Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2009-2010 Sezonu Genel Tartışma

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Tamam fail oldum ne var? İlk ben vermedim ki Metin Oktay örneğini. Ha şu var. Hakan gitti de ne oldu? Emre gitti de ne oldu? Emre gitti bi de üstüne neler yaptı kime gitti bizim forvetimizi nasıl sakatladı falan filan.. Gidip de Avrupa'nın en büyük takımlarında ilk 11'de çıkmayacaksa Arda gitmesin abi. Gerek yok.

arda en buyuk takımlarda antrenman topçusu olur anca. hiç şimdi hayallere dalıpta arda'nın şu haliyle direl liverpoolda falan oynayabilceğini solemeyin yahu. avrupada başarılı olmak isteniyorsa genç yaşta gidicek bolton'a fulhan'a portsmouth'a orda lig temposuna alışcak, ükleye alışcak, orda oynanan futbola alışcak. anca orda kendini gosterebilrse giderde liverpoolda, manu'da şans bulabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Abi Arda yetenekli o konuda hiç bir şey söylemiyorum ama benden çok takip ediyorsunuz ada maçlarını, Arda oradaki maçların temposuna ne kadar dayanabilir? Burada haftada bir bilemedin iki maç ediyor futbolcular, ona rağmen Arda her maç dur kalkla oynuyor. Sadece yeteneğine bakarak ilk 11 oynayacaksın demiyor tdler.

Arda'nın bir özelliği ve fiyatını bu kadar arttıran şey de zaten genç olması. İngiltere futbolu çok üst düzey fizik de istiyor. Sadece hız veya güç olarak değil, o kadar maç temposuna dayanacak kadar dayanıklılık, nefes aldırmayacak öküz defanslara karşı direnç, hızlı beklere karşı çeviklik gerektiriyor, doğru Arda "şu anki haliyle" çabuk kesilir İngiltere'de.

Ancak unuttuğunuz kısım Arda'nın yaşı işte. Bu yaşı onun çok daha fazla gelişmesine olanak sağlıyor. Kaldı ki fizik dediğiniz şey gelişmesi en kolay şey futbolda. Her futbolcudan kıvrak bilek hareketleri, seri çalımlar, nokta paslar yani teknik bekleyemezsiniz, doğuştan gelir, belli bir yaşa kadar gelişir bunlar. Her futbolcudan zeki ara paslar, hızlı verkaçlar, oyunu okuyup yönlendirme becerisi, anında tepki de bekleyemezsiniz, bu da futbol zekasıdır %90 doğuştan gelir %10 belli bir yaşa kadar gelişir. Çok şükür bunlar hep Arda'da zaten var olan şeyler. Eksiği fizik. Ve her futbolcuyu yeterince çalışmayla daha güçlü, daha hızlı ve daha çevik hale sokabilirsiniz.

Tuncay'ın bir gitmeden önce bir sonraki haline bakın. Adam 26 yaşında gitti Ada'ya, ilk 3-4 ay süründü, rezalet oynadı yedek kaldı. Ama o arada öküz gibi fizik yüklendi, bacakları 2 katına çıktı, direnci arttı. FB'li Tuncay'la Adalı tuncay arasında 2 gömlek fark var şu anda. Ki Arda tuncaydan 4-5 yaş genç bi adam, çok daha hızlı ve fazla gelişmeye açık.

Arda giderse 1-2 ay yedek bekler, ismi kaybolur silinir (Tuncay'a olduğu gibi) ama sonra bir anda patlar dikkat çeker.

Bugün İngiltere'de pek çok takımda oynayacak düzeyde Arda. Liverpool'da oynar, Arsenal'de oynar. Chelsea'da bile oynayabilir az çok. Yeter ki o fizik yüklenme kısmını aradaki yedekliği göze alsın.

Türkiye'de kalırsa bu dediğim gelişimi yaşayamayacak, şimdiki gibi devam edip duracak işte Arda. Onu buraya zincirlemenin alemi yok. Ha, takımında kalıp efsane olsun diyorsunuz, ama bu dediğim gibi yanlış bir düşünce. En güzel örneği Sergen işte. Zamanında gitse muhtemelen bugün Zidane'la aynı kefeye konacak adamdı, kaldı TV'de stand-up yapıyor.

Aşk maşk da hikaye, 21 22 yaşında ne evliliği ne ölümsüz aşkı. Tamam hoşlanıyordur, seviyordur, olabilir de bu yaştan hayatını bağlayacak karar almak için kalıyorsa zaten kalmasın birkaç sene daha akıllansın hele. Sonra mutsuz evlilik yüzünden futbol kariyeri biten çok oyuncu örneği görüyoruz işte ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

kuyt dediğiniz adam senelerdir liverpoolda ilk 11 oynuo. benayoun ise liverpooldaki belkide saf yetenek olarak en yetenekli adam torres ve gerrard dan sora tabi. fazla abartmayın arda'yı. tmm muthiş yetenekli, cok iyi top saklıo adam geçio vs ama premier ligde en kotu takımların bile bole oyuncuları var. arda su anda liverpoolda olsa en fazla fa cup maçlarında soradan oyuna giren oyuncu olur dicem ama onun için bile yaşlandı artık adam. herifler 17 yaşındaki adamı pişirmeye çalışıolar fa cup maçlarında artık. ben arda eğer ole buyuk bi klube giderse başarılı olabilceğini sanmıorm.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuyt'ın 11'de başlaması zaten anlamsız işte. Bu yüzden Liverpool küçük bir takım. (Kızma Khelben'cim ama bu bir gerçek) Şampiyonlar liginde daha as oyuncularla çıkıyorlar ve başarılı oluyorlar ama sürekliliği olmayan bir takım bu yüzden ligde dökülüyorlar. Kuyt fizik olarak Arda'dan çok üstün ama teknik, oyun zekası gibi faktörlerde de Arda ondan çok üstün
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

arda fenerde olsa dünyanın en iyi ve her klupte oynayabilcek futbolcu olurdu

sırf forma rengi sarı kırmızı diye böyle antilikler :)

arda her takımda oynar bencede ama. onemli olan sureklilik işte. arda'nın yaptığı hareketler tr'de yapılıo tabiki. premier lige gidince karşısında 123124 boyunda 123123 saat top speed koşabilcek 124312 kg kaslı adamlar çıkıcak. haftada 2 3 maç falan bile olabliio. onemli olan yeteneğini kullanıp surekliliği yakalamak.
Sosyal ağlarda paylaş

abi türkiyede galatasaray kendi evi gibi adamın, 2 gün antrenmana çıkmasa bişiler söylese ne tepki alır ne başka bişey.
ingilterede o şekilde olmaz işte, yeni bi macera ne biliyim bişeyler yapma isteğiyle adam kendini daha fazla kasar. kendi de farkında olur şu haliyle orada başarılı olamayacağının ve giderek futboluna bişeyler katar.
ben önümüzdeki sezon ayrılması taraftarıyım, hem gs hem kendisi için.
Sosyal ağlarda paylaş

haberturk said:

"Kewell'ı göndermek bize yakışmazdı"
Haldun Üstünel "Kewell'ın, Galatasaray'a kattığı değerler tartışılmaz" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, yeni transferler nedeniyle Harry Kewell'ın takımdan gönderilebileceği haberleri için, böyle bir durumun hiç gündemlerine gelmediğini söyledi.

Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Haldun Üstünel, Kewell'ın, taraflı tarafsız herkesin gönlüne taht kurmuş bir isim olduğunu belirtirken, ''Kewell'la, 4-6 hafta sürecek talihsiz bir sakatlıktan dolayı yolları ayırmamız, Galatasaray etiğine ve duruşuna kesinlikle yakışmazdı. Kewell'ın, Galatasaray'a kattığı değerler tartışılmaz. Onun gönderilme durumu hiçbir zaman gündemimizde olmadı'' dedi.

Avustralyalı oyuncunun sakatlığı ne kadar süre alırsa alsın, Galatasaray'dan ayrılışının, gelişi gibi olacağını anlatan Üstünel, ''Onunla sözleşmemiz sezon sonuna kadar devam ediyor. Başarılı bir ameliyat geçirmesini temenni ediyoruz. En kısa sürede, takıma olan büyük katkısını yeniden sergileyeceğine eminiz'' derken, takımdan gönderilen isim olan Nonda için ise ''Nonda'nın sözleşmesinin feshedilmesi konusunda almış olduğumuz karar, teknik heyetten aldığımız rapor doğrultusunda verilmiştir'' ifadelerini kullandı.

''ÇALIŞMALARIMIZIN ARKASINDA ÇOK BÜYÜK BİR EKİP VAR''
Haldun Üstünel, üst üste gerçekleştirilen transferlerde sürecin çor zorlu geçtiğini, isminin ön planda olduğu çalışmaları çok geniş bir ekibin yaptığını kaydetti.

Yaptıkları transferlerin arkasında gizli kahraman olarak görünen herkese teşekkür eden Üstünel, ''Çok büyük emek sarf ettiler. Galatasaray'a böyle genç arkadaşları kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu arkadaşlarımızı, takımda gösterecekleri yüksek performanstan sonra uzun süreler Galatasaray formasını giyerken izlemek istiyoruz. Katıldığımız her kupada ulaşmak istediğimiz şampiyonluk hedefine katkıda bulundukları zaman çok daha mutlu olacağız'' diye konuştu.

Transferlerin çok kısa süreçlerde gerçekleştirildiği şeklinde bir kanının hakim olduğuna vurgu yapan Üstünel, ''Çalışmalarımız, devre arasında yapılan girişimlerden ibaret değil. Transferlerin tamamen bana mal edilmesini de kabul edemiyorum. Bu çalışmaların bütün sorumluluğunu üzerime almış gibi görünmekten hoşlanmıyorum. Bu transferler geniş bir ekibin çalışmaları sonucunda ortaya çıktı. Bu büyük isimlerin Galatasaray'a gelmesi önemli değil. Bizim en büyük temennimiz, bu çalışmalarımızın bize başarı olarak geri dönmesi. Bizim için en önemli şey, takımımıza yeni katılan arkadaşlarımızın ortaya koyacağı performanstır'' diyerek sözlerini tamamladı.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

Red said:

arda fenerde olsa dünyanın en iyi ve her klupte oynayabilcek futbolcu olurdu

sırf forma rengi sarı kırmızı diye böyle antilikler :)

arda her takımda oynar bencede ama. onemli olan sureklilik işte. arda'nın yaptığı hareketler tr'de yapılıo tabiki. premier lige gidince karşısında 123124 boyunda 123123 saat top speed koşabilcek 124312 kg kaslı adamlar çıkıcak. haftada 2 3 maç falan bile olabliio. onemli olan yeteneğini kullanıp surekliliği yakalamak.

Arda EPL'de oynasa dinlenir yahu, adam sezon başından beri avrupa-lig-kupa nerdeyse tüm maçlarda oynadı, en tırt maçlarda bile 90 dk. mücadele etti.Fizik kondisyonu açısından 1-2 ay sıkıntı çeker maksimum, tek sorunu topu sağa sola çekip adam geçerek yapacağı asisti tek topta yapması konusunda olur.
Sosyal ağlarda paylaş

liverpool arda'yı almak ister ama alamaz, 15 ya da 20 m euro vereceklerini sanmıyorum. taraftar forumlarında dahi bahsettikleri rakamlar 10 m'yi geçmiyor. ancak tabi bu seneki glen johnson vakıasındaki gibi hareket yapıp paraları saçarlarsa başka, fakat türkiye ligi'nden gelme bir oyuncuya bunu yapmazlar.

bir galatasaraylı olarak arda'yı çok büyük bir oyuncu yerine hiçbir zaman koymadım ve böyle davrananları da komik buldum. Evet, arda iyidir, dünya kupasına gidemeyen türk milli takımının iyi oyuncularından biridir ama dünya futbolunda öyle adımızı duyuracak bir oyuncu değil kesinlikle gerek futboluyla gerekse mental özellikleriyle.

arda nasıl bir futbolcu, değerlendireyim kendimce. hızlı değil kesinlikle ama topla birlikte gayet iyi, şutları belki iyidir ama fazla şut çekmiyor. messi'de ilk zamanlarında gol atma işini forvetlere bırakıyordu ama sonradan kendisinin atabildiğini de farketmişti. (tabi mutlaka bunun için çalışmıştır)

arda teknik bir oyuncu ama öyle topla çok haşır neşir tekniklerden değil, kıvrak diyelim. güzel de orta açıyor.

ve evet arda güçsüz, kondisyonu da iyi değil. zaten yukarıda yazdıklarım ardanın güçlü olduğu dakikalar için geçerli.

ben bir gs'liyim ama arda'dan çok şey beklemiyorum, bir an evvel satılmasını diliyorum, en azından avrupa'da oynamasını istiyorum eğer fırsatı varsa. Arda yetenekli bir çocuk ama öyle dünyayı sarsacak bir kalitede biri değil, bu konuda yanılırsam da bir gün arda gerçekten türk futbol tarihine damga vurursa seve seve burada yanılmışım, özür dilerim de derim. ama kesinlikle ben bu adamın abartıldığını düşünüyorum. evet özer hurmacı denilen çocuk için de aynı şeyleri düşünüyorum. hatta ben sabri'yi gökhan gönül'den daha iyi bulanlardanım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...