden ve sonumuzu getirmeye çalışıyorlar)ama toros dağlarındaki pek çok köyde okul olmadığını veyahut olan okullarında yerel halkın çabalarıyla yapıldığını biliyorum. Konuyu çok saptırmayalım sonuçta dış güçlere (ki bugünki hükümetin kimlere çalıştığı belli) karşı koymak için tek bayrak ve tek devlet sistemimiz vardır çünkü anadolu bi tek türklerden diil çerkez ermeni laz kürt acem arap ve unuttuğum pek çok etnik gruptan oluşmuş bi ülkedir.

Bir ülkeyi yok etmenin en kolay yolu ise onu iç savaşa sürüklemektir.
Mesaj tarihi:
yazılacak çok şey varda devletin gücü bu kardeşim istanbulda deprem bekliyoruz binaların 76% depreme hazırlıksız bu 12 milyon kişi kelle koltukta geziyor demek yemişim güney doğuyu istanbul yıkılırsa bu ülke 0 olur bunlarıda geçtim istanbulda 42 okulun depreme dayanıksız olduğu için acilen yıkılıp yenilenmesi lazım yapabiliyorsun hayır devlet ülkenin en önemli noktasındaki okulu toparlayamazken torosdaki okulu es geçmesi doğaldır.

bu devlet güneydoğuya iş makinası yolladı yaktılar öğretmen yolladı doktor yolladı öldürdüler üzgünüm respawn timer ı var bunların kolay yetişmiyor
Mesaj tarihi:
Okuyan çıkmadı o kadar yazıyı özetliyim ben biraz:

Rica ediyorum abi okuyun şunu, Doğu Perinçek olaya gayet bilimsel bir şekilde açıklama getirmiş daha neyi tartışıyorsunuz.
said:
KÜRDÜMÜZÜN ANLAŞMA DİLİ
Türkiye’de yaşayan Kürtlerimizin ezici çoğunluğunun kendi aralarındaki anlaşma dili, öncelikle Türkçedir. Yerelliğin ötesine geçtiniz mi bu gerçekle yüz yüze gelirsiniz.
Bunun tartışmasız ispatı, PKK kamplarıdır; PKK kongreleridir ve PKK’nin yayınlarıdır. PKK kendi içindeki eğitimini de Türkçe yapar.
Bu pratik bir meseledir. Bütün Kürtler arasında ortak bir anlaşma dili olan bir Kürtçe yoktur. Farklı yörelerden üç beş Kürt yurttaşımızı bir araya getirelim. Aralarında doğal olarak Türkçe anlaşırlar.
İkincisi, bugün Kürtçe Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, İcra İflas Kanunu vb. yazamazsınız.

YÜZDE 99’UN DİLEKÇESİ
En baştaki sorulara dönelim. Merkezi veya yerel yönetime başvuracak Kürt yurttaşlarımızın yüzde 99’u dilekçesini Türkçe yazmak ister. Hatta Kürtçe yaz diye zorlasan yazamaz. Hangi Kürtçe yazacağı da ayrı bir meseledir.
Kürtçe de bizim Türkiye halkımızın dillerindendir; bizimdir. Bir devlet, bir bilim, bir eğitim dili olarak yeterince gelişememiş olmasının nedenlerini tartışmıyoruz; gerçeği saptıyoruz.
ABD’yi ve Avrupa devletlerini yönetenler bizim Kürt gerçeğimizi bilmez; istediğin kadar anlatın öğrenmek de istemez. İlkokuldan üniversiteye öğretimin Kürtçe olması, yönetim kurumlarına dilekçenin Kürtçe yazılması gibi hakların, ne kadar özgürlük olduğunu veya uygulamadaki değerini düşünemez ve bilmek de istemez.

KÜRTÇE YARGI MÜMKÜN MÜ?
Talep olmasa, uygulama değeri olmasa bile, diyelim ki ABD’nin ve AB’nin zoruyla Kürtçe dilekçe hakkını kabul ettik. Bunun kaçınılmaz olarak Kürtçe kamu yönetimi ve Kürtçe yargılama anlamına geldiğini göremiyor muyuz?
Kürtçe dilekçedeki talebi idari makam kabul etmedi, o zaman idare mahkemesinde Kürtçe dava açacaksınız. O Kürtçe dava dilekçesini yazacak avukat, Diyarbakır Barosu’nda var mı? Diyelim avukatı 5 – 10 yılda eğittiniz, o davaya bakacak mahkeme nerede? Diyelim yargıçları da eğittiniz, o zaman o Kürtçe yargılama yapan mahkemeleri hangi illerimizde kuracaksınız?

TARİHİ ELLİ YIL DURDURMAK
Birden fazla resmi dil, ancak federasyonlarda olur. Eğer gönüllü birliğe, Türkiye halkının mutluluğuna ve özgürlüğüne hizmet edecekse onu da yapalım. Peki, o federe devletin Kürtçe yargılama yapacak, Kürtçe yönetim yapacak, Kürtçe öğretim ve eğitim yapacak kurumları nerede?
Abdullah Öcalan, “elli yıl gerekir” diyor; o elli yıl yine bizim öncelikli dilimiz Türkçe olacak. Kürtçe Ticaret Kanunu, Ceza Kanunu, Belediye Tüzükleri, Fizik ve Kimya kitapları, tıp bilimi, bunlar nerede?
Abdullah Öcalan, bunlar için de bir elli yıl gerekir, o zamana kadar da Türkçeyle işlerimizi görürüz diyor.
Elli yıl daha Türkçe olacaksa, elli yıl içinde ortak bir Kürtçe oluşturulacağının bir güvencesi var mı?
Elli yıl Türkçeye öncelik verdikten sonra elli birinci yılda, halkı hangi kuvvet başka bir önceliğe yöneltebilecek?
Tarihsel süreçlerin hallettiği meseleleri, ABD ve AB emperyalistlerinin keyfi için, toplumlara zorla dayatmak mümkün mü ve nereye kadar?
Daha büyük birleşmelerin kaçınılmaz olduğu bir dünyada, zoraki bölünmelerin anlamı nedir? Ve bu bölünmeler on milyonlarca insanın kanı ve gözyaşı pahasına ise, bu sorular daha ağır sorumlulukları zorlamıyor mu?
Bunları Adnan Akfırat ile tartışıyoruz gecenin yarısında. O diyor ki, “Baykal, resmi dil dışındaki bir dille dilekçe verme hakkını savunuyor. Kürtçe dilekçeyi resmi makamlar Türkçeye çevirecek. Resmi işlemler yine Türkçe yürüyecek.”
Peki kabul, ama Kürtçe dilekçe yazacak yurttaş nerede? Cizre’de mi, Uludere’de mi, var mı böyle bir yurttaş?
Kürtlerimizin önüne kâğıdı kalemi koyalım, dilekçeyi Kürtçe yazacak yurttaş var mı? Dilekçe yazamayacak yurttaş var ama Kürtçe yazacak yurttaş, birkaç aydın dışında yok.
Hadi yurttaşı bulduk, çevirmenin kullanacağı Kürtçe Ticaret Sözlüğü nerede, Kürtçe Kamu Yönetimi Sözlüğü ve diğer sözlükler nerede? Bunların hiçbirisi yok ama, önce yurttaşı Kürtçe dilekçe yazacak hale getirelim, çağdaş ihtiyaçlara cevap veren bir Kürt dili inşa edelim diye bir çözüm önerilebilir.
Bu mümkün mü?
Tarih, tramvay gibi durakta sizin binmenizi mi bekliyor?
Mesaj tarihi:
Anadilde eğitime sonuna kadar karşıyım. Ama ana dil eğitimine karşı değilim. Anadilde eğitim çokta uzun olmayan bir vadede bu ülkeyi resmen böler.

Anadilde eğitim dediğiniz zaman ortaya şöyle bir sonuç çıkacak.

Çocuk ilkokuldan başlayarak lise ve üniversitede her dersi kürtçe öğrenecek. fizik, kimya, biyoloji, matematik vs. Peki liseden yada üniversiten mezun olduğunda ne olacak ? Nasıl iş bulacak. Devlet dairesine gittiğinde işini nasıl anlatacak ?

Herşeyi kürtçe öğrenecek olan adama türkçe nüfus cüzdanı mı vereceksin ? Ehliyet, nüfus cüzdanıda kürtçe olacak. Polis trafikte durduracak bakacak ehliyete kürtçe, adam türkçe bilmiyor yada çat pat biliyor. Polise zorla kürtçe mi öğreteceksin ? Anadilde eğitim olarak kürtçeyi verdiğin adama türkçe zorunluluğu mu getireceksin ?

Mahkemeye işi düştü adamın. Hakim türkçe eğitim almış. Adam zerre türkçe bilmiyor. Bu adam hayatı boyunca yanında tercümanla mı dolaşacak ?

3-5 nesil sonra birbirini anlamayan insanlar yetişecek. Doğal olarak bu noktadan sonra insanlar çıkıp kendi mahkememiz olsun diyecek. hastanesi, belediyesi, iş yeri, bakkalı çakkalı ayrı olacak. Madem herşeyimiz ayrı ozaman ayrı bir devlet kuralım diyecekler. Ve bunun önüne geçemez kimse bu raddeden sonra.

Ama bunun yerine anadil eğitimi verilsin. Devlet hertürlü olanağı sağlayarak isteyene okullarda kürtçe eğitimi versin. Kürtçe televizyonlar, basın organları kurulsun. Kitaplar, dergiler, sanatsal ürünler yayınlansın. Bu bizi dağılmaktan çok dahada birbirimize bağlar.

Ama kimse çıkıp anadilde eğitimi savunup, bölünmeyiz biz bir arada yaşarız demesin. Zira bu bariz birşekilde bölünmeye götürür. Kimse önüne geçemez. İstediğiniz kadar iyi niyetli düşünün bu olayı. İşin doğası gereği bölünme yaşanacaktır.

O yüzden ülkenin resmi dili Türkçedir. Eğitim birliğinin yanında kültürel ve sosyal birliğide dil sağlar. Bu saatten sonra arı kovanına çomak sokarcasına neden Türkçe resmi dilde kürtçe değil demek art niyetli bir davranıştır.
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:

Bas bas bas ver gazı ver gazı.Ara gazı misali çekiş artar.
RııınnnnRıııınnnnRıııınnnnn

aslında bu en doğrusu;
Tek Kelimeyle Kürt Meselesi: GAZ
Mesaj tarihi:
türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes aynı haklara sahip, "etnik köken" diye tutturdukları saçmalık için herkese farklı bişeyler verilicek olsa zibilyon tane beylikten oluşan garip bişey oluruz gene. ha ama kürtçryi yasaklamak, kürtlüğü ypketmek kadar saçma bişey de olamaz.
Mesaj tarihi:
said:
"Sen niye mesele çıkartıyorsun" diye kız.

Adamları öldürüp kuyulara at, sokaklarda vur, hapishanelerde işkence yap.

DTP bu olayı artık benim gözümde Kürt=PKK olarak göstermeye başlıyor. Kürtlerin sesiyim derken aponun arkadasına sığınması da bunu destekliyor. Ne yani bende şimdi pkk bunu yaptı vay pis kürtler mi demeliyim?
Mesaj tarihi:
Viktor said:

tek kelime degi ltek link vericem

kurtlerden kurtulma seneryosu

seviyorum bu adamlari ya asdfasdf cok eglenceliler

"Sen AB'nin veya ABD'nin kürdleri çok mu sevdiklerini sanıyorsun? Şu anda kürdleri çıkarları gereği kullanıyorlar fakat sıkıştıkları anda kürdleri piç gibi ortada bırakacaklardır. Türkiye'ye ise ne AB ne de ABD hiçbir zaman sırt çeviremez. Çünkü çok büyük "karşılıklı" çıkarlarımız var. Bırakın artık şu AB ve ABD korkusunu. Bırakın artık şu "Yaptırtmazlar abi!" anlayışını. Başımızdakiler de sizler gibi düşündükleri için bir adım ileriye gidemiyoruz. Sende yazdıklarımı anlayabilecek çap yok. "Doğuya nükleer bomba atalım!!!!!!!!!" "Hepsini kısırlaştıralım!!!!!!!!" şeklinde dahice (!) fikirler yazsaydım, eminim ki çok hoşunuza giderdi. Fakat milletlerarası stratejiler sizlerin anlayamayacağı kadar karmaşıktır. Benim bu yazdıklarım özetinin özeti. Bir de aslını yazsaydım hiç anlamayacaktınız. Gerçi bakardınız yazı uzun, üşenip okumazdınız muhtemelen. Yazdıklarımı anlayabilecek çapınız yoksa cevap yazmayın."

ahahaha
Mesaj tarihi:

valla dtp'nin denklem hep tek taraflı..

her neyse şöle bi olay var adamlarda..

dasaaa said:

bazılarında nalıncıkeserus hepkendimizeyontus var.

nasıl oluyor. şöyle;

mesela rorscharch testi yapıyoruz

Standart ve nalıncıkeserus hepkendimizeyontus'lu cevaplar şöyle
1.resim
S:Tavşan
N:kürtlere yapılan ayrımcılığın belgesi!!

2.resim
S:Kelebek
N:Kürt toplama kamplarında işkence yapılan kürtler!!!

3.resim
S:Tilki
N:Kürtlerin dili yok olsun diye dillerini kesiyorlar!!!!

4.resim
S:iki ayak
N:Kürtler üremesin diye hepimize vazektomi yaptırıyorlar!!!!!

5.resim
S:çınar yaprağı?
N:Kürtleri atom bombasına koyup patlatıyorlar!!!!!!

gördüğünüz gibi bunlarla tartışmak bile gereksiz aslında. sadece kendine yontan, tartışmaya değil gözleri kapalı kendi inandıklarını empoze etmeye kasan garip tipler işte. tartışsanız ne işe yarayabilir ki? başka şartlar altında olsa doğanın garip bir şakası der üzerinde durmazsınız fazla.

en çok kürtler çile çekiyor! en çok onlara eziyet ediliyor. saksı değil onlar!! en çok onlara acıyacaksınız!
Mesaj tarihi:
Marty said:

sanki türkiyede sadece türkler ve kürtler varmış ve türkler kürtleri dışlıyomuş gibi bi yazı olmuş.

burda lazlar,çerkezler,pomaklar ve daha bir sürü etnik grup var.
neden bunlar da dağa cıkmıyolar?
sen herkese kendi dilinde eğitim verebilicek misin? hangi ülkede var böyle birşey? kendi aralarında kürtçe konusamıyolar mı?gayet güzel konusuyolar
herkese kendi dilinde eğitim herkese kendi dilinde tv açamazsın.Devlet olarak tek dilde yaparsın.onu öğretirsin.kendi arasında başka dilde konusmak isteyen ailesinde öğrenir istedigi dili,kültürü.

ayrıca her eline silah alana taviz verirsen bitmez bu iş

Aynı şeyi söylemek için gelmiştim bende...

Türkiye bir ulus devlettir. Çerkezi, gürcüsü, lazı, kürdü tonla etnik grubu var. Bu anadolu'nun tarihi boyunca böyleymiş. Aryan Alman dermişçesine safkan bir Türk var mı? Yok. Hepimiz kırmayız bi yerde. Birimizin anası kürt, babası çerkez falan yani... O yüzden kürt'leri böyle ayrı görüp onlara ayrıcalık sağlamak niye?

Ya otursun sessiz sedasız hepimiz gibi, ya da "ben türküm" diyemiyorsa çeksin gitsin ırağa. Tutan yok.
Mesaj tarihi:
calimero said:

Demek dilde eşit değiliz, ülkede yaşayan bir grubun dili "devletin resmî" dili, diğer büyük grubun dili "resmî" değil.
.
.
.
Ahmet Altan

Taraf Gazetesi

abicim ilkokul vatandaşlık bilgisi bile okumamış insanların yazılarını lütfen şuraya koymayın.
database'e yazık oluyor.

Ben bir Kürt'üm ve Türk Vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum.
Bu ülke üniter bir devlettir. Türk Vatandaşı olan herkes Türk'tür.
İstersen Kürt ol, İstersen Çerkez, İstersen Tatar.
Türk Vatandaşı olduğun zaman otomatik "Türk" olursun.

Bilinmeyen bazı gerçekler var ve ne yazık ki bu gerçeklerin bilinmemesi için Ahmet Altan gibi adamlar gözlerinizi selobantla bağlıyorlar.

PKK dediğimiz şey
1- Esasında salt Kürt'lerden oluşmaz. İçlerinde büyük bir çoğunluk Kürt olmayan Türklerden'dir.
2- Doğuda Türk-Kürt ayırmadan kardeşi kardeşe vurdurmaya amaçlamaktadır.
3- Kürt'lerin çıkarlarını zerre umursamayan bir örgüttür, gerekirse Kürt kökenli insanları da gözlerini kırpmadan öldürürler.
4- Tek amacı vardır o da PKK bayrağı altında yeni bir devlet kurmak.

Türk, Kürt, kardeştir,
Bunları ayıran kalleştir.

diye boşuna haykırmadık sokaklarda.

Çünkü işin gerçeği bu.

PKK nasıl bir bölücü örgütse,
Ahmet Altan gibi şerefsiz, haysiyetsiz, gerizekalı insanlar da PKK'dan hiç bir farkı yoktur.

Adamların tek emeli, Türk vatandaşları ikiye bölmek.
İkiye bölerek parçalamak.
Böl ve yönet taktiği uygulamak.

Ahmet Altan gibi şerefsiz insanları takip etmek, sadece PKK'nın ekmeğine bal sürmektir.

Hiç sevmem bu adamı. Seveni de sevmem.

Kusura bakmayın, Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir.
PKK'nın triplerini dinleyeceğiz diye Federal Devlet yaptırmaya hiç izin vermeyiz.
Mesaj tarihi:
Coder said:
sınır sorunu için bi duvar çekelim demişlerdi bence süper bi çözümdü en azından kürtlerin dağdaki terör oluşumu bi nebze engellenir, kürtlerin daha demokrasiye yönelmesi sağlanırdı..

ne yazık ki ırak sınırının nasıl olduğunu bilmeyen insanların uydurması o.

konuyla ilgili hiç araştırma yapmaya gerek görmemiş insanlar da buna ciddi ciddi ınanıyor.

yahu boğaza set çekmiyoruz ki sınır meselesi bu kadar kolay olsun.

dağlık, engebeli ve bir sürü mağara olan bir bölgeden bahsediyoruz. nereye ne seti çekiceğiz.
Mesaj tarihi:
Bone said:

Coder said:
sınır sorunu için bi duvar çekelim demişlerdi bence süper bi çözümdü en azından kürtlerin dağdaki terör oluşumu bi nebze engellenir, kürtlerin daha demokrasiye yönelmesi sağlanırdı..

ne yazık ki ırak sınırının nasıl olduğunu bilmeyen insanların uydurması o.

konuyla ilgili hiç araştırma yapmaya gerek görmemiş insanlar da buna ciddi ciddi ınanıyor.

yahu boğaza set çekmiyoruz ki sınır meselesi bu kadar kolay olsun.

dağlık, engebeli ve bir sürü mağara olan bir bölgeden bahsediyoruz. nereye ne seti çekiceğiz.

Hareketlenme gördüğün yere napalm'i çakacak türk uçaklar en temizi o aslında...

ama yok insan hakları bilmemesi paktı varmış AB standartları gereği kullanamıyomuşuz PKK'lılara karşı...

Teröriste karşı kullanamayacsak neye karşı kullanacaz bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
PKK birden bire ortaya çıktı arkadaşlar, puf diye bulutlardan düştü, PKKnın oluşması için ortada hiç bir sebep yoktu. Bu amcamlar Diyarbakır cezaevinde pamuk şekerle beslendikten sonra hacı yadigarı keleşlerini alıp daga çıktılar "Ülkemizi bu gün de bölmeye çalışalım" diye.

çok mantıklı, di mi sg-1?
Mesaj tarihi:
"deja cyrano" said:

PKK birden bire ortaya çıktı arkadaşlar, puf diye bulutlardan düştü, PKKnın oluşması için ortada hiç bir sebep yoktu. Bu amcamlar Diyarbakır cezaevinde pamuk şekerle beslendikten sonra hacı yadigarı keleşlerini alıp daga çıktılar "Ülkemizi bu gün de bölmeye çalışalım" diye.

çok mantıklı, di mi sg-1?

di mi. PKK özgürlükler için uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor. Her türlü pis ise bulaşıyor. Sivil halkın bulunduğu yerlere bomba atıyor, canlı bombayla katliamlar yapıyor.

Bir mavi çarşı vardı hatırlarmısın ?

Mavi çarşı katliamında boğularak can verenlerin yakınları dağa çıkmadı ama nedense. tüh eşşeklik etmişler. Nede olsa doğru olan bahane uydurup dağa çıkmak daha sonra af beklemek, anlayış beklemek herhalde.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

diyarbakır cezaevi kaç kişilik yav?

bilmem şu insanlara soralım mesela?

"günün her saatinde işkence vardı. bazı günler elektrik, bazı günler askıi gergi vardı. çok afadersin ama, kötü şeyler de yapılıyordu, cop, sopa kullanma gibi... başka işkenceler de vardı. mesela bit, serum, tuvalet gibi.. kafana zaytinyağı döküp bit atıyorlardı. veya seni sıkıca bağlar, tepene de bir serum takarlardı. bazen günlerce o serum kafanda dururdu. her üç saniyede bir damla düşerdi kafana, aynı noktaya!"
"işkencelerde kendini inkar etmen isteniyordu. pişmanlık duymanı, "ben kürt değilim, köpeğim" demeni istiyorlardı."
"oradaki doktorlar işkence etmek için vardı. hastalansan da, delirsen de işkence devam ediyordu."
"bize sıradan askerler işkence etmezdi, psikiyatristler, insan ruhunu bilenler işkence ederdi."
"aynı işkenceye bağışıklık kazanmaman için, haftada bir işkence yöntemini değiştirirlerdi. bir hafta lağıma sokarlardı mesela, "bu sizin hamamınız, tertemiz olmadan çıkmayacaksınız" diyorlardı. öbür hafta sürekli pislik yedirirlerdi."
"kapıda, gözetleme deliği vardı. camlar tamamen kırmızı beyaz bayrağa boyanmıştı. üç kış kaloriferler hiç yanmadı. yazın da camları açmak yasaktı."
ekrem toğan'ın anıları
express dergisi 53. sayı
  • Yeni Oluştur...