Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikinci öğretim okumak

DeadSkinMask

Öne çıkan mesajlar

abi son 1 gün kaldı yapılcak iş mi bu şimdi.

avcılar-taksim (taksim derken merkeze yakınlıktan ve genel ulaşımdan bahsediyorum aslında tabi derdim sadece istiklal caddesi değil.) arası ne kadar sürüyor? trafik nasıl? usandırıcı değil mi?

türkçe işletmedeki eğitim nasıl? erasmus kontenjanları nasıl? sadece ingilizce işletme okuyanlarla ilgilenip düz bölümdekilere 2.sınıf öğrenci muamelesi yapılıyor mudur?

Beyazıt'ta iktisat fakültesi'nde ikinci öğretim iktisat mı okurdunuz, Avcılar'da işletme fakültesi'nde örgün işletme mi? :D

benim sıralamamla arada geçen seneye göre 10 bin kişi var muhtemelen düşmez ama gene de istemeden yazmam üstüne:S
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kaynama olayında arkadaş çok haklı ortam çok sıcak :P anladın sen.Taksim değilde m.köy metrobüsle 45dk usandırıcı fln değil trafik yok ztn.
Ben ing işletme okuyorum.Tabi ingilizce işletme puanları daha yüksek 14000-15000 sıralamasıydı sanırım.Hani hocalar 2.sınıf muamele yapmıyo ama arada yapan öğrencilerle karşılaşabilirsin.

Beyazıtla karşılaştırmak gerekirse şu soruyu sorarım.Eğer özel sektör düşünüyosan avcılar işletme kamu düşünüyosan beyazıt iktisat derim.Bide beyazıtta 2.öğretim okuyunca okulun beyaztıta olmasının bi avantajı kalmıyo.O yüzden avcılar derim ben.

Valla özel arabayla gelmen metrobüsten uzun sürebilir trafik oluyor e-5 te çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyazıt > Bahçelievler > Avcılar diyim ben.

Avcılar kampüsüne bir kaç kere gittim iş güç için de, tamam arazi büyük ama bir olayı yok. Bahçelievler Avcılar'dan daha temiz, şehir merkezine yakın vs. Avcılar depremden sonra apaçi ocağı oldu iyice. Eğer ailen İstanbul'da değilse çok önemli bir faktör okulun bulunduğu bölge.

Avcılar Taksim 1 saat civarı sürer, Bahçelievler Taksim 35-40dk, Beyazıt Taksim 30dk (tramway; tünel yaptığını varsayıyorum)

İstanbul'da arabayla gezmek bence pek de güzel bir şey değil son olarak. Park sorunu, trafik sorunu vs. derken sıkışık metrobüs bile daha cazip gelebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ne gıcık bir üniversite bu iü arkadaşım girsen giremiyosun çıksan çıkamıyosun.
diplomayı da 1 yıl sonra falan verirler. bi çıkış belgemi alsam bari.

iö güzel değildir gibi geliyo bana ama bilmiyorum. gün sana kalır diğer türlü, temiz iş. diğer türlü gecen gündüzün birbirine karışcak falan.

ing iktisat oluyosa ing iktisata gel.
yoksa iktisat.
çekoyu napcan çekoda bi cacık yok.

gerçi ing iktisat hocaları da canından bezdiriyo insanı.
hepsi bi tuhaf.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada önemle belirteyim işletme fakültesinde üstten ders alma kaldırıldı.Çan sistemi değiştirildi geçme zorlaştı ve çana girebilmek için finalden en az 60 alma koşulu geldi(eskisi 50).

Yeni çan sisteminide kısaca şöyle anlatabilirim.Millet vizede 30-40 civarı bi not alıp finalden 50 yi vurunca dersi geçiyolardı.Artık yemiyo tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de marmaranın yeni sistemini söyliyim o zaman sdf, geçmek için 65 ortalama tutturmak gerekiyor, final en az 65 olacak, çan yok, büt yok.

İİBF bu durumda, çok salakça bir sistem, çok adamın başını yaktı geldiğinden beri. Eskiden yine çan yoktu ama en azından 50'ydi geçme notu, ite kaka geçiliyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Yeni çan sisteminide kısaca şöyle anlatabilirim.Millet vizede 30-40 civarı bi not alıp finalden 50 yi vurunca dersi geçiyolardı.Artık yemiyo tabi :)

abi şu an kaydımın olduğu okuldan soğumamın ana sebebi bu
yeni sistem geldiğinde ben hazırlık atlayıp başladım 1.sınıfa eski çancılarla birlikte. onlar 40'la ders geçip 60'la BB falan alırken ben anca 60'la geçip cc alıyodum. Önce yatay geçiş kastım ama bu sistemle tabi nanay. Şimdi de burdayım işte gelicem istanbula. Umarım iktisat fakültesine yoktur böyle bişey. Gerçi olsa bile herkese oluyor sonuçta benim yaşadığım durum çok farklıydı sınavı eski sisteme göre yapıyorlardı falan-.-
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Ben de marmaranın yeni sistemini söyliyim o zaman sdf, geçmek için 65 ortalama tutturmak gerekiyor, final en az 65 olacak, çan yok, büt yok.

İİBF bu durumda, çok salakça bir sistem, çok adamın başını yaktı geldiğinden beri. Eskiden yine çan yoktu ama en azından 50'ydi geçme notu, ite kaka geçiliyordu.

üf evet.
bizde geçme notu 50 hala ama 2den 3e geçerken 1.80 ortalama istiyolar. yani geçme notu 65. ve hani bi iibf bölümünden hiç beklemezsin, 1. sınıf bittiğinde dönem 1.sinin ortalaması 2.90 lardaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

marmara üniversitesiyle ilgili ekşi'de 3 sayfa okudum ve tüm marmaraları silmeyi düşünüyorum tercih listemden ::o şimdi uyumadan bir tercih yapıp kaydetcem. sonradan değiştirilebiliyormuş süre bitene kadar da... İhtimal hesaplarından hassas tercih yapayım diye kafayı yiyecem :P
69bin'lik yer 79bin'e zor düşer fakat düşer de ve ben marmara iktisat'a gider de ulan böyle bir yerde okuyacağıma mis gibi beyazıt'a akşamları gider gelir gündüzleri de bir sürü iş güç yapardım ya diye lanet okuma ihtimalinden tırsıyorum.

öte yandan okulun kendi sitesine bakıyorum. hem akademik kadro güzel gözüküyor hem site derli toplu hani olumlu elektrik veriyor bu hem de erasmus ikili anlaşmaları tam benim istediğim tipten gözüküyor. Sonra 1-2 sözlük karıştırayım diyorum her şey tersine dönüyor.8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Tercihler Kod Program Adı
01. Tercih 2321011 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce) (Tam Burslu)
02. Tercih 2321248 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (İngilizce) (Tam Burslu)
03. Tercih 2321231 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Girişimcilik (İngilizce) (Tam Burslu)
04. Tercih 1271553 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat
05. Tercih 1273279 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat (İÖ)
06. Tercih 1351391 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
07. Tercih 1353035 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
08. Tercih 1271537 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
09. Tercih 1273287 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)

yaptım gitti

maliye çeko falan çok karıştırmak istemedim aslanlar gibi iktisatçı olacağım =p çeko'ları laf olsun diye en alta yazdım. Doğrusu 5.tercihten sonrası da hatta yalan. 5. tercihimin geçen seneye göre 20 bin kişi önündeyim. Uyuyup uyandıktan sonra tekrar bir düşüneceğim marmara örgün'ü bir üste alıp almamak konusunda. O da 10 bin önümden kapatmış işte. Yani ölü tercih yaptım aslında.

İlk 3'ü de özyeğin'e dayadım tam burslu. 2 veya 3 aşırı sürpriz bir şekilde gelebilir. İlk öğrencilerini alacaklar. Girişimcilik dedikleri bölüm işletme'nin %95 aynısı. Girsem zaten işletme okuyorum derim sdadsa. Sadece azıcık inovasyon yapmışlar lisans olarak işte ya neyse. Tr'de bir benzeri yok. Bankacılık ve finans'ın benzer rakipleri ise 80bin ve çok sonrasında kapatmış diğer yeni vakıf üniversitelerinde fakat özyeğin çok iyi çalışıyor tanıtım konusunda. Hiç şans tanımıyorum ama ya tutarsa hesabı işte..

2 ve 3. tercihlerim toplamda sadece 24 kişiyi alıyor. önümdeki 79300 kişiden 23 kişi çıkmazsa bunları isteyen neden olmasın di mi ama :D girişimcilik diye bölüm mü okunur lan yazmasınlar
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben 5 sene okudum iö. 5senemin tamamını kulüplerle uğraşarak geçirdim. son 3 senemde okulun bahar şenliği komitesindeydim kulüpler birliği vardı bizde onda yönetimdeydim sayısız partisiydi konseriydi bilimum akşam dışarı çıkmasıydı hepsini yaptım. nasıl kısıtlanıyor sosyal yaşam onu anlamıyorum. 5te dışarı çıkıp 9da eve mi giriyorsunuz siz? en geç 9.30 dedin mi bitiyor dersler zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

pogodi said:

çeko okumam babalar gibi iktisat demek varken diyosun
işletme istemiyorum zaten diyosun
sonra girişimcilik %95 işletme zaten işletme derim diyosun
senin kafan karışmış çok düşünmüşsün

özyeğin üniversitesinde iibf olduktan sonra her şeyi okurum demek o tercihler yav. Adamların kurduğu okul yaptığı işler çok hoşuma gitti çok acayip güven verdi bana anlatsam anlatamam. Zaten tutmayacak gerçi ya. Onun dışında iktisat severim zaten maliye ve çeko ya iktisat tuttturamazsam diye baktığım alternatiflerdi itiraf etmek gerekirse vaktinde. Şimdi de örgün okumak için alternatif olarak baktım gene ama ı ıh =)
Sosyal ağlarda paylaş

Git okula git, okula gidince iktisadın tadı başka oluyor, ben bunu yüksek lisansta anladım, gerçi ekonometri yükseği yapıyordum da bir anda kendimi sempozyumda ders anlatırken bulunca LAAAN olmuştum. Şimdi de tezimi Almanya'da yazacağım bir aksilik çıkmazsa ve gittim 5 tane de ders aldım zorunluluğum olmamasına rağmen.

Çok keyifli teori üretebilen insan olmak, lan bak bu bundanmış demek. Para, finans sektörünü zerre sevmem ama işin bilim kısmı keyifli geldi.

Hayırlı olsun şimdiden. Cins asistanın az, kız ration yüksek olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...