Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avaholm bugun açılıomuş

Werb

Öne çıkan mesajlar

Abi sert yorum yapınca kızıyosunuz da, leveling sistemi wow, belli levelden sonra sadece 2 meslek alabilmek wow, lvl sistemnie göre ayrılmış harita wow, zafer puanı sistemi wow, loot olmayışı wow, housing olmayışı wow. Herşey wow olan bir uo yazdım diye çok mu can sıkıcı oldum? Gereksiz diyerek ignore etmeye çalışıyosunuz eyvallahta, her şey wow dan alınmış işte gerisi berisi var mı? 5 sene bunun için çalışıldıysa süper abi, isteyen oynar tabi, kimi engelliyebiliriz. Ama eleştiri kaldırabilidğinizi, yaptığınız UO'nun eşi benzeri olmadığını falan söyleyemeyin bari. Zafer puanlarının haftalık olarak eklenmesi bile pre TBC wow honor puanı hesaplamasından çeviri olduğunu fark edemiyor musunuz? Ya da biliyosunuz da wow çakması deyince kızıyosunuz. UO tabanlı Bronx Online olmuş o iş. İster kızın ister gereksiz deyin ama, bu yapılmak istenen UO zaten WoW'da var, UO'ya uyarlamaya gerek yoktu. Keşke Blizzard çıksa WoW'u UO gibi yapsa, housing koysa, craft olayına daha çok önem verse. O zamanda çıkarız anam UO çakması yaptı adamlar deriz. Housing ve craft sisteminin babası UO'yu alıp ona WoW'a döndürmek... İyi eğlenceler size. Bir de buraya konu açtıysanız eleştiri kaldırmalısınız. Kimse eleştirmesin, herkes bizi onaylasın, hatta gelsin oynasın, ne güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Abi sert yorum yapınca kızıyosunuz da, leveling sistemi wow, belli levelden sonra sadece 2 meslek alabilmek wow, lvl sistemnie göre ayrılmış harita wow, zafer puanı sistemi wow, loot olmayışı wow, housing olmayışı wow. Herşey wow olan bir uo yazdım diye çok mu can sıkıcı oldum? Gereksiz diyerek ignore etmeye çalışıyosunuz eyvallahta, her şey wow dan alınmış işte gerisi berisi var mı? 5 sene bunun için çalışıldıysa süper abi, isteyen oynar tabi, kimi engelliyebiliriz. Ama eleştiri kaldırabilidğinizi, yaptığınız UO'nun eşi benzeri olmadığını falan söyleyemeyin bari. Zafer puanlarının haftalık olarak eklenmesi bile pre TBC wow honor puanı hesaplamasından çeviri olduğunu fark edemiyor musunuz? Ya da biliyosunuz da wow çakması deyince kızıyosunuz. UO tabanlı Bronx Online olmuş o iş. İster kızın ister gereksiz deyin ama, bu yapılmak istenen UO zaten WoW'da var, UO'ya uyarlamaya gerek yoktu. Keşke Blizzard çıksa WoW'u UO gibi yapsa, housing koysa, craft olayına daha çok önem verse. O zamanda çıkarız anam UO çakması yaptı adamlar deriz. Housing ve craft sisteminin babası UO'yu alıp ona WoW'a döndürmek... İyi eğlenceler size. Bir de buraya konu açtıysanız eleştiri kaldırmalısınız. Kimse eleştirmesin, herkes bizi onaylasın, hatta gelsin oynasın, ne güzel.

Sert yorum yapmak vardır, bok atmak vardır. Kaş yapacağım derken göz çıkarmak gibi. Öncelikle wow dan önce level sistemi olan hiç bir mmorpg oynamadın mı? Level sistemi olan hiçbir uo serverı da (gerçi Avaholm UO tabanlı yeni bir oyun) mı duymadın? Daha önceden levellı olup normal sphere olan bir sürü server sayabilirim sana ki o zamanlar wow yoktu. Kafanda bir wow olayını tutturmuşsun habire oradan dem vuruyorsun sonra da wow çakması diyip gol atıyorsun kendince. Evet, dediğin çoğu şey wow da var ama hiç farkında mısın o sistemleri çoğunun wowdan önce başka mmorpgler de oldugundan? Hani bilmiyorsan da bari WOW AGA WOW diyip durma. Bronx zaten kendi forumumuzda gerekli açıklamayı yapmıştı. Şu güne kadar olan tüm mmorpg lerin kendimize ve sistemimizde olmasını istediğimiz tüm özellikleri aldık diyerek. Hatta teker teker de isim koymuştu hangileri olduğunu.

Kaldı ki konuyu biz açmadık buraya. Kimseye de açın demedik. Eleştrinin her türlüsünü kaldırırz yeterki bok atıp sonradan ben eleştiri yaptım, siz kaldıramıyorsunuz diye üste çıkmaya çalışmayın. Şuraya yazılan her türlü soruya, eleştriye elimden geldiğince cevap verdim insaf. Çıkıp bir de hala eleştri kaldıramıyorsanız eleştri kaldırabildiğinizi söylemeyin diyorsun. Biz hiç bir zaman UO yaptık demedik bu arada, hala o kısmı anlayamamışsın. UO tabanlı yeni bir mmorpg den bahsediyoruz biz. Sana göre bronx online bana göre Avaholm, herneyse.

Ben şu forumumdaki en yakın olduğum insanlara bile gel oyna dememidiğim halde büyük bir kısmı gayet hevesli şekilde sorularını sordular hatta çokta güzel eleştirdiler. Kimseye eleştirmeyin bizi demiyoruz, tekrar söylüyorum. Sadece kaş yapacağım derken göz çıkarmayın. Hele hele sonra çirkef bir şekilde eleştri kaldıramıyorsunuz demeyin, komik oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz önce Avaholm forumlarına da bilgilendirmek amaçlı yazdım, buraya da c/p edeyim.

said:

Arkadaşlar, Bronx ile biraz önce konuştum ve hala sorunlarını tam anlamı ile halledememiş. O bu durumdayken anlayış göstermekten başka birşey gelmiyor elimden. Üzgünüm ama bu akşam açılmayacak sunucu, boşuna vaktinizi bilgisayar başında geçirmeyin bu gün/gece.
Sosyal ağlarda paylaş

Pyro said:

Sert yorum yapmak vardır, bok atmak vardır. Kaş yapacağım derken göz çıkarmak gibi. Öncelikle wow dan önce level sistemi olan hiç bir mmorpg oynamadın mı? Level sistemi olan hiçbir uo serverı da (gerçi Avaholm UO tabanlı yeni bir oyun) mı duymadın? Daha önceden levellı olup normal sphere olan bir sürü server sayabilirim sana ki o zamanlar wow yoktu. Kafanda bir wow olayını tutturmuşsun habire oradan dem vuruyorsun sonra da wow çakması diyip gol atıyorsun kendince. Evet, dediğin çoğu şey wow da var ama hiç farkında mısın o sistemleri çoğunun wowdan önce başka mmorpgler de oldugundan? Hani bilmiyorsan da bari WOW AGA WOW diyip durma. Bronx zaten kendi forumumuzda gerekli açıklamayı yapmıştı. Şu güne kadar olan tüm mmorpg lerin kendimize ve sistemimizde olmasını istediğimiz tüm özellikleri aldık diyerek. Hatta teker teker de isim koymuştu hangileri olduğunu.

Kaldı ki konuyu biz açmadık buraya. Kimseye de açın demedik. Eleştrinin her türlüsünü kaldırırz yeterki bok atıp sonradan ben eleştiri yaptım, siz kaldıramıyorsunuz diye üste çıkmaya çalışmayın. Şuraya yazılan her türlü soruya, eleştriye elimden geldiğince cevap verdim insaf. Çıkıp bir de hala eleştri kaldıramıyorsanız eleştri kaldırabildiğinizi söylemeyin diyorsun. Biz hiç bir zaman UO yaptık demedik bu arada, hala o kısmı anlayamamışsın. UO tabanlı yeni bir mmorpg den bahsediyoruz biz. Sana göre bronx online bana göre Avaholm, herneyse.

Ben şu forumumdaki en yakın olduğum insanlara bile gel oyna dememidiğim halde büyük bir kısmı gayet hevesli şekilde sorularını sordular hatta çokta güzel eleştirdiler. Kimseye eleştirmeyin bizi demiyoruz, tekrar söylüyorum. Sadece kaş yapacağım derken göz çıkarmayın. Hele hele sonra çirkef bir şekilde eleştri kaldıramıyorsunuz demeyin, komik oluyorsunuz.

Niye bok atmış olayım ki? WoW çakması bok atmak mı? Çakmışsınız tüm sistemleri, kaldırmışsınız housing+craftingi sonra bize bok atmayın, güzel eleştiri yapın bilmem ne. Haritadaki lvl yerlerine varıncaya kadar o oyundan alıp gömmüşsünüz UO'ya, olmuş sana Avaholm. Savunuyorsun da, savunurken neden illa üste çıkmaya çalışıyorsun ki? Ben gördüğüm şeyi söyledim, söylediğim için gereksiz oldum, wowdan önce de olan bir çok sistemi wow kendi içinde o kadar güzel harmanladı ki warhammer'ın hikayesini bile çaldı ama kimse çıkıp bir laf etmedi, çünkü adamlar işini iyi yapmış. En azından birden fazla oyunu harmanlamış. Avaholmdaki zafer sisteminin her hafta hesaplanması pre tbc, belli lvldan sora 2 meslek zaten wow, baska hangı oyunda varmış sadece 2 craft skile izin?

Sen kendin diyorsun ben bile böyle olmaması için uğraştım çabaladım diye. Sonra kabullendim diyorsun. Bronx'u savunucam diye kendi düşüncelerini bile resetlemişsin. Sonra bir de bana çirkef gereksiz falan diyebiliyosun. Savunma şeklinde güzel.

Ben bok atmıyorum, gerçeği söylüyorum, her şey wow dan alıntı, 4 senede wow dan alınan şeyler yapılacağına housing+crafting korunarak güzel bir RP ortamı yaratılabilirdi. 2 faction, birbiriyle savaş yerine 5 faction yapın o bile farklılık olurdu. Horde Alliance mı factionların isimleri? Bi o kalmış almadık.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz wow dan hiçbirşey almadık diye birşey yazmadım ben bu başlığa. Bir üstteki mesajda yazdığım gibi tüm mmorpg lerden hoşumuza giden, sistemize uyacak şeyleri ekledik diye belirtmişim. Varsın onlardan bir kaçı hatta hepsi wow olsun da kurtul artık su wow kalıbından. Diğer oyunlardan aldığımız işimize yarar şeylerin wow'un da başka oyunlardan araklamış olması bizi wow çakması yapıyorsa tamam wow çakması da olalım.

Evet başlarda uğraştım dedim böyle olmaması için diye ama o dediğim 3-4 sene önceki olay. Sonradan fikrimi değiştirecek çok şey gördüm ve senin daha bunlardan ufacık bir bilgin olmamasına rağmen gelip bir de fikirlerine reset atmışsın diyip saçmalıyorsun. Üste çıkacağım diye çirkefleşip iyice sapıtmaya başladın. Ben burada Bronx'u savunmuyorum, yapılan oyunu savunuyorum. Gerçi senin için Bronx Online olduğundan o varsıyımı yaptıysan bilemem, o benim derdim değil.

Son paragrafına cevap vermeye cidden gerek duymuyorum. Kaç mesajdır açıkladım ama hala aynı yerdesin ve aynı şeyleri dile getiriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bronx gelip açıklamasını yapsın bakalım. Spekülasyonlara çok açık bıraktı olayı. Herkes bir şekilde merak ediyo.

ama söylendiği gibi özet şu:

ultima tabanlı bir oyun yaratılıyorsa ultima'nın en temel yapıtaşlarını en insanları oyuna bağlayan özelliklerini oyunun dışına itmek (housing, crafting, looting) insanları da serverdan itecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Seçilen (en azından şu an serverı bekleyen) kitle ile yapılanlar biraz uyumsuz olmuş. Oyun tam olarak nasıl bilmiyorum da son tartışılanlardan anladığım kadarıyla UO oyuncularına başta ilginç gelecek ancak çok uzun süre oynamayacaklar, UO dışından da oyuncular gelmeyecek çünkü onların önem verdiği şeylerden biri olan grafik motoru bir çok oyunda çok daha çekici gelebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne var bu kadar abartılacak anlamıyorum. Alfa test aşaması başlicak hayırlısıyla, girin bakın adamın 5 senedir yaptığı şeylere. Beğenirseniz oynarsınız bir süre sonra çoğunluk "housing olsun", "loot olsun" diye sızlanırsa değiştirlemeyecek bir olay değil bu.

Daha sunucu açılmadan, neyin ne olduğunu bilmeden iki özelliğte takılıp; wow,warhammer vs vs bilimum mmorpg den alınmış özellikleri "özentilik" olarak yorumlamanın amacı bok atmaktan başka bir şey değil gibi evet.

Bana sorarsanız ben de kesinlikle loot olmasından, housing olmasından yanayım. Ama Bronx 5 senedir tek başına bu kararları verirken bu yönde düşünmüş diye asla değişmeyecek bir sistem, bu yüzden girip bakmam bile demek haksızlık sanki. Girin, deneyin, güzel bir ortam yaratın; konuşuruz Bronx'la açar lootuda ev sisteminide.

Bir "Lord" sıfatı için, Nightmare için kıçını yırtan, düşman guildin kafasını alıp "bak çok kral pvp ciyim", turnuvalarda 1. olup yüzük takıp "kralım 1. lik yüzüğüm var" diye kasan insanlar; niye gelipte "ZAFER PUANI" diye dalga geçiyor anlayamadım? Al işte tam size göre sistem, toplayın "ZAFER PUAN" larını alın alnınızın hakkıyla atlarınızı itemlarınızı bunu öveceğinize takılmışsınız bir loot ve ev sistemine.

Ayıptır, hele bir açılsın ondan sonra bok atın, eleştirin.
Sosyal ağlarda paylaş

Okumayanların kıçını eşşek arısı soksun :D

Herkes gibi mükemmel bir şekilde yaratılmış, detaylandırılmış, 2 boyutlu olsa bile her küçük itemi koyulmuş bir UO'yu Rolaplay yapabilmek için Araç olarak kullanabilmeyi isterdim.

Ama;

Sonra şunu anladımki, Bronx, Ultima'nın PVP'si üzerine yoğunlaşarak, Knight Online temelleri üstüne, Wow'daki oynanabilirlik yapısı yardımıyla, ve başka oyunlardaki bakış açılarıyla bizlere UO PVP'si yapılabilir ve Knight Online'daki National Point Egosu ile, Wow'un Puan ile item almak özelliğini önümüze koyup, İstediğimiz kadar pvp yapabileceğimiz "EMEK VERİLEN" bir PVP sunucusu vaad ediyor.

Fakat Pvp sunucusu derken;

Sistemler, harita, yani bütün dinamik ve static yapılar, belli bir hikaye içinde bütünleşip, Quest'lerle Event'larla süslendiği için, Ve bu aktiviteleri UO'nun içinde yaptığınız için Hiç bir oyuna benzetemezsiniz.

Şimdiye kadar yaptığım analizlerden sonra;
Başlığımın Asıl önemli noktasına geliyorum.

UO'da herkes Mage-Warlock-Warior bilmemne dengesinden bahseder durur.Sonrada "Wariorlara yenilik gelmeli çok eziliyorlar", tarzında topicler ile çileden çıkartırlar.

Bronx bizlere kısmen eşit şartlarda Normal dediğiniz UO'daki gibi fakat belli bir düzen çerçevesinde Sonsuz ve PVP imkanı veriyor.Ama bu Pvp gerçek Pvp olduğu için bize uzak geliyor sanırım:) genelde tuzakçı, speedci, bugcu, ve sistemsel olarak orantısız bir anlayısa sahip olduğumuz için göremiyoruz.

Evet belkide UO'daki loot, binek, app, brit, tarzındaki egolarımızdan vazgeçeceğiz.Fakat UO serüveni içinde ve Bronx'un bu yeni dünyası içinde Yeni Yeni Egolar hissedip bu oyunu alıştığımız şekilde değil alışacağımız şekilde oynayacağız.Konu olaylardan çok olgular ile ilgili.

House, Craft ve Loot kavramlarında tamamen sizlere katılıyorum Fakat görebildiğim sistemler üzerine monte edilebilecek tek şey HouseCrafter'dır.Yani 5 yetenekten sonra kasılabilecek skiller arasına house craft eklenip ev yapımı sağlanabilir.

Ev döşeme olarak da bir item stone koyularak bir menu hazırlanır.Bu menude Normal dediğimiz UO'da oyuncuların şimdiye kadar kullanamadıkları itemler dahi, Kazandığımız puanlar ile alınabilir.Bu sefer Her oyuncu evini döşeyebilir.Ama her oyuncu ev yapamaz.

Peki End Game olarak ne olabilir.Bu tarz MMorpg'larda genelde Puan olarak ve clansal nesneler ve ayrıca Bosslarla devam ettirilir.Veya Yeni Patchler ile.

Puan olarak zaten düşünebiliriz, Bunun yanında full item ve levelli 20 kisinin katılabildiği Boss partyleri ayarlanabilir.Ve normal worldde olmayan ve özellikleri farklı silahlar zırhlar çıkartılabilir.Bu Bosslar uzun zaman dilimleri içinde çıkar ve Biz oyuncularda sürekli bir eksiklik duygusu oluşur ve yeni itemler için sürekli bir arayış içinde olarak bu duygudan kopmamıs oluruz.

Loot Konusunda Sadece Silahların el değiştirmesi düşünülebilir. bu sayede silahların el değiştirmesi sürekli puan ihtiyacına iter bizi.:)

Bunlar gibi bir çok geliştirme yapılabilir.Fakat öncelikle sizin Avaholm'u bu bakış açısından uzak, keşfedilmeyi ve özellikle yaratılmayı bekleyen yeni bir macera olarak görmeniz gerekiyor.Türkiye'deki ilk Profosyonel bir Ultima Bronx Online adında Yerli malı bir Emülatörümüz olacak.Ve aramızdaki arkadaşlıklarla sanırım bu oyunun tadını en güzel şekilde çıkartacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç wow oynamamıştım iyi oldu.
loot olmaması üzücü diğerlerini oynarken görücez.

çok emek verilmiş birşeyden bahsedilior ve öyle ya da böyle dunya da herşey baska şeylerden türemiştir bunun kadar doğal birşey de olamaz. dolayısıyla saygıyla karşılamak gerekir.

önümüze güzel bir uğraş sunulacak ve bundan hoşlananlar oynayacak hoşlanmayanlar da var olan hayatlarını sürdürecek.
nasıl böyle bir tartışma ortamı yaşanmış anlamak mümkün değil.

hani madem avaholm ile ilgili fikirleriniz var niye burada dile getiriyorsunuz avaholm forumları yerine. buyrun ARGE var orada fikirlerinizi belirtin emin olun daha çok saygı görürsünüz ve dikkate alınırsınız. çünkü buranın forum kuralları lakayıt yaklaşımlara izin veriyor ve edit the plz standartlarına ulaşılıyor.

eski gamerların uocuların fink attığı im the king f..k the rest mantığıyla yazılan agresif yorumların yer aldığı paticiğe bayadır girmiyordum ve bir kez daha haklı cıkmanın haklı gururunu yaşıyorum.

hf
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:
wow tarzı party ile dungeona girme olayı, tank dps mps olayı varmış.

uo'yu bırakalı biraz oldu galiba :D

mondains legacy'de party ile dungeon olayı geldi, bazı olaylar party'siz yapılamıyordu. party'lerde de herkesin tamer olması vb. olaylar yetersiz kalıyordu, iş bölümü ve ona göre karakterler gerekiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

alla alla
ml oynadım da freeserverlarda görmedim hiç bu olayı valla:D

yeni dungeonlarda anahtar sistemi var. belirli yerlerden veya belirli yaratıklardan anahtarları topluyorsun. gereken anahtarlar (kimi yerde aynı itemdan belli sayıda, kimi yerde belirli itemların her birinden birer tane) toplanınca ilgili kutuya koyuyorsun bunları ve karşılığında boss odasına geçiş için bir teleporter alıyorsun. teleporter çantana düşüyor ve kullanınca party'ndeki herkese girmek istediğinden emin mi sorusu soruluyor.

genelde bu itemları toplamak ve boss'u kesmek hiç kolay olmadığından party ile yapmak şart. hatta tek party yetmeyebilir diye anahtarları teslim edince 3 teleporter veriyor, diğer 2'sini diğer party'lerin liderlerine verebilmen için.

boss'lardan da oyun içindeki özel tarifli itemları yapabilmen için gereken özel malzemeler çıkıyor ve bunları bulmanın başka yolu yok. ayrıca artifact düşme şansı da oluyor boss'lardan.

edit: onun dışında bir kaç kişi 2 faction olduğundan bahsetmiş (order/chaos); en son 4 faction vardı. ama 2si düzen yanlısı, 2si kargaşa yanlısı. kendi kaleleri vardı, şehir işgal edip, ele geçirip daha sonra şehirde düzenleme (vergi bağlama, fiyatları değiştirme, npc koyma vb.) yapabiliyorlardı. ayrıca kendi içlerinde bir hiyerarşi olup seçim vb. yollarla faction başı ve bir kaç özel kişi seçiliyordu.

oyundaki yaratıklar güçlendikçe ve skill alternatifi arttıkça; tank-healer-dps kavramları ortaya çıktı.

eskisi gibi oyunun en kaliteli itemları tek bir yaratıktan düşmüyor artık; başarılı olmak grup halinde, düzenli ve istikrarlı bir çalışma gerektiriyor. bu grubun içerisinde de craft'tan mage'e, warrior'dan tamer'a, hırsızdan hazine avcısına neredeyse her çeşit karaktere ihtiyaç var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...