Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Admin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Hurriyet te nihayet doğru düzgün bir yazı buldum. Açıkcası bir kaç kere yurt dışına çıkmış olan herkesin karşılaştığı bir durum bu. Bizim pasaportumuz ciddi anlamda hiç bir işe yaramıyor. Sınır kontrolü yapan güvenlikçiler bile bir kaç kere bakıyor pasaporta acaba gerçek mi diye. Tamamen rezil bir kağıt parçası. Yakışmıyor asla Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkeye. Üstüne ödediğimiz harç da cabası. Bilmiyorum acaba dünyanın başka bir ülkesinde bu kadar uyduruk bir pasaporta bu kadar yüksek bir meblağ veriliyor mu? Özellikle de alım gücüne oranla aşırı yüksek. Ülkemde bir öğretmen 5000 lira kazansa dersin ki çok önemli değil bu ücret ama nedir yani külçe altın mı alıyoruz bu paraya. Envai çeşit ülkeye giderken vize isterler, sınır kontrolünde 2 saat beklersin, üstüne de bu kadar yüksek ücret koyarlar.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Pasaportlar değişecekti en son noldu bilmiyorum.
Nakamura Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 said: Tamamen rezil bir kağıt parçası. Yakışmıyor asla Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkeye.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 daha da komigi ne biliyor musunuz? ucreti 560,30 TL olan 5 yillik yenileme islemini yurtdisinda yaptirirsaniz EUR 91,00 gibi komik bir rakam oduyorsunuz.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Suriye'nin pasaportları bile kat kat daha düzgün , alacalı ve özenli. Yıllardır bu yurdışına çıkan insanların dilindedir zaten. Nedense aşağı yukarı memleketimin her işi böyle , sadece laf var icraat yok. Lafta çok güçlü ülkeyiz , ama uygulamalarda beş para etmiyor.
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mum_Chamber said: daha da komigi ne biliyor musunuz? ucreti 560,30 TL olan 5 yillik yenileme islemini yurtdisinda yaptirirsaniz EUR 91,00 gibi komik bir rakam oduyorsunuz. 80 odedim ben gecen sene, ciddi sinir bozucu o fark
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Konuyu açan Admin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Londra tr konsoloslugunda bile ödediğin ücret tr dekinin yarısından daha az hani desen ordaki calısanların maaşı senin pasaport uzatma parandan karşılanıyor eh bre uyanık demezler mi adama tr deki maaşın yarısını mı veriyorsun londra da calıstırdıgın konsolosluk görevlisine?
HellHound Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 DynamicK said: Türkiye gibi büyük ve güçlü bir ülkeye. lol :P harci gectim (ki felaket, birde utanmadan zam yapmislar, sanki turk pasaportunu goren memleketler karsinda el pence divan durup vize mize istemiyorlarmis gibi) onun disinda dizayn felaketini yillardir duzeltecekler sozde... Sahsen benim pasaportum resmi belgeden cok, cakma moleskin defterine benziyor su an
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 bugün 3 yıllık pasaport bedeli + kağıdına 530 ytl bayıldım. cebimde emniyet müdürlüğünden ayrılırken cebimde 1.5 ytl kalmıştı. feci.
numberten Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Emniyet zaten rezalet adamlar doldurdugun formun bile parasını alıyor. -15kuruş attın mı kutuya kardeş?
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mum_Chamber said: daha da komigi ne biliyor musunuz? ucreti 560,30 TL olan 5 yillik yenileme islemini yurtdisinda yaptirirsaniz EUR 91,00 gibi komik bir rakam oduyorsunuz. Yurt dışında pasaport uzatmak için nereye başvurmak gerekiyor? Ne şartları var?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 oturum iznin olacak ve oturum iznin oldugu ulkedeki konsolosluga basvuracaksin
MD Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Aslında üniversiteden doktora yapacak işte gelecek vs tarzı bir belge alsan bu iş bedava gelirde malasef her üniversite yapmıyor bunu...
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 pasaportun işlemleri ve kendisi pahalı, ona lafım yok. pasaportun kalitesini de kafaya takmadım hiç.20+giriş çıkışım var. hiç bir sorun yaşamadım ve gayet işini görüyor. 1dk cebinden cıkarıp sonra geri koydugun alet alacalı, kaliteli, logosu kabı falan süper olsa ne olacak anlamıyorum ya.
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Konuyu açan Admin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 yurt dışında ogrenci olarak bulunuyor isen de uzatabiliyorsun. konsolosluga git yanında bikaç yemek parası götür uzat gel. bizdeki gibi yanında bankamatik taşıyıp gitmene gerek yok kısaca.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Fistan , Prestij denilen birşey var. Bir ülkenin resmi evraklarının kalitesi, dışarıdan görünümü önemlidir. Sen kişisel olarak kafana takmayabilirsin , biz de takmayabiliriz fakat karşı tarafa nasıl bir hava bıraktığı önemli birşey. Bu bir detay ama önemli bir detay.
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 MD said: Aslında üniversiteden doktora yapacak işte gelecek vs tarzı bir belge alsan bu iş bedava gelirde malasef her üniversite yapmıyor bunu... Bende var şu an o belge ama 1 senelik uzatmak için sadece. Pasaportum 2013'e kadar olduğundan gidip uzatmak zor geliyor. Ama 2013'te 1 yıl uzatmak ne kadar olur acaba..
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Horizon said: Fistan , Prestij denilen birşey var. Bir ülkenin resmi evraklarının kalitesi, dışarıdan görünümü önemlidir. Sen kişisel olarak kafana takmayabilirsin , biz de takmayabiliriz fakat karşı tarafa nasıl bir hava bıraktığı önemli birşey. Bu bir detay ama önemli bir detay. evet haklı olabilirsin bu konuda. isviçre kırmızı pasaportunu görmüştüm kızın birinde, çok kötüydü dandik bişeydi, bu mu len pasaportun diyip dalga geçmiştim ehe
irin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 peki ecnebilerin vizeyiparası neyse veririz seklinde,ulkemiz havalimanlarında satın alması...deliriyorum lan!
Prosciutto Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 ülkenin genel prestiji yerlerde olduğu için pasaport da beş para etmiyor, fiziksel olarak bahsetmiyorum. kıçı kırık ülkeler bile vize uyguluyor zaten. kağıdın kalitesine gelince, biraz daha küçük yapabilirler, cebimde haşat olmaz böylece. kamyonla para veriyoruz zaten.
Mille Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Herseye tamamda, ustundeki deri parcasina almayin bari para!
Gazanfer Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 benim derdim buyuklugu. ben neden yanimda okul defteri gibi bisey tasimak zorundayim surekli? hic bi cebe sigmaz, pis pis siritir. adam gibi standart kart boyutunda bisi olsa olmuyo mu? bi de icinde iki tane numara var. bi tanesi tru123123 diye, digeri sirf numerik. konsolosluktaki adam dahil kimse "passport number" istenince hangisini yazmam gerektigini bilmiyo.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Yurtdisina her ciktigimda insan muamelesi gormek istiyorum. Ama sanirim bi 7 sene beklemem gerekecek baska bir ulkenin pasaportunu almak icin.
Öne çıkan mesajlar