Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yine değişti,ÖSS

vivavale

Öne çıkan mesajlar

seneye girecekler Allah yardımcısı olsun helle ki o kadar kasıyorsun uğraşıyorsun,yabancının teki geliyor tak diye burada istediği üniversiteye hiç uğraşmadan giriyor... Onu da geçtim yurtdışında saçma yerlerde okuyanlar sırf yurtdışında okumuş diye iş buluyor... öss kasımak yerine sat kasın ortalamaya kasın burs alın gidin buralardan...
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Evet doğru yurtdışına gidenlerin çoğu öss ile başa çıkamayıp imkanlarını akılcı şekilde kullananlar oluyor.

İş bulmalarıysa "sırf yurtdışına çıktılar diye" değil, yabancı dilleri çok iyi olmuş olduğundandır diye düşünüyorum.

Toefl aynı puanı alsanda yurtdışında okuyan insanlar daha el üstünde tutuluyor çünkü hem yurtdışı deneyimi hemde yurtdışındaki üniversiteler bizimkilerden çok daha iyi bir kaç tane üniversitemiz hariç
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara yasasıyla beraber hükümetin yaptığı ve desteklediğim nadir projelerden.

13-14 yaşında kaç ana baba çocuğunu tutup "meslek öğrensin, altın bilezik" mantığıyla kayıt ettirdi o liselere. ya da "ahlaklı, dinini bilen evlat olsun" diye ihl ye gönderdiler.

Şimdi bu çocuğun suçu ne? 17-18 yaşına gelince birşeylerin farkına varıyor insanlar. Ana babanın kararını bu çocuk mu çekecek ömür boyu. Gayet de geri kafacılığın dik alası idi katsayı olayı. (Anadolu Lisesi Mezunu here)

Ayrıca İHL & ML ler TIP OKOYORLAR, AVUKAT OLOYORLAR diye tırsan Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine selam ederim. Korkma zaten, sen o sırada oturmanın seni daha kaliteli ve başarılı öğrenci yaptığını düşünüyorsan İHL ve ML li öğrenciyi geçersin sınavda. Adamlara + puan vermiyorlar, eşitlik veriyorlar.

Hem böylece Düz Liselerde 80 kişilik sınıflar insani boyutlara düşer. Okullar kendine çeki düzen verir.

Süper oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Cantona said:

13-14 yaşında kaç ana baba çocuğunu tutup "meslek öğrensin, altın bilezik" mantığıyla kayıt ettirdi o liselere. ya da "ahlaklı, dinini bilen evlat olsun" diye ihl ye gönderdiler.

Şimdi bu çocuğun suçu ne? 17-18 yaşına gelince birşeylerin farkına varıyor insanlar. Ana babanın kararını bu çocuk mu çekecek ömür boyu. Gayet de geri kafacılığın dik alası idi katsayı olayı. (Anadolu Lisesi Mezunu here)

Ayrıca İHL & ML ler TIP OKOYORLAR, AVUKAT OLOYORLAR diye tırsan Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine selam ederim. Korkma zaten, sen o sırada oturmanın seni daha kaliteli ve başarılı öğrenci yaptığını düşünüyorsan İHL ve ML li öğrenciyi geçersin sınavda. Adamlara + puan vermiyorlar, eşitlik veriyorlar.

Hem böylece Düz Liselerde 80 kişilik sınıflar insani boyutlara düşer. Okullar kendine çeki düzen verir.

Süper oldu.

iyi selam et çünkü mezun olduktan sonra fen lisesi ve anadolu lisesi mezunları eğer bu hükümet zamanında kamuda çalışmayı düşünürse bu mühendis,avukat,ekonomici arkadaşlar mülakatlarda o ihlden mezun arkadaşlar çeşitli bağlantılar veya "ahlakları" sayesinde elde etkileri torpil ile 1-0 yenik başlayacakar
Sosyal ağlarda paylaş

Cantona said:

Süper oldu.

Arkadaşım iyi de düz liselerin veya anadolu/fen liselerinin ne esprisi kaldı o zmn?Meslek lisesinden mezun olan biri üniversiteyi kazanamadığında elinde iyi kötü kendini geliştirebileceği bi mesleği oluyor.Düz liseli kazanamadığında naapsın peki?Bu eğitim eşitliği değil,eşitsizliğidir.Biz bi şekilde kazandık peki kazanamayanlar nolucak?(AL mezunu here)

Ayrıca hepimizin eğitim gelişimi aile temelinin etrafında şekillenir.Ailenin cehaletini de devlet kapatmak zorunda değil.Ailesi o liselere verirken çocuğunun ne olup ne olmayacağını bilerek gönderiyor.Meslek lisesinde oğlunu marangozluğa verirken doktor olmasını beklemiyor herhalde.

Son olarak da eğer hükümet genel liseleri yavaş yavaş kapatıp lisede mesleki eğitim alınan branşa göre üniversite sınavında pozitif ayrımcılık yapsa ben de sonuna kadar desteklerim,ki sistemin ideali de odur.Ancak amaç üzüm yemek değil müslüman doktor,avukat,mühendis yetiştirmek olduğundan bu değişikliğin savunulacak hiçbir tarafını görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün süper liseler anadolu lisesi olmadan önce tanımlar şöyleydi;

düz lise: en zayıf halka
süper lise: düz liseye gitmekten yırtanlar
meslek lisesi: lise bitince mesleğini eline alan, hatta sınavsız yüksekokul okuyanlar için
anadolu lisesi: tamamen yabancı dil ağırlıklı
fen lisesi: bilimadamı yetiştirme aparatcağızı.

şimdi bir sürü süper anadolu falan oldu onları salla zaten.

üstteki postun sahibi şunu anlayamamış, meslek lisesini de "kazanmak" gerekiyor, az da olsa bi lgs & sbs & oks puanı yapmak lazım. düz lise hiç bişi yapamayan adamların yeri.

ben de al mezunuyum da meslek liselerinin önündeki katsayı farkının kalkması bence çok ciddi bir gelişme türk eğitim sistemi için. ihl leri kapsam dışı bırakıyorum o ayrı konu. umarım artık meslek liseleri daha çok tercih edilir, aralarından süzülen akıllı zeki gençler üniversiteye girer kendini geliştirir, diğerleri ara eleman açığını doldurur.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

....

üstteki postun sahibi şunu anlayamamış, meslek lisesini de "kazanmak" gerekiyor, az da olsa bi lgs & sbs & oks puanı yapmak lazım. düz lise hiç bişi yapamayan adamların yeri.

ben de al mezunuyum da meslek liselerinin önündeki katsayı farkının kalkması bence çok ciddi bir gelişme türk eğitim sistemi için. ihl leri kapsam dışı bırakıyorum o ayrı konu. umarım artık meslek liseleri daha çok tercih edilir, aralarından süzülen akıllı zeki gençler üniversiteye girer kendini geliştirir, diğerleri ara eleman açığını doldurur.

cihant said:

....

Son olarak da eğer hükümet genel liseleri yavaş yavaş kapatıp lisede mesleki eğitim alınan branşa göre üniversite sınavında pozitif ayrımcılık yapsa ben de sonuna kadar desteklerim,ki sistemin ideali de odur.
Ancak amaç üzüm yemek değil müslüman doktor,avukat,mühendis yetiştirmek olduğundan bu değişikliğin savunulacak hiçbir tarafını görmüyorum

Senin bahsettiğin konunun daha da desteklenmiş biçimini zaten yazmışım.Keşke biraz daha anlayarak okusaydın.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi yeni güne başlarsın ya duş alırsın falan sonra dolabından bir don çıkartırsın giyersin ama bu don gün içersinde en çok kirlenen objedir zira genital bölgeler ile iç içe olması dolayısıyla gel gelelim her gün başka bir don giyersin. işte bu sistemde öyle oldu arkadaşlar, don değiştirir gibi sistem değiştiriyorlar. çok güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:

şimdi yeni güne başlarsın ya duş alırsın falan sonra dolabından bir don çıkartırsın giyersin ama bu don gün içersinde en çok kirlenen objedir zira genital bölgeler ile iç içe olması dolayısıyla gel gelelim her gün başka bir don giyersin. işte bu sistemde öyle oldu arkadaşlar, don değiştirir gibi sistem değiştiriyorlar. çok güzel.

prezervatif desek nası olur peki
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

ama giydiğin donlar üç aşağı beş yukarı aynıdır.
kıçına bi gün tişört, bi gün don, bi gün çorap geçirmezsin.

böyle analojik cümleler kurunca kendimi daha bir elit hissediyorum. biz kaç kişiyiz yarabbi.

tamam olum işte sistemlerde üç aşağı beş yukarı birbirine benziyor bak çift aşamalı pederlerin zamanı mesela, lol.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...