Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Mum_Chamber said:

adamınbiri said:

ben yine tekrarlıycam
neden sigara içenler için özel bi bölüm yapılmasına izin verilmiyo?!?!

biri bunu mantıklı bi şekilde açıklarsa sigarayı bırakıcam

1. ozel bolumlerin bir standarda uymasi gerektigi ve masrafi cok yuksek oldugu icin izin verilen ulkelerde (misal italya) isyeri sahipleri pek yanasmiyormus.

2. her ne kadar bu standarda uyulsa da, ozel bolumler bilmemkac kat daha kirli hava barindiriyormus ve icenlere de ekstra zarari oluyormus. yani adam "ya bir sigara yakayim" diye girdigi yerden 3 sigaralik duman soluyarak cikiyormus.

3. o ozel bolume de birilerinin servis yapmasi gerekiyor ve calisan adamin saglini o sekilde riske atamazsin. "sigara icmeyen de calismasin yahu" da diyemezsin, dersen ayrimciliga girer ve sigarayi tesvik etmis olursun.

avrupadaki temel mantik bu.

bunu merak ederek girmiştim, cevabımı aldım çıkıyorum, teşekkür ederim

ya bari zam yapmayı kesin!
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

3. o ozel bolume de birilerinin servis yapmasi gerekiyor ve calisan adamin saglini o sekilde riske atamazsin. "sigara icmeyen de calismasin yahu" da diyemezsin, dersen ayrimciliga girer ve sigarayi tesvik etmis olursun.

Ha o ayrımcılığa giriyo ama "Sigara içen giremez" deyince ayrımcılığa girmiyo mu?

Gözünü seveyim öyle eşitliğin.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Mum_Chamber said:

Ha o ayrımcılığa giriyo ama "Sigara içen giremez" deyince ayrımcılığa girmiyo mu?

Ayrımcılık kısmını aquila cevaplamış zaten de ben başka bir şeyi belirtmek istedim, "sigara içen giremez" demiyor kimse, "burada sigara içilmez" diyor. Bir saat içmeden krize girecek kadar iradesizseniz de dışarı çıkın diyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Mum_Chamber said:

sigara icen giremez demiyorsun. onu dersen ayrimcilik olur. sigara icerken giremezsin diyorsun.

edik: bacyo yazmis zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

kardeşimbu meret kötü birşeyse devlet kökten yasaklasın ama olur mu öyle şey, yasaklarsan morris amca kızar, kızarsa barrack abi kızar barracklara geliriz. o yüzden eşe dosta iş yaptık olsun böyle birşey olsun ,zaten esnaftı işçiydi istihdamdı vs kimin umurumda maksat bulmuşun iktidarı doldur küpü

bide viktor kanunlar hiçbir şeyi yasaklayamaz sadece ceza belirtir kısacası 69 değil 70 atarım üstü kalsın derim istersem suratına üflerim.

kesinlikle, zaten hayvan gıbı vergi alıyorsunuz, ee madem cok dusunuyorsunuz saglıgımızı tutun mamullerını bu ulkede yasaklayın... ama nerde, vergiyi cebe indirip o vergiyi aldıklarını da boyle rezil edecekler.

bugun bu yasaga destek verenler yarın bu zihniyet alkolude yasaklarsa, nargile kafeye nargile icmek icin degil muhabbetıne gidenler var dedikleri gibi bara gıdenler alkol almak icin degil muhabbet icin gidiyor diyecekmi acaba..

sigara kafe lisansı cıkarsınlar, sigara icenlerin oturup muhabbet edebilecegi, icmeyenlerde gelmesin muhabbetıne pls..
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

elm said:

Sigarayla uyuşturucu bir tutmak da iyiymiş. İşte tek bir şey duyup "sigara kanser yapıyormuş" ondan sonra da uzman kesilerek, sigara içenleri uyuşturucu kullananlarla bir tutan sapkın bir zihniyet çıkıyor ortaya. Sigara içmeyenlerin pasif içici duruma mecburen düşmesi yanlış bir durumdur ve engellenmesi gerekir, ancak senin sigara içenlere karşı tutunduğun bu faşistçe tutum çok daha yanlış birşey.

Bugüne kadar hanginiz sigara içmeyen adama saygı gösterip sigarasını söndürdü? Ya da cebinden çıkardığı sigarayı yakmadı? Ya da dışarı çıktı? %1 yapmamıştır ki. Sonra kalkmışsın bana bu tutum faşistçe diyorsun. Senin gibi sigara içenlerin, içmeyenlere yaptıkları ne?

Süper oldu şu yasak olayı, keşke dışarda da yasak olsa, böyle havaalanlarındaki gibi küçük klübeler yapsalar, sadece onun içinde serbest olsa. Sigara içeni, içenlerin dumanı arasında görmek lazım.

heriflere bak birden yasakcı zihniyetin krali kesildiler.. lol.. yarin obur gun o yasakci zihniyet sizede dokundugunda baslarsınız akepe die..
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

avrupa birligi ickiyi yasaklarsa akp de yasaklasin..

nası bi mantıkki bu
avrupa birliği yasakladı diye çok yerinde bişeymi oluyo
eyw sigara tamam içmeyen insanlara rahatsızlık veren bişi ama avrupa birliğinin her yaptığını sorgulamadan bizdemi uygulayalım yani bumu olmalı mantık?
Sosyal ağlarda paylaş

alperozg said:

ayrıca parasını ödeyip sigaramı içerim diye birşey de yok, ceza kesildikten sonra sigarasını söndürmeyip içmeye devam edene buna son verene kadar ceza kesilecekmiş. yani 1 sigarayı bitirene kadar 69x10 ödenir heralde.

sdlkasşda süper ya.

şuan gözümün önünde şöyle bir görüntü var, ben sigara içiyorum tepemde bir yetkili yazıp yazıp veriyor ben de her makbuz geldiğinde sigarayı dudaklarımın arasına sıkıştırıp yırtıp atıyorum ve içmeye devam ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Earenwen said:

Mum_Chamber said:

adamınbiri said:

ben yine tekrarlıycam
neden sigara içenler için özel bi bölüm yapılmasına izin verilmiyo?!?!

biri bunu mantıklı bi şekilde açıklarsa sigarayı bırakıcam

1. ozel bolumlerin bir standarda uymasi gerektigi ve masrafi cok yuksek oldugu icin izin verilen ulkelerde (misal italya) isyeri sahipleri pek yanasmiyormus.

2. her ne kadar bu standarda uyulsa da, ozel bolumler bilmemkac kat daha kirli hava barindiriyormus ve icenlere de ekstra zarari oluyormus. yani adam "ya bir sigara yakayim" diye girdigi yerden 3 sigaralik duman soluyarak cikiyormus.

avrupadaki temel mantik bu.

bunu merak ederek girmiştim, cevabımı aldım çıkıyorum, teşekkür ederim

ya bari zam yapmayı kesin!

1. İşletmeyi ilgilendiren birşey.
2. Havalandırmayı ilgilendiren birşey.
3. Bu doğru bir mantık ama bunun da çözümü var, şöyle düşünün mini etekli gaz maskeli alternatif tipli çalışanların olduğu mekanlar =) bence paraya para demez, çalışanlar da pasif içici olmaz. Çok şekil bir yer olurdu valla.
Sosyal ağlarda paylaş

EagleEye said:

Mum_Chamber said:

avrupa birligi ickiyi yasaklarsa akp de yasaklasin..

nası bi mantıkki bu
avrupa birliği yasakladı diye çok yerinde bişeymi oluyo
eyw sigara tamam içmeyen insanlara rahatsızlık veren bişi ama avrupa birliğinin her yaptığını sorgulamadan bizdemi uygulayalım yani bumu olmalı mantık?

Nasıl olmalıydı mantık, işinize gelen yeniliklere eyvallah onları yapalım, ama işimize gelmeyeni sırf ikinci sınıf vatandaş sayısının fazlalığından dolayı uygulamayalım, bu mudur? "Ne yani her yaptıklarını yapacak mıyız" derken biraz mantıklı bir şey de sürmek gerekiyor ortaya, yoksa böyle oluyor konunun geldiği yer; işimize geleni yapalım, gelmeyeni yapmayalım.

Sürekli alkol örneğini verenlere de bir daha söyleyelim; sigara ile alkolün çok farklı olduğu 50 kere söylendi, kafanıza göre mesaj seçip cevap yazıyorsunuz ya da işinize gelmediği için oralara değinmiyorsunuz sanırım. Alkol yasaklanınca tepki verecek olmamız mantıksız olduğundan olur, sigara yasağı ise gayet mantıklı. Malumunuz, yan masada içki içen kişi getirip sizin de damarınıza alkol basmıyor bir yandan.

Ayrıca sigara için önerdiğiniz "ruhsat" fikri alkol için şu an zaten uygulanıyor, yani sizin çözümünüz zaten uygulanıyor alkol konusunda, yasaklanırsa sizin de tepki göstermeniz gerekmez mi? Desteksiz sallayınca çelişki oluyor böyle biraz.

Olay "bizimki yasaklandı sizinki de yasaklansın görürüz" değil, o anca yasağı beğenmeyen siz bencil insanların bakış açısı olabilir. O zaman bütün yasakları mı kaldıralım ülkedeki? Bir konuya getirilen kural herkesin işine geliyor olsaydı zaten yasağa gerek olmazdı, bilmem anlatabildim mi.

"Parası neyse veririz" de süpermiş, valla ayda 150 TL kadar sigaraya ziyan ettiğiniz yetmiyor gibi ayda 5-10 kere de 70 TL sırf piçlik (ideolojide zayıf kalıp parayla lordluk taslamak anlamında, zengin ... derler ya öyle, ters anlamayın yani) uğruna verecekseniz, herkesin kendi bileceği iş. Bir arkadaş da o işin öyle içmeye devam etmek şeklinde işlemediğini söylemiş ama çok şükür, olmuyormuş yani. Kahvelerde vadi izleyip orada yapılan her şeyi gerçek sananlar hemen seçiliyor bu Çakır edalarından :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...