Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu durumda ne yapılması gerekiyor ?

_TaYFo_

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar başta bu uzun yazıyı sonuna kadar sabırla okuyabileceklere şimdiden teşekkürler..Ailemin geleceği için çok önemli bir konu.. Şimdi şöyle bir durum var;

Ablamın uzun süreli bir ilişkisi vardı ve sonunda adamla evlenmeye karar verdiler.Bundan yaklaşık 10 ay önce istemeye geldiler.Bizimkiler de ablamın ısrarcı tavrına dayanamayıp yüzüklerin takılmasına izin verdiler.Fakat bundan 2-3 gün sonra annem ve babam, o adamın kendisinin ve ailesinin kültürünün bizimkinden düşük ve seviyesiz olduğunu düşündükleri için (yanlış anlaşılmasın maddi durumlarının düşük olması değil durum iyi durumda olmamalarına rağmen) bu durumdan vazgeçilmesini istediler.Kabul ediyorum ki önce yüzüğün takılması sonra da vazgeçilmesi hoş bir durum değil.Ama herşey ablamın iyiliği için.Sonuçta davul bile dengi dengine.Klasik eski Türk filmlerindeki dramatik durumlara yer yok hele günümüzün yaşam koşullarında..

İşte sonradan ablam bu adamla olan ilişkisine ara vermedi ve kendi deyimiyle zamana bıraktılar bu durumu..Adamı da bir çok kez tanıma fırsatım oldu.Bencil,ukala ve vicdan kıtlığı olan biri.Tuttuğunu koparan bırakmayan bir tip anlayacağınız.

En son geçenlerde ablamla bu adam tartışmışlar.Ayrılık noktasına gelecek kadar..Bu adam düşük seviyesini belli edecek şekilde hakarete yaklaşan laflar etmiş.Ablam bize geldiğinde çok üzgündü ve bizden aflar diliyordu.Sonra bu adam belli ki bir adamı araya soktu.Ve ablamın kafası karıştı belli ki.Gene o adama dönmeye meyilli konuşmalar etti ve evde gümbürtü koptu gene.Ablam da annem ve babama saçma sapan kırıcı laflar etti.Şu an için kesin olan bir durum yok gene.Ama annem özellikle bu durumdan dolayı çok üzülüyor.

Sizce bu durum nasıl düzeltilebilir ve ablamın o adamdan vazgeçmesini sağlanabilir? Kendisi 28 yaşında malum fazla da söz hakkımız yok bu şartlarda,ama ben ailemin bu duruma daha fazla üzülüp kendilerini daha da yıpratmalarını istemiyorum..

Bu sitede uzun süredir takipteyim.Fazla yazmıyorum daha çok okuyarak takip ediyorum uzun süredir.(2005te kayıt oldum ve önceki hallerini de biliyorum biraz). Diğer sitelere göre daha akılcı ve gerçekçi yorumlar yapılıyor ve genelde hepiniz dolu insanlarsınız dolayısıyla yorumlarınızın da özel bir değeri olacak benim için....
Sosyal ağlarda paylaş

bak sana çok ciddi bişi söliyim.
asla kaderin önüne geçemezsin.. kısmette ne varsa o olur, özellikle de bu işlerde..

ve genelde insanlar içine düştükleri durumu, hatalarını çok net göremezler..

bu tür durumlarda sen ne kadar müdahale etmek istesen de olmaz. kişi bunu kabul etmez, çeşitli engeller çıkar vs. olmaz işte..

bu yüzden, akışna bırakın.. bırakın evlensin.. bırakın 3üncü ayında kavga etsin. bırakın 5inci ayında gelip annene ağlasın.. bırakın 7inci ayında boşanmak istediğini sölesin..
(tek ki cocuk yapmasın)

sonra ? evet evlenmiş boşanmış bir insan olucaktır belki.. ama en azından 29 yaşında artık bir milyar kat daha akıllanmış bir bayan olarak hayatına devam edecektir.. ve çok düzgün birini bulup hayatına devm edicektir..

bu senaryo tamamen en kötüsüne odaklanılarak üretilmişmiştir.. hemen galeyana gelmeyiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı şeylerde pişman olunmadan, başından geçirmeden , hatanı en acı şekilde görmeden iflah olunmuyor.

Ablan adama bir şekilde aşık ve bağlıysa, abla ayrıl dedikçe sen ablana düşman olursun.

Ablan ne karar verirse arkasında ol. ama kendini fikrini de hep söyle. Madem olmamış , olmicak.

Adamın gerçek yüzünü(?) görene kadar vazgeçmez çünkü.
Aşkın gözü kör.
Sosyal ağlarda paylaş

yapilabilecek cok bisey yok
ablan belli ki seviyo
eger cidden hata olarak goruyosaniz da elden bisi gelmicek
o hatayi yapicak
cunku eger sizin isteginizle vazgecerse de bu sefer bisonraki sorunlu iliskisinde veya mutsuzlugunda sizi suclucak hem de 1e 10 katarak yapicak bunu.
rahat birakin
her is olacagina varir
evlilik icin biraz daha sure gecmesini "tavsiye" edin,
hani yeni ettikleri kavgayi da buna bahane gosterebilirsiniz
"biraz daha tani" vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

bak sana çok ciddi bişi söliyim.
asla kaderin önüne geçemezsin.. kısmette ne varsa o olur, özellikle de bu işlerde..

ve genelde insanlar içine düştükleri durumu, hatalarını çok net göremezler..

bu tür durumlarda sen ne kadar müdahale etmek istesen de olmaz. kişi bunu kabul etmez, çeşitli engeller çıkar vs. olmaz işte..

bu yüzden, akışna bırakın.. bırakın evlensin.. bırakın 3üncü ayında kavga etsin. bırakın 5inci ayında gelip annene ağlasın.. bırakın 7inci ayında boşanmak istediğini sölesin..
(tek ki cocuk yapmasın)

sonra ? evet evlenmiş boşanmış bir insan olucaktır belki.. ama en azından 29 yaşında artık bir milyar kat daha akıllanmış bir bayan olarak hayatına devam edecektir.. ve çok düzgün birini bulup hayatına devm edicektir..

bu senaryo tamamen en kötüsüne odaklanılarak üretilmişmiştir.. hemen galeyana gelmeyiniz..

Çok doğru söylemiş arkadaş. Yapılacak en iyi davranış bu.

Diğer türlü davranır da ablanın iyiliği yönünde de olsa çaba sarf edersen durum daha kötü bir hal alır.
Ablan tekrar o adama döner size dönüp 'hayatımı mahvettiniz' tavrını takınır. Kapıları suratınıza kapatır akabinde o adam ablana ne yaparsa yapsın ablan dönüp sizden yardım isteyemez bunalıma girer...
Sosyal ağlarda paylaş

Karışmaya hiçbir şekilde hakkınız yok bence, tam tersine, destek olmanız gerekli(ilişkiye değil tabii, ablana duygusal açıdan destek olmaktan bahsediyorum)
Aşık olduğu için saçmalık derecesinde bağlı kalabilir ama geleceği düşünmesini filan söyleyin, yani evlilik apayrı birşey. Yani tamam kendisi aşık filan da, evlenince çoluk çocuk sahibi olunca kültürsüz bir adamla evli kalmanın sonuçlarına katlanabilecek mi? Hadi kendi hayatını geçtik, çocuğunun öyle bir insan tarafından yetiştirilmesini ister mi bir anne? ki maddi durumu da kötüymüş, ki bu işleri iyice sarpa sarar.

Toparlamak gerekirse; Doğrudan bir tepki koymak yerine, ablanın kendi tepkisini oluşturmasını sağlamaya çalışsanız daha faydalı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Üstüne giderseniz, adama daha çok yaklaştırırsınız. Adamla kendi arasındaki kültür farkını bırakın o anlasın. Siz istediğiniz kadar bunu söyleyin, uyarın. 1 müsibet 1000 nasihattan iyidir diye boşuna dememişler. Hayata yaşadığımız tecrübelerin toplamı. Anne babalar, kendi yaşadıklarını çocuklarının yaşamasını istemedikleri için ki bunlar genelde üzüntülerdir, hep yasak koymaya, engellemeye çalışırlar. Ama insanlar bu tür şeyleri yaşamadan, tecrübe etmeden ne olacağını anlamazlar. Herkesin yaşaması gereken bir hayatı ve zamanı var, bırakın yanlışı kendisi anlasın. Evet belki hayatını berbat edecek ama, ne diyoruz, onun hayatı...
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda söylenenlere katilmakla beraber, iste kendi hayatidir, hatalarindan ögrenir ellesmeyin vs.vs. onun acisindan da bakmak lazim olaya, empati yapin accik.

28 yasina gelmis ve evlilik yasini coktan gectigini düsünüyordur. onun korkusu da sarmis olabilir.

isin icine bu faktör de girerse zaten, onu vazgecirmek daha da zorlasir.

mutlulugunu istiyoruz derken daha cok mutsuz etmeyin onu bosuna.
ne kadar sikbogaz ederseniz, o kadar üsteler.

birseylerin farkina varabilmesi icin bir firsat varsa bile, siz bu kadar üzerine gitmekle o firsati da elinden alabilirsiniz. dikkat etmeli o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlardaki ortak kanı ablam istedikten sonra bizim pek bir şey yapamayacağımız yönünde tahmin ettiğim gibi..O adamdan ablama hayır gelmeyecek ve zamanla daha da kötü yanları belirginleşecek o adamın ama iş işten geçmiş olacak eğer de evlenirlerse.Şu an belirsizlik sürüyor umarım kendisi görür hatasını,madem bizim herhangi bir çabamızla göremeyecek..

En azından ailemin bu duruma üzülmemesi ve fazla etkilenmeden oluruna bırakmaları için,benim yapabileceğim bir şey var mı sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

_TaYFo_ said:

annem ve babam, o adamın kendisinin ve ailesinin kültürünün bizimkinden düşük ve seviyesiz olduğunu düşündükleri için (yanlış anlaşılmasın maddi durumlarının düşük olması değil durum iyi durumda olmamalarına rağmen) bu durumdan vazgeçilmesini istediler.Kabul ediyorum ki önce yüzüğün takılması sonra da vazgeçilmesi hoş bir durum değil.Ama herşey ablamın iyiliği için.Sonuçta davul bile dengi dengine

O kadar yazdım sonra aşağıdaki dikkatimi çekti. Çok güzel özetlemiş arkadaş.

Head said:

ablanın "kültürüne" bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:

yapilabilecek cok bisey yok
ablan belli ki seviyo
eger cidden hata olarak goruyosaniz da elden bisi gelmicek
o hatayi yapicak
cunku eger sizin isteginizle vazgecerse de bu sefer bisonraki sorunlu iliskisinde veya mutsuzlugunda sizi suclucak hem de 1e 10 katarak yapicak bunu.
rahat birakin
her is olacagina varir
evlilik icin biraz daha sure gecmesini "tavsiye" edin,
hani yeni ettikleri kavgayi da buna bahane gosterebilirsiniz
"biraz daha tani" vs vs.

Şu yoruma katılıyorum tamamen.

Bunun yanısıra adamdan zorla vazgeçirmeye çalışmak, bunun için kavga gürültü koparmak ailenden beklenecek normal ama çok yanlış bir tepki. Direkt olarak inada bindirip ablanı o adama iter, benden söylemesi. Mantıklıca düşünerek izah ederek ikna etmek gerekiyor ki bu da imkansız gibi bir şey.

Bu arada ablanı tanımıyorum, o yüzden kişiliği düşünce yapısı nedir bilemeyeceğim ama yaşı da önemli bir faktör burada. 28 yaşında demişsin, 30'a yaklaşmış, artık biraz evlilik korkusuna kapılmış, ya evde kalırsam telaşı içine girmiş (ki bu ÇOK büyük rol oynuyor kızlarda) olabilir, bundan dolayı da belki de son fırsat olarak gördüğü bu adamdan kopmaktan kendince korkuyor olabilir. Ona bunun son fırsat falan olmadığını aksine bu hatayı yaparsa kaybedeceği zamanın çok daha büyük bir bedel olduğunu hatırlatmak gerekir, ama bunu sen yapamazsın zaten. Annen belki yapabilir ama sakin kalabileceğini sanmam, yakın kankası falan bi kız yok mu tanıdığınız ancak o falan bunları diyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin yapabileceğin bir şey yok.
Şu sürede zaten gerekenleri söylemişsinizdir. Eskilerin dediği gibi bir musibet bin nasihatten iyidir. Yaşayıp kendisi görecek.
Sizin baskınızla vazgeçerse, size karşı hep içinde bi nefret oalcaktır.

Kendisi yaşayıp görürse size hak verecektir. Yaşaması ve görmesi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

belki biraz sacma olacak ama, helal sut emmis, ailenize gore kultur seviyesi daha yakin bir level e sahip birisini ablanin karsisina fln cikarsaniz, herkes, hangi devirdeyiz lan gorucu usulumu olurmus fln diyebilir ama, gunumuzde millet msn den tanisip evleniyo, ona gore bence cok daha masum bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...