Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vali'nin Pisuar Yasağı

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sağlıkla mağlıkla alakası yok. böyle sonradan zorlanarak denk getirilmiş şeylere inancı dayandırmak daha sonra bu şeylerin olur da tersi ispanlanırsa inancın sarsılmasına sebep olur. islam peygamberi basbaya ayakta işersen orana burana sidik sıçrar abdestin de bi işe yaramaz diyerek ayakta işemeyi uygun görmemiş. zaten islami bi kural da değil. abdestin islami tarife göre doğruluğunu sağlayabiliyorsan istersen amuda kalkıp işe.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

balon der ki, hz. muhammed biliyordu ayakta isemenin prostata zarali oldugunu, o yuzden yasaklamistir biz muminlere. O yuzden camide pisuar da gunahtir.

ben derim ki önce konuyu anla,niye yasaklanabilir cami tuvaletinde pisuar bunların nedenlerini düşün , cami avlusunda sigarayı ve içkiyi yasak diye avluya sokmayanların cami tuvaletine de karışabileceklerini bir beyninle idrak et; ya da ne içiyorsan şu an bırak , öyle cevapla . çok basitçe saçmalıyorsun ayrıca .
Sosyal ağlarda paylaş

Araştırmadım ama AKPli olduğunu varsayarak yazıyorum.

Yahu akıl var mantık var namaza yetişeceğim diye koşturan adam uğraşır mı paçayı sıvamakla ? O alaturka tuvaletin neresine denk getirirse artık. Gerekçeler hiç mantıklı gelmedi bana. İktidarın en sevmediğim yanı bu. Bir hazımsızlık problemidir gidiyor. Bundan sonra böyle, işinize gelirse tavrı. Bir de "kıskanmayın" lafını çok duyuyorum ki kim öğrettiyse bu kıskanmayın lafını iki kademe yükseltilsin. Milletin kulağını tıkamak için ne güzel öğüt. Kıskanıyorlar paşam sizi kıskanıyorlar. La havle

Ayrıca

mani said:

sırımsıklak .

:(
Sosyal ağlarda paylaş

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/05/09/displayimage/0,,128116,00.jpg

2004 yılından şöyle bir arşiv buldum hürriyet gazetesinde.

said:

İslam’a göre bırakın kadınları, erkeklerin bile ayakta işemesi mekruh (hoş görülmeyen davranış). İstanbul Müftülüğü fetva makamından aldığımız bilgiye göre tuvalette dikkat edilmesi gereken davranışlar şunlar: Sol ayakla girmeli, lüzum olmadıkça konuşmamalı, tükürmemeli, sağ ayakla çıkmalı ve ayakta işememeli. Bununla birlikte hijyen gibi zorunlu hallerde erkekler gibi kadınların da ayakta işemesinde bir sakınca yok. Diyanet memurları, umumi tuvaletlerdeki pislikten dolayı, kadınların klozete oturmaktansa, bu tür aparat kullanmalarında bir beis görmüyor. Fakat yine de bir şartları var: Aparatın haricen kullanılması.

helaya sol ayakla girilmesi içinde bekçi konulsun. Hayır nede olsa din emrediyor. Camiye karışacak halimiz yok.

Bide şöyle birşey var aynı haberde kopardı beni.

said:
Küçükken penis isteyen Milliyet yazarı Tuğba Akyol

KULLANMAM

Küçükken penis kompleksim vardı. O günlerde ayakta işemek için harcadığım enerjinin azıcığını şu hayatta bir şey olmak için harcasaydım, ihtimal o şey olurdum. Ayakta işeme aparatı üniversitede okurken yurt tuvaletlerinin pisliğinden çıkan bir geyik. Sonradan çok gülüp dalgasını geçmiştik. O yüzden yazımda yer verdim. İşin eğlencesi bir yana ama ben bu tür bir şey kullanmam.

‘Ayakta kot elde şişe, kızım erkeksen ayakta işe’ tekerlemesi tarih oldu. Kanadalı bir şirketin Magic Cone adlı ürünü sayesinde kadınlar ayakta çiş yapabilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor : anladın dilden anlatayım .

o pisuvara ayakta işeyerek üstüne sıçratmama ihtimalin senin takımının fenerbahçeyi kadıköyde yenebilme ihtimalin kadar .

Ayrıca İslam müslümanın hayatını düzenler , başkasının dini kendine der .

İstiyorsan taharet musluğunu tuvaletinden çıkarıp kağıtla sil popunu bana ne , ayrıca cami tuvaletinden ve bir islami yargıdan dolayı getirilen hükümden bir müslüman niye rahatsız olsun , ayrıca müslüman değilsen niye rahatsız oluyorsun ?

ki yukarıdaki sözleri söylüyorsan Müslüman değilsin ayeti inkar ediyorsun . Cami tuvaletindeki pisuvardan sana ne be adam , git burger kingde işini hallet .
Sosyal ağlarda paylaş

her müslüman kuran da yazan her kurala uymak zorunda değil. Bunu biliyorsun herhalde di mi ? Müslümanım diyen ama namaz kılmayan adamda müslümandır. Oruç tutmayanda. O yüzden her kural her müslüman ı bağlamaz. Alevide müslümandır ama camiye gitmez.

Ayrıca işerken üstüne sıçratırsa abdesti bozulur demişinizde. İşemek zaten abdesti bozan birşey. tekrardan abdest alman gerekir. Üstüne sıçratmaya gerek yok yani.

Hijyenik olmayan ortamda ayakta işemek en ideal olanıdır. Pisuvar ı kaldırdın adam girecek gene ayakta işeyecek alaturka tuvalete.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

her müslüman kuran da yazan her kurala uymak zorunda değil. Bunu biliyorsun herhalde di mi ? Müslümanım diyen ama namaz kılmayan adamda müslümandır. Oruç tutmayanda. O yüzden her kural her müslüman ı bağlamaz. Alevide müslümandır ama camiye gitmez.

aksini demedim.

said:
Ayrıca işerken üstüne sıçratırsa abdesti bozulur demişinizde. İşemek zaten abdesti bozan birşey. tekrardan abdest alman gerekir. Üstüne sıçratmaya gerek yok yani.

sen o pisuvara işersin ve üzerine etki - tepki ve hareket yasalarına göre o şiddette çıkan idrar yüzeye çarpıp bir miktar üzerine sıçrar ve bu abdestini tehlikeye düşürür .abdestine mani olur mu bu konuda net bir bilgim yok .

said:
Hijyenik olmayan ortamda ayakta işemek en ideal olanıdır. Pisuvar ı kaldırdın adam girecek gene ayakta işeyecek alaturka tuvalete.

bir kere umumi tuvaletlerin adam gibi temizliğine dikkat edilirse dediğin sorunlar da bertaraf edilmiş olunur ve bir önceki alıntıda bahsettiğim durumla beraber ortadan kaldırılmış olur .
Sosyal ağlarda paylaş

Diyanet konu ile ilgili açıklama yapmış:

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, konuyla ilgili AKŞAM'a şunları söyledi:

Dinde esas olan temizliktir ve kişinin pislikten uzak durmasıdır. İdrarın insan üzerine sıçramaması gerekir. Küçük abdestin sıçraması da tıpkı dışkı gibidir. Dinimizce haramdır. Önemli olan temizlik ve tedbirdir. Pisuvarda idrarın insan üzerine sıçramasını önleyecek tedbir alındıktan sonra klasik tuvalet de olur, klozet de, pisuvar da. Eğer pisuar temiz bir şekilde kullanmaya olanak sağlıyorsa dinde sakıncası yok.

Kaynak

İşte her müslüman sizin islam görüşünüze sahip olmak zorunda değil derken bunu kastetmiştim, Kuran'da böyle bir durum yazmadığı, peygamber devrinde pisuvar bulunmadığı için sadece yorumda bulunabilirsiniz. İşte diyanette çalışan üst düzey bir din görevlisi Sünni bir müslüman olmasına rağmen müftülüğün yorumuna katılmıyor.

İşin komik yanı, dini açıdan kişinin kendi yorumuna kalmış bir konuyu dayatan, benim görüşüm en doğrusudur diyen bir valiyi savunacak insanların burada bulunması.

Üstelik bu kişinin bir vali olduğunun da altını çizmek isterim, bu öneri müftülükten gelmiyor, vali müftülüğe öneriyor. Bu gerçekten yola çıkınca insan ne tür bir valinin işini gücünü bırakıp bu kadar önemsiz ve keyfi uygulamalarda bulunabileceğini düşünmeden edemiyor. Valiler bu kadar işsiz güçsüz durup bu tür saçmalıklarla uğraşıyorsa, biz bu adamlara o kadar maaşı neden veriyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

ne önemli pisuarmış be :) engellesinler abi pisuarda sıçramamasını ben de razıyım , diyanet işlerinin fetvası doğrudur hehe

edit: bahsettiğim de buydu.

said:
Dinde esas olan temizliktir ve kişinin pislikten uzak durmasıdır. İdrarın insan üzerine sıçramaması gerekir. Küçük abdestin sıçraması da tıpkı dışkı gibidir. Dinimizce haramdır.

ayrıca,

Otrivine said:

İslam dininde yasakları kuranda yazıyo bildiğim
müslümansan zaten kullanmazsın pisuvarı vali kim oluyo ki zorla yasaklıyo
insanların tepki gösterdiği şeyi anlamadan boş boş konuşuyosun balon.

bence insanlar kafayı yemiş .
neye tepki gösterdiklerinin farkında bile değiller .
Sosyal ağlarda paylaş

@balon:

Abi adam şunu eklemiş onun ardından:
"Eğer pisuar temiz bir şekilde kullanmaya olanak sağlıyorsa dinde sakıncası yok."
--Boyu uygun, şekli şemali düzgün ve temiz bakılıyorsa ben daha hiç sıçrama, pislenme olduğunu görmedim, ki hep pisuvar kullanırım.

Bir de şunu düşünün, oturarak işediğiniz zaman da sıçrama olacaktır, olmaması mümkün değildir,eğer pisuvardan sıçrayabilecek mikro-idrar sizi endişelendiriyorsa, bacaklarınıza klozetten sıçrayacak aynı miktarda idrar da sorun yaratmalıdır(ya da çok ama çok yavaşça bırakacaksınız :))

Sıçrayan mikro-idrar partiküllerinin abdestini bozacağını düşünüp bunu kaldırmak isteyen kişinin(vali) akıl sağlığını neden tartışmıyoruz bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

abi iğrenç bunu tartışmak ama ikisinde de düzgün bir şekilde tuvaletin yapıldığını düşünürsek(delik tutturulması) idrarın pisuarda katettiği yol nedir ve geri gelme ihtimali nedir , deliğe tutturursan o koca borudan geriye tepme ihtimali nedir =)

yapma , etme =)

Abi sorun zaten sıçramama olayı , pisuarda buna sebebiyet verdiği için kaldırmak istemişler cami tuvaletlerinde ama işte olay benim yobazlıma kadar geldi yani sağolsunlar :)ayrıca dediğim gibi sıçrama olayından dolayı da sağlık problemi de var .

Sonuçta diyanet işlerinin fetvası doğru .
Sosyal ağlarda paylaş

@balon:

Evet iğrenç ama dünya üzerinde hiçbir metodun %100 sıçratmayı engelleyemeyeceği kesin. Bir bardak suyun üzerine yukarıdan su bırakırsanız, ne kadar dikkatli olursanız olun su küçük miktarda da olsa sıçrayacaktır(gözle görülmesi çok çok zor olsa bile).

Eğer pisuvardan sıçrayacak(ki bu kadar senedir kullanırım daha hiç sıçratmadım üstüme) olan az miktardaki idrar dahi abdesti bozuyorsa, klozetten sıçrayacak olan da bozacaktır. Burada makul ve aklı başında bir insanın yapması gereken hijyenik olmayan bir durumun oluşup oluşmadığına bakmaktır. Zaten diyanet müftülüğün tersine sıçratmayacak önlemleri alırsanız(pisuvar uygun boyda olacak, temiz ve bakımlı olacak, şekli şemali uygun olacak- bu koşullarda sıçratan kişi daha görmedim) kullanılır demiş-ki çok mantıklı konuşmuş-.

Ayrıca size sormak istediğim bir şey var, çok iyi bildiğiniz gibi büyük tuvaletinizi yapmak %100 abdestinizi bozuyor, burada sıçradı mıçradı filan da yok.

Aynı mantığa göre tuvaletleri yasaklamamız gerekmiyor mu? Yoksa sizce de abdest almadan önce tuvaletimizi yapmak daha mantıklı değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sen tuvaletini yaptıktan sonra o dışkı ya da idrar üzerinde kalırsa diyanet işlerinin de dediği gibi abdestin olmuyor , dolayısıyla namazın da olmuyor . sorun orda zaten .

Bu ne demek ? istemdışı bu konuda pek haberdar olmayan insanların namazlarının sakata gelme ihtimalleri var demek .yani alınmaya çalışan tedbirin mantığını anlatabilmişimdir umarım .

bak burda sıçrama olayını bilmeyen kaç insan gördük dindeki etkisiyle ilgili vs .

Müftülük de hassasiyet göstermeye çalışmış , duruma da açıklık getirmiş . Senin de bahsettiğin gibi düzgün bir şekilde sıçramayacak şekilde bir ayarlama olursa pisuarlara problem yok .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...