Sylian Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Öeh tabii ki insanın diğer hayvanlar büyük bir farkı var. Çoğu insan diğer hayvanlara nazaran kat kat daha zeki, bi de teknoloji denilen şey var. Diğer hayvanların artık nasıl evrim geçirecekleri doğaya ve insanlara bağlıyken insan git gide doğadan koparak kendine evrim geçirebilecek bir yapıya denk geliyor(genetik müh. vs.) Ve evet insan hayvanın çok gelişmiş halidir Huun'a katılmaktayım. Karizma yapacağım derken şurada hepimiz maymunuz hiç bi farkımız yok aslında diyenlere inanılmaz sinir oluyorum. Hayır o zaman sevişirken kondom kullanmayın, gidin insan topluluğuna katkı sağlayacak bir meslekte çalışmak yerine ormanda 7/24 avlanıp hayatta kalma çabası verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 haberturk okuyucu yorumlarina gerek kalmiyor artik yuru be pati Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 kedi düşünmeyen insandır. hatta insan da değildir çocuktur. hem de yaramaz çocuk. isviçreli bilimadamları kediyi incelemişler çocuk geni bulmuşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 EagleEye said: Cons said: MrMarvelous said: Bence calculusu anlamıyorum bi türlü ama hiç tapınmaya çalışmadım. AHAHHAAHAHAHAHAHAHHAAHHA ben calculus2 den 7 kere kaldıktan sonra tapınmaya başladım ve geçtim, tavsiye ederim :P Ahahaha xD ilk laf fenaymış. İletime falan yazarım bunu eheh. Bende 2de geçtim güç bela. Ortalamayı yine çok düşürdü adi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 MrMarvelous said: Bence calculusu anlamıyorum bi türlü ama hiç tapınmaya çalışmadım. Ahahahaha! Süper. Ben de isterim negzel beni yaratmışlar, amacımız var, kader var anasını satim, ahiret var, adalet var, kurallar belli. Ohş... Mis gibi yavrum. Ne kolay olurdu hayat. Bilinmeyene the ultimate power'ı verip kendimizi onun eline teslim etme, ilahi adalete güvenme, döt tutuşunca sığınacak the ultimate power'ın bi yerlerde olduğunu hissetme ihtiyacı psikolojik bir rahatsızlık olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Askerdeyim, namaz kilan bir arkadas var orta yasli, evli. Herseyden izin alip namaza kosuyor. Iyide bir adam, kufur etmez yalan konusmaz, babacandir. Ben izmiri istedim izmir cikti, o istanbul istedi, en istemedigi yerde kaldi. ILAHI ADALET? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 LathspeLL said: ILAHI ADALET? Ne adaleti Ne İlahı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 İlahi adalet, yav işte hani kıyamet vakti kimin cennete kimin cehenneme gideceği şeysi ahahaha. Çoğu dindar bu var diye dini sevio. Yoksa kimse babasının hayrına o kitaptakileri uygulamaya kasmaz. Herkes iyi ahlaklı, huylu insan değil ve iyi ahlak maalesef dinden gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Takmayın böyle şeyleri kafanıza. Başınıza bi iş gelir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 huun said: görüyoruz işte belgesellerde. sürünün liderliğini ele geçiren erkek, dişiler gene kızışsın diye koca savanada yavruları tek tek bulup öldürüyor. çocuğunu öldürdüğün kadınla girsene yatağa... ilk fırsatta kalbine bıçağı mı basacak, yoksa koynuna mı girecek? huunla hayvan arasındaki farkı anlatmak, anlamaktan daha zor. sen de haklısın diyip geçelim diyecem... ben tek eşlilik diyorum sen evlilik diyorsun. evlilikten bahseden, sosyolojiye giren kim ki? takılmışsınız bir hayal peşine, insanı koyuyorsunuz hayvan yerine. böyle de kafiye yaparım. kafiye yapan hayvan gördün mü sen? yani ortaya birşey süren de yok. falanca kitabı oku, ondan sonra gel. e iyi okurum, gelirim. bu mu yani olay? bu mudur bütün düşüncelerinizin dayanağı? ben evrimi, devrimi tartışmıyorum ki burada. ya da insan hayvan değildir de demiyorum. insanın hayvandan farkı var, bunu anlatmaya çalışıyorum. kimse de bana maval okumasın, insan hayvanın az biraz gelişmiş halidir diye. anlamıyorum, anlamak istemiyorum. he bu konu sidik yarışına gelecekse akıl mantık diye, madem güveniyorsunuz o kadar kendinize ben bu kitabı okudum bunu anladım böyle bir sonuç çıkardım diye gelin. o da yok. öyle değil böyle, kitabı oku gel. bunca senede ben belki 10 bin tane kitap okudum, kime dedim git şu kitabı oku gel diye. düşünceye bak lan. bunu tartışmak için bu kitabı okuyup gelmen lazım deniyor ve bu adamlarla inancı tartışıyoruz. büyüyün de gelin diyorum ben de, çok pis counter çektim. uzun uzun cevabını görünce adam akıllı inancını savunacaksın, dayanaklarınla geleceksin zannettim. Ama bütün yazı "Lagalugadan" başka bişey değilmiş. Bugün sabah arabayı yıkattığım adamda senin gibi bişeyler zırvalıyodu ergenekon üstüne valla. Bilgisi olmayıp fikri olan insan modeli. Bu mu hayvandan farkın? 100 satır yazı yazmışsın, içinde bir tane bile elle tutulacak bişey yok. Demagoji, laf kalabalığı hep... Ben sana kitabı bizim düşünce tarzımızı anlamak istersen diye tavsiye ettim. Bi konuda entel bir şekilde taraf tutacaksan iki tarafı da iyi bilmen gerekir ki tuttuğun tarafı savundun mu insanlar "haklı olabilir" diyebilsin. Ben din konusunda tartışmaya rahat girerim. Çünkü evrim teorisini destekleyen tonla kitap okuduğum gibi dini de birçok kitap okudum. Kuran, İncil, Tevrat üçünü de okudum. Okumasam dahi ilkokul 1 den beri İslam'ı yeterince öğretiyorlar ülkemizde. İşin tek yüzünü bilerek taraf tutmak fanatikliktir. Bende hiç bir fanatikle tartışmaya girmem. Nası biliyorsan öyle devam et sen, insanın ruhani boyutu da var, hayvan değiliz biz ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 insanın hayvandan bir farkı olmadığını söyleyen arkadaşlar, bi etrafınıza bakın bi kendinize bakın... tamam diyorsunuz ki insanı hayvandan ayıran şey bilgilerin birikimli olarak nesilden nesile aktarılmasıdır.. tamam bu doğru bir bilgi ancak hayvanlarda gerçekten şu ruh kavramının olduğuna ya da insanda ruh kavramının olmadığına inanma olayınız beni biraz düşündürdü...gerçekten insanın bundan ibaret olduğunu mu sanıyorsunuz? gerçekten biraz daha düşünün derim... ve bunun kitap okumayla alakası olduğunu da sanmıyorum. düşünemiyorsanız sanatsal objelere bakın/ doğaya bakın yada ne bileyim başka şeylere bakın ve onlar hakkında düşünün.. ve aynı şeyleri hayvanın düşündüğünü farz edin tabi düşünebiliyorsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Ve Adnan Oktar gelir... -Bakınız etrafınıza böyle süper birşey nasıl olabilülüplüp? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 hayır işe dini açıdan bakmıyorum bu evrimi de dini de çok düşünen bir insanım zaten ama beyin olayını hiçbir zaman çözemedim ve bu yüzden bir yaratanın var olduğu kanısındayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Hayvanları neden hor görüyor millet ben bunu anlamıyorum. Dindar kesim özellikle "hayvanların aklı yok ki!" diye çıkışmıyorlar mı uyuz oluyorum. Hani bende hayvanseverlikten vejeteryan olan bi adam değilim ama en azından empati yapabiliyorum. Ne demek istemeye çalıştığımı evinde kedi köpek gibi evcil bir hayvan beslemiş olanlar hemen anlıyordur. Burda beslemekten kastım bahçeye evi korusun diye bağlamak değil ama, evin içinde beraber yaşamak... Bi köpekle beraber yaşayınca onunda duyguları olduğuna, tercihleri olduğuna, sevgisine, mimiklerine şahit oluyorsun. Birşeyi ilk defa gördü mü yadırgar, bazen korkar. Ama sonra öğrenir, alışır. Işıkları, kapı kulplarını açmayı öğrenir. Bi çok şeyi sen öğretmeden kendisi öğrenir. Ortak yüzlerce şeyin olduğunu anlarsın köpekle insan arasında. Kendi köpeğimden örnek vereyim mesela. Oyuncakları arasındaki farkı kendisi öğrendi. "Git tenis topunu getir" diyince tenis topunu getiriyor. "Git kemiğini getir" deyince başka birşey getirmiyor. Eve yeni girip kimseyi görmediğimde "Annem nerde" dediğim zaman annemin olduğu odaya gidiyor mesela.. Bunlar aklı olmayan hayvanın yapabileceği şeyler değil. Aynı şekilde diğer memelilerin çoğu da böyle bir zekaya sahip. Hatta bazısının zekası en az bizimkisi kadar gelişmiş. Sadece bizim gibi zekalarını ifade edebilecek kapasitede değiller. Sen doğa resimleri çizebiliyorsun çünkü ellerin var ve boyayı fırçayı icat etmişsin. O hayvanın da öyle bir gelişimi olsaydı belki o da çizicekti doğa resmi... Yunuslar örneğin. Balık kılığında insan gibiler. Hayvana vücut dili öğretiyorlar, gayet konuşuyorlar sonra. BBC nin yakın zamanda çok güzel bi belgeseli vardı hatta bu konu üzerinde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Hayvanın aklı yoktur diyen insan hayvanlara her türlü sapıklığı yapmaya hazır olan biridir. Hayvanları bu denli önemsenmeyecek duruma getirenlerin her gün neler yaptığını görebiliyoruz. İnsan zeki bir hayvandır. O kadar zekidir ki Tanrısının yolladığını düşündüğü kitabı bile abuse etmeyi başarıyor. Burada bir şeyleri açıklayamadığı için tanrıya inanan insanlara acıyorum. Tanrıya inanmak bir kolaylıktır. Kolaycılığa kaçıştır. Bir şeyleri açıklayamadığınız da "bunu açıklayacak teknolojiyi bulmalıyım, yeni bir şeyler üretmem lazım" demek yerine "Tanrının işine karışılmaz" demektir. Eğer bir hata yaparsanız bunun sorumluluğunu almazsınız "Tanrının taktiri buymuş" dersiniz. Yada kötü bir hayat yaşıyorsanız, iyi bir hayat yaşamak için çaba sarf etmezsiniz "Kaderimiz böyleymiş, iyisini cennete göreceğiz" dersiniz. Bu verdiğim örnekler saymakla bitmez. En komik olanlarda evrime inanıyorum ama müslümanım diyenlerdir. Bunu açıklamıştım. Hadislerde ilk insan 7000 yıl önce indi diyor(adnan hoca bile gösterdi), ancak evrim milyonlarca yıldan bahsediyor. Bunun ikisine bir inanamazsınız. Ben kimseden ispat istemiyorum. Tartışmalarda beklediğim tek şey mantık. "Tanrı bilir" "Tanrı yapar" "Tanrı her zaman vardır" gibi abuk argümanlarla geldiğinizde komik duruma düşünüyorsunuz. Eğer mantık içeren bir tartışma yapamıyorsanız tartışmanın hiç anlamı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Loxias said: Tanrıya inanmak bir kolaylıktır. Hakikaten öyle. Aslında bazen imrenmiyo değilim inançlı olanlara... Herşeye "kader kısmet" diyip geçmek. Buna da şükür diyip elindekiyle yetinebilmek. Günde 5 vakit camiiye gidip ibadet ederek günü doldurmak... Basit yaşa mutlu yaşa derler ya, mümin olmak bu kurala çok iyi uyuyor... ama işte benden olmaz öyle adam, yapım müsait değil. İlkokulda millet duaları ezberlerken ben din öğretmenine "allahın hiç bişeye ihtiyacı yok diyosunuz ama allah bizi ibadet edelim diye yaratmış. burda çelişki yok mu" diye sorardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 ignorance is bliss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamerism Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 arkadaşlar tamam inanmayabilirsiniz ama birazcık saygı gösterin bizim inançlarımıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The Blue Casket Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Üye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 hayvanların aklı yok derken elbette beyinlerinin olmadığını söylemedim.galiba ben kendimi ifade edemedim.onlar da bişeyler öğrenir elbette mesela kediler doğuştan insanlardan kaçmaz.bakarlar ki ondan bana zarar gelmiyo peki madem sevsin beni. bunu der. tabiiki sonradan öğrenir onun da beyni var ama benim demek istediğim şey bundan tamamen farklı üzgünüm kendimi ifade etmekte zorlanan bi insanım ama bana bu söylediklerimden sonra böyle hakaret eden bi insan direk duyduğu ufacık şeyle,başka özelliklerini ve o şeyi tam olarak bilmemesine rağmen yoruma açılabilecek tam ifade edilmemiş bi cümleden saçma sapan önyargı ile yaklaşmak bence kendinle çeliştiğini gösterir. biraz araştırda gel diyosun ama sen benim kim olduğumun ufacık bile farkında değilken beni ufacık tanımazken ve yoruma açık bi cümleden direk yargılayabiliyorsan tamam ben bişey diyemem bu duruma. bu beyin konusunda sizin düşündüğünüz şeyleri ben de düşünmedim değil ama tıkandığım,açıklayamadığım insan ile ilgili şeyler var. ben hiçbirinize hakaret etmedim ama bana böyle şeyler derseniz size olan saygım giderek azalacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Peki açıklayamadığın olayları "Ozaman tanrı var" diye yorumlaman biraz kolaycılık değil mi? Burada şahsen kimseyi yargılamıyorum ancak bazı inananlar çok yetersin argümanlarla geliyorlar. Bariz cuma namazında duyulmuş şeyler olduğunu düşünüyorum. Mesela karşımdaki sorularıma "O tanrı o her şeyi bilir", "Tanrı her zaman vardı" gibi cevaplar veriyorsa, onunla tartışmam ve git konu hakkında 2-3 satır bir şeyler oku derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 hiçbir şekilde kesin var olduğunu iddaa edemem ama beni başka insanlarla aynı tutup 'hepiniz aynısınız pislikler' tabirinde yargılaman senin hakkında kötü şeyler düşünmeme sebep oldu. ben sadece var olduğuna inanıyorum çünkü açıklayamadığım, açıklanamayan bazı şeyler var ve din bu şeyleri açıklıyor. daha mantıklı birşey bunu açıklarsa o zaman konuşabilirsin ama bu benim inancım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Loxias sen neden yakınıyorsun adam ne diyo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 En son neyi tartışıyoruz şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar