Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 2 tane boyundan asmalı cüzdan alın. o cüzdan hrşeyiniz olcak. asker cüzdanı. 1.5 lira fln. bi tane saat al casio classiclerden. çakması 5 orjisi 25 lira. sağlam çakma bulmak zor. orji al. hemen kopuyo çünkü ötekiler. boooooooooool booooooooooooool ÇORAP alın. ben 60 çiftle gittim. askerliii bitirdim :)yıkatcak yer bulamıyosun zaten.. dağda bi çorabı 1 hafta giyiyosun mecbur.. 1 vücut havlusu, 1 baş havlusu, 2 ayak havlusu götürün.. sabun ve sabunluk (ordada alabilirsiniz belki).. 1-2 rulo tuvalet kağıdı götürün. ilk haftalarda lazım olcak.. bol bol don alın. siyah olabiler.. ben hep siyah boxer giymiştim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Donu yeşil almakta fayda var yerine göre sorun olabilir.Karacılar yeşil,havacılar mavi,denizciler beyaz giyiyor.Donu slip almayın paçalı olacak.Atlet kolsuz olmayacak fanila biçiminde olmalı.Mach3 hayat kurtarır özellikle sakalları sert olanlar için.Şampuan fln götürmeyin zaten kafalar kel sabun yeter.İç çamaşırı ve çorap olmazsa olmaz tabiki.Boyundan askılı cüzdan,bot kilidi,vatka lazım.Silikon da önemli diyorlar ama pahalı gerek yok gibi.Pudra ve bepanten alınabilir.Beyaz tenli olanların güneş kremi de alması önemli olabilir.En az 2 tane havlu gerekiyor biri vucut biri yüz havlusu.En son olarak da neme lazım banyo da sorun yaşamak istemiyorsanız mayo alın:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 ben heralde 3-4 kutu pudra götürücem. zaten sorunluyum oda ağustosta ölürüm heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 ne zmn bellı olcak ya :S bu arada o sınav neydı ole len =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
engineered Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 9 u 10 nuna bağlayan gece açıklanır diyorlar ya bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Of yav, kasım celbi ile de ben gidiyorum. Uzun dönem çıakrsa şapa oturduk. 6 ay bile fazla bana lan!!! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 uzun dönemde şapa oturcak birşey yok, sadece 75 gün askeri okula gidiyor gibi düşün, sabah antraman öğlen ders akşam yine antreman. adamlar sana 3 ay sonra sorumluluk vereceği için yıpratıyorlar haliyle, tatil yapar gibi yada GYM e gider gibi değil doğal olarak. Askerlik bu mutlaka herkes yapacak, ayrıca herşey şans ne yapsan etsende askerlikte iyi ve kötüyü belirleme şansın yok. bahtımıza ne çıkarsa işte ben böyle kandırıyorum kendimi sınavın açıklanmasına 2 gün kala :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 valla ben sole kandırdım (e&e mezunuyum uzun donem olması buuk ıhtımal gıbı :( ) 3 ay kotu gecıcek belkı ama sonra 9 ay aksam 5 te mesaı bıtıo. Lojmanda verıolar maaşta alıosun, herhangı bır ıse gırmıs gıbı olucak işte. zaten subay oluosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 astek olmakta çok şey var.. asktek olmayın da noolursanız olun.. bi kere acemileri 4 ay.. çok zorluyolar. ben askerdeyken bi asteklerle kanka olmuştuk. adamların ikisi birden, acemide ağladık dedi.. daha ne diim. gerçek ağlamışlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 benim 4 arkadaşım uzun yapıyor şuan nisanda gittiler. acemilik 4 ay değil tam olarak 75 gün ve sonrasında 15 gün izin var. Gittiğin yer çok önemli tabiki allah iyi komutana düşürsün diyorlar, aynı yere gidipte farklı komutanlara düşenler var, biri idare ediyoruz geçiyor zaman diyordu, diğeri küfür ediyordu her gün. Yani askerlik şans işi, uzun çıkıp rahat eden de çok kısa yapıp çile çekende belli olmuyor. o yüzden uzun kötü, kısa iyi diye şartlamak saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 bugün alışverişi yaptık. bir kısmını tabi. gitti paralar yani. ne dertmiş arkadaş. ben kilo vermeye gidiyorum. ilk gün komutana dicem. kilo verdirtmeyen nah böyle olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 327. dönem tankçı bir asteğmen olarak tek söyleyeceğim şey "nasip kısmet" :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
engineered Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 BiTcH_oFBaT said: bugün alışverişi yaptık. bir kısmını tabi. gitti paralar yani. ne dertmiş arkadaş. ben kilo vermeye gidiyorum. ilk gün komutana dicem. kilo verdirtmeyen nah böyle olsun aynen benide muhtemelen "İzmirli o göbek ericek" diyerek en önden koştururlar herhalde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 BiTcH_oFBaT said: bugün alışverişi yaptık. bir kısmını tabi. gitti paralar yani. ne dertmiş arkadaş. hocam tatile mi gidiyorsun ki o kadar para harcadın? ne oldında paralara bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Iskenderun Dz. Egitim alay komutanliginda acemiligimi bitirdim 2009/2 DK olarak. Izmir Yenikale cikti, cumartesi teslim olucaz bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 LathspeLL said: Iskenderun Dz. Egitim alay komutanliginda acemiligimi bitirdim 2009/2 DK olarak. Izmir Yenikale cikti, cumartesi teslim olucaz bakalim. memleketin neresiydi? denizci olsam daha başka bişey istemem, keşke banada çıksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 benım ark ıskenderundan ankaraya gıttı Muhafız olarak yaptı, baya kotuydu. 6 saat nobet fln ( abım mesela nobet tutmadan geldı askerden ) komutan hocam komutan, komutanın ıyı olacak. Bide bolgende teror olmayacak o kadar. Bide kutuge bakmıolar artık ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 sınav 9 u 10 a bağlayan gece saat 00:00 da açıklanacak di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 alperozg said: memleketin neresiydi? denizci olsam daha başka bişey istemem, keşke banada çıksa Istanbul dogumluyum, Gaziantep kutuk. Egitim alayina giderken "boru trampet" sinifiyla gittim. Sinifim degismeden usta birligine gidiyorum. Izmir Yenikale nasildir, iyi midir? bilen var mi? Bizim izmirde otel var, evci cikma olayi ayarlanabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phobos Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Yanımda giderken Hayvan Çiftliğini götürmeyi planlıyorum. Herhangi bir engele maruz kalmadan içeri sokabilir miyim onu? Bazı kitapları içeri almıyorlarmış gibisinden bir şeyler duydum da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 alperozg said: uzun dönemde şapa oturcak birşey yok, sadece 75 gün askeri okula gidiyor gibi düşün, sabah antraman öğlen ders akşam yine antreman. adamlar sana 3 ay sonra sorumluluk vereceği için yıpratıyorlar haliyle, tatil yapar gibi yada GYM e gider gibi değil doğal olarak. Askerlik bu mutlaka herkes yapacak, ayrıca herşey şans ne yapsan etsende askerlikte iyi ve kötüyü belirleme şansın yok. bahtımıza ne çıkarsa işte ben böyle kandırıyorum kendimi sınavın açıklanmasına 2 gün kala :D 325. dönem asteğmeni olarka diyorum ki Yok böle bişi... Kandırmışlar sizi hemde fana :)O kadar güzel olsaydı biz o acemilikte saatleri dakikalar saymazdık. Bazı günler hiç bitmicek gibi gelir. Ayrıca Asteğmene lojman verilmez. Şanslıysanız misafirhanede yer bulursunuz. Oda kalıncak gibiyse. Ayrıca subay falan diilsiniz sizi kimse subay yerine koymaz. Ayrıca sabah 8 akşam 5 olacka diye şartlamayın kendinizi benim gibi hudut kurası çekerseniz 7/24 görevde olursunuz. Kaldı ki normal birliklerde bile nöbetçi subay olarak bol bol hafta sonlarını birliğin içinde geçirirsiniz. Ayrıca bi çok angarya işle uğraşmaktan 5de çıkamadıgınız bir çok gün olur. Uzun dönem çıkan arkadaşlar olursa daha ayrıntılı bilgi verebilirim. Sonuçta sizler bizlerden görevi devralcak devreler olacaksınız : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Bende gidiyom ya. Bu akşam bakalım ne çıkacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 -Nae said: 325. dönem asteğmeni olarka diyorum ki Yok böle bişi... Kandırmışlar sizi hemde fana :)O kadar güzel olsaydı biz o acemilikte saatleri dakikalar saymazdık. Bazı günler hiç bitmicek gibi gelir. Ayrıca Asteğmene lojman verilmez. Şanslıysanız misafirhanede yer bulursunuz. Oda kalıncak gibiyse. Ayrıca subay falan diilsiniz sizi kimse subay yerine koymaz. Ayrıca sabah 8 akşam 5 olacka diye şartlamayın kendinizi benim gibi hudut kurası çekerseniz 7/24 görevde olursunuz. Kaldı ki normal birliklerde bile nöbetçi subay olarak bol bol hafta sonlarını birliğin içinde geçirirsiniz. Ayrıca bi çok angarya işle uğraşmaktan 5de çıkamadıgınız bir çok gün olur. Uzun dönem çıkan arkadaşlar olursa daha ayrıntılı bilgi verebilirim. Sonuçta sizler bizlerden görevi devralcak devreler olacaksınız : ) bunuda yazmıştım senin durumunda olanlarda var ama azınlık, en azından benim çevremdekiler için, sen şansızlardansın, ankarada uzun yapan arkadaşım var bütün gün spor salonuna bekçilik yapıyor bilgisayar başında. bu işler şans işi. tek tip uzun dönem yok. acemiliği nerde yapmıştın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 asteğmenlikte de şans büyük faktör. Mesela meslek olayı çıkabilir 28 gün acemilik yapıp asteğmenlik yapabilirsin. Hemde işinle iligli bişeyler yaparsın (bu çıkarsa zaten gidin sayısal loto oynayın) ama diğer asteğmenlere genedfe takım komutnaı sıfatı gelir. ve 75 gün eğitim alırlar. Bu eğitim hiç de kolay değildir. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok zorlanırsınız. Bunun sebeplerini yukarda yamışlardı. Sonuçta çakmada olsa bir subay oluyon :P Acemilikten sonraki kısmı büyük şans. Kurra çekiyorsun ya da sınıfında ilk 10% da olursan kendin seçiyorsun (sınıfına göre gidebileceğin yerler belli) mesela kendimden örnek vereyim. Ankara etimesgut ta acemiliği yaptım ben oraya giderkene Leopard tank sınıfında olduğum belirlenmişti. Bu kafadan şanstı gidebileceğim en doğuyer ankara idi. Ama M60a3 tankçıları en batı iskenderun gördü kurra da. Tabi şimdi hemen hereks ooo ne güzel yerlerde askerlik yapıyorsun diyecek. Diğer şans fakötürne geliyoruz Komutan ve birlik... Gideceğiniz yerde komutanınız iyi değilse cennete olsanız çekilmez. ASteğmenlerden nefret eden rütbeliler var. Tiksiniyorlar resmen bakarken. Bunun tersi rütbeliler de var ASteğmenlerin potansiyellerinin farkında olanlar da var ona göre davranıyorlar :D Bir de gideceğiniz birlik. Mesela gidersiniz trakya da çorlu da ordu evinde kalamazsınız. onun yerine misafirhane de kalmak zorundasınız resmen 2 kişilik koğuşlar... Ama mardin midyat a gidersiniz internet bağlantılı havuzu olan bir yere gittiğinizi öğrenirsiniz. Bu bildiğim tankçılar için bi örnekti. Piyade asteğmen çıkar eğridir de komando yaparlar zaten o zaman vücudunuzun ve piskolojinizin limitlerini keşfedersiniz :P Haa gene de ne yaparlarsa yapsınlar zamanı durduramıyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asriel Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2009 Sonuçlar bu gece 00:00 ihtimalyle açıklanacak.Pazar gecesi olduğundan pazartesi sabahına da kalma ihtimali var.Hayırlısı bakalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar