Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scrubs.

mountaindew

Öne çıkan mesajlar

Bencede ingilizce seviyeni tartisma.

O konuyu bastan kaybettin.

Benim uyeligim konusunda dunya vatandaslari birligini denesen daha dogru olur cunku o dogmalarin(ismler, dinler,ve diger coban kopekleri) hicbiri ile isim olmaz bunlar sadece cagimizin cobanlarinin koyunlari gutmekte kullandigi aletlerden baska bir sey deiller.

Gelelim konumuza sen simdi eline kalbine koy bir Boston Public, bir Scrubs, bir Boomtown (Bu listeye nedense Turk dizileri ekleyimiyorum cunku aklima gelmiyo gulduren aglatan ve dusunduren yane aa dur geldi ekmek teknesi var di onda bir iki sahne taki direk dengesiz anti amerikan propogandasina cevrilene kadar. Hayir Amerika hayrani olmadigima inaniyorum sadece gercekciyim (bence)) buyuk biraderin tek duze bir paradigma yaratma calismasinin bir urunumu?

Ve bunu uc saniye once birakin biraz da bos gulelim diyen bir insan soyluyorsa eger ironiye diyecek bir sey bulamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet new york timesin editoruyle maillesip turkiyede 2-3 yil once gerceklesen hapishane isyan ve baskinlarini tartisabiliyoruz ama 3-5 tane marihuana bagimlisi amerikan zibidinin yazdigi scrubsu anlayamiyoruz. hakikaten o konuyu kafadan kaybetmisim.

insanlar hayatta sorunlar ve sorumluluk yuku arttikca mesajdan bucak bucak kacmaya baslarlar. o kadar cok mesaj olur ki hayatinda sahisin, sahis mesajin m sinin lafini edene kafayi gomecek duruma gelir. dolayisiyla EGLENME - bak eglenme, istersen nirvanaya ulas yine bu duyguya ihtiyac duyarsin - ihtiyacini gidermesi gereken seylere zorlama mesajlar kasmaya calismak tamamen manasiz.

ayrica hayatin kendisi bir mesajdir zaten ? alacak olan onu yasarken gorunce de alir. almayacak olan da sen butun film yildizlarina kabare yaptirip versen almaz mesaji. seinfeld de yasamin aynen kendisini yansitiyor. hic suphesiz onda goren gozler icin mesajlar da vardir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Bana yazi diliyle konusma dilinin ayni oldugunu anlatmaya calisiyorsan hic deneme. Bu konuda ne kadar cahil oldugunu gostermekten baska ise yaramaz.

Ben cok guzel akademik ingilizce yazan cok Turk evladi taniyorum ama onlar hicbir zaman konusma dilinin canliligini yazilarina yansitmayi basaramiyorlar neden cunku dille beraber yasayamadiklari icin ve bildikleinin isin mekanigi olmaktan ileri gecememesinden.

Oha ben burada medya sadece mesaj agirlikli dramalar mi yayinlasin diyorum sonucta tartistigimiz program Scrubs yane.

Benim hayiflandigim olay kendini hicbirsey hakkinda bir komedi diye lanse eden bir programin bence bir komedi olup ayni zamanda insani dusunduren bir programdan daha ust seviyede tutulmasi. Ve bos komedinin hicvi komediden daha ustun oldugunun savunulmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mountaindew, 06 December 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
kendini hicbirsey hakkinda bir komedi diye lanse eden bir programin bence bir komedi olup ayni zamanda insani dusunduren bir programdan daha ust seviyede tutulmasi. Ve bos komedinin hicvi komediden daha ustun oldugunun savunulmasi.

ehe unity le ne tartismis oldugunuz beni ilgilendirmiyo da su son iki noktaya katiliyorum. hic biseyin komedisi olan bi program, komedi olup insani ayni zamanda dusunduren bi programdan ust seviyede tutulmalidir, cok dogru.

ben zaten kendim icin, kendi istedigim konularda, kendi istedigim zamanlarda dusunuyorum. hatta dozaji kacirip, olmasi gerekenden daha cok dusunuyorum ki, sIkIcI oluyor.

"insani dusunduren program" gercekten guzel bi etiket.
beyin fonksiyonu olarak hayati boyunca sadece oturup bira icip donut yemeye indirgenmis homer simpson misali dusunmek icin bir sitcoma kaldiysak, dusunmesek de olur sanki?
hic hayatimda bir televizyon dizisi izlerken, dizide verilen mesaji hazmedip, "cok dusundurucu bi programmis, hatta evet evet, su an dusunuyorum, dusunuyorum oyleyse varim" demedim. diyen var midir onu da merak ediyorum ustelik.

gulmek icin basina oturdugum bir programin bu "dusunme paketi"ni bana hazirlayip firina verir gibi vermesine ne gerek var. ben zaten "hayatini olumlu yonde etkilemek icin risk alip kararlari simdi vermelisin, oouh" ve bunun gibi bilgelik ayetlerini cok duymusum ve kurtulusa bi adim daha yaklasmisim, ne gerek var sitcomda karsima alt mesaj olarak tekrar tekrar cikarilmasina? hayatimi anlamlandirmak icin sevgi dolu mesajlara ac 37 yasinda dul bir kadin degilim, gulmek icin televizyonu acmis ve gun icinde dusunme fonksiyonunu yeterince kullanmis, oeh demis, 25 yasinda bir gencim. seinfeld bu yonuyle cok guzeldi.

ha zaten sapmis olan konuyu biraz geri baglamak gerekirse, dizinin kritigini yapmiycam, yani scrubstaki espriler kotu, seinfeld cok iyi basar gibi seyler soylemiyorum, sadece mesaj verme yonunden tuttum ordan elestiriyorum.
scrubs´da cok on planda bir mesaj kaygisi olmamasina ragmen, hic mesaj kaygisi olmasa cok daha iyi olurdu. tabii daha genis kitlelere hitap edebilmek icin boyle bisiy yapmislar, saygi gosteririm mecbur. ama benim ihtiyacim yok iste olay o.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 06 December 2003 02:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mountaindew, 06 December 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
Bana yazi diliyle konusma dilinin ayni oldugunu anlatmaya calisiyorsan hic deneme. Bu konuda ne kadar cahil oldugunu gostermekten baska ise yaramaz.

Ben cok guzel akademik ingilizce yazan cok Turk evladi taniyorum ama onlar hicbir zaman konusma dilinin canliligini yazilarina yansitmayi basaramiyorlar neden cunku dille beraber yasayamadiklari icin ve bildikleinin isin mekanigi olmaktan ileri gecememesinden.

Oha ben burada medya sadece mesaj agirlikli dramalar mi yayinlasin diyorum sonucta tartistigimiz program Scrubs yane.

Benim hayiflandigim olay kendini hicbirsey hakkinda bir komedi diye lanse eden bir programin bence bir komedi olup ayni zamanda insani dusunduren bir programdan daha ust seviyede tutulmasi. Ve bos komedinin hicvi komediden daha ustun oldugunun savunulmasi.

ha hemen de konusma ingilizcemizin kotu, yazma ingilizcemizin super olduguna karar verdin. senin tanidigin turde ingilizce bilenlerden olup olmayacagim hic aklina gelmedi herhalde ? ben sana hicbir seyi anlatmaya 'calismiyorum'. sen beni benim ingilizce yetimin kotu olduguna ikna etmeye calisiyorsun. cehalete gelince senin mantiginla konusursam, sen her gece reha muhtar seyrederken benim evimde surekli cnn acik duruyor. sen orhan pamuk okuyorsan ben kutuphaneye gidip sir francis drake'nin dunyanin etrafini dolasirken yazdigi jurnalini 16. yy ingilizcesiyle okuyorum. sen oturdugun yerden boyle kesin yargilara variyorsan ben de sana reha muhtar seyrettirdim, orhan pamuk okuttum iste. ha ama ben kendi soylediklerimi salladim mi, hayir bunlari yapiyorum o ayri.

budizm gibi dogu dinlerinde nirvanaya ulasmanin son basamaklarinda hayattaki HERSEYIN ne kadar ONEMSIZ, ama bir o kadar da ONEMLI oldugunun ayni anda anlasilip idrak edilmesi gerekir. hmm. hicbirsey kadar onemi olan seyleri hem onemli hem de onemsiz anlamayi gerektiriyorsa bu dusunce bi halta yaramiyor olmali. bababa celiski de var, ayni anda hem onemli hem onemsiz gorucen. yaramaz bu.

iste aynen bunun gibi, senin o onemsiz diyiverdigin seinfelddeki seyler INSAN ILISKILERI, modern toplumun bos kaygilari, arkadaslik ve dostluk uygulamalarinin, filme uyarlanmamis haliyle gercekte yasandigi gibi iyisiyle kotusuyle malligiyla pisligiyle yasandigi bir ortam hakkinda. BU hayattir iste. oyle paranormal bir hastanede duvarlarda zamani geriye alip bi sarisin hazir kesim kizla yaninda oturan baska bir cinsilatifi geriye dogru konusturan bir dunya degil, buzdolabi olan, camlarin kirilabildigi, duvar kagidiyla kapli normal insanlarin normal hayatlar surdugu gercek bir ortam.

dunya uzerinde insanlara onlari oldugu gibi gosteren bir aynadan daha cok ibret verici HICBIR SEY olamaz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
scrubs klasiği olmaya aday bi bölümdü
dr. cox ın terapisi, olaylara cox ın açısından bakmamız ve onun düşünceleri, ilk birkaç bölümdeki gibi fantazi hastanesinin geri dönüşü... (zenci kadın hemşirenin hareketleri)

acaip komikti
jd nin kung fu fighting i
the todd
adını bilmediğim pasif doktorun olduğu sahneler (kelso ya u shut up diyen..)
elliot ın bar sahnesi
janitor ın bütün sahneleri.
dr.cox ın ağzından çıkan her kelime
baya güldüm süperdi.

hastasıyım bu dizinin.frasier bile bu kadar güldüremiyor.[signature][hline]In spiritu sanctum, praedictum otium, efficio obitus ut inimicus.
Sosyal ağlarda paylaş

dr. cox ın jd e söylemek için içinden 30 tane kız adı saydığı sahnede koltuktan kaymaya başladım
sonra jd onu 6 ay önce söylemiştiniz dedikten sonra cox içinden kahretsin diyince neredeyse düşüodum hehe
[scrubs] owns!

bu arada i'm no superman o şarkı lazım bana nedir adı ?[signature][hline]In spiritu sanctum, praedictum otium, efficio obitus ut inimicus.
Sosyal ağlarda paylaş

jd çocukluk yapınca çok komik oluyor
aynı şeyi 2 kere daha yaptı bölümde sanırım..

en komiği ise brendan frasier ın oynadığı bölümde adam bunu kaldırıp döndürünce çocuk gibi sevinmesiydi
o bölüm baya iyi bölümdür[signature][hline][b]Arcane Kısayol Çubuğu[b] v1.0
:::son mesajlar:::bilgisayar oyunları:::arama
:::
Sosyal ağlarda paylaş

Maytaplar bana ER'dan Carter'ı hatırlattı. Dünkü bölümün sonunda Mark'la (Kel olan) birer maytap yakıyorlardı.
CNBC-E sırf bu iki bölümü üst üste getirmek için kasmış olmasın? (X-Files :-P)
"Who am I?!" diyerek JD'nin üzerine uçan Alzheimer (doğru mu?) hastası müthişti.
Cox'ın beynini dinlememiz de hoş bir değişiklik.
Ama asıl parçaladığı sandalyeler dananın kuyruğunu koparttı! :D
Yarın tekrarını izlerim kesin. (16.30)
Bu arada neden yeni jeneriğini göstermiyorlar ya? Çok daha güzel bence. :)[signature][hline]Hangi "de" ayrı yazılır, hangi "de" bitişik yazılır, bir okuyalım bilgilenelim, forumlarda da dikkat edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...