rahatsiz Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 abi yapmayın yazın kapalı yere oturan varmıydı sigara yasağından önce? ben yazın terası, geniş avlusu vs olmayan yere gittiğimizi hatırlamam. istediğin kadar klimayı daya insanlar açık yerleri tercih ediyorlar zaten yazın. kışın heryerde yasak olunca zaten piyasa kendi dengesini bulur. buralarda yasak olmasın buralarda olsun demek biz bu yasayı boşuna çıkarttık demekten öteye gitmez.
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Bi de böyle yolda yürürken önünde yürüyen eleman sigara içiyo falan ya. Onun dumanı olduğu gibi arkada yürüyene geliyo. İlla hızlı yürüyüp elemanı geçmek gerekiyo falan bazen. Buna da bi çözüm bulunmalı bence...
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 boci biraz abarttın da :) 13-14 yaşından beri hayvan gibi sigara tüketiyorum. bu yasağa da inanılmaz sevindim açıkçası. madem ki ben kendi irademle azaltamıyorum zorla azaltıyorum işte böyle. normalde bi gecede dışarda 1-1.5 paket tüketiodum. şimdi yarım paket tüketiorum. çıkmaya üşeniorum dışarı falan gayet güzel oluo. ayrıca sigaradan uzun zamandır almadığım keyfi alıorum o dışarı çıkışlarımda dayanıorum dayanıorum çıkıorum biramla bi tane içiorum gayet mutlu oluorum. dışarı oturunca da artık alıştım psikolojik olarak bi biraya bi sigara içiyorum dışarda da olsam. ayrıca gerçekten insanları rahatsız etmeye zehirlemeye hakkımız da yok.
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 b1vRiP said: ayrıca gerçekten insanları rahatsız etmeye zehirlemeye hakkımız da yok. (tu)
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Solonor said: bu olayın en güzel çözümü, sadece ama sadece alkol ruhsatı olan kapalı yerlerde sigara içilebilmesi yönünde olur. Diyebilir bazı içmeyen arkadaşlar; "e bizim canımız yok mu bara gitmicez mi?" evet gidiceksiniz ama biz nasıl yukarda bahsettiğim starbucksta orda burda sinemada otobüste okulda derste restoranda içmiyorsak, siz de orda içilmesine göz yumun çünkü, yapılan araştırmalara göre %30 civarı türk sigara içerken, heralde barda olan insanların (haftada min 1 max 2-3 kere alkolün olduğu barlara giden ve örnek olarak taksimin hemen hemen tüm barlarını bilen biri olarak) %95 i sigara içiyor. Kimseyi alakadar etmez bu durumlar, böyle de çözüm olmaz. O %95 (bu oran %95 kadar ciddi değildir eminim de, isterse 99 olsun) zararlarını bile bile, iradesizce keyif için içiyor, fakat benim nefes almama ya da dumanı filtreleme şansım yok. Sağlık hakkı > keyif hakkı. "Alkol içen sigara da içsin ya da buraya gelmesin" diye bir çözüm olamaz yani, sigara ruhsatından bile saçma neredeyse.
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Ben de şurasını alayım yazının. Solonor said: Benim en çok tutulduğum konu ise, yanlış hatırlamıyorsam cnnturk haberlerinde bu konuyla alakalı bir haberde, bu yasağı tam olarak ve en sıkı biçimde uygulayan bir kaç yerde (örnek verdi 3-4 tane de biri California'ydı diğerlerini hatırlamıyorum), esnafın kesinlikle bir maddi zarara uğramadığıydı. Ancak ben bunun nasıl olduğunu kesinlikle anlamadım. Küçük beyoğluna gittiğimde geçen hafta, teras ve dışardaki bahçe haricinde her tarafın bomboş (hatta öyle boş ki, içerdeki masalarda diil insanın oturması ışıklar falan kapalı, garson yok ortada) lduğunu gördüksen sonra bu fikrimi yazıya dökmeye karar verdim ve üşenmedim yazdım zaten.. Sigara az satıldığı için ordan olacak karın, barların ve restaurantların zararlarını kapatacağını düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar. O iş California da olabilir, ama Türkiye'de olmaz, çünkü Philip Morris türk değil amerikalı.. Barlara verilen para ülke ekonomisi içinde kalırken, sırf isim hakkından bile günde milyonlarca dolar yabancılara gidiyor. Anlayan biri varsa bunun nasıl ülke ekonomisine zarar vermeyeceğini, bana anlatabilirse çok memnun olurum.. saygılar sunarım arkadaşlar Ekonomik kayıp'da söz edilemez: cnbc-e de bir programda gündüz gündüz öyle rakamlar verdiler ki ağzım açık kaldı. Neredeyse tüm turizm geilrimiz kadar parayı, her yıl, yabancı tütün firmalarına veriyoruz. EVET BUNUN ANLAMI ŞU: TURİZMDEN KAZANDIĞIMIZ TÜM PARAYI YABANCILARA VERİP SATIN ALDIĞIMIZ ŞEYİ DE YAKIP HAVAYA SAVURUYORUZ. Bu üstelik doğrudan tüketim kalemi. Sigaraya bağlı hastalıkların tedavileri için Türkiyenin, her yıl, bu paranın DÖRT KATINI harcadığını söylediler, ayni programda. Şimdi bana dersen ki 200-300 işletmenin(de ki 2000-3000) çay/bira satışlarında düşüş oldu, bu yüzden ülke ekonomisi zarar gördü... sadece gülümserim.
matama Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 ya istanbul bombosssssss niye anlamiyor insanlar herkes tatilde aksam saatinde kopruden hizlica geciyorum daha otesi varmi ya bos istanbul boss
matama Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 solonor bu %95 oranini kim yapmis bir gostersene bana %99 musluman geyigi gibi bu bir goster bakayim nerden o arastirma
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 %99 diildir o %100 dür. O kadar insan içince zaten herkes içmiş oluyo bardaki...
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 bu saatten sonra yasagin kalkmiycagini anladilar pazarlik yapiyorlar artik sadfasdfasfd
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Başkasının özgürlüğüne tecavüz ettiğin yerde senin özgürlüğün biter. Şunu kavrasa azıcık bizim millet güzel olacak.
Solonor Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Baggio said: Kimseyi alakadar etmez bu durumlar, böyle de çözüm olmaz. O %95 (bu oran %95 kadar ciddi değildir eminim de, isterse 99 olsun) zararlarını bile bile, iradesizce keyif için içiyor, fakat benim nefes almama ya da dumanı filtreleme şansım yok. Sağlık hakkı > keyif hakkı. "Alkol içen sigara da içsin ya da buraya gelmesin" diye bir çözüm olamaz yani, sigara ruhsatından bile saçma neredeyse. tamam o halde, içilmeyen alan yapılır, içmeyenler orda takılır. ben de demiyorum ki insanlara zorla dumanı dayayın zorla kanser edicez hepinizi nıhahahaha!! ama barda evet çoğu insan sigara içiyor, belki daha az içmemiz için bir gerekçe olabilir bu ama istemeyen adama napılıcak? matama said: solonor bu %95 oranini kim yapmis bir gostersene bana %99 musluman geyigi gibi bu bir goster bakayim nerden o arastirma ben yaptım araştırmayı istersen gel bir dolaşalım taksimde bu cuma veya cumartesi? Horizon said: Başkasının özgürlüğüne tecavüz ettiğin yerde senin özgürlüğün biter. Şunu kavrasa azıcık bizim millet güzel olacak. aynı şeyi ben de sigara içen biri olarak özgürlüğümü isteyerek kullanmak istiyorum, ben sigara içiyorum ve içtiğim yerde de içki de içmek istiyorum ve müziği de kaçırmak istemiyorum, yani kısaca barlar, içip kendini kaybettiğin(gerçi geldi yaş 23e artık öyle yürümüyor işler de neyse) 3-4 saatliğine de olsa içki içip gülüp eğlendiğin yerlerdir. demiyorum ki kokain kullanalım (şahsi görüşüme göre, hayatımda kokain kullanmamış olmama rağmen kokain/eroin/meth vs. her uyuşturucu da serbest olmalıdır o ayrı şimdi bu konuya girmeyelim) ama bara zaten sigara ve bira içmek için giderken sigara içmek için dışarı çıkmak, bira içmek için dışarı çıkmak kadar komik geliyordur eminim tüm sigara kullanıcılarına. sostizm said: Ben de şurasını alayım yazının. Ekonomik kayıp'da söz edilemez: cnbc-e de bir programda gündüz gündüz öyle rakamlar verdiler ki ağzım açık kaldı. Neredeyse tüm turizm geilrimiz kadar parayı, her yıl, yabancı tütün firmalarına veriyoruz. EVET BUNUN ANLAMI ŞU: TURİZMDEN KAZANDIĞIMIZ TÜM PARAYI YABANCILARA VERİP SATIN ALDIĞIMIZ ŞEYİ DE YAKIP HAVAYA SAVURUYORUZ. Bu üstelik doğrudan tüketim kalemi. Sigaraya bağlı hastalıkların tedavileri için Türkiyenin, her yıl, bu paranın DÖRT KATINI harcadığını söylediler, ayni programda. Şimdi bana dersen ki 200-300 işletmenin(de ki 2000-3000) çay/bira satışlarında düşüş oldu, bu yüzden ülke ekonomisi zarar gördü... sadece gülümserim. sen sanıyor musun gerçekten barda sigara içilmeyince millet sigarayı bırakacak, sigara satışları düşücek? öyle düşünürsen yine cnn turkte yapılan bir araştırmayı verdiler geçenlerde, milletin %33 civarı günde 1 paket sigara içiyor, bu da günlük 25 milyon sigara paketi demek. bunun da tl olarak karşılığı ortalama son zamlardan sonra (iyi bile söylüyorum) 80 milyon TL dir. bu parayı asla zaten barlar kazanamaz ki.. ama ordaki esnaf da kan ağlıyor, o sigara parası zaten gidiyor, 80 milyon TL diil 60 gitsin ne farkedicek ki? burdaki olay insanları türk sigaralarına yönlendirmek ki bu da yine yeni bir topic olur, girmek mantıksızdır millet m.light içmeyi bir hava olarak kullandığı sürece tıpkı bmw yi Brings Me Woman olarak gören bir toplumun bir parçası olduğumuz gibi.. ------------- Özetle arkadaşlar demiyorum ki, hepinizi kanser edicez dumanımızla. Ben de bırakmak isterdim ama çok büyük bir keyif alıyorum ve bırakmak istemiyorum, bu durumda da her taraftan fedakarlık ederim ama barda sigara içme keyfini geçiştirmek istemem. Bunun pazarlıkla da alakası yok, yaparsınız 2 odadan birini sigara içilir, birini içilmez, olur biter. Böylece sizin "haklı olarak" istediğiniz yaşama hakkınız da sekteye uğramış olmaz, hem de benim dediğim gibi işletmeler programlara çıkıp ağlamaz. Umarım bu sefer dediklerimi daha açık bir şekilde açıklayabilmişimdir.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 aslında bugün düşündümde, yasak olması daha iyi. bende içiyorum ama yinede daha iyi. bu bahane ile bırakırız belki.
Öne çıkan mesajlar