ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Geçenlerde Darty!ye gittim TV bakmaya Şöyle yanyana göreyim de karşılaştırma yapayım dedim almak lazım bir tane artık diyerekten. Kafamdaki marka Samsung'tu ve artık kesin gözüyle bakıyorum Samsung'a LED TV'lere şööle alıcı gözle baktım açıkcası ben öyle ahım şahım bir fark göremedim o yüzden es geçtim. 200 HZ.lik bir televizyonu var onu geröçekten çok beğendim. Kağıt üstünde beğenmiştim ama ne gereği var git LED al diyorlardı ama yok kesinlikle çok beğendim. Ondan sonra TV beğenmek zor oluyor tabii. Şimdi öyle bir TV 6000 YTL civarında geziyor çooooooook para çoook. Hani alsam 1 sene aç bırakır mı bırakır cinsten. Fakat kafamda daha önceden Plazma almak fikri vardı. Kağıt üstünde LCD'lere göre açıkcası çok daha başarılı duruyorlardı. Ayrıca fiyatları da iyiydi ve LCD'lerin özellikle alt modellerinde gördüğüm görüntünün kesik kesik ilerleme sorunu LCD'lere göre çok daha azdıki benim gözümü inanılmaz rahatsız eden bir cinslik o. Şimdi orda bir plazma gördüm. 50A656 diye. 200Hz. ve LED'lere göre bu harekette kesiklik özelliği daha yüksek fakat normal TV'lere en azından bendeki TV'ye göre çok değil. Tabii çok üst model LCD, LED ve 200hz. TVlerde harekettik akıcılık yok. Şimdi biraz baktım kafama takıldı farkı da anlayamadım. Plazmalarda A serisi ve B serisi var. Ayrıca Samsung TV'lerde 5 serisi, 6 serisi, 7 serisi, 8 serisi gibi seriler var. 8 serisi beni aşar gerçi biraz ama Bunların farkları nedir. Mesela A serisinde 5, 6 ve 8 var, A serinde 5, 6 ve 7 var. Hatta model ve fiyat da yazayım karşılaştırma için. A5 Serisi - 2470 YTL (550 551 556) A6 Serisi - 2800 YTL (656) A7 Serisi - 4000 YTL (756) B5 Serisi - 3200 YTL (550 579) B6 Serisi - 3600 YTL (650) B8 Serisi - 4950 YTL (850 859) Nasıl bakıp seçicez neye gerek var neye gerek yok neye fiyat farkı değer neye değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 samsung'un serileri panelleriyle orantili sanirim. iyilestirme yaptikca yeni tasarim koyup bir ust seri cikariyorlar. bende 6 serisi var, gayet basarili. 7'yi hizlica gectiklerine gore bir terslik olabilir.. onun disinda, 50" bakiyorsun sanirim. almadan once bir daha dusun derim.. 50" cok buyuk. alisveris merkezinde o kadar ekranin arasinda gezerken farketmezsin ama 5 metreden filan izlemen lazim onu. insani boyutlarda birseyler bakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 6 milyar o kadar çok abartı bir rakam değil ya, gayet makul fiyatlara indi aslında televizyonlar. en az 3 hdmi girişi olması ve full hd olması önemli. yeni tv'ler de hep böyle üretiliyor artık sanırım. onun dışında televizyonların teknolojileri üç aşşağı beş yukarı birbirine benziyor. salonun genişliğine bağlı olarak ekran büyüklüğü almanı tavsiye ederim. 1-2 metre öteden izlemek için 40 inç yeterli olurken, 5-6 metre öteden izlemek için 50 inç gerekebiliyor. bizde samsung 6 serisi lcd var, onu tavsiye edebilirim. görüntüsü, dizaynı felan çok güzel. konsol bağlamak istersen de oldukça rahat. led'i düşün derim. lcd'ler floresan lamba kullanıyor, led'ler daha az gözü yoruyor diyorlar. ayrıca ince olması da güzel. bir de televizyonun dizaynını beğenmen çok önemli. her gün o televizyona bakacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Evet 50 bakıyorum çünü şu andaki televizyonum da 50 civarında projeksiyon TV ama 5 metreden seyretmiyorum :) ben biraz körümdür ve ekrana yakından bakmayı seviyorum o yüzden :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 evet evet boyut konusunda dikkatli olmak lazım. ben de masa aldım geçenlerde çalışma masası, aldığım yerde neredeyse "daha büyüğü yok mu bunun" diyecektim eve getirdim 3 kişinin aynı masada çalışabileceği kadar büyük olduğunu farkettim ve keşke küçük modelini alsaydım dedim. Mağazada göz yanılıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 6000 YTL o televiyon için çok değildir belki ama benim için çok.Taksit maksit dalarım alırım almasına ama altından kalkması acayip zor olur. Bir de bir sene sonra bir bakıcam TV olmuş 3000 YTL. Onun yerine bir kaç sene kullnırım o televizyonu yazlığa atarım başka odaya atarım Annemlere veririm sokağa atarım ne biliyim giderim daha düzgün bir şey alırım daha mantıklı gibime geliyor. Göz yorma konusunda da zaten günde en az 10 saat LCD ekrana bakıyorum aralıksız. Ara sıra ve hafta sonları film izlemek için de 2 saat daha bakarım herhalde. Zaten her halukarda projeksiyon TV kadar yormaz herhalde. Bilemiyorum ben de sizinki gibi bakıyordum ama fiyat farkı ve fiyat ve teknoloji değişim hızı benbi böyle düşünmeye zorluyo sanki. Hem LED almak için biraz daha beklemem gerekebilir ama plazma için çok da beklemem herhalde. Alırım bir plazma bir de Media playerlardan aliyim diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 plazma ara model gibiydi şu anda zaten üreticiler plazmadan ziyade lcd ve led üretimine odaklanıyor ben de led leri bekliyorum eğe onların fiyatları yıl içerisinde çok da düşmezse enerji tasaruflu lcd istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 pixelleşme çok sıkabilir diye 5-6 metreden izleyeceksen 50 inç demiştim. ama o kadar problem olmuyorsa evet 50 inç alınabilir tabii. bu arada series 6'ları tavsiye ederim. gösterdiğin fiyatlarda olması epey iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Pixelleşme canımı sıkar mı onu bilemiyorum. Açıkcası evdeki TV'den daha ufak bir şeyi almak çok da istemiyorum. Her halukarda ondan daha iyidir herhalde plazmalar diye düşünüyorum. Dün akşam yeni bir Teknosa açılmış karşıyakada ona girdim baktım. LCD baktım. 42'den sonra bir anda katlanıyor fiyatlar LCD'de. Hala çözemedim bir şey var. Bazı televizyonlarda şu kesik kesik gösterme olayı çok abartı halde. Bazılarında ise hiç yok. OLmayanlar pahalı modeller tabii. Artık bir bakışta hangisinin ne fiyatta oldugunu anlayabiliyorum. İlk defa bir LG beğ-endim ama küçüktü boyutu bana göre. Hiç kesilme olmuyordu. Ama ben yine de Samsung alırım herhalde. Bir de Philllips bakıcam bir yerlerde denk gelirsem bir tek Philippsleri inceleyemedim. Plazmada gördüğüm tek sakınca parlaklığın biraz az olmasıydı ama belki de Darty mağazasının ayarlarıyla ilgili bir şey de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Bu arada A serisi ile B serisi arasında ne fark var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 50 inç plazma saatte 500w çeker, o boyuttaki lcd 250w felan sanıyorum.. bir de yeni nesil panasonic ve pioneer plazmalar dışındaki diğer markalarda ghosting olabiliyor. ve bu tüketici kusuru olarak değerlendirilip, garanti kapsamına alınmıyor. ben de samsung un plazmalarını beğeniyorum ama tonlar daha kırmızımsı, çok gerçekçi değil. bende 52" pany plazma var, memnunum. ama samsung alsaydım ondan da memnun kalacaktım heralde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 bi de lcd plazma felan istanbul bilişimden alınır. oyle darty marty felan hikaye. boyle yuksek kalite bişiler istiyosan, massive electronik marketlerde indirimde bulman biraz zor oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar