kermit Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 BonePART said: kimse bisiye saygi duymak zorunda deil saygı duymak değil olay senin inandığüın bişeye yada fanatiği olduğun bişeye seninde huzrun kaçar burda hakaret edilirse. benim söylemek istediğim olay bu. adam akıllı tartışmak yerine "bak kardeşim allah yok şu şöyledir bu böyledir vs" yerine hemen 2 lafınızdan birisi müslümanlığa yada allaha hakaret. mantık çerçevesinde anlatırsan belki karşındaki inançlı kişi bile "aa doğru diyo" diye düşünebilir ama mantık yok. saçmalamaktan başka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 zamanında yazdığım şeyi 3. kez quote edeyim. yine anlaşılmıycak ama ben yine de edeyim: Sufi said: ineğin kutsallığına saygı meselesi... çok karıştırdınız konuyu. ineğin kutsallığı inancına saygı göstermek demek inek kesip yememek demek değildir. hindu'nun "ineği kutsal saymasına" saygı göstermen gerekir yalnızca. gidip "zuhahahah lan salak inek bu mal mısın, nesi kutsal bunun lan malak" diyemezsin. tıpkı içki içmenin kötü eylem olduğuna inanan kişinin başkasının içki içmesiyle alay etmemesi veya içki içen kişinin içkiyi kötü olarak gören kişiyle alay etmemesi gerektiği gibi. herkes inandığı veya inanmadığı şeylerin gereğini yapar ancak birbirlerinin inandıklarını inanıyor oluşlarına saygı gösterir. saygı derken kavramların kendisine değil o kavramlara değer veren insanların değer veriyor oluşuna saygı duymak gerekiyor. yukarıdaki örnekteki gibi hindu gelip bana "ineği yeme" derse babayı alır. ama ben "lan salak ineğe tapılır mı" dersem benim babayı almam gerekir ama almıyorum. çünkü cool. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 kermit said: Lorrotar said: o kadar kaba etinden yorumlamışım ki zoruna gitmiş baksana.gerçekle yüzleşmeye niye korkuyosunuz yani allah varsa cehenneme gitmeyelim mi amaç nedir bu yalakalık dine kitaba.kabeye dönüp tapmalar falan.saygı duyulcak bi yanımı var bunun saçma sapan bişey ulan bi tane 100 metrekare odaya dönüp günde 5 vakit gökyüzünden kitap fırlattığı varsayılan bişeye tapıyonuz.nesine saygı duyucam bunun.benimki insan zekasıysa sizinki ne,sizinki insan zekasıysa benimki ne yani.aynı varlık aynı yaratık düşünce stilinde uçurum fark var falan... oh wait.allah var galiba lan bu kadar değişik oldugumuza göre kesin yaratılmışızdır. inanmıyosanda bu kadar hakaret etme rahatlığüını bulamazsın be burada be gerizekalı adamlarsınız. inanmıyosan saygı duy olayı değil. dalga geçmeyi kendinizi ateistim ben diye illaki ön plana çıkarmanız süper bişey sanki. bırak kardeşim insan kendi hayatını yaşıyo. kalkıpta sen saçma 100 metrekare odaya düşen kitap diye insanların kutsal gördüğü şeye bu kadar salak bi yönden bakamazsın. aptal aptal muhabbetler yapıyosunuz şurda isim yapıcam götüm kalkıcak ayaklarına. 1-postumda hakaret yok 2-ateistim diye bas bas bağırma yada ön plana çıkma ihtiyacım yok 3-tüm dünyanın kutsal gördüğü şeye bile saçma sapan deyip istediğim yönde bakabilirim 4-dünyadaki bütün müslümanlara ulan siz neyi savunup neye inanıyosunuz demedim,şu topiğe girip koca bilimsel teoriyi çürütmeye çalışan 3 kuruşluk saçmalıklara laf ettim. gelip burda "götünüz kalkcak diye foruma isim yapcanız diye ukalalık yapmayın lan" abilikleri yapmayın gelip boşa.istemiyosanız tartışmamızı,yazıklarımızı okumak,girmezsiniz topiğe bu kadar net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 vazgeçtim, şu tartışmalara katılasım yok hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 herifin gözüne evrim teorisini sokuyosun da herif "aa doğru lan" demiyo napsan dicekki.herife en mantıklısını sunuyosun da bıraksana lan yok öyle bişey diyo neyin mantık muhabbetini yapıcam ben bu adamla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Lorrotar said: gerçekle yüzleşmeye niye korkuyosunuz yani allah varsa cehenneme gitmeyelim mi amaç nedir bu yalakalık dine kitaba.kabeye dönüp tapmalar falan.saygı duyulcak bi yanımı var bunun saçma sapan bişey ulan bi tane 100 metrekare odaya dönüp günde 5 vakit gökyüzünden kitap fırlattığı varsayılan bişeye tapıyonuz.nesine saygı duyucam bunun.benimki insan zekasıysa sizinki ne,sizinki insan zekasıysa benimki ne yani.aynı varlık aynı yaratık düşünce stilinde uçurum fark var falan... kalın yazdıklarım hakarete kaçabilecek şeyler. "dünyadaki müslümanlara neyi savunuyosunuz neye inanıyosunuz bu kadar saçma şeymi olur" lafınada cevabımı yukarda yazdım. mantık çerçevesinde anlatırsın durumu karşıdaki eğer salak değilse seni anlar. sana hak verir. eğer sen saçma saçma dalga geçerek bişeyler anlatmaya kalkarsan karşıdaki insan sana daha ters daha zıt gider. ayrıca nereye gireceğimi hangi yazıyı okuyacağımı da bu güne kadar senden izin almadım bundan sonrada alma gibi bi durumum yok. sende madem istediğimi yazarım diyosun istediğimi okur istediğimi yazarım senin mantığınla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesele saygıysa bu iş karşılıklı olmalıdır. Ben inanana saygı gösterecem ama inanmadığımı beyan edince "kardeş kuranı bir de şöyle oku, o zaman doğru yola geleceksin" gibi postlarla karşılaşıcam, öyle şey olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 bak kermit yukarda dediğim gibi.mantıklı bi yanı yok olayın.bilimi inkar eden adamla nesini tartışıcam ben mantığın.deist adam gelsin şurda desin.ya tamam bilimsel araştırmalar insanın çamurdan olmadıgını söylüyo ama büyük patlama falan kim patlattı nasıl oldu ya vardır bi yaratıcı hidrojeni kim yarattı vs desin tartışalım,seve seve.adam gelmiş insan maymundan gelmedi evrim yok vesaire,yaratıcı değil de kurandaki allah kriterlerinden bahsederek geliyo karşıma yani.sanki evrim de inanç islam da inanç,ikisini kıyaslıyosun.dini bişeyle bilimsel teoriyi çürütmeye çalışıyosun bu bilime bilim adamlarına saygısızlık,saçmalık değil de,ben kabeye oda deyince mi saygısızlık ve saçmalık?bıraksanıza.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 MrMarvelous said: Mesele saygıysa bu iş karşılıklı olmalıdır. Ben inanana saygı gösterecem ama inanmadığımı beyan edince "kardeş kuranı bir de şöyle oku, o zaman doğru yola geleceksin" gibi postlarla karşılaşıcam, öyle şey olmaz. e sen kalkıpta burda bas bas allah yok diye bağırabiliyosan o adamda sana kalkıp kuranı aç şurasını oku tarzı şeyler söyleyebilir. direk müslümanlığa bi tepkiniz var bariz. şurda kalkıpta birisi incil yada hristiyanlık yada isa demiyo. muhammed, kuran, müslümanlık. bütün çabanız bunlarla sizin. sana birisi kalkıpta şurayı oku doğru yola geleceksin dedi diye sen doğru yola mı gidiyosun hemen ? o zaman sen baya safsın. oku ne kaybedeceksin ? inançsız adam hiç m,i açıpta kutsal kitaplardan birini okumamış. yasakmı inançsız birisinin okuması. sen açarsın okursun o dediği yeri sende ona karşı burda şöyle şöyle bi saçmalık var dersin konu kapanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Lorrotar said: bak kermit yukarda dediğim gibi.mantıklı bi yanı yok olayın.bilimi inkar eden adamla nesini tartışıcam ben mantığın. tartışmazsın işte anlamıyosa cahil adamla tartışma olmaz mantığıyla cevap dahi vermeyeceksin. ama kalkıpta dalga geçersen inançlarıyla insanların o zaman sen bariz bi şekilde o tartışmada aşağılara düşersin. sen demiyomusun hoşuna gitmeyen konuya topice girmez okumazsın diye. burdada varsa senin hoşuna gitmeyen şey sende girmez okumazsın eğer bu adamlara laf anlatamıyosan. insanlar sinir yapıyo bu tarz konularda resmen. birine laf anlatamayınca artık sonlara doğru hakaret ve aşağılayıcı mesajlar uçuşuyo havalarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 aaa kermit cıvıttın iyice ama sen. Konuya orta yerinden dalıp karşındaki fırçalarmışçasına konuşma hakkını kim veriyo sana? Ben Kur-an'ı da İncil'i de Tevrat'ı da okudum. Din üstüne onlarca kitap okudum. O yüzden katılıyorum bu tartışmaya rahat rahat dedim. Ayrıca derdim müslümanlıkla değil dinle. Ama ülkenin %99 u müslüman olunca örnekler islamdan oluyor. kapiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 müslümanlık en yakın örnek oldugu için hep onu örnek alıyoruz,ve incil tevrat zebur,kur'an a oranla daha amatörce yazılmış ve daha saçma o yüzden hep kuran ve müslümanlık üzerina yoğunlaştım özellikle ben.çünkü incildekine oranla 2 kat az çelişki daha mantıklı şeyler daha büyük öngörüler falan var kitapta işte gök 7 kattan oluştu falan filan.en mantıklısı ve desteklisi kuran oldugu için kurandan konuşuyoruz çünkü kuran a inanmayan öbürlerine hiç inanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 İncille tevrat zaten roman gibi. Bir sürü hikayeden oluşuyor. Kurandaki gibi bi yönerge "kullanım kılavuzu" mantığı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 kermit said: Lorrotar said: bak kermit yukarda dediğim gibi.mantıklı bi yanı yok olayın.bilimi inkar eden adamla nesini tartışıcam ben mantığın. tartışmazsın işte anlamıyosa cahil adamla tartışma olmaz mantığıyla cevap dahi vermeyeceksin. ama kalkıpta dalga geçersen inançlarıyla insanların o zaman sen bariz bi şekilde o tartışmada aşağılara düşersin. sen demiyomusun hoşuna gitmeyen konuya topice girmez okumazsın diye. burdada varsa senin hoşuna gitmeyen şey sende girmez okumazsın eğer bu adamlara laf anlatamıyosan. insanlar sinir yapıyo bu tarz konularda resmen. birine laf anlatamayınca artık sonlara doğru hakaret ve aşağılayıcı mesajlar uçuşuyo havalarda. haklısın aslında ya.konunun ortalarında fikrimi yazıp güzelce gitmiştim neden geri geldiysem alevlenmiş konuya.15 sayfa öncede aynıydı hala aynı biraz daha kızgın halde sadece konu.uğraşmaya değmez doğru diyon o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 MrMarvelous said: aaa kermit cıvıttın iyice ama sen. Konuya orta yerinden dalıp karşındaki fırçalarmışçasına konuşma hakkını kim veriyo sana? Ben Kur-an'ı da İncil'i de Tevrat'ı da okudum. Din üstüne onlarca kitap okudum. O yüzden katılıyorum bu tartışmaya rahat rahat dedim. Ayrıca derdim müslümanlıkla değil dinle. Ama ülkenin %99 u müslüman olunca örnekler islamdan oluyor. kapiş? konuşma hakkımı senden mi alıcam ? varsa rahatsızlık duyduğun bişey ! e basarsın geçersin. konuya orta yerinden daldığımı nerden biliyosun. bak bakalım yukarılarda bi yerde adamın biri allahın varlığıyla ilgili bişeyler yazmış ruh felan ruh varsa allahada inanıyorum tarzında. ben o adamada cevabımı yazmışım. mantıksız olduğu konusunda. %99 u müslüman olan bi ülkede yaşıyo olabiliriz ama konumuz tanrının varlığı konusu şu anda ama dine kayıyo direk. konuyada istediğim yerden girer istediğim yerden çıkarım senden izin almıycam ben bu forumda. kapiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Aferim sana klavye dayısı çocuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 marvelous antalyaya gelme çok sinirli şuan gökalp zor tutuyorum. SDFHSDKFHSDKJ edit : şaka bi yana şöyle apaçi laflar etmeyin şu forumda.herifle tartışıcaksan bireysel bi konuda git özel mesajdan ne diceksen de.topikte klavye dayısı demek nedir ya.kavga etmeye hasret çallılılar gibi adres falan istemedin allahtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamerism Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ya aman ya birbirinizi incitmeye değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Şu konularda ateistim diye artizlik yapanlarda, en basidinden dinlerin dogma olmasının tartışmasında bile TDK'yı wikipedia'yı, felsefe kitaplarını gözardı edipte "İŞTE İSLAMIN CEVABI. KAPAK OLSUN" falan diye ayetler yazıp kendini mesih falan zannedenlerde komik duruma düşüyorlar. Yani kaynaklarla konuşmadan, sadece karşı tarafı ezerek konuşunca karşı tarafa hakaret etmekten başka birşey bırakmıyorsunuz. Konunuz haklı olsa bile yeni birşey söylemeyecekseniz adamları niye eziyorsunuz, bırakın takılsınlar üf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 İnsan allahsız olunca terbiyesiz de oluyo biliyo musun? hahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 yaş 13 edit : yok yok daire olmicaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 lorrotar ilk mesajlarıma bakarsan evrimi de desteklediğimi mantıklı olduğunu söyledim ama tınnn heralde!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 abi ben fanatik ateist takılmıyorum bakmayın postlarıma.senin ilk postlarını hatırlamıyorum sen bu şey diyenmiydin,evrimi allah başlatmış olamazmı falan diyen.yaratıcı olduguna inanıyodun ama evrim var diyodun falan.dolis miydi yoksa o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ben şu ruh falan varlığından bahsetmiştim hani evrime katılıyorum çok mantıklı dediydimdi hani.. hem evrime inanılıp hemde müslüman olunabilir demiştim. çelişki eğer yanlış yorumlamazsan ve biraz ikisininde üzerinde düşünürsen olmuyo demiştim. hani 7000 yıl muhabbeti falan olmuştu...öyle işte ben de hatırlamıyorum ama beni fetocu yaptın be abi >.< ben sadece tanrının varlığına da evrime de inanan biriyim ve siz tanrıya inananlara 2 saattir kaka laflar sergiliyosunuz sinirimi bozuyosunuz bence bu çok yanlış bi hareket... sliding tackle geliyo bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Allahın 100 isminide ezberleyen cennete gidiyormuş beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar