Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şehit Anneleri ile Ölen pkk lı Annelerinin Görüşmesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Duygulandırıcı, gelecek için umut verici bir görüşme. Şiddet ve savaşın ne kadar kötü şeyler olduğunu en çok evlatlarını kaybeden annelerin anlayabileceğini düşünüyorum. Umarım güzel başlangıçlara neden olur bu görüşme.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24990117/
Mesaj tarihi:
dün oktay vural beyfendi, bağırıp duruyordu hangi hakla böyle bir şey yaparlar siz kimsiniz diye.

ulan asıl sen kimsin? kadının evladı ölmüş, sen orda siyaset çarkının döndüreceksin diye daha kaç annenin evladı ölecek?
Mesaj tarihi:
aquatik said:

Duygulandırıcı

bu konuda empati yapılabilir mi bilemiyorum açıkcası. Kavga çıkması çok daha muhtemel, oyle daha duygulandırıcı olacaktır.
Mesaj tarihi:
siz barışçı olmaya yetemiyorsanız, çamurunu bunu başarabilen annelere atmayın o zaman.

siz derken; hem kürt, hem de türk faşizanları. faşizan lafını, orada türk ve kürtlerin bir araya gelmesini yediremeyen herkes üstüne alınabilir.
Mesaj tarihi:
İnsanların silahların ve kanın durup barış istemesi ya da en azından bu yönde adım atmaya çalışmaları bunu denemeleri neden batıyor bazı insanlara bu kadar ?

Madem bukadar diyalog çabalarından rahatsız oluyorsunuz , çıkın dağlara ellerinize silah alıp , bitirin tüm teröristleri. Hadi bakalım , konuşmak kolay buradan. Bir de bunları şehitlerin yakınlarına söyleyin.

Bunu yapan şehit annelerine gidin vatan hainleri siz deyin , oraya kadar geldiniz , uzaylımı nesiniz anlamadım ki..
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:

siz barışçı olmaya yetemiyorsanız, çamurunu bunu başarabilen annelere atmayın o zaman.

siz derken; hem kürt, hem de türk faşizanları. faşizan lafını, orada türk ve kürtlerin bir araya gelmesini yediremeyen herkes üstüne alınabilir.

(tu)
Mesaj tarihi:
Horizon said:

İnsanların silahların ve kanın durup barış istemesi ya da en azından bu yönde adım atmaya çalışmaları bunu denemeleri neden batıyor bazı insanlara bu kadar ?

Madem bukadar diyalog çabalarından rahatsız oluyorsunuz , çıkın dağlara ellerinize silah alıp , bitirin tüm teröristleri. Hadi bakalım , konuşmak kolay buradan. Bir de bunları şehitlerin yakınlarına söyleyin.

Bunu yapan şehit annelerine gidin vatan hainleri siz deyin , oraya kadar geldiniz , uzaylımı nesiniz anlamadım ki..

Yo benım cok daha guzel bır fıkrım var
Ben azeri kokenlıyım, aılem ağrılı halıyle bende oyleyım. Memeleketimize gidemiorz su aralar orası ayrı, bütün sülalem nefret ederken bunlardan ben onlarda ınsan bıdı bıdı derdım.
Değiller, tavşan sürüsü
Yolda yanındakı bayana laf atan, sadece mekan onun diye haksız yere hesap kesip ustune 342342 tane esmer diye aga takılan at toplayan; Kafasına kalorifer demiriyle vurulup paramparça kafadan kanlar fıskırırken hala adam kovalayan; sadece sayısal ustunluk ıcın cocuk doguran yaratıklar bunlar.
Bildiğin yaratık, öle uzaktan konusmak kolay yok onlarda ınsan bıdı bıdı falan dıye
Bunlar huzurumuzu bozan,dunyaya olay cıkarmaya cıngenelık yapmaya katakulle yapmaya gelmıs, ülkeyi kirleten şeyler.
Ekonomik falan da değil olay, zenginide hayvan fakiride.
Ha arada çıkmıyor mu adam gıbı adam? çıkıyor, hakiki doğu terbiyesi görmüş, ailesinden birşeyler öğrenmiş ( tabi ilginene bi ailesi olması lazım once, tavşan surusu içinde olursa olmaz halıyle ) tipler var bu ulkeye katkı saglayabılecek.

Ben derim ki, verin guneydogu bolgesını oraya, ama ulkedekı butun haşereleri oraya gonderın, giremesinler buraya. Takılsınlar orda tavşan surusu,devlerın arasında ezılsınler kendı kendılerını yok etsınler.
Hayır olay ekonomik değil, hiç değil.
3000 metreden fakir başka bi insanlar onları ayırabilirsin, ekonomik değil.
Evet ben faşistim, yaptılar benide sonunda.
boşuna demezmiş dedem, kürdün dini olmaz diye.

öte yandan annelerin gorusmesı guzel hadıse, tabi tavşan surusu besleyen tipler olmaması halınde.
Mesaj tarihi:
Türkiye'de onlarca şehit ailesi derneği var:
http://www.sehitlerolmez.net/haber_kategori.php?manset=1&k=15&sayfa=5

OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği bunlardan sadece bir tanesi:
http://www.sehitlerolmez.net/haber_detay.php?id=434

said:
Ohal Gazileri ve Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk'ün Diyarbakır'da gerçekleştirmiş olduğu Şehit Aileleri ve PKK lı annelerin bir araya getirilmesi ile ilgili organizenin Şehit Aileleri ve dernekleri ile ilgisi yoktur.
Yapılan bu etkinliği Tüm Şehit Aileleri ve Dernekler adına nefretle kınıyoruz.

Şehit Aileleri Federasyonu’nu Basın Bildirisi

Bizler vatanın birlik ve bütünlüğü için bayrak inmesin, ezan dinmesin, vatan bölünmesin diye devletimizin bekası için yine devletimizin emirleri gereği PKK terör örgütüne karşı mücadele ederken şehit olan askerlerin aileleriyiz.

Şehitlerimiz al bayrağa sarılı tabutla geldikleri zaman dahi bu ailelerin tamamı “vatan sağ olsun” demişlerdir.

Biz şehit aileleri olarak canımızdan çok sevdiğimiz biricik evlatlarımızı şehit verip vatan sağ olsun derken bugün ne hallere düştük bunları siz basın mensupları ile paylaşmak istiyoruz.

1-Bugün devleti idare eden en yetkili makamlar dahi Kürt açılımından Kürt sorunundan yakında güzel şeyler olacağından bahsetmektedir.

Şunu kesinlikle belirmek istiyoruz Türkiye de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Bu ülkede tüm Kürtler birinci sınıftır hatta Türklerin elde edemediği hakları Kürtler elde etmişlerdir. Bu hakları elde etmesine rağmen borcunu ödemeyen kötü niyetli kişiler “Kürt hakları” adı altında gizlenmekte ve sahtekârlıklarını gizlemek istemektedirler. Doğu, Güneydoğu Anadolu halkını kullanmaktadırlar. Kendini Kürt zanneden insanlara bile zarar vermektedirler. Olmayan Kürt sorununu yaratmak istemektedirler. O yörede yaşayan halkı kullanmak istemektedirler.

Örnek(1): Doğuya yatırım adı altında devletten kredi alıp turizm bölgelerine turistik tesis yapmışlar bu krediler geriye dönmemiştir. Borcunu ödemeyen soyguncular “Kürt” adına sığınmaktadırlar.

Örnek(2): Üniversiteyi bitiren gençler iş ararken iş bulamazken doğuda koruculuk adı altında 25 bin kişi devletten maaş almakta bu korucuların bir kısmı da aldığı maaştan PKK ya vermektedir. Bunlarda meydana çıkınca, suçu Kürtlere yüklemek istiyorlar olmayan bir Kürt sorunu ve azınlığı yaratmanın arkasına sığınıyorlar.

Örnek(3): Anadolu da ilkokula giden bir çocuk okula devam edemez ise bu aileye para cezası veriliyor. Doğu ve güneydoğuda çocukları okula sözde teşvik için çocuk başına belirli bir ücret verilmektedir.

Yukarıdaki örneklerden çoğaltmak mümkündür. Elektrik ve su parası gibi ülkede yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır.

Bir başka örnek vermek istiyorum. Şuanda hükümeti oluşturan kabinede en az 5 tane icracı Kürt kökenli bakan var. Parlamentoda 200 yakın Kürt kökenli milletvekili var. Eğer bu ülkede Kürt sorunu varsa bu kadar Kürt kökenli bakan ve milletvekilinin ne işi var. Yani şunun altını çizerek iyi niyetle söylemek istiyoruz ki ülkemizde Kürt sorunu yoktur. PKK terör örgütü sorunu vardır. Bu terör örgütünün beslenmesi de dış kaynaklıdır. Bu ülkeyi bölmek ve kardeşi kardeşe düşürmek isteyen dış güçlerin oyunudur.

Ama görüyoruz ki kendini sözde aydın yerine koyan bizce karanlık kişiler Kürt açılımından mutlu olduklarını bunun huzur getireceğinden bunun fırsat olduğunu söyleyerek bölücülük yapan kişiler bize göre hem şehitlere hem de ülkeye ihanet içerisinde oldukları kanısındayız.

Eğer bu açılım bir barış getirecekse bu kadar vatan evladının şehit olmasını mı beklediler veya devletin bu kadar maddi zarara girmesini mi beklediler. Zamanında PKK terör örgütünün istediklerini yerine getirselerdi bu kadar ocak sönmezdi yani bu söylemlerden anladığımız PKK terör örgütüne oy uğruna tavizden başka bir şey değildir. Bu açılımdan bahsedenlerden hiç evladını şehit vermiş var mıdır? El bağından üzüm yemek kolaydır.

PKK nın siyasi uzantısı olan DTP milletvekilleri

Devlete meydan okumakta
Adalete meydan okumakta
Meclise meydan okumakta
Askere meydan okumakta
Anayasaya meydan okumakta
Devlete meydan okumakta biz 29 Mart’ta Kürdistan’ın hudutlarını çizdik diyebilmekte,
Hukuka adalete meydan okumakta işlediği suçlardan dolayı savcının davetine gitmeyeceklerini açıkça beyan etmekteler bunlara sormak lazım nerenin adaletine güvenip ifade verecekler.
Meclise meydan okumaktadırlar, meclis başkanının davetine uyup ifade vermeyeceklerini söylemekteler.
Askere meydan okumaktadırlar silahlar sussun görüşme yapılsın diyecek kadar ileri gitmekteler. Silahlı kuvvetler PKK ile pazarlığa mı oturacak.
Anayasaya meydan okumaktadırlar, çünkü anayasanın ilk üç maddesi ihlal edilemez değiştirilemez değiştirilmesi teklif edilemez denilmesine rağmen Parlemeto çatısı altında gurup toplantısında Kürtçe konuşma yapmaktadırlar. Kürdistan’ın hudutlarını çizdiklerini belirtmektedirler.
Bu PKK'nın uzantısı kişilere haddini bildirecek bir kurum kuruluş yok mudur?

Bunların bölücülerin karşısına yine biz çıkıyoruz evladını şehit veren, şehit anaları, babaları, kardeşleri, eşleri olarak yine biz çıkıyoruz.

Devletin idaresinde görev alan ve ülkeyi bu hallere getiren kendisini aydın zanneden bazı zavallılar bu kişilerin polis zoru ile götürmesinin utanılacak görüntü olacağını söyleyip onlara cesaret vermektedir.

Hâlbuki onların ensesine çöküp devlet otoritesini ortaya koyması halkın tek arzusudur. Aksi takdirde halkın güveni sarsılmaktadır. Çünkü suçluyu cezalandırmak devletin görevidir. Sokaklara dökülüp çocukları ve kadınları ön plana çıkarıp devlet kamu mallarını yakan yıkan vatandaşın malına zarar veren kişilere neden ceza verilmiyor. Malatya'nın bir köyünde ilkokul bahçesinde bir ineğin Atatürk büstüne zarar verdi diye müfettiş heyeti gönderen yetkililer polisi taşlayan otobüsleri yakan sokaktaki kamu mallarına zarar veren PKK sempatizanları hakkında neden işlem yapılmıyor.

Kendi ülkesindeki Türk askerini “işgal kuvvetleri” olarak tanımlayan vardır.

Kürtçe yayın için “dilimizi aldık, toprağımızı da alacağız” diyenler vardır.

Okullarda “andımız” olarak okunan şiiri kaldırmak isteyenler vardır.

“Ne mutlu türküm diyene” ibaresini silmek isteyenler vardır.

Bunlardan menfaat umanlar, halkı; Türk, Kürt gibi parçalara bölmek istemektedirler. Etnik ve kültürel haklar diye halkı tahrik etmektedirler.

Açık ve net olarak tekrar şunları hatırlatmak istiyoruz ;

Taviz vererek terör önlenemez,
Terör örgütü ile devlet pazarlık yapmaz masaya oturamaz,
Terör örgütünün istekleri yerine getirilemez,
Af çıkarmak ülkeye ihanettir. Şehitlere ihanettir halka ihanettir. Daha önce af çıkaran partilerin ne duruma düştüklerini halk çok iyi bilmektedir.
Mutlu azınlık için çıkarılan paralı askerliğin bir daha çıkarılmamasını
Terör olaylarında idamın getirilip yeniden uygulanmasını
Yukarıda belirttiğimiz hususların tüm yetkililerince dikkate alınmasını

Diler saygılar sunarız.

Tüm Şehit Aileleri

http://www.sehitler.org/bildiriler/72-03haziran2009-tarihli-basin-aciklamasi.html

Basının pompalamasına ve gazına gelmeyin.
Mesaj tarihi:
Eğer bu şekilde son bulacaksa zaten, onların istediği gibi;

Şu kadarını solım, bundan 5-6 yıl sonra canı sıkılan devlete sınırlenen daga cıkacaktır
nasolsa yalamalar ayagımıza kapanıolar dıye.
Mesaj tarihi:
silahların susması ve kanın durması,çoğunluğun faydasına olduğu gibi,azınlığında zararınadır,bir tane çatışmaya giren milletvekili,sendika başkanı,general çocuğu bir tane adam gösterin,hiç gördünüzmü? artık bu ülkenin bu kadar silaha yatırım yapmasını istemiyorum arkadaş,dağlarını tepelerini ağaçlandırsınlar,1 mermi parasıyla 1 fidan dikilse,10 yıl sonra herkes o ağacın meyvesini yese,dahamı zor bu dediğim,lider kadrosu hariç hepsine af çıkartılsın,gelsinler siyaset yapsınlar,100 yıl daha devammı etsin bu kardeş kavgası,onlar biz kürdüz kürd halkına özgürlük istiyoruz diyorlar,sen daha kürt diye bir şey yoktur denen bir partiye %15 oyla meclise sokuyorsun asıl dengesizlik burada,bir bülent ersoy nazım hikmetten dahamı az kötülük aşıladı bu türk halkının genç beynine,o hala burda ama bir nazımın mezarı bile gurbetellerde,afedersinizde s.. böyle işin adaletine ben!
Mesaj tarihi:
Sinsice çıkarlar uğruna, boşuna göstermelik duygu sömürüsüne gerek yok.Daha önce de görmek isterdik bu tabloları.Apo efendinin yol haritasını açıklayacağı,Dtpnin de ondan aldığı tavsiyelerle hükümetle kapalı kapılar ardında yaptığı bol soru işaretli görüşmelerin olduğu dönemde değil...
Mesaj tarihi:
valla apo denen herifin ben sadece terör örgütü lideri olduğunu düşünmüyorum,düşünsenize koskoca profesör yalçın küçükmü ne,gidip görüşüyorsa,doğu perinçek gidip görüşüyorsa,derin devletle kesin bağlantıları var,sadece derin devletle de değil,istihbarat teşkilatlarıylada,peki bana şu sorunun cevabını verebilecek bir babayiğit arıyorum,1000 yıllık türk tarihinde,pir sultan abdalı bile kimseyi öldürmediği halde apo kefesine koyup idam eden devlet zihniyeti,neden 5 yıldızlı bir ada da bu adamı ağırlıyor,devlet bahçelinin imzası yokmuydu adaya konulurken,ya ecevitin? ya mesut yılmazın? tayyipte olsa aynısını yapardı,ama bana bu sorunun cevabını mantıklı bir şekilde verebilecek biri lazım çok merak ediyorum
  • Yeni Oluştur...