quuq Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Cuce said: Yahu annelerin babaların kardeşlerin bir sucu yokki, ne demeye hala cocuklarını yaptıkları eylemleri işledi sucları onlar yapmış gibi sıraya diziyosun burda sg-1 anlamıyorum. Adalet kavramından uzaksın biraz, bole calışmıyo ama ben soliyim sana. Oda ana oda ana, ikiside evlat kaybetmiş, ikiside bu savaş bitsin istiyo, biriside cocuğuna dağa cıktığı için kızgın. ikiside devlete hala bu iş bitmediği için kızgın. aa türkiye'de adalet mi var,ciddi olmazsın.
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Ractamainus said: ne göz boyaması be. asıl göz boyayan yıllardır senin bu yaklaşımdaki kafalardır. yıllardır önümüze şehit analarını koyan ordumuzdur asıl. hem bu savaşı bitirmemek için elinden geleni yapan, hem de dökülen kanlar üzerinden prim yapam ordu.. biri şikayet etse şu mesaj yüzünden vatandaşlıktan çıkartılacağını biliyor musun?
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 tut ki bu işler organize işler(!) tut ki arkasında iktidar partisi var (arkasında iktidar partisi oldu diye kötü mü oluyor onu da bilmiyorum ya..). tut ki kötü amaçlı bir paravan aslında bu görüşme. yine de bu görüşmeye karşı çıkmamak lazım. aksine bu görüşmeyi sahiplenmek lazım. eğer ki arkasında kötü gruplar varsa, sen sahiplen ki onlar bunu kullanmasın. diğer türlü ucuz bir muhalefet, hatta çirkin bir muhalefet yapmış olursun. sonucu kötüye doğru giden. edit: çok samimiyim; şikayet et esh. ve evet, üzülerek söylüyorum ki biliyorum o lafın ne anlama geldiğini.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Hahaha hayret ya. Millet nası saldırmış sg-1 e. Aslında aranızda en realistik bakan o olaya. Sizin gözünüzü kim boyadı ben anlamıyorum doğrusu... Bir kere işin temeline inelim. Türkiye'de "kürt sorunu" diye birşey yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir zaman kürtlere karşı bir soykırım, afaroz edilme, belirli haklardan mahrum bırakılma vs. yapılmamıştır. Ülkede yaşayan diğer insanlara ne hak ve özgürlükler sunuluyorsa kürtlere de aynı hak ve özgürlükler sunulmaktadır. "Ülkede 10 milyon kürt var biz azınlığız hakkımızı istiyoruz bilmemne" diye birşey de yok. Türkiye bir ulus devlettir çünkü. Anadolu'nun tarihi gereği çeşitli etnik kökenlerden gelen insanların milli bir çatı altında toplanmasıyla kurulmuştur Türkiye. Çerkezi de var, lazı da var, gürcüsü de var, kürdü de var vs. Öyle "saf türk ırkı" gibi bir kavram söz konusu olmadığı için kürtleri diğer türk vatandaşlarından ayrı kılan hiç bir şey yoktur. Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözünün anlamında da bu yatar. İsterse ugandalı anne babanın zenci çocuğu olsun. "Ben Türküm" dediği sürece hepimiz gibi Türk vatandaşıdır. O yüzden kürtlerin yaptığı şeyin en basit açıklaması bölücülüktür. Türk yönetimi kürt şehirlerinde soy kırıma başladı diye dağa çıkmamışlardır bu insanlar. "Bağımsız bir devlet" olmak için kendileri çıkmıştır, bu savaşı da kendileri başlatmıştır. Amaçları olan "bağımsız özerk bir devlet kurmak", kısaca Kürdistanı kurmak olduğu için bu amaca ulaşana kadar da durmayacaklar. O yüzden "biz barış istiyoruz, akan kan dursun artık, analar ağlamasın" lafları bana hiç samimi gelmiyor. Aksine sizin gibi saf insanlara duygu sömürüsü yaparak "aaa evet hakılar. hepimiz kardeşiz, dursun bu akan kanlar" demenizi sağlayıp amaçları doğrultusunda ağır da olsa ilerliyorlar. Konuşarak anlaşıp barıştıktan sonra, PKK nın dağılıp, hepimizin kardeşçe bir arada yaşayacağı yok yani. Hükumet taviz verdikçe daha fazlasını isteyeceklerdir. Kürtçe yayın yapan ulusal televizyon verdik. Kürtçe eğitim veren okullar istiyorlar. Kürtçe sokak ve cadde adları konulsun istiyorlar. Anayasanın değişemez diye konulan maddelerinin değişmesini istiyorlar. .. .. Eyalet sistemine geçelim kürtleri kürtler yönetsin diyecekler. Derken hadi bi de toprak verin bize bağımsız devletimizi kuralım diyecekler. Siz sg-1 e karşı gelenler şu anda tabloya burnunuzu dayamış öyle bakıyorsunuz. Tablodaki kan lekelerine odaklanmışsınız. 70 milyonluk ülkede bir kaç yüz ana ağlamasın artık yazık diye insancıl düşünürken tablonun tamamını kaçırıyorsunuz. Tablonun tamamı ne peki? Bölünmüş bir Türkiye. Avrupa'nın sevr anlaşmasıyla beceremediği olayı ,günümüzde PKK maşasını kullanarak bu işi halletmesi yani... O yüzden hükumetin bu açılımlarına falan sıcak bakacağınıza biraz daha büyük düşünün, ileriye bakın. Ülkeniz elden gidecek. 3-5 tane kadın ağlamasın çocuk ölmesin diye yarın sizin çocuklarınız köle olacak haberiniz yok...
odiflame Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ayrılıkçı terör için tamil kaplanları ve sri lanka örneğine bakmanızı dilerim.her tür tavizi verin sonuç parçalanmaya gider.demokrasi ile demokratik açılımlar ile sadece üniter devletinizden vazgeçersiniz.günümüzde iyi gözüken çözümler ileride geri dönülmez feci sonuçlar doğuracaktır.
The Blue Casket Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Ractamainus said: ne göz boyaması be. asıl göz boyayan yıllardır senin bu yaklaşımdaki kafalardır. yıllardır önümüze şehit analarını koyan ordumuzdur asıl. hem bu savaşı bitirmemek için elinden geleni yapan, hem de dökülen kanlar üzerinden prim yapam ordu.. Yok ne diyeyim bilemedim nasıl izah edeyim ne desem eksik olmaz bilemedim ben
sir Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 heh, kürt sorunuyla ilgili hemen her topikte "şehit anaları, şehit aileleri" üzerinden vatan-millet-sakarya edebiyatı yapanlar, şu kucaklaşmayı, yani daha fazla evlat acısı yaşanmasın diye en ağır suçu bile affedebilen erdemli insanları gördükten sonra bocalarlar tabii. onlara da yazık, ellerinde argüman kalmadı. en güzelini cüce söylemiş zaten, daha fazla yazmaya gerek bile yok. Cuce said: ayrıca sehit anneleri kabul ettikten sonra, size ne laf düşüyor.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 bu açılımdan askerde yapılan,aç aç lar tarzı sonuç çıkar;masturbasyon. Bir de pkkyı tanıyıp siyasileştirdiğimizle kalırız. Sg-1'e saldırırken saçmalamışsınız.Örneğin af meselesi. Af çıkarmazsanız dağdan kimse inmez, bunun pazarlığının yapıldığını tahmin etmek zor değil. Açılım aç aç aç aç 31
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sir said: heh, kürt sorunuyla ilgili hemen her topikte "şehit anaları, şehit aileleri" üzerinden vatan-millet-sakarya edebiyatı yapanlar, şu kucaklaşmayı, yani daha fazla evlat acısı yaşanmasın diye en ağır suçu bile affedebilen erdemli insanları gördükten sonra bocalarlar tabii. onlara da yazık, ellerinde argüman kalmadı. en güzelini cüce söylemiş zaten, daha fazla yazmaya gerek bile yok. Cuce said: ayrıca sehit anneleri kabul ettikten sonra, size ne laf düşüyor. Burada bu toplantıyı savunurken kullanabileceğiniz tek argüman cüce'nin şu sözünde özetli zaten. onun dışında başka bi argüman yok, savunan herkes evirip çevirip benzer şeyler yazmış. ha buradan böyle bir olayı toptan reddettiğimi çıkarmasın kimse. ama bir avuç şehit annesiyle terörist annesinin yaptığı olaydan ütopya çıkarılmaya çalışılmasını, tam da şu günlerde bu insanların rant için kullanılmış olduğunu gerçeğinin bir türlü anlaşılmak istenmemesini anlamıyorum. ha madem olayı şehit anneleri çözecek, hodri meydan: sg-1 said: ha siz bu toplantının tüm şehit ailelerini temsil ettiğini düşünüp orgazm da olabilirsiniz, farketmez. benim çok açık bir iddiam var eskiden beri, onu bugüne uyarlarsam, akp-dtp görüşmeleri sonucunda ortaya çıkacak "demokratik açılım" düzenlemelerini şehit ailelerine referanduma sunalım, hadi hatta tüm kamuoyunun önüne koyalım, çıkacak sonucu hep beraber izleyelim. çıkacak sonuca göre bu konuyu sonsuza dek kapatmayı kabul eder mi dtp ve kabul eder misiniz sizler? elbette anneler kanın durmasını isteyecek, ama siz o annelere "oğlunun katilini hapisten çıkarıp serbest bırakıcaz" deyin de ondan sonra izleyelim gümbürtüyü.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sg-1 öncelikle gündemde olan açılımların hiçbirinde "katilleri affetmek" gibi bir madde yok, zaten bi şekilde etnik terörizm yaşamış ülkelerin hiçbirinde silahlı eyleme karışmış ve hüküm giymiş suçluların affı söz konusu olmadı, burda da olmaz. onun dışında, demokratik hakları, anadille ilgili düzenlemeleri götürelim referanduma, ben varım =) önemli olan yine nicelik değil, nitelik. kaç tane şehit ailesinin gittiği önemli değil, bu olasılığın, bu umudun yeşermesi önemli. sorun, sembollerle, sembolik hareketlerle başladı ve yine sembolik olsa da önemi ve anlamı çok büyük jestlerle bitebilir. güneydoğuda bu düzeyde bir barış ihtimalini "rant kapısı" olarak görecek kadar inatçı bir komplo teorisyeniysen daha da bişey tartışamayız zaten.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 İsterse 1 tane şehit anası 1 tane pkk lı anasıyla görüşsün: Bu olay yanlış kardeşim. Halkın bizim gibi düşünen kesimini kırmak için düzenlenmiş organize bir iş. Bariz böyle kokuyor yani. Hiç bir şehit derneği "hadi pkk anaları toplayalım da bizim analarla bi araya getirelim" demez. Demeyecek kadar gururludur. Biri çıkar der "sen oğlunu askere yollamasaydın dağda ölmezdi" diğer ana da çıkar der ki " sende oğlunun pkk ya üye olmasına engel olaydın" hepsi birbirine girer. ilerde çok büyük bedeller ödeyeceksiniz bu "kürt açılımı" adı altındaki boyun eğme eyleminden sonra onu anlatmaya çalışıyoruz burda. Yoksa bizde "kan aksın kan görelim" aksiyon olsun diye demiyoruz bunları. ama dünyadaki her ülke gibi bu ülkenin toprakları da kanla sulanarak kurulduğu için müdafasında da kan akacaktır. Şu durumda kan akmasını durdurmak demek ülke toprağının bir kısmından vazgeçiyorum demek.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 kan dökmeye, kan akıtmaya kutsiyet atfetmek kadar da ilkel bişey yoktur herhalde.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 İlkel milkel, dünya düzeni bu.
aquatik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sg-1 said: said: çatışmada yaralanan PKK'lılara ait kan izlerine rasladı duygulandım !11!! edit: "duygulandırıcı" olucakmış, pardon. Duygulandım diyebilirdin, mutlaka benim sözcüklerimi kullanman gerekmiyor. Duygulandım, duygulandırıcı diyerek ironi yaptığını biliyorum. Aslında bir pkk lı öldüğünde mutlu olduğunu düşünüyorum, yanılıyorumdur belki. Farkımız burada sanırım. pkk terör örgütünü, ya da terörün herhangi bir türünü kesinlikle desteklemiyorum. Ama terör sonucunda ölen gençlerimiz kadar, çok genç, çok cahil oluşları, beyinlerinin fena halde yıkanmışlıkları, devlet-ordunun kimi yanlış politikaları nedeniyle pkk ya katılarak sonrasında ölen gençler için de, her iki tarafın aileleri için de içim yanıyor. Ortada düşman yokken, paylaşılmayacak hiçbir şey yokken, silah tüccarlarının, kimi aklımın almadığı politikaların nedeniyle yıllardır dökülen kana, kardeşin kaedeşe vurdurtulmasına son verilmesini gönülden istiyorum. Bu nedenle annelerin kucaklaşmasını çok ANLAMLI, DUYGULANDIRICI, BARIŞ-KARDEŞLİĞE GİDEN YOL İÇİN UMUT VAAT EDİCİ buluyorum.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ALLAH ALLAH PKK LI ÖLÜNCE SEVİNMEK YANLIŞ MI? Savaştasın bi kere, adam sana saldırıyor, sonra ölünce üzülecek misin? Yolda giderken kedi ezmek gibi bişey mi zannediyosunuz bunu? Neler oluyor size ya? Hangi ara mevlana kesildiniz? Nerde yaşıyorsunuz siz? Apo'nun harikalar diyarında mı?
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 temelde insan olduğu için, kim olursa olsun, öldüğü zaman yine de üzüntü duyulabilir. bu mantıklı.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 İyi o zaman, evini soymaya girip ananı vuran hırsızı polis kaçarken vurup öldürünce de üzülürsün.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sir said: sg-1 öncelikle gündemde olan açılımların hiçbirinde "katilleri affetmek" gibi bir madde yok, zaten bi şekilde etnik terörizm yaşamış ülkelerin hiçbirinde silahlı eyleme karışmış ve hüküm giymiş suçluların affı söz konusu olmadı, burda da olmaz. dağdakilere af denmesi bile başlı başına katilin affı demektir. yola mayın döşeyenler teker teker alnında yazmadığına göre... sir said: onun dışında, demokratik hakları, anadille ilgili düzenlemeleri götürelim referanduma, ben varım =) inşallah islamofaşist hükümetimiz düzenlemeleri komple referanduma götürür de biz de sonucu hep beraber görürüz. sir said: önemli olan yine nicelik değil, nitelik. kaç tane şehit ailesinin gittiği önemli değil, bu olasılığın, bu umudun yeşermesi önemli. sorun, sembollerle, sembolik hareketlerle başladı ve yine sembolik olsa da önemi ve anlamı çok büyük jestlerle bitebilir. japonların hepsi çekik gözlü, ama ne hikmetse arada bikaç tane batılı insan tipinde badem gözlü gördüm ben. hadi bütün japonlar badem gözlüdür diyelim hep beraber. sir said: güneydoğuda bu düzeyde bir barış ihtimalini "rant kapısı" olarak görecek kadar inatçı bir komplo teorisyeniysen daha da bişey tartışamayız zaten. ortada bir barış ihtimali görsem eyvallah ederim. bak iki sayfa öncesinde son bir haftadaki pkk olaylarını sıraladım. silahlar susmuş, pkk durdurulmuş mu ki barıştan bahsediyoruz?! ortadaki olsa olsa şantaj ihtimalidir. sir said: kan dökmeye, kan akıtmaya kutsiyet atfetmek kadar da ilkel bişey yoktur herhalde. sen dizime yattın ben bir masal anlattım... aquatik said: Duygulandım diyebilirdin, mutlaka benim sözcüklerimi kullanman gerekmiyor. Duygulandım, duygulandırıcı diyerek ironi yaptığını biliyorum. Aslında bir pkk lı öldüğünde mutlu olduğunu düşünüyorum, yanılıyorumdur belki. doğru düşünmüşsün, o pkklının bugün ölmese yarın kimleri öldürebileceğini düşününce geceleri çok rahat uyuyorum. aquatik said: Farkımız burada sanırım. pkk terör örgütünü, ya da terörün herhangi bir türünü kesinlikle desteklemiyorum. Ama terör sonucunda ölen gençlerimiz kadar, çok genç, çok cahil oluşları, beyinlerinin fena halde yıkanmışlıkları, devlet-ordunun kimi yanlış politikaları nedeniyle pkk ya katılarak sonrasında ölen gençler için de, her iki tarafın aileleri için de içim yanıyor. Ortada düşman yokken, paylaşılmayacak hiçbir şey yokken, silah tüccarlarının, kimi aklımın almadığı politikaların nedeniyle yıllardır dökülen kana, kardeşin kaedeşe vurdurtulmasına son verilmesini gönülden istiyorum. Bu nedenle annelerin kucaklaşmasını çok ANLAMLI, DUYGULANDIRICI, BARIŞ-KARDEŞLİĞE GİDEN YOL İÇİN UMUT VAAT EDİCİ buluyorum yürütülen onca kampanyaya rağmen eline silah alıp dağa çıkan, teslim olması için eline defalarca fırsat geçmesine rağmen çatışmaya girecek kadar gözü dönmüş ve beyni yıkanmış olana üzülemiyorum. onun dışında söylediklerine katılıyorum, türkü kürde kırdırma uluslararası bir oyundur, aynı bugünkü türkü kürde ezdirme oyunu gibi. 25 senelik oyunda yeni perde, yeni oyun. acı çeken annelerin bu oyunda kullanılmasını da iğrenç buluyorum.
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 SG-1 senin kürt sorununa çözümün ne paylaş bizle aydınlat bizi lütfen. Bütün kürtleri yumurtalıklarından sallandıralım mı diyorsun Hepsini kuzey ıraka sürelim defolp gitsinler, türkmenleri güneydoğuya yerleştiririz mi diyorsun. Kürt diye birşey yoktur hepimiz türküz ulan, bunu kürtüm diyen herkes seve seve kabul edecek mi diyorsun. Pek hoşuma gitmeyen bir söz olsa da geçen bu konuyla ilgili bişi söyledi DTP'linin biri, Cin lambadan bir kere çıktı artık lambaya geri girmez diye. Doğru gerçekten 80 darbesinde Diyarbakır cezaevinde mahkumlara kan kusturanlar, onlarca yıl güneydoğu halkını eğitimsizliğe mahkum eden hükümetler, tek bir yatırım yapmayanlar, gayrinizamı harp adı altında geceyarısı evin kapısını çalıp adamları evinden götürüp kafasına sıkanlar, Biz bu bir avuç çapulcu PKK'yı zaten bitiririz önemimizi kaybetmeyelim diyen ordu mensupları soksun bakalım Cini lambadan içeri, ne de olsa sizin marifetiniz.
lamerism Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 tamamen katılıyorum. dahada bastırarak birşeyi çözemeyiz.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 aylardır yazıyorum: http://forum.paticik.com/read.php?13,4069310,4075677#msg-4075677 sg-1 said: Bunun tek çaresi de kürtlerin o siyasi partilerinin artık sert, dayatmacı, dediğim dedik ve şantajcı üsluplarından vazgeçmeleridir. Masada PKK olan hiçbir anlaşma Türkiye'de kabul görmez. "Bu düzenlemeleri yaparsınız yoksa fena olur"un halktan cevabı 25 senedir "vatan sağolsun" ve "bir oğlum olsa onu da feda ederim"dir. Ya DTP PKK'yı reddeder, üslubunda devlete yaklaşır (25 yıldır, adı DTP veya başka bişey, hep aynı adamlar, hiç değişmeyen aynı zihniyetle bir yere varamadıklarını görmeleri lazım) veya kürtler yeni bir siyasi parti ve pkk'yı reddederek masaya gelirler. Tekrar söylüyorum, kürtler bunu yapmazlarsa bi 25 sene sonra belki bir ikinci trt şeş'leri daha olur. O da belki. Hedeflerinin üzüm yemek olduğunu umuyorum, 25 senedir bağcıyı döve döve aldıkları bir trt şeş çünkü. kelimeleri aratırsan aynı alıntıyı içeren n tane mesajımı bulabilirsin.
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Kaç haftadır bir şeyler yazayım diye geliyorum buraya, sonradan üşenip tüm yazdılarımı siliyorum. Da yeter artık cidden, bu kadar mı kör olabildik? Kimse şehit ve pkk anneleri görüşüyor diye bir şey demiyor, kıçınızdan istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Arkadaş çözüm diyorsunuz, demokratik açılım diyorsunuz da biraz detaya inin artık. Neredeyse 2 aydır açılım diyorlar, tek bir açıklama duyamadık daha. Anadilde eğitim mi? Yakında olacak zaten. TV, radyo kurma mı? Çoktan yapıldı. Mahalle, semte isim verme mi? Cumhurbaşkanı denen şahıs bile yasalara aykırı davranarak bunu kabul etti. Federasyon mu? Geçen DTP'li birisi çıkıp yok istemiyoruz dedi, ardından başka birisi özerklik diyor. Ne istediğini bu adamlar biliyor mu gerçekten? Kürt halkının sorunu Kürtçe tv midir, Diyarbakır yerine Amed demek midir? Yaşasın yerine Gulan demek midir? Allah aşkına bugün Kürt kökenli yurttaşlarımızın büyük tek bir sorunu var, kör olmak lazım bunu görmemek için. Toprak ağalığı altında inim inim inliyorlar, kendilerine ait ufacık arazileri bile yok, oy zamanı hayvanlar gibi ağa ne isterse onu yapmak zorundalar. Töre cinayeti deniyor, aşiret kavgası deniyor. Ulan namussuz adamlar, bir kere de feodalizm deyin, toprak ağalığı deyin, aşiret sorunu deyin. Gerçek soruna bir kerecik olsun parmak basın. 10bin köylüye hükmeden Ahmet Türk hazretleri mi Kürtlere özgürlük, barış getirecek? Sosyalist gelenekten geliyoruz diyip, ırkçılığın hasını yapan, ABD kuyrukçuluğunda Tayyip'i, Gül'ü geride bırakan Leyla Zana'lar mı Kürtlere zenginlik getirecek? Tabi diğer tarafı da var bunun, Gül'ün, Tayyip'in her dediğine he diyip olayların buraya geleceğini bilen ama oy fırsatı çıkınca ağzından salyalar akıtan MHP tayfası olayın daha sinsi, daha boktan bir yüzü. Bölgede adım adım Fethullah ve Barzani etkinliğini artırıyor, halk ya bölücülüğün ya da dinciliğin elinde kalacak ve ne yazık ki çıkış sağlayabilecek olanlar acımasızca kurşunlanıyor. Yıkılsın ağalık, yaşasın cumhuriyet diyen Bismil Cumhuriyet Köyü önderi Muhyettin Öksün, karısının, çocuklarının önünde ağanın adamları tarafından kafasına kurşun sıkılarak öldürülüyor, ve buna sesini kimse çıkarmıyor. Pipa Caldi midir nedir onun için ağlayıp zırlayanlar, aşiret kavgasını önleyen adam öldü diye ağıt yakanlar, ölen kişi feodalizme savaş açmış, köylüyü inanca yaşam seviyesine yükseltmeye çalışan, Atatürk' sahip çıkan Muhyettin Öksün olunca dut yemiş bülbüle dönüyorlar. Muhyettin Öksün'ü anmadan yapılan demokratik açılım açılım değildir, cehennemi boylasın tüm ikiyüzlüler, tüm alçaklar.
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 peki arkadaşım,80 yıldır,neden kırmadı bu ülke kürtlerin kabuğunu,neden ağalık düzenini kaldıramadı,devletten dahamı güçlü ağalık düzeni,bir avuç toprağı olmayan,bir ortam içine girdiğinde konuşmasından dolayı,kro diye aşağılanan,anasından doğduğunda 80 yıldır,dili yok sayılan,bir avuç bedevimi bunlar,yada kızılderililermi?kürtçe tv kurulduğunda bas bas bağırıyordunuz,ülke elden gidiyor diye noldu kime birşey oldu,ben kürt değilim ama emin olun onlardaki tutkunluk geleneklere bağlılık bizden milyon kat üstün olduğu için,her alanda başarı gösteriyorlar,siz aman 2 çocuğum olmasın ,1 i bile fazla diye avrupai düşünürken herifler çil yavrusu gibi doğurup birini askere birini dağa göndererek,farkında olmadan siyasetin en kralını yapıyorlar,neden devlet izin veriyor tüm bunlara? siz eleştirmekle kalırsınız ve bu koskoca ülkeyede hiçbirşey olmaz bu kadar basit,yeterki herkes birbirine anlayışla yaklaşsın,millet aya giderken siz yaya kalırsınız,yarın birgünde en ufak sürtüşmede savaşta maazallah bin parçaya bölünürüz,o yöne doğru gidiyor bu ülke ..
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Oğlunu öldüren adamın annesine gidip sarılan ananın duygularında samimi olduğuna inanmıyorum ve eğer samimi ise dünyanın en hıyar insanı olduğunu düşünüyorum. faşistlikse faşistlik, yirmi küsür yıl dağda kal , 20 küsür bin adam öldür sonra savaştığın devlet gelsin anlaşalım desin. bir boktan çakmayan mallar ETA örneğini vermiştir yada verecektir. ETA kaç kişiyi öldürmüş PKK kaç kişiyi öldürmüş kıyaslayın bakalım.
Öne çıkan mesajlar