DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 2. öğretim harç fiyatları kitapçığın arkasında yazıyordu. ftp://dokuman.osym.gov.tr/2009/2009_OSYS_TERCIH_KILAVUZU/duyurular.pdf burda yazanlar değil mi harç ücretleri?? edit: bide cihant dersler kaçta başlıyo kaçta bitiyo? bilmiyorum 2. öğretimlerin hepsinin aynı mı da yine de genel bir bilgin vardır orda okuyan biri olarak.
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ders başlangıç bitişleri bölümden bölüme günden güne değişiyor.ama sana şunu söyliyim istersen 1. öğretimden ders seçebiliyosun.yani illa akşam derslerine girmek gibi bi mecburiyetin yok.ama akşam dersleri geçe kalabiliyor diye biliyorum.
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 tamamdır hocam sağol.
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 1. öğretimden ders seçmek için ortalamanın yüksek olması gerekli diye okudum doğru mu? Ps:Cihant sağolasın bana da çok yardımcı oldu her konuda : )
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ha bizde her sene %10 a giren aradkaşlardan sadece bir tanesi örgün öğretime geçti diğerleri sadece örgün harcı yatırdı bu örgüne geçen arkadaş "keşke ikinci öğretim aklsaydım" demişti ehe ne bileyim en azından iktisat için durum buydu
Schwarzkopf Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ikinci ögretimde diplamada ikinci ögretim diye yazmıyor diye biliyorum
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 bir şey daha sorcam. şimdi 2. öğretim kazanırsam ilk sene hazırlığıda 2. öğretim mi okuycam? bide yıldız tekniğin hazırlığı beşiktaşta mı davutpaşada mı?
Vargath Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 İkinci öğretim harcına vereceğim parayla dükkan açarım.
trainspotting23 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 ben akşamlarımı öldürmemekten yanayım sabah okuluma gider akşam gezerim derim :) ayrıca erken kalktıkça sağlıklı bir insan olup cıkıveririz. tüm mesajları okuyamadım geç ve saçma olmaz ins
JsH Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Ben yıldız da 2. öğretim gemi inşaatı mühendisliği okudum. dersler 4 te başlar 10 da biterdi, saat 11 e kadar olan bir tane dersim oldu. 3. sınıftan sonra bütün derslerimi istediğim gibi seçtim, 2.öğretimden almak gibi bir zorunluluğum yoktu kontenjan olduğu müddetçe. ilk öğretimdende baya deres aldım. ÖNEMLİ: Diplomanızda 2. öğretim okuduğunuzu belirten hiçbir ibare yok, master a ya da işe girerken bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, ben master a girerken hiçbir sıkıntı olmadı :> Kolay gelsin.
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 hazırlığı 2. öğretim okumuyorsun diye biliyorum ben de ytü 2. öğretim met ve malz müh ders programını bulursam haber ederim
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 sağol cavanagh. tercihleri yaptım ve 2754 kişilik bi kayma olmazsa büyük ihtimal ytü metalurji ve malzeme müh iö gelcek..
Starscream Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 bizde vardı iö hazırlık adamlar bizden sonra girodu
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 BabacumMostors said: pogodi said: ben marmarada ikinci öğretim okuyorum. şu ana kadar en geç 19.30 da çıktık dersten. genelde 13.30 gibi başladılar çünkü. yani bizde 1. öğretimin dersi ne zaman bitiyosa yarım saat sonra biz başlıyoruz. en geç de 16.00 da başladık derse. sanırım bu bi artı. bence 2 kötü yönü var. biri sınav saatleri. bizde sınav haftası oluyor, her gün bi sınav 2 hafta sürüyor. 19.45te sınava girdiğimiz falan oldu. 2. 3. sınıfların 9 da 10 da falan oluyodu. diğer kötü yönü de harçlar. ama hocalarımızın aynı olduğu derslerin sorularını birinci öğretimlerden alabiliyoruz =) aynı olmasa da benzeri çıkıyor. bunları yazmaya gelmiştim üstüne marmara diplomalarında "ikinciöğretim" gibi biribare olamdığını söyleyecektim yani örgün öğretimin diplomasından ne yazıyorsa o kimse kalkıp "sen iö okumuşsun" diyemior o yüzden ehe bir de sabahçılara gelen hocalarla ikinci öğretimin hocaları aynı ha kötü yanı insanın uyku düzenini şaşırtabilir yoksa iyidir ikinci öğretim ehe Alın benden de o kadar, hatta proflar falan başka okullarda ders verdiklerinden vs. akşamları daha müsait oluyorlar.
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 iüde nasıldır ikinci öğretim bazı yerlerde daha rahat oluyor diye ikisini birden veriyorlarmış dersleri hiç akşama kasmıyorlarmış tekrar doğrumudur bu? bide diplomada yazıyor mu İÖ diye?
throine Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 haftanin 3 gunu 8:30'da dersi olan ikinci ogretim adamlar biliyorum.
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 valla harcı ödemek sorun değilse ikinci öğretim çok daha iyi bence
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 BabacumMostors said: ha bizde her sene %10 a giren aradkaşlardan sadece bir tanesi örgün öğretime geçti diğerleri sadece örgün harcı yatırdı bu örgüne geçen arkadaş "keşke ikinci öğretim aklsaydım" demişti ehe ne bileyim en azından iktisat için durum buydumisal kocaeli'de geçemiyorsun,sadece harcın birinci öğretim harcı oluyor
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 2. öğretimden tek korkum kluplerin faaliyetlerine katılamamak,okulu o kadar kalabalık görememek falan.Zaten ben gece yaşayan ve gece kafası basan bir insanım gündüz kafam çalışmaz
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 harçlara yüzde sekiz zam yapılmış bu arada geri çevrilmiş önerilen zam miktarı
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Çevirmeseler hükümeti şişe geçirip çevirecek zaten öğrenciler. Bu harçların yükselmemesi en çok bana yaradı, tek ders alacağım koca dönem 2 dönem harcı ödemem gerekiyormuş tokat gibi çarpardı 2k lira tek ders için.
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 bu harçlar tercih kitapları arkasında yayınlanan miktar kadar olmıycak mı? ondan daha fazla ya da daha ucuz mu olucak? nolcak?
Öne çıkan mesajlar