Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Üniversite

Frantic

Öne çıkan mesajlar

büte giren g*te girer bunu da unutmayın

bir de sınav a çalışacağınız zaman en yakın bilgisayar 3 km ötenizde olsun

aslında durumunuz kötü depilse bir sene uzatın okulu.. böyle 2-3 ders kadar.. kalıbı dinlendirin güzel oluyor aslında :P

ha bir de 4 yıllık üniversite bitirip lütfen polis olmayın..
Sosyal ağlarda paylaş

Hazırlık okuyabiliyorsanız atlamayın okuyun, azıcık kafanız dinlensin, önünüzdeki 4 yılda yeterince çile çekeceksiniz bölümünüzle orantılı. (Ben okumadım pişmanım)

Gidip de abaza gruplarına takılıp kalmayın, o gruplar yaptıkları çeşitli planları uygulamaya geçirene kadar mezun olur, o kız zaten ...'ydı, ötekinin kaşı vs.ydi, abi en kralı bataki okey xx verse almam gibi şeylerle kendilerini avuturlar 4. yılın sonunda.
Tabii ki onlarla da arkadaş olun, eğlenin pes oynayın, çıkın dışarı ama onlarla sınırlanmayın. Herkesle arkadaş olmaya çalışın laubali olmadan.

Üstteki sistemi uygulayabilirseniz, sınav zamanı rahat edersiniz ayrıca, bunu da bilin.

Lisedeki arkadaşlıklardan farklı olarak üniversitedeki insanların çıkarcı olduklarını göreceksiniz bir süre sonra, sizden borç isteyecek geri ödemeyecekler, vermediğiniz zaman başkalarına kötüleyecekler vs. illa maddi de olmuyor çıkarcılık tabii, samimiyetinizi kullanıp sırtınızdan kırk tane oyun çeviren insanlarla tanışacaksınız, dikkatli olun.

Eğer öğrenci evi kendi öğrenci eviniz değilse, sürekli oraya giderek sanki o evin halkından birisiymişiniz gibi takılmayın. İnsanlar zaten o evlerde birbirlerinden bıkıyorlar, özel yaşamları pek kalmıyor, bir de siz girince işin içine kırıcı konuşabilirler haklı olarak. Sizin onlarla bir kaç gece üstüste yiyip içmeniz o adamların maddiyatını ve maneviyatını bozabiliyor. Tadında ve derli-toplu bırakın.

İlgi alanlarınıza yönelin, kulüplere katılın (siyasi, etnik vs. kulüplere değil, hobi kulüplerine) sınıfınızda kafa dengi insanlar bulamayabilirsiniz ve 4 yıl boyunca hayat tarzı sizden farklı insanlarla eğlenmeye, yaşamaya çalışırsanız kafayı sıyırır, okuldan tiksinirsiniz bazı noktalarda. (Kısmen başıma geldi, Marmara Üniversitesi kulüp faaliyetleri ve sosyallik açısından sıfır olunca, çok yordu okul ve insanlar bazı dönemler, benim şansım bir numara insanlar olmasıydı sınıfımda)

Bol bol gezin, sürekli aynı şeyleri yapmayın, farklı hobiler edinin, üniversitede bu hobilerle ilgilenen insanlarla tanışın, dursunlar bir köşede, finaller bitse de dağa çıksam dediğinizde anlarsınız niye böyle söylediğimi :)

Üniversitede kızlar teklif etmiyor bir de, ayrıca sandığınız kadar özgür olmuyor üniversiteli kızlar. Bunu bilerek yapın hatun kaldırma planlarınızı.

Diğer üniversitelerle iletişim halinde olun.

---

Dersi derste dinleyin, nasıl olsa not alırım büyük bir yalan, özellikle mühendislik bölümlerinde böyle olduğunu düşünüyorum. Sözel dersler pek de nottan çalışılmayacak gibi değil ama sözel derslerde de hocanın ne yazmanızı istediğini ancak derste öğrenebilirsiniz, notlarda yazmaz bunlar. Hatta notlar ve kitaplar hocanın istediğini vermekten uzaktır.

Mutlaka ve mutlaka 2. bir yabancı dil öğrenin hala üniversitedeyken, erasmus bu konuda yardımcı olabilir, zaten mutlaka erasmusla yurtdışına çıkıp eğlenip görmelisiniz, bir daha o kadar kolay yurtdışına çıkıp o ortama giremez, o kadar ucuza 6 ay 1 yıl yaşayamazsınız.

İlk iki yıl not ortalamanızı çok çok yüksek tutun, zaten ilk iki yıl notları yüksek olan insanlar 3. ve 4. yıllarda tavan yapıyorlar, her bölümün son iki yılı ilk iki yıldaki temeli kullanıyor ve ilk 2 yılı iyi geçenler 8-0 önde başlıyor son iki yıla. Hiç bir tavsiyeme uymayın isterseniz ama bunu dikkate alın.

Hocalarınızla samimi olun, sohbet edin, sevdirin kendinizi ama asla ahbap olmayın, laubali olmayın, çok iyi kullanıyor bazıları, bazıları da çok güzel silip atıyor, posta koyuyor.

Her seminere, eğitim programına, atolyeye koşturun, çeşitli şehirlerdeki kongrelere katılmaya çalışın, aktif olun özetle. Artık tüm öğrenciler yüksek notlar alabiliyor, farkınız üniversite harici aktiviteleriniz olacak. Staj yapmak bazı bölümlerde çok çok önemli değil, tabii ki bir iktisatçı ekonometrist vs. iseniz iş bankasında, spkda, imkb'de, merkez bankasında staj bulmaya çalışın, ama gidip de ecza ithalatçısında part time office boy'luk yapmayın. Zamanınızı harcamış olursunuz yol + yemeğe.

Ödevlerinizi, projelerinizi yapmış olmak için yapmayın, ciddiye alın ve biriktirin hepsini, yaptım bitti diyip hocaya medyasını verdikten sonra örjinalini atıp kaybetmeyin. İleride portföyünüz onlar olabilir. Ayrıca sohbet ederken ben şunu yaptım, "evet bunun üzerinde bir şeyler üretmiştim üniversitede" diyebilmek güzel şey. Boş konuşanların yüzüne gülüp arkasından "haydeee" yapıyor insanlar.

SON OLARAK batak, king oynamayı öğrenin, bu altın kuraldır, bu iki oyun her ortamda oynanır üniversitede. Bazı günler ya da geceler vakit geçmez iskambil ya da tavla oynamadan. "Ben çok elite'im kahve kültürü kağıt oyunu" diyorsanız yanlışsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

1. En öne oturup,hoca ne derse not eden,çirkin kızlar vardır.Bunlarla her zaman bir arkadaşlık kurulmalıdır.Abartmadan sanki aranızda bir samimiyet varmış gibi.Çok işe yararlar.

2. Okul bittikten sonra,lan ben şunu yapmak istiyordum yapamadım demek kadar kötü birşey yok.Bunu yapmayın.

3. Okul nasılsa biter.

4. Eğlenmenize bakın.o 4 yıl birdaha ele geçmez.Ben 1 yılda bıktım yüksek lisans denicem bu sene.O derece güzel o hayat.

Lan resmen yaşlandım 4. maddeye bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...