Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

opensuse ve vmwareplayer

LethE

Öne çıkan mesajlar

şimdi ders gereği bir opensuse image ı bulup wmware e taktım.
ilk sorunum , nete bağlanamıor meret. wireless da windowsdakinlen aynı ipyi alıyor , çakışıyor, yapamıyor.

2. sorunum burdaki ornek programları açarken lbirary eksik diyor. şimdi tam adını veremiyorum ne yaıkki çünkü internet bağlantım yok :P
okulda adını hatırlamadıgım bir program ile ve download content gibi bir kısma (ubuntuydu galiba ordaki) bi kaç tane adress ekleyerek "xxx update" diyerek çözmeye çalışmıştım gene bulamamıştım o library yi. böyle tüm libraryleri çekebilceğim bir yer/yol varmıdır?

3. sorunum ise wmware in ortasında kalıyor opensuse , paso focus kaybediyor menulere gireyim derken tıklamak işkence oluyor çözünürlüğü arttırıyorum tek yaptıgı opensuseu ekranın solüstüne dayamak oluyor.

bide windowstan direk bu opensuse imageına dosya atabiliyormuyum?
Sosyal ağlarda paylaş

linux tarafını bilmem de vmware tarafıyla ilgili olarak..

- vmware tools'u kurarsan, odak kaybetme problemini aşarsın.. tek mouse gibi windows ile vm arasında geçiş yapabilirsin.. ayrıca windows ile vm arasında c/p işlemleri falan da yapabilirsin. tools'u vm açıkken, menüde "VM" altından kuruyorsun.

- vm ekranının, vmware'in ortasında kalma hadisesi çözünürlükle ilgili. vm makinasının çözünürlüğünü seninkine yakın yap, hatta seninkiyle aynı yap.. ondan sonra remote desktop gibi takılabilirsin vs.. (bu problemini tam olarak anlamadım galiba ama anlamış gibi cevap verdim^^)

- internet problemini anlamadım valla. linux tabanlı bir problem galiba.. ama yine de hatırlatma gereği duydum, vmware ayarlarından vm'in ethernet kartını bridged kullan, pratik olur. ip sorunun olursa, vm'in ip'sini manual ver.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

- vm ekranının, vmware'in ortasında kalma hadisesi çözünürlükle ilgili. vm makinasının çözünürlüğünü seninkine yakın yap, hatta seninkiyle aynı yap.. ondan sonra remote desktop gibi takılabilirsin vs.. (bu problemini tam olarak anlamadım galiba ama anlamış gibi cevap verdim^^)

şimdi olay o ben çözünürlüğü aynı yapıyorum alet vmware içinde aynı (küçük) boyutta kalıyor. wmware i tam ekran yapıyorum alet gene wmware den küçük. bu sefer sola sağa kaymış oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bence senin sorunun sanal makinadan cok alisik olmadigin iki seyi ayni anda kullanman. YaST opensuse'un package manager'idir. Sende eksik olan seyler isletim sisteminden kaynaklaniyor.

Virtualbox'in kullanimi vmware'e gore daha kolaydir. Yalniz opensuse yerine ubuntu'yla baslarsan daha kolay alisirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ubuntudada aynı sorunlar var sonuçta..
bide kullanıcıyı tuxdistro dan lethe ye çevirdim inatla tuxdistro root..
oh gene göçerttim bunu yazarken :P 1024/768 yapmıştım ekranı hala tam oturmuyodu. bi üstüne aldım bu sfer ekran gitti :D

ben mi yanlış anladım ya virtualbox "wmware tools" un opensource hali gibi birşey değil mi?
wmwareimageının içine wmware kurmak gibi birşey miyaptım ben?
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

ben mi yanlış anladım ya virtualbox "wmware tools" un opensource hali gibi birşey değil mi?

vmware tools, adı üstünde basit bir amaca hizmet eden tool. vmware firmanın adı. vm (virtual machine), sanal makinan.. vmware player ya da workstation, sanal makinaları host etmeni sağlayan program.

vmware tools'u, vm içindeki işletim sistemine kuruyorsun. bunu da workstation menüsünden yapıyorsun.

virtual box, vmware workstation (ya da player)'ın alternatifi. vmware tools ile bir ilgisi yok.

bu arada genel olarak merak ettim; neden virtual box'ı tavsiye ediyorsunuz? hiç denemedim kendisini ve yoğun olarak vm kullanan birisiyim. açıkçası vmware'den de çok memnunum ama daha iyi bir alternatifi varsa, denemek isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de aktif olarak kullaniyorum. Ayni ozellige sahip iki makina yarattim, biri vmware ile, digeri virtualbox ile. VBox'ta yaptigimin response time'i cok daha iyiydi. Hadi bir iki seferliktir dedim ama patronlarin istegi uzerine 5 6 sefer ayni seyi denedim, hepsinde de vbox'in performansi vmware'den daha iyiydi. Sonuc olarak vbox'la devam ettim. Tabi bu linux host, winxp sanal makinadayken aldigim bir sonuc.

Su yukarida anlattigin durumu yanlis anlamadiysam, bir sey yuklemek istiyorsun, daha sonra calismayinca sana eksik paket oldugunu soyluyor. YaST'tan emin degilim, ama Synaptic'te (ubuntu'nun standart paket yoneticisi) sen bir paket yuklemek istedigin zaman, ona bagli olan paketlerin hepsini kontrol eder, gerekirse indirir vs. Kullanim kolayligi acisindan opensuse'ten daha iyidir.

VirtualBox sadece vmplayer'in tam karsiligi degil. Sanal makina da yaratabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...