Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupalilar neden Asya ve Afrikalilardan daha zeki ?!

Udinen

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
evet aslında osmanlı hep avrupaya kapalı kalmış 17.yy damıydı falan yapılan ıslahatlar olmamış kişiye bağlı kalmış ve avrupadaki gelişmeler takip edilememiş..
yani bayagı kötü.. :([hline]===> orc_lord <===
*Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür*
*Balık katili olmuştur*
Tıkla tıkla bak ne çıkacak ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli Türkiyede hic bir zaman Feodal yapi olmadi ve olamazda. Cünkü Feodal yapida Merkezi güc semboliktir sadece gelirin kontrolunu denetler. Ama alt gücler (Avrupdada Loordlar Baronlar Dükler falan) iste asil guc bunlardi.Istedikleri zaman Krali elimine edebiliyorlardi ama bizim gibi toplumlarda her zaman merkez guc dengelrini kontrol eder.[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Zeki olup olmadıkları tartışılır ama imkanlarının asya ve avrupadaki ülkelere göre daha fazla olduğu kesin. Yaşam düzeyleri daha yüksekte onların. Geri kalmış ülkeler denen yerlerde insanlar gelişmeye değil karınlarını doyurmaya bakıyor aç ayı oynamaz diye bir laf vardır. Genelde avrupa da olsun amerikada olsun zeki oluşu sayesinde bir yerlerde olan kişilerde oraların insanı değildir. Asya ya da afrikadan bir şekilde imkan bulup oralara taşınan kişiler.

Dinin de geri kalmışlıkla pek bir alakası yok ki islam dini bilimsel gelişime ayak uyulmasını isteyen bir dindir yani teknolojiyi haram saymıyor. Müslüman ülkelerin geride olmasının bir sebebi kültürel anlamda gelişmeye genelde kapalı kalıyorlar ama bunun suçu dinde değil insanlarda.[hline]One ring to rule them all
One ring to find them
One bring them all
and in the darkness bind them.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fegro, 26 April 2003 22:59 tarihinde demiş ki:
Gimli Türkiyede hic bir zaman Feodal yapi olmadi ve olamazda. Cünkü Feodal yapida Merkezi güc semboliktir sadece gelirin kontrolunu denetler. Ama alt gücler (Avrupdada Loordlar Baronlar Dükler falan) iste asil guc bunlardi.Istedikleri zaman Krali elimine edebiliyorlardi ama bizim gibi toplumlarda her zaman merkez guc dengelrini kontrol eder.[hline]

Farkındaysan özellikle Osmanlı hakimiyetinin son asrında ayanlar yani ağalar toprak sahipleri istedikleeri gibi padişaha baskı yapıyolardı[hline]Blood never ends without the power of wisdom
Sosyal ağlarda paylaş

bence de asyalılar ellerindekileri değerlendirseler şu an allah olurlar o kadar dünya da en fazla petrol galiba asyada var onu da bırak nüfus sayısı olarak bu kadar insan arasından 100 binlerce bilim adamı çıkar yani bunları değerlendiremiyolar '!!
dayanamadım gidecektim valla geri döndüm.(yatmaya gidecektim :) )
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
İslam hiçbirşeyi sınırlamaz
ilk emri oku dur

arkadaşında dedigi gibi islam kısıtlıyor sanılıyor ama halbuki o miletlerin geleneklerini islamiyet sanıyorlar..

örnek verilmiş japonya buna ek olarak güney kore , ayrıca şuanda amerikanın oldukça korktugu kuzey kore , satrançta devlerin çıktıgı rusya?

Asya devletlerinde çoğu insan yaşam mücadelesini daha çetin şartlarda veriyor ve bu şartlar altında bilimsel düşünce haliyle avrupalılar kadar gelişemiyor ( bazı devletler hariç)japonya, g kore vsvs

avrupada ise ekonomik ve sosyal yaşam en üst seviyede ve gelişebilecekleri tek nokta dur dura kbilmeyen teknoloji, bu yüzdenki daha fazla beyin gücü kullanılıyor ve yüzeysel olarak baktıgınızda avrupalılar daha zeki gibi geliyor[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
Sosyal ağlarda paylaş

onu bunu bilmiyorum ama..
Müslüman olupta gelişmiş,çağımızın teknoloji ve faydalarından yararlanan ülke sayısı bir elin parmakları kadar az..[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

said:
theKingpin, 26 April 2003 23:09 tarihinde demiş ki:
onu bunu bilmiyorum ama..
Müslüman olupta gelişmiş,çağımızın teknoloji ve faydalarından yararlanan ülke sayısı bir elin parmakları kadar az..[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®

helal sana koçum sana katılıyom hemde canı gönülden :)
Sosyal ağlarda paylaş

Merkezi otoritenin zayıflaması nedeniyle olan birşey o.
Ayrıca geri kalmışlığın dinle falan alakası yok, aksine dinler insanlara kendilerini geliştirmelerini emreder, ezberleyip örtünmelerini değil.
Arabistan ve çevresindeki bazı ülkelerdeki teokral yapı dinle bağdaşmayan eski geleneklere dayanan bir yapıdır. Karıştırmamak gerekirki bütün dünya müslümanı yanlış biliyor, İslamı herşeyi kısıtlayan yobaz dini vs gibi görüyorlar.[hline]®©
Sosyal ağlarda paylaş

Cunkü Osmanli vergi sistemini degistirip Sarayla Köy arasina komisyoncular koymasiyla bu baski durumu basladi. Vergiyi toplayan bu komisyoncular (Osmanlidaki ismini unttum) daha sonra kendileri icin ordu toparlayip kendi bölgelerinde hakim olmaya caslimislardir. Ama Osmanli ya kanli yada tavizlerle bu isyanlari bastirmiaya calsimistir. (Bu arada olan tabili halka olmustur. Hem saraya hemde bu kom.lara vergi vermek zorunda kalmsitir)[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Khirsah, 26 April 2003 23:10 tarihinde demiş ki:
said:
elesso, 26 April 2003 23:09 tarihinde demiş ki:
satranç demişinde deyinmeden geçemicem,kasparov azerbeycan doğumlu bir türk ama ruslar kapmış adamı (asimile olayı)[hline]help me

MAalesf elessocum Tüm dünya bilir ki Kasparov ermenidir[hline]Blood never ends without the power of wisdom

ben ingilizce biyografisini okudum ve öyle bi anladım,yanlış anlamışsam özür dilerim[hline]help me
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...